FOR502 – Cassandra & Merula

Angfiel
PostPosted: Fri Jan 23, 2009 08:07
Klassrummet som förut enbart var ganska litet och stökigt i form av ordnat kaos med en stor Jamaicansk flagga som täckte ena väggen är nu dessutom täckt av olika färger och det ser ut som att klassrummet har använts som målarduk av en påtänd hippie ungefär. Nu är det inte en sådan som har åstadkommit detta, eller ja till viss det, utan det är nya professorn i forntida Runor, Smokey Stoner, och hans elever i trean som sett till att dekorera rummet så fint. Nu skulle säkerligen en del inte hålla med om att det är fint men eleverna borde vant sig lite eftersom klassrummet hade sett ut såhär nu i någon månad. Professorn i fråga sitter, som han ibland får för sig att göra, uppflugen på skrivbordet och mediterar i väntan på eleverna som ska ha lektion med honom idag. De flesta borde också ha lärt sig att det inte är någon idé att ens försöka prata med honom medan han mediterar men vem vet, kanske någon försöker i alla fall.

TraXy
PostPosted: Mon Aug 16, 2010 14:41
Fint? Vadå fint? Fullkomligt gräsligt, snarare. Det är i alla fall så som Cassandra Christie reagerar när hon vandrar in i klassrummet, Slytherinuniformen i ett så prydligt skick att det skulle få en husmor att gråta av lycka. Första gången hon sett dekorationen i rummet höll hon på att få en chock, men höll masken på ett riktigt pokervinnande sätt, tyckte hon i alla fall. Hon tycker om att ha saker organiserade och är något av en perfektionist och om det är något som stryker henne mothårs är det Smokey Stoner, den så kallade professorn i Forntida Runor. Hugaligen, vilken människa! Det värsta är att Forntida Runor är ett ämne som hon tycker riktigt bra om, men om han ska ha dem varje lektion hela året så vet hon inte riktigt var hon ska ta vägen. Lagom blodtörstiga tankar uppfyller hennes sinne, vilket i hennes fall tyvärr inte lär hålla sig till att bara fantisera om det utan snarare göra något åt det. Inte med själva läraren – det vågar hon sig inte på, riktigt – men det finns ju alltid andra levande varelser som kan möta ett snöpligt slut. Hon sätter sig någonstans i mitten av klassrummet utan att säga något, så att han förhoppningsvis inte lägger märke till henne.

Angfiel
PostPosted: Fri Aug 20, 2010 10:56
Merula Autumn, även hon i Slytherin med ett prefektmärke på uniformen, håller med den andra flickan att det här klassrummet ser totalt gräsligt ut. Inte för att hon har så mycket emot färg men det kunde ju i alla fall vara färg på sakerna, inte påsprutat eller… ännu värre fingermålat. “Goddag professor Stoner” säger hon och kan inte dölja en ton av avsmak i rösten. Vilken namn. Den smala trösten med att ha den här professorn i femman är att om hon väljer att fortsätta med det i sexan så kommer hon få Pimley igen. Inte för att han var perfekt han heller men han var i alla fall inte så hemsk som den här saken. Speciellt med tanke på att han hade en förkärlek med att inte tillåta dem att sitta på stolar vid bänkar och mycket riktigt, även denna lektion förväntade han sig att de skulle sätta sig på stora kuddar på golvet. Som på lekis.

Smokey själv noterar inte alls några ändringar på tonläget när de pratar med honom eller med någon annan. Han är för uppe i sig själv för att lägga märke till sådana saker. “Tjena liksom…” hälsar han dem en aning släpigt och nickar sakta mot eleverna medan han själv också sätter sig på en av kuddarna bland eleverna. Att sätta sig bakom en kateder är inget för honom alls, han vill vara nära eleverna och känna sig delaktiga i deras energier. Att det bara är Slytherinelever på dagens lektion är heller inget han lägger större vikt vid eftersom för honom är alla elever lika, oavsett elevhem. Faktum är att han fortfarande inte riktigt förstått konceptet elevhem. “Runor… runor… de kan man liksom använda för att se in i ens framtid fast typ inte som i spådom för liksom där är det framtid för alla typ medan runorna mer talar om liksom för dig hur typ du ska tackla världens utmaningar och framgångar…” det är som att han inte kan fokusera blicken på något särskilt och han har en tendens att blunda ganska ofta medan han pratar.

TraXy
PostPosted: Fri Aug 20, 2010 16:52
Cassandra har aldrig gått på lekis, som tur (?) är, men hon skulle onekligen också ha gjort den kopplingen om hon gjort det. I mångt och mycket håller hon faktiskt med om Merulas tankar, även om hon naturligtvis inte har en aning om dem eftersom hon inte är någon tankeläsare. Om hon fortsätter med ämnet nästa år så ja, då kan hon se fram emot ett byte av lärare i alla fall! Än så länge så vet hon inte om det är värt att fortsätta med ämnet, men det är ju en del av Spådomskonst och det är ett ämne hon verkar ha någon sorts talang för, i alla fall när det gäller att läsa av symboler och tecken. Hon är inte synsk, som Merula, men ja, de borde ju faktiskt känna varandra från Profet-mötena, eftersom Cassandra är en av dessa lyckliga få ungar som får spendera onsdagkvällar helt frivilligt med professor Fisher, som är en av de få lärarna Cassandra faktiskt uppskattar på riktigt. Vellarvo är en annan. När Stoner börjar tala så vänder hon blicken mot honom, eftersom det är så man gör när man är på lektion. Man följer med, på ett lagom sätt. Inte för mycket och inte för lite. Tillräckligt så att man kan smälta in i mängden och inte stå ut på något sätt ifrån den. Hoppas bara hon klarar av att gå ett helt år med den här pappskallen och att hon lyckas få hyfsade betyg på GET-proven i alla fall.

Angfiel
PostPosted: Sat Aug 21, 2010 09:39
Nu har inte Merula gått på lekis heller, men om hon hade det hade hon definitivt gjort kopplingen. Nu var det mer hennes spelare som gjorde den kopplingen. Merula har fått vara hemma med sin mamma innan hon började på Hogwarts något som hon är glad för. När hon var i den åldern umgicks hon inte så mycket med andra barn och ville heller inte det och det ville nog inte de andra barnen heller. Flickan har lärt sig mycket om att vara mer social genom att gå på skolan, vilket är ganska kul utveckling eftersom hennes spelare inte hade trott att det ens var möjligt. Merula har inget emot den andra Slytherinflickan, mest eftersom hon inte försökte tafsa på professor Fisher, men de är heller inte vänner på något sätt trots mötena hos samma professor. Nu är det mitt på året i hennes femta år så hon har inte ens kysst sagda professor, men nog har hon känslor för honom ändå. Merula halvt blänger på professorn när han säger att det inte är som spådomskonst fast ändå lite som det. Jaha, berätta något vi inte redan vet? Detta gick vi igenom i trean! Hon lägger armarna i kors på bröstet i en tydlig signal att hon inte är glad över situationen alls.

Angfiel
PostPosted: Sat Aug 28, 2010 07:53
“En av runorna…” Smokey ser sig omkring i klassrummet för att se om han får syn på runan han tänker prata om. “Där ja..” han pekar mot en runa som står bland de andra runorna och är misstänkt likt ett M.

“Mannaz.” säger mannen och nickar lugnt för sig själv och förbli tyst i några sekunder innan han fortsätter. “Man och kvinna liksom och styrkor och svagheter typ.” Han kan säkert vara lite mer luddig än vad han är men det skulle i så fall vara en ansträngning även från hans sida. Inte för att han reflekterar över att han är luddig på något sätt alls utan han pratar vidare i sitt lugna nästan sövande tonfall. “Man får inte vara rädd för dem heller, svagheterna och inte styrkorna heller. De finns där och ska finnas där.” Sedan är det som att han inser att det faktiskt finns elever där så han frågar “Nån som kan liksom berätta nått mer om runan?”

Angfiel
PostPosted: Sat Aug 28, 2010 11:19
Eftersom Merula vägrar prata rakt ut i klassrummet så räcker hon upp handen istället. Hon kan mer om runan eftersom hon faktiskt läst om alla runor så hon visste att de skulle dyka upp senare under året. Förvisso hade hon läst dem under sommaren och kom inte ihåg allt, men lite mer än det som läraren flummade om kunde hon minsan. I några ögonblick hade hon övervägt att inte alls räcka upp handen heller utan i ren trots vägra svara på frågan även om hon kunde, men hon såg samtidigt en chans för elevhemmet att samla ihop lite poäng. Den här mannen var ju ganska känd för att ge poäng till även de som svarar fel på hans lektioner. Därför vann hennes tävlingsanda över viljan att vara tyst hela lektionen och inte låtsas om att professorn existerar. Till och med evigt leendes Pimley var bättre än detta! Om hon ändå kunde ha Fisher i Forntida Runor också, det skulle vara gudomligt underbart. Då skulle hon både få en vettig utbildning och hon skulle också få något trevligt att titta på under hela lektionen. Nu ser inte Smokey Stoner dålig ut på något sätt, en del skulle till och med dreggla över honom, men inte Merula.

TraXy
PostPosted: Mon Sep 06, 2010 10:36
Cassandra (aldrig i livet att hon skulle nedlåta sig till att bli kallad Cassie eller – hemska tanke – Sandy eller något annat tarvligt smeknamn!) räcker inte upp någon hand alls. Inte för att hon inte kan svara, för det kan hon onekligen, utan helt enkelt för att hon vägrar. Att Merula ens vågar försöka! Den för tillfället jämngamla flickan är kanske varken modig eller dumdristig – kanske vill hon bara försöka visa framfötterna, men det är inte något som Cassandra tänker försöka sig på att göra. Inte i det här ämnet! Eller snarare, inte med den här läraren. Därför sitter hon med armarna demonstrativt i kors och munnen ihopsnörpt. Även hon skulle föredragit den evigt leende Pimley framför detta, eller som sagt, ännu hellre professor Fisher. Om man inte visste bättre så skulle de två flickorna faktiskt kunna bli ganska goda bekanta, egentligen. Så länge bägge håller sig långt ifrån den andras hemligheter.

Angfiel
PostPosted: Tue Sep 07, 2010 10:55
Helt omedveten om vad vare sig Cassandra eller Merula tycker om honom kikar han ut över klassen för att se om det är någon som vill svara på frågan och till sin förtjusning ser han att det i alla fall är ett par elever som gör det. “Mhm…?” säger han och gör en gest som indikerar på Merula som mycket väl kan innebära att han vill att hon ska besvara frågan eller så kan det innebär att han försöker vifta bort en irriterande fluga. Nu skulle han inte vifta bort flugor eftersom de är varelser som allt annat levande och de förtjänar att bli behandlade med respekt och värdighet.

Merula tar ändå gesten som att hon får chansen att besvara frågan. Därför funkar hon omedvetet läpparna innan hon svarar “Runtolkningen på den kan betyda två saker. Antingen att man måste ta ett steg framåt och visa upp sig eftersom man inte blir sedd av någon eller tvärtom att man gör allt själv och försöker vara stark men att man måste lugna ner sig och inse att man inte kan göra allt själv…” och som en eftertanke lägger hon till “..eller hålla alla hemligheter för dig själv.” Hon har Edgar så hon är inte ensam om sin hemlighet i alla fall, och det är mycket skönt för om hon inte hade honom så vet hon inte vad hon skulle ta för sig. Å andra sidan man kan också resonera som så att om hon inte hade honom så hade hon heller inte haft någon hemlighet så det gick lite hand i hand det där.

“Ja liksom precis, elva poäng för det svaret, det var typ bra.” svarar Smokey och undrar smått om det är en bra summa att ge till någon som ger ett bra svar. Han blev aldrig klok på dessa poäng nämligen, var det mycket eller lite? Skulle han ge olika för olika svar? Skulle han försöka att ge färre poäng till färre elever eller fler poäng till fler elever eller… äsch han orkar inte tänka på det nu utan säger istället till eleverna “Så liksom man måste typ tänka på att man…” han blundar och tystnar i några sekunder innan han fortsätter “…inte gör allt, att man liksom saktar ner. Inget är liksom så viktigt här i livet som att man typ inte an ta några minuter liksom.. bara och vara.” han slår upp ögonen. “Liksom blunda och bara var, testa. Blunda allihopa och bara sitt och slappna liksom av och så.”

TraXy
PostPosted: Wed Sep 22, 2010 16:12
Cassandra vänder blicken mot Merula för att se vad hon har att säga. Förmodligen något vettigt, men det återstår ju att se. Eftersom hon faktiskt lyssnar så tycker hon att japp, det är vettigt det hon säger. Det låter som en runa som verkligen är någonting för henne, hålla hemligheter för sig själv. Vad skulle hända om hennes hemligheter kom ut? Bortsett från att hon skulle bli en social pariah och förmodligen tvingas till någon sorts psykolog eller tvingas i trolldrycker för att lugna ner hennes impulser … Fy för den lede. De enda trolldrycker som ska tvingas i någon är i alla fall inte ämnade åt hennes strupe! Nu är trolldrycker inte lika mysigt som det är att göra på andra sätt, men det är å andra sidan svårare att upptäcka. Ibland till och med omöjligt.

Nog för att svaret varit vettigt, men alltså, elva poäng? Seriöst? Karln (hon tvekar till att använda den terminologin om någon som uppenbarligen saknar människovärde och till viss del även rätten att leva). Blunda och slappna av och “bara vara” är inget hon vill göra på lektionstid, ens om hon nu blivit halvtomhalvt beordrad (men på ett snällt, icke-heavy sätt, naturligtvis), men å andra sidan vill hon inte sticka ut för mycket, så hon sluter snabbt ögonen och försöker slappna av och “bara vara”, men det går inget vidare. Ögonen blickar snart upp igen, otåligt.

Angfiel
PostPosted: Mon Sep 27, 2010 15:39
Blunda och slappna av? He has got to be kidding? Merulas ögon smalnar ännu mer vilket säkert skulle kunna tas som att hon vill blunda men inte riktigt når ända fram… nu är det långt ifrån sanningen. Med en bister min blundar hon och gör de andra eleverna sällskap i hopp om att han ska fokusera en aning och låta dem faktiskt lära sig något.

Smokey blundar såklart och låter känslorna sväva iväg med honom en stund. Om eleverna gör det han ber dem om är han inte medveten om alls utan han är fokuserad på sig själv för stunden och hoppas att eleverna också är det fast på sig själva istället för på honom. Efter några minuter av härligt själsökande så öppnar han ögonen igen och ler lojt emot eleverna. “Yeah…” säger han samtidigt som han sakta nickar. “Ja ni ska rista den också såklart… ja liksom…” ännu en gest gör han som indikerar på att de kan sätta igång. Med tanke på att de går i femman och har ristat en och annan runa redan i sina dagar så är det inte som att han behöver berätta i detalj hur de ska göra.

TraXy
PostPosted: Tue Sep 28, 2010 15:38
Nej och tur är väl det! Det är så att det är frestande att föreställa sig att det är karlns huvud eller något annat lämpligt som runan ristas in i, men eftersom hon är professionell nog att veta att det skulle sabba för henne och göra stenen obrukbar så låter hon bli och försöker fokusera sig på det Merula sagt. Det om hemligheter. Nog för att vilja rista in saker på Smokey och hennes hemligheter är något relaterade alltså, men ändå inte samma sak att göra något med en trollstav än med en kniv, och hon föredrar det senare. Med en koncentrationsförmåga som skulle få hennes yngre systrar att blekna fokuserar hon sig på runans form och på det som den symboliserar. Själva trollformeln är inte särskilt svår, inte när hon övat på den i två år i alla fall, och hon är stadig i hand också så runan som börjar ta form under noggrann inspektion ser inte alls dum ut.

Angfiel
PostPosted: Thu Sep 30, 2010 08:08
Jo tack, rista in runor det kan hon. Vore ganska tragiskt annars med tanke på att hon övat på det i två år redan, men å andra sidan hade hon hört att det oftast ingick i GET-proven så det var kanske en välsignelse det. Trots att hon vet hur man gör så ska det ju förstås erkännas att varje runa kräver en ny typ av koncentration och tankar, och att hålla sig helt fokuserad på runor när det finns annat som kan ta ens uppmärksamhet är det inte världens lättaste sak att fixa. Därför försöker hon sitt bästa genom att fokusera på sitt eget liv och sina egna unika talanger som hon har. Att det får henne att tänka på sin siargåva är inte så svårt att förstå vilket får henne att tänka på en annan som har just den gåvan…vilket i sin tur gör henne en aning distraherad ifrån uppgiften. Fast när hon väl sitter med runan färdig i sin hand så är det kanske inte så hemskt att tänka på andra med samma gåva som henne eftersom hon känner att runan är stark bara av att hålla den i sin hand. Kanske berodde det också på att hon faktiskt har en unik gåva, till skillnad från många andra, och att det gjorde att hon kunde vara fokuserad trots att hon fick annat på hjärnan.

“Bra, yeah… liksom skitsnyggt!” säger Smokey lite random till de eleverna som sitter nära honom när de ristar sina runor. De var duktiga eleverna, även om många av dem inte hade talang för ämnet. Med talang menar Smokey den inneboende kraften som kommer med runologiförmåga. Han hade noterat att en av flickorna var på god väg, hon hade verkligen talang, men om hon hade förmågan… kanske. Tydligen så kunde hon se in i framtiden utan runor vilket var coolt också men det skilde sig en del ifrån själva förmågan att använda runor efter runor inte handlar om framtiden på ett så uppenbart sätt. “När ni liksom gjort klart runan typ så lägg den på bordena… så kan vi prata om nästa runa liksom.”

TraXy
PostPosted: Mon Oct 18, 2010 13:52
Eftersom hon inte är den som sölar, så tar det inte alltför lång tid innan Cassandra blir färdig med runan som hon hållit på med en stund nu. Hon blåser försiktigt över ytan för att få bort lite damm och på så sätt frilägga runan ordentligt. Runan ser ut som ett konstigt M, eller möjligtvis som en gammaldags maskeradmask, fast med pinnar i bägge ändar istället för bara den ena. Så passande, egentligen. Maskerad. Varje dag är som ett evigt bärande på masker. Alla bär masker, bara mer eller mindre tydligt. En del bär masker i form utav smink; leenden påmålade med stor precision. Så genomskinligt det är, egentligen. Kanske borde hon ägna mer tid framför sminkspegeln tillsammans med sina yngre systrar. Smälta in. Vad är väl ett falskt leende bland alla andras?

Angfiel
PostPosted: Wed Nov 24, 2010 15:23
När alla elever är färdiga med sina ristningar så utbrister mannen “Sju poäng var för att ni var så duktiga liksom.” Om han hade vetat vad Cassandra satt och tänkte på skulle flickan antagligen få ännu mer poäng men någon tankeläsare är han inte och har heller ingen ambition att bli det. “Lagaz är den andra runan.. någon som liksom känner till den?” Han kikar sig omkring eftersom han gärna vill ge någon till elev poäng. Det var inte så pjåkigt det där med att ge poäng en del för det var tydligen viktigt för både eleverna och för de andra lärarna hade han märkt. Till och med så att lärare blev sura när eleverna fick stora avdrag och glada när de fick poäng istället. Underlig grej egentligen men han börjar som smått vänja sig vid att han var i en helt annan kultur nu för tiden.

Merula adderar snabbt poängen i huvudet och inser att hon nu alltså fått arton poäng på en enda lektion. Hade hon någonsin lyckats med det förut? Knappast. Även om hon inte är den eleven som får för sig att hon ska smöra för att få poängen, speciellt inte för den här läraren, så trivs hon med att få poäng ändå. Det var trevligare att få poäng för saker man gjorde bra men det jämnade säkert ut sig alla de gånger hon svarat rätt på frågor och hon inte fått ett enda poäng. Lagaz vet hon vad det är så hon räcker upp handen igen.

TraXy
PostPosted: Thu Nov 25, 2010 14:22
Eftersom Cassandra tyvärr fortfarande vägrar att uppmuntra läraren genom att räcka upp endera handen så är och förblir de nere på bänken. Den ena handen håller i en fjäderpenna, den andra är lutad mot ett pergamentstycke, så att det inte knölar till sig när hon skriver ner ‘Lagaz’. Att få sju poäng är ju aldrig fel, i alla fall, och att tjäna in poäng tillsammans med resten av klassen, vilket betyder att hon får poäng utan att sticka ut, är en definitiv bonus. Hur puckad hon än råkar tycka att läraren är, och det råkar hon tycka gaaaaaanska så mycket, alltså. Han har ingen klädsmak och hans hår är äckligt, rent utsagt, även om dreadsen lär hålla håret på plats ganska bra. Men ändå, usch och fy. Ska sanningen fram så skulle hon nog föredragit om han var flintskallig. Det är så bra ordning, på något sätt, färre spår att lämna efter sig.

Angfiel
PostPosted: Wed Dec 01, 2010 20:27
“Du där!” utbrister professorn och pekar på en pojke som sitter bänken bakom Merula, vilket får flickan att sänka sin hand. Pojken ser lite ut som att han är ett rådjur fångad i en strålkastare men han stammar ändå fram lite om runan som han kom ihåg från minnet. De var ganska vana vid det här laget att just denna professor inte hade så höga krav på att de skulle läst allt material innan vilket var en fördel eftersom en del andra lärare tenderade att tycka att det var allt de skulle få för sig att göra. Därför är det inte en klockren berättelse som han ger men trots detta belönas han också med poäng, fem stycken den här gången, samtidigt som professorn tittar upp i taket och nickar tyst för sig själv. “Lagaz ja, Lagaz…” Smokey sitter och betraktar taket en stund tills Merula inte klarar av det längre och säger “Ursäkta professorn…” med ett uppenbart kyligt tonfall.

“Ja, va?” Smokey betraktar flickan som att det är första gången han ser henne och första gången han inser att det finns elever i rummet han befinner sig i. “Ja! Rista runor ja, ja ni kan rista den då liksom.” menar han och gör en gest med armen som säkerligen ska lika ett ‘sätt igång då’ men som är för slappt för att registreras mer än som en viftning med armen. Merula har lust att himla med ögonen men då professorn fortfarande har blicken riktad emot henne låter hon bli det.

TraXy
PostPosted: Thu Dec 02, 2010 00:14
Tur att det åtminstone finns två personer i det här klassrummet som inte är helt pantade! Cassandra ser uppskattande mot Merula. Kanske är den där prefekten ännu bättre än hon först tänkt. Att det är dags att rista in runan är bara bra. Då har hon något att fokusera på och kan låta bli att irritera sig över den hemska läraren. Nå, eftersom Lagaz är en vatten-runa så tar hon fram en mugg och fyller den med vatten, så att stenen hon väljer ut kan få doppa sig. Synd att hon inte har en badanka åt den. Sedan koncentrerar hon sig på att låta känslorna flyta, vilket låter aningen motsägelsefullt, kan tyckas, men så är det. Prata klarspråk, följ magkänslan. Och om magkänslan är att gå därifrån bara för att komma bort? Det var nog knappast det som läraren hade menat …

Angfiel
PostPosted: Sat Dec 11, 2010 13:06
Den här professorn tar priset. Förvisso skulle de få tillbaka professor Pimley i sexan om det var så att hon valde att fortsätta detta ämne, men hon känner sig mindre och mindre intresserad av det om sanningen ska fram. Sedan vet hon inte om det är så att hon kommer orka ta till sig allt material som hon kommer behöva för att klara av FUTT-studier när hon tvingas läsa in allt själv. Hon har hoppats på ett U i ämnet men med tanke på att hon tror att detta år kommer att ha satt henne tillbaka en aning betygsmässigt så kanske hon får nöja sig med ett Ö. Fick hon mindre än så skulle hon behöva leta upp den här mannen som sitter uppflugen på bänken och göra något otrevligt med honom. Omedveten om den andra flickans gillande läser hon genom instruktionerna i boken noga eftersom professorn knappast var någon hjälp och hon vill inte missa något. Vatten kan hon trolla fram och gör så för att sedan utföra runristningen. Känslorna skulle sväva fritt, och det försöker hon få dem att göra, hennes känslor för Smokey svävar då sannerligen friskt just nu.

När eleverna fått hålla på en stund, säkert flera minuter eller kunde det vara så att de hållit på i flera timmar? Smokey vet inte eftersom han sitter och småmediterar för sig själv medan de jobbar och av någon anledning är det ingen som stör honom i hans brydderier. Han kikar mot klockan och försöker komma på när de skulle sluta eller ens förstå hur mycket klockan faktiskt är. Sedan kommer han på att det spelar ingen roll, de hade ju gjort massor på den här lektionen så de förtjänar ledigt. Därför säger han “Ni kan liksom gå och vara fria en stund och bara vara… ta vara på livet typ.” och gör en gest med handen mot dörren.

Merula plockar därför ihop sina saker. Hon kanske skulle kunna fråga läraren vad de ska göra nästa vecka och försöka engagera sig i ämnet men hon har inte vidare lust till det dessutom går det inte att ha ett intelligent samtal tillsammans med professor Stoner så det var ingen idé att ens försöka. Därför låter hon bli det och istället så hänger hon väskan över axeln och lämnar klassrummet. Inte lika segt som den andra Slytherinflickan och eftersom de inte är vänner eller liknande så väntar de knappast på varandra.

TraXy
PostPosted: Mon Dec 13, 2010 17:26
När Cassandra är färdig med sitt runristande, och inte att hon tänker stressa för att bli färdig och därmed slarva, så torkar hon av runan och får vattnet att försvinna bort och plockar sedan i ordning efter sig. Här är det inget springande bara så att hon ska få komma därifrån fortast möjligt som gäller, utan nej, det går i maklig takt och får ta den tid det tar. Det tar inte jättelång tid bara lägga i ordning och packa väskan heller, bara det att hon inte skyfflar in allt hur som haver, utan nej, det ska vara med precision à la Tetris. När hon är färdig så nickar hon artigt men kyligt mot läraren och vandrar därifrån, glad att slippa honom. Förhoppningsvis skulle de ha professor Pimley istället nästa lektion. Eller så skulle den smilfinken vara sjuk så att de kunde få ha professor Fisher som vikarie istället. Cassandra har i nuläget två lärare hon faktiskt gillar, men hon gissar sig till att professor Vellarvo inte skulle få för sig att börja lära ut runristning …

%d bloggers like this: