MUS403 – Cassandra

MeMyselfandI
PostPosted: Thu Sep 24, 2009 11:20
Ett par månader senare, öppnar Lucille Riggs återigen sitt klassrum för fyrorna. Hon är fortfarande lika sockersöt mot sina elever trots att hösten nu står framför dörren. Regnet utomhus smattrar mot fönstret och vackra löv har fallit till marken. Lucille sitter och smuttar på en kopp te samt väntar nu bara på att eleverna ska dyka upp. De ska ha en lugnare lektion under dagen, de ska få skriva brev. Ett gäng kuvert och brevpapper samt frimärken ligger redan förberedda på bänken.
Lucille har skrivit ett eget brev till sin bästa vän som hon kan visa upp för eleverna också, men först ska de få komma in.

TraXy
PostPosted: Thu Sep 24, 2009 22:45
Cassandra Christie dyker upp i klassrummet i lagom tid, hälsar lagom artigt på lärarinnan och sätter sig sedan ned på sin vanliga plats någonstans i mitten där hon skulle vara som minst iögonfallande. Hon tar fram läroboken, för den vet man aldrig när man kan tänkas behöva, samt skrivdon, eftersom de förmodligen skulle behöva anteckna, för det brukade man ju få göra. Alltid bra att få ner det viktigaste på pränt för det brukade göra det lättare att komma ihåg till senare och dessutom så underlättade det när man skulle plugga inför proven. Visste man vad läraren gått igenom så hade man oftast större chans att klara sig. Det där med brevskrivning skulle hon nog faktiskt se fram emot… om hon hade vetat att det var det de skulle ägna lektionen åt. Hon hade trots allt brevväxlat med någon som hon på senare tid även kunnat besöka i Hogsmeade: en avlägsen släkting…

systerklister
PostPosted: Sat Dec 12, 2009 18:41
Precis innan Lucille ska börja tala om dagens lektion knackar det kort på dörren, och stilig man i 40-årsåldern stiger in. Mark Quittrick, som han heter, ler charmigt mot Lucille, och böjer sig ned för att mumla något lågt i hennes öra. Hon nickar, och går ut genom dörren.
“Hej på er, elever. Tyvärr hade mrs Riggs lite ärenden att utföra men oroa er inte för det, vi fortsätter lektionen. Japp!”, säger han högt och slår ihop händerna. “Idag ska vi fortsätta med mugglarnas kommunikation, vi ska ta oss en titt på hur de skickar brev!” Mark ler som om han inte kan komma på något bättre sätt att tillbringa en fin höstdag. “Läs kapitel tjugoett i En Magikers Guide till Mugglarna av Floyd, så ska vi gå igenom det muntligt innan ni får visa upp era kunskaper.”
Mark gör en sväng och passar på att blinka åt en mörkögd flicka i Slytherin med ljust rakt hår, innan han nonchalant sjunker ner på stolen bakom katedern och trummar med fingrarna mot varandra.

TraXy
PostPosted: Wed Jan 06, 2010 23:44
Cassandra tycker inte alls om att byta lärare bara sådär. Det gör henne obehaglig till mods, eftersom det är något hon inte själv kan påverka eller kontrollera. Kunde det som någon ville lärarinnan inte bara vänta till efter lektionens slut? Vem var nu den här ersättaren? Han verkar i alla fall vara bra på det där med att komma till skott och det är ju i alla fall positivt, tänker hon, och funderar lite över vad som ska vara så speciellt med hur mugglarna skickar brev. De skriver ju brev de också? Okej, de kanske inte använder ugglor för att skicka dem, men själva skrivandet är ju identiskt. Att de ska läsa i boken tycker hon är ett bra val, för då förväntas de inte räcka upp handen och besvara frågor än på ett tag, så hon slår lydigt upp läroboken på anvisad sida och börjar läsa vad där står. Alltid bra att känna till vad mugglare gör. Man vet aldrig när det kan komma till pass.

systerklister
PostPosted: Thu Jan 07, 2010 17:00
När Mark tycker att eleverna ser ut att ha läst färdigt reser han sig upp för att dra igång genomgången. Det är alltid bra att se om eleverna fattat vad avsnittet handlar om, eller om de bara sitter och tänker på annat. Han ställer sig framför katedern, där trivs han och kan se hela klassen.
“Okej, kan någon tala om för mig vad frimärken används till?” Mark spanar runt klassrummet, och hans ljusblå blick landar på en smal flicka med brunt hår och fräknar. Han ler mot henne, slår på sitt charmleende som fått många kvinnohjärtan att sucka.
“Miss Christie?” Medan han väntar på hennes svar tågar han fram och tillbaka vid katedern som en mannekäng, och han rättar till sina jeans som smiter perfekt åt på rätt ställen. 40 fyllda eller inte, fåfäng kan man visst vara, och snygg därtill…

TraXy
PostPosted: Wed Jan 20, 2010 22:24
Visst vet hon vad frimärken används till, hon har trots allt framförhållning och har läst mer i boken än vad som egentligen behövs och ser till att lägga sakerna på minnet också, men hon har inga som helst planer på att räcka upp handen och försöka utmärka sig på något sätt. Tyvärr för Cassandra så verkar läraren vara av en annan åsikt. Förbannade smilfink, tänker hon bistert innan hon svarar med en neutral och lätt uttråkad röst, “Frimärken är en sorts självhäftande pappersbitar man klistrar på kuverten för att betala för att de ska skickas med posten, ungefär som när man skickar med några slantar för att betala för att få sin dagliga Daily Prophet-uggla, sir.” Det räcker väl ändå som svar? Det borde det göra. Det var informativt och korrekt men det innehöll inte för mycket information, utan lät som att det var taget nästan direkt ifrån boken. Det borde han väl nöja sig med? Hon vill inte gärna skryta med hur mycket mer hon egentligen skulle kunna säga om saken, eftersom det skulle få blickarna mot henne alldeles för länge. Om hon hade varit någon annan än den hon är skulle hon förmodligen ha rodnat och lett till svar och varit mer eller mindre hemligt förälskad i honom, men nu är hon tyvärr inte den sortens flicka som hänger sig åt sådant.

systerklister
PostPosted: Fri Jan 22, 2010 17:55
Mark blir lite fundersam när han noterar flickans röst som har en underton av likgiltighet. Snygga män kanske inte är hennes cup of tea. Lustigt, för även om Christie intresseras av kvinnor eller djur eller till och med döda borde hon åtminstone lägga märka till hur otroligt stilig han är. Nåja, hon kanske bara har en dålig dag. Det är inget som angår honom.
Innan han svarar ser han till att ordna anletsdragen i en perfekt ledig min.
“Mycket bra, miss Christie.” De kommande tio minuterna ägnar Mark åt att dela ut diverse frågor om poststämplar och brevlådor och leveransadresser till eleverna, och efter att han gått igenom det som tycks nödvändigt går han fram till en Slytherinpojke med blå ögon och brunt hår, och viftar mot föremålen på hans bänk.
“Nu ska ni få skriva egna mugglarbrev, de får rikta sig till vem ni vill och ni kan skriva om allt mellan quodpot och bacon. Använd bläckpennor, de känner ni igen, eller hur? Ni såg dem förra året”, lägger han tilll.
“Sedan stoppar ni ner det i kuvertet och… Resten kan ni förhoppningsvis själva. Ni har en halvtimme på er… Börja nu!”

TraXy
PostPosted: Sun Jan 24, 2010 21:18
Visst, hon kan väl tycka att hans utseende är estetiskt tilltalande, men det är också så långt hon kan sträcka sig. Cassandra är inte attraherad av kvinnor heller (till skillnad från storasyster Cindy), djur (inte på det sättet i alla fall!), eller döda (inte heller på det sättet!), eftersom hon inte riktigt ser poängen. Man förlorar kontrollen och hon tycker inte om att förlora kontrollen. Hon vill alltid ha koll på saker och ting. Hon stör sig marginellt på att han inte bemödigar ge hennes svar några poäng, men kanske är han en sådan som skulle gett poäng ifall hon fladdrat med ögonbrynen eller vad tusan fjortisar brukade göra åt lärare de tyckte var snygga. Det kanske är värt att lägga på minnet? Nå, bättre att koncentrera sig på det där med brevskrivandet. Varför skulle hon skriva om quodpot till en mugglare? Mugglare hade ju aldrig hört talas om sporten! Förklara hur den går till? “Jo, man sitter ju på en kvast som flyger…” Jo, tjena. Bacon skulle hon ju kunna skriva om, förvisso, men hon har hört att ett av mugglares absoluta favoritämnen att samtala om är vädret, så hon börjar skriva ett brev till en påhittad mugglare där hon pratar om vädret, om hur vintrarna var kallare förr (för det var de väl?), hur somrarna brukade vara varmare (eller hur?) och hur mycket det regnat på sistone. Bläckpennan tycker hon är en ganska bra uppfinning, för då behöver man ju inte bära med sig något bläck, och läcker gör den inte heller. När hon tycker sig vara färdig viker hon ihop papperet (så tunt och sladdrigt det är!) och lägger ner det i kuvertet. Skulle det frimärken på också? Men vem ska de skicka det här till? Det är väl bara en övning? Cassandra blir lite oroad över att brevet faktiskt skulle kunna komma till en riktig mugglare.

systerklister
PostPosted: Sat Feb 06, 2010 17:34
Efter den där halvtimmen som Mark nämnt går han runt och inspekterar breven. Några elever har satt frimärkena upp och ner på baksidan, andra har skrivit adressen över hela kuvertets framsida och andra har vikt ihop papprena för att få dem tjockare och skrivit så istället. Man kan ju tycka att det står i boken hur det går till, men samtidigt är deras misstag förståeliga – mugglarna är ju faktiskt bra på att krångla till saker och ting. Mark visar och fixar och trixar, men delar även ut beröm och enstaka poäng.

“Snyggt, Christie, på med frimärket bara. Du vet väl var det ska sitta?” Han ler strålande mot den brunhåriga flickan.

TraXy
PostPosted: Tue Feb 09, 2010 17:39
Adressen är skriven med normalstora bokstäver och på rätt sida av kuvertet. Frimärket är inga problem med att få fast heller, precis i högerkanten där det borde sitta. Hon hade faktiskt läst i boken och studerat bilderna som fanns där. Vad såg hon ut som egentligen, en idiot? Cassandra besvarar inte lärarens leende, som hon tycker är nedlåtande, även om det troligtvis inte är så han själv ser på saken. Å andra sidan hade hon inte tyckt bättre om läraren de hade haft innan heller, så det är väl kanske hugget som stucket. Hugget som stucket, ja… Det får henne att vända tankarna på saker som är roligare än att sitta och skriva meningslösa brev på lektionstid. Det är bättre att skriva riktiga brev, brev där man har något att säga till någon. Hon har skrivit sådana brev och skickat, många gånger… dock inte idag. Därför hoppas hon snart att lektionen ska vara över så att hon kan få gå och författa ett av dessa brev någon gång.

systerklister
PostPosted: Sat Feb 27, 2010 19:17
Mark slutar le när han ser att Christie inte alls verkar vara på humör för skinande leenden. I stället mumlar han fram ett berömmande “det ser fint ut”, och harklar sig. Det är inte den reaktionen han brukar få av sina elever. De flesta brukar tycka att han är briljant, så ungdomlig och intressant och snygg. Med ett litet hål på sitt stora ego struttar han iväg från flickans bänk, fram till katedern.
“Elever, jag är rädd att tiden är slut för idag. Lägg era brev här framme”. Mark viftar nonchalant med handen mot det högra hörnet på katedern som är närmast eleverna, och ser med allvarlig blick på klassen.
“Till läxa får ni att skriva en uppsats på en halvmeter där ni ska behandla ämnet ‘När kan mugglarnas postsystem fungera bättre än att skicka posten med uggla?’. Jag vill ha många egna reflektioner – ju fler analyser, desto större chans att ni får högre betyg.”
Han blinkar vänligt mot klassen och vinkar yvigt.
“Vi ses nästa vecka.”

TraXy
PostPosted: Sun Mar 07, 2010 16:57
Klart att det ser fint ut! Cassandra är mycket noga med saker hon gör, och hon vill att det hon gör ska vara så korrekt som möjligt. Alltså tar hon för givet att det ser bra ut och lämnar därför in sitt brev framme vid katedern när läraren säger åt dem att göra så. Att få en läxa på en hel halvmeter grimaserar hon åt i takt med sina klasskamrater. Det är väl ändå att ta i? Det är ju ett ganska begränsat ämne. Nåväl, hon fick väl börja nu i kväll så att hon kan tänkas bli klar i tid till nästa vecka i alla fall. Det får gå. Hon hade visserligen tänkt göra annat men nu fick det här gå först, eftersom hon inte gärna vill få ett uselt betyg, och tänk om uppgiften är betygsgrundande? Tänk om brevet hon precis skrivit är betygsgrundande? Usch, nu blev det ju jobbigt plötsligt. Cassandra nickar artigt åt läraren efter att hon har lagt ner sina saker i väskan på ett mycket specifikt sätt – allting skulle ligga på precis sin lilla plats – och sedan går hon därifrån.

%d