Cassandra frågar Melvin om tillvalsämnen

**** BEGIN LOGGING AT Fri Oct 05 13:50:12 2007

Oct 05 13:55:01 <Leffe>    Melvin sitter i lärarrummet och smuttar på en riktigt god kopp te medan han sitter och läser The Prophet. Det är lugnt och skönt då ingen annan lärare befinner sig där för ögonblicket. (hon har inte bokat tid säger vi så hon får dyka upp oväntat :P)

Oct 05 14:02:24 <Traxy>    Cassandra Christie är en andraårselev som de flesta inte skulle ägna mer än en kort blick – och varför skulle de? Det var inget spektakulärt med hennes utseende. Hon såg riktigt vanlig ut och särskilt söt var hon inte heller. Håret har hon i ett par strama flätor på varsin sida om huvudet och hennes skoluniform är rent pedantiskt prydlig. Det är strax efter påsklovet och hon är på väg till sin elevhemsföreståndare. Hon hade sett honom förr, givetvis, men inte pratat med honom så mycket. Det hade inte funnits någon orsak till det. Hon hade hållit sig till reglerna och inte råkat i klistret någon gång. Hon försökte låta bli sådant, det drog uppmärksamhet till sig och det tyckte hon inte om. När hon kommit fram till hans dörr knackar hon på den med några fasta knackningar.

Oct 05 15:16:56 <Leffe>    Melvins dörr är i och för sig inte lärarrummet men vill flickan anse det så stör det inte honom om han nu skulle veta om det (:P). Han öppnar dörren till lärarrummet och undrar varför han har blivit störd och slår vad om att ungen säkert skulle träffa någon annan lärare och därför stört honom i onödan. Kanske skulle han kunna dra poäng för det.

Oct 05 15:24:20 <Traxy>    “Förlåt om jag stör, sir,” svarar hon artigt. “Jag undrar om ni har tid för mig en liten stund, professor Vellarvo, det handlar om valen inför nästa år.” Cassandra ser lite försiktigt upp mot honom för att se ifall han reagerar, eller om han tänker skälla ut henne och gå därifrån. Hon hoppas verkligen inte det, för hon känner sig ganska förvirrad inför vad hon ska välja för ämnen, och hon tycker inte om att känna sig förvirrad. Det kändes fel.

Oct 05 15:30:07 <Leffe>    Melvin betraktar flickan och funderar i två sekunderpå vad han ska göra. Säga åt flickan att komma till hans kontor en annan tidpunkt skulle vara jobbigt för då måste han ju vara mer förberedd, men att bjuda in henne är heller inte så kul. Samtidigt kunde han inte ha ett sånt samtal i korridoren och det var ingen annan i lärarrummet… “Jaja Fröken Christie, stig in.” säger han och kliver åt sidan för att hon ska kunna komma förbi.

Oct 05 15:38:27 <Traxy>    “Tack, sir.” Cassandra passerar förbi Melvin och går in i lärarrummet och passar på att se sig om ordentligt. Det var trots allt inte särskilt ofta som elever fick tillåtelse att vara där, så hon fick verkligen dra nytta av tillfället. Hon sätter sig inte ner, trots att det fanns många lediga platser, eftersom hon inte fått tillåtelse till detta än. Hon visste inte vad hon ville bli eller något sådant, men det behövde hon egentligen inte bestämma sig för förrän i femman. “Jag ska inte ta upp er tid länge,” försäkrar hon.

Oct 05 23:21:49 <Angfiel>    “Sitt ner” säger han en aning mer bryskt än han hade tänkt men inte tänker han be om ursäkt för det, istället sätter han sig ner i fåtöljen mitt emot den han indikerat att hon ska sitta i och säger “Ja? Vad ville ni nu?”

Oct 05 23:35:07 <Traxy>    Eftersom hon fått tillåtelse att sätta sig ned så gör hon detta, på anvisad plats. “Prata om tillvalen för nästa år, sir,” börjar flickan försiktigt. Hon är ganska säker på att det är i hennes intresse att inte göra honom mer sur än vanligt. “Jag vet inte riktigt vilka ämnen jag ska välja… Jag har funderat på några olika, men jag kan inte bestämma mig…” Cassandra tystnar lite. Hon tänkte inte pladdra på som sin dumma lillasyster. “Är det någon mening med att läsa Spådomskonst, exempelvis, sir?”

Oct 05 23:37:04 <Angfiel>    “Mening och mening, det beror på vad ni finner mening i Fröken Christie.” säger han lite vagt. “Jag personligen skulle inte rekomendera det dock såvida ni inte hyser en gåva jag inte är bekant med.” det ska han väll inte sticka under stolen med att han inte ger så mycket för ämnet även om han inte finner professorn i ämnet lika vedervärdig som vissa andra professorer på skolan.

Oct 05 23:40:52 <Traxy>    En gåva som han inte var bekant med. Jodå. Hon tyckte det var småtrevligt att skåda framtiden i tarotkort, men det var något hon brukade hålla ganska hemligt. Det var mer en fråga om symboltolkning än om någon siarförmåga. Hon var inte direkt den som gick runt och fick syner, som Merula. Cassandra nickar bara kort åt svaret, ovillig att kommentera. “Maskeringsmagi då, sir? Vad kan det vara bra för?”

Oct 05 23:45:46 <Angfiel>    “Allt.” säger han kort. “Dock är det en fördel om ni inte är en helt…” han hejdar sig och ändrar sig mitt i meningen “..om ni visar förmåga i förvandlingskonsten först. Utan det kommer ni givetvis att få underkänt på era Get.” ja det var ju sant så klart han skulle säga det. Ungen hade varit dum nog att fråga vad man kunde ha för nytta av hans ämne, pfft!

Oct 06 00:34:35 <Traxy>    Hennes betyg i Förvandlingskonst var inte dåliga, så… det borde kunna gå. Hon låg väl kanske inte på U-nivå, men det var mest för att hon inte lade manken till, snarare än att hon inte skulle kunna om hon bara gav sig den på det. “Vad innebär ämnet då, sir?” fortsätter hon. “Jag menar… Spådomskonst, man lär sig spå… men vad är det man maskerar i Maskeringsmagi egentligen, sir?” Maskera finnar vore bra när man var äldre, skulle hon kunnat tänka… men det gjorde hon inte.

**** ENDING LOGGING AT Sat Oct 06 01:59:50 2007

%d bloggers like this: