Lutfisk och inlagd sill

TraXy
Posted: Sun Feb 10, 2008 23:09
Det var veckan före jullovet. Edgar Fisher var inte mycket för juldekorationer, men han hade ändå hängt upp några svarta julgranskulor här och var, som elden speglade sig i, och som ljusmanschetter på de gotiska kandelabrarna satt små kransar av järnek. Han tyckte om järnek: bladen var taggiga och bären giftiga, och det såg betydligt snyggare ut än hyacinter och annat sådant där bjäfs han ibland hittade i sitt klassrum – ja, SITT klassrum, ingen annans – och som han starkt misstänkte var den där lärarkandidatens fel. Häromdagen hade han slängt ut en julgrupp någon fått för sig att placera på katedern, där den bara var ivägen. Dessutom luktade den alldeles för mycket. Förbannade hyacinter!
När han sitter bakom katedern och väntar på sina favoritelever, faller hans blick på något som hänger i taket. Ytterligare en giftväxt, precis som julstjärnor också var – lustigt hur många julblommor som var giftiga. Säkert den där… vad-hon-nu-hette som hängt upp den, och precis efter att man kommit upp igenom luckan och allt.
Edgar reser sig för att gå bort och rycka ner mistelkvisten innan någon elev dyker upp…

Angfiel
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 13:54
Merula Autumn som nu har gått ett tag i Spådomskonst och lärt sig att Fisken är det han utger sig för att vara och eftersom hon även kommit att smått avguda mannen, även om hon själv inte erkänt det för sig själv än, så är det med lite pirr i magen som hon dyker upp i klassrummet och hälsar artigt på professorn. Hon är först där och därför blir hon lite extra glad men låter inte det visa sig utan är ungefär lika kall och kylig som vanligt. Merula är inte heller mycket för juldekorationer men hon tycker ändå om julen för det är en av de få tillfällen på året som hela hennes familj kan vara samlade och tro det eller ej men Merula tycker faktiskt om sin familj.

TraXy
PostPosted: Tue Jul 24, 2007 13:11
Han ser enormt ertappad ut där han står med händerna uppsträckta för att rycka ner mistelkvisten, alldeles vid luckan där eleverna kommer in. Det var lite svårt att undgå att tänka på det där med att kyssas under mistelkvisten… särskilt när det är Merula som dyker upp. Han skjuter genast bort tanken. Den var äckligt opassande! Särskilt med tanke på vad hon förutspått… som bara MÅSTE vara fel! Det var verkligen inte hans sorts sak att… göra… saker med eleverna. Han gjorde knappt ens “saker” med sig själv på ledig tid. Han hade liksom inte det behovet. Men där står han alltså, med mistelkvisten i handen.
“Misssss Autumn,” hälsar han och harklar sig lite generat.

Angfiel
PostPosted: Wed Aug 01, 2007 16:07
“Eh..” är ungefär allt hon får ur sig när hon ser från sin professor till misteln och sen tillbaka till henne igen. Hon kan inte låta bli att få en ilsken röd färg på de blossande kinderna innan hon snabbt viker ner huvudet mot golvet och skyndar hastigt förbi honom för att förhoppningsvis ha kvar lite av sin värdighet. Han får inte ha sett mig, han får inte ha sett mig… upprepas i hennes huvud och hon önskar för allt i världen att någon fler ska komma in i rummet så att hon inte behöver stå med ryggen mot karln alldeles själv såhär i hans klassrum, med han närvarande alldeles säkert stirrande in i hennes ryggtavla.

Foxears
PostPosted: Thu Sep 18, 2008 22:17
Mathilda däremot tycker att juldekorationer är mycket mysiga, det gav liksom en hemtrevlig stämning. Hon var väldigt förtjust i just järnek, de såg lite hårdare ut mot de andra dekorationerna, men kändes ändå väldigt juligt och stämningsfullt. Mathilda kommer i alla fall in i rummet där nu professor Fisher och Autumn verkar befinna sig. Det var en lagom julig stämning där inne tyckte hon, med dekorationerna och så. Inte för överdrivet som det gärna blev på vissa ställen. Hon går fram till professorn (som förhoppningsvis inte står och viftar med en mistelkvist längre)
“Hej professor Fisher”, hälsar hon glatt med ett stort leende.
Hon var glad över att ha blivit utvald till den här gruppen av elever och det skulle bli spännande att se vad de skulle pyssla med för någonting.

TraXy
PostPosted: Wed Sep 24, 2008 11:09
Mistelkvisten förpassar han till papperskorgen där den hör hemma, lagom tills dess att Mathilda dyker upp. Hon hade haft bra betyg i fyran, men bara ett Ö i trean… förhoppningsvis kunde hon lyckas behålla sitt U även i femman. Det var hon tvungen att göra om hon nu önskade fortsätta med det i sexan, i alla fall, och han nickar till henne som hälsning. “Miss Thomson.” Nästa person som dyker upp behöver han också nicka till, men det är lite kyligare än det varit till Mathilda – inte för att hennes hade varit särskilt varm heller, för den delen. “Miss Davenport.” Eftersom Zoe tyckte om att lära sig saker så brukade hon dyka upp på de här träffarna, trots att Fisken verkade lite motvilligt inställd till henne. Det var väl något han hade emot Ravenclaware, gissade hon (helt korrekt), eftersom hon inte kan tänka sig ha gjort något för att annars förorsaka hans missnöje. “Miss Christie.” Cassandra hade nämligen också passat på att dyka upp. Både Zoe och Cassandra går och sätter sig på lediga platser. Cassandra nickar kort till Merula, eftersom de trots allt gick i samma elevhem.
Det skulle kunna vara en riktigt trevlig tillställning, om Fisken hade varit lite mer festligt lagd än han var. Istället så sätter han sig ned i sin fåtölj och ser ut över sina små profeter. “Jullovet stundar… Någon som har några bra förslag på spådomsmetoder som skulle kunna passa i dessa tider?”

%d bloggers like this: