FOR4c – Cassandra

**** BEGIN LOGGING AT Fri Oct 31 15:24:07 2008
Oct 31 15:24:07     Now talking on #FOR4c

Oct 31 15:35:11 <House>    Mitten av april, inte hans favorit på året ska erkännas då det regnar en del och även om han ofta går efter devisen inge dåliga väder bara dåliga kläder som den kvastflygningsprofessor han är så tycker han det är trevligare med sommar. Därför längtar han dit den här dagen, sommaren då han får chans att göra en hel del saker som han inte får chans till innan, surfa, klättra, ha sex med massor med människor och annat roligt som man kan ha när man inte bor på en skola som han gör. “Goddag goddag” hälsar han ändå glatt på eleverna eftersom det inte duger att de ser att han egentligen just idag inte riktigt vill vara där.

Oct 31 15:52:31 <PetSematary>    Det är alltid trevligt när det lider mot sommaren men det var ett tag kvar. Först kom slutproven, och de ville Cassandra Christie göra lagom bra ifrån sig på. Inte på så sätt att hon tänkte få U i allt för det kände hon inte att hon ville sträva efter. Hon kommer in i klassrummet och sätter sig på en ledig plats någonstans i mitten och funderar på varför en del andra flickor var lite fnissiga varje gång det var dags för Forntida Runor-lektion.

Oct 31 16:43:04 <House>    “Ni hade i läxa tills idag att läsa på om Perdhra så jag tycker vi hoppar direkt till att rista in dem idag, så ska ni få en intressant läxa sen när vi är färdiga med det.” berättar han. Det är ganska ovanligt för honom att vara så direkt, trots att han inte säger det elakt och han har ett leende på läpparna så är nog eleverna en aning ovana vid det. Men så har mannen en lite dålig dag dessutom, ja Proteus kan ha dem också.

Oct 31 16:52:25 <PetSematary>    Cassandras dag har gått hyfsat hittills och hon planerar att låta den fortsätta på det sättet ett tag till. Hon tar fram sin run-ask och kör ner handen i påsen med tomma runor. Koncentrerandes på Perdhra rör hon runt tills fingrarna sluter sig om en av de släta, svarta stenarna, som hon tar fram och sätter igång att arbeta med. Först måste hon ju ta fram trollstaven, vilket hon gör. Några minuter senare blåser hon bort stendammet, polerar den svarta rundeln med tröjärmen och betraktar den en stund innan hon lägger den i påsen bland de andra färdigristade runorna.

Nov 01 12:27:56 <Crucio>    Proteus tycker om runlektionerna egentligen men ibland så är det helt enkelt inte lika roligt att vara lärare som andra gånger, även om han försöker att inte visa det för eleverna eftersom han vill att de ska ha kul även om han känner sig lite trött och hängig. Kanske han höll på att bli sjuk? “Är alla färdiga med det?” frågar han men det är ingen stressande fråga eftersom de borde vara van vid att han alltid ger dem tid till att avsluta sina runor och de hade ganska gott om tid kvar på lektionen.

Nov 01 12:32:14 <Imperio>    Jadå, Cassandra är färdig och har börjat tjuvkika lite i boken för att se om det finns någon annan runa de inte gått igenom än som kanske var nästa de skulle försöka ge sig på att rista in. Eihwaz var nog den bästa runan hon hittat hittills i alla fall, och hon planerar att se sig om i Hogsmeade ifall det finns en sådan att köpa som halssmycke nästa gång hon är där. Förhoppningsvis var vädret hyfsat då också, för senast hon var där så hade det ösregnat, och det hade inte varit något vidare alls.

Nov 01 13:39:13 <Crucio>    När alla eleverna gett han klartecken om att de är färdiga, på något sätt, det vill säga kikar i böcke,r lagt ner sina trollstavar och sådana saker så fortsätter han “Algiz är vassens, älgens eller andens runa och den ser ut såhär..” han pekar på en av bilderna på väggarna. “Runan representerar den svåra vägen genom principer, ideal, moral eller gammeldags integritet. Det vill säga vi måste lita på oss själva och vår egen visdom och intuition.”

Nov 01 13:46:39 <Imperio>    Den enda elev som någonsin lär få se runan som hänger runt Fiskens hals är Merula, och i så fall skulle hon nog kunna tänkas känna igen just Algiz. Cassandra må vara en av hans Profeter, men hon har inga planer på att försöka ta sig in i hans skjorta. Hon kan överhuvudtaget inte se poängen med att intressera sig för någon lärare, men så har hon lite svårt att se poängen att intressera sig för någon alls. Antecknar så smått gör hon, å andra sidan, eftersom det är sådant som hon kan förstå sig på.

Nov 01 14:53:51 <Crucio>    “Det som är speciellt med Algiz är att den fungerar bara om man ristar in den i sten och för maximal magi så ska du bära med dig stenen en hel dag och anstränga dig för att se saker du inte ser i vanliga fall. Fokusera på detaljerna som du normalt inte ser för att du är för fokuserad på den stora bilden. På kvällen, precis innan du ska lägga dig så ska du utföra runristningen.” menar han och det borde vara ganska uppenbart att det är deras läxa. “Ta med den till nästa gång så ska ni lämna in dem för betygsättning.” wow lite seriöst, men så är det ett utmärkt tillfälle för att ha inlämningsuppgift. Många elever uppskattar läxor i ämnet som är på det här sättet för de måste inte skriva tusen ord och hit och dit men samtidigt betyder det också att har man inte talang för ämnet så är det svårt att få till en bra runa.

Nov 01 15:19:23 <Imperio>    Se det man normalt inte ser? Syftade han på detaljer eller på mer… esoteriska saker? Nåväl, det lät nästan som att det hade lite med spådomskonst att göra och det var ju ett av hennes favoritämnen, så hon antecknar läxan i sin almanacka. Det lät som en intressant sak att rista in Algiz-runan och hon hade ingenting emot att låta det ta den tid det behövdes för att genomföra den. Hon fruktar i alla fall inte för sitt betyg, som tur är.

Nov 01 15:21:59 <Crucio>    “Så det var allt för idag, ni kan knalla vidare till nästa lektion.” säger Proteus för att gå runt skrivbordet och samla ihop lite papper som han planerar att ta med sig till sitt kontor och läsa. Sedan har han de där uppsatserna att rätta, och måste planera utflykten med sexorna till nästa år och.. håhåjaja, det var en hel del att göra helt enkelt.

Nov 01 15:26:12 <Imperio>    De båda runpåsarna läggs ihop ordentligt och läggs sedan in i asken där de kommit ifrån. Asken läggs in i väskan tillsammans med trollstav och skrivdon och pergament. Allting hamnade på sin bestämda plats och låg mycket prydligt. Almanackan kommer dit också. När hon är färdig hänger hon väskan över axeln och försvinner i folkmängden.

**** ENDING LOGGING AT Sat Nov 01 16:13:53 2008

%d bloggers like this: