FVK3a/FMS3a – Chris & Marjorie

**** BEGIN LOGGING AT Sun Feb 18 21:11:54 2007

Feb 18 21:15:46 <Traxy>    Av en mysko anledning är det inte Vincent Flynn som är lärare längre, utan istället är det en karl de flesta skulle känna igen som Eamonn Sheridan – en stilig, jordnära irländare i 50-årsåldern. Om Chris vore Zoe så skulle han suckat lite lyckligt, men nu gjorde han inte det, eftersom han tyckte om flickor istället. Anledningen till att Flynn inte är där är för att det är nästa lektion och Lionel är inte där för att han… är sjuk eller nåt. Eller har en annan lektion. “Ni kanske kan komma fram och börja redovisa det ni kommit fram till?” föreslår han, vänd mot Marjorie och Chris.

Feb 18 21:17:43 <Traxy>    Chris är inte sen att resa sig upp. Redovisa animagusar var han helt på det klara med! Han hade pluggat på ordentligt under veckan som gått. “Umm, sir, Lionel är inte här och kan ge den delen han skulle göra, men vi kan säkert fylla i för honom också,” gissar han, och tänker att så lite som Lionel bidrog förra veckan så skulle de definitivt kunna klara sig utan honom!

Feb 18 21:18:16 <Traxy>    “Kör på,” svarar läraren lugnt, och väntar på att de ska gå fram till svarta tavlan och börja förklara fenomenet för dem.

Feb 18 21:18:28 <Elyene>    MArjorie nickar och ler stort hon älskade att redovisa och att Lionel inte var där ja det var synd för Lionel och hon ville inte att han skulle få dåliga betyg nu bara för att han inte kunde vara med, eller jo det ville hon visst hon kunde inte ha varit lyckligare. “ja vi kan hans del” förklarar hon sen efter att Chris sagt det. “Börjar du?” viskar hon till Chris.

Feb 18 21:21:16 <Traxy>    “Sure,” viskar Chris till svar. “Det finns många olika risker om man ska förvandla sig till animagus,” börjar han. “Och läskiga är de också! Man kan fastna i en sorts mellanting mellan människa och djur, eller tappa bort mänskliga drag och liknande. Det är farligt och eftersom det är det håller Trolldomsministeriet koll på alla animagusar som finns i ett register. Där står det vilket djur de kan förvandla sig till och kännetecken och liknande.” Han ser på Marjorie, som fick fortsätta.

Feb 18 21:30:16 <Elyene>    Egentligen hade det kanske varit bättre om hon börjat med tanke på hur de delat upp arbetet men det gjorde nog ingenting. “Animagusar är alltså en person som väljer att förvandla sig till ett djur och det är bara ett djur man förvandlar sig till. Detta är skillnaden mot till exempel en varulv som inte har något val.” Hon tar en liten paus innan hon fortsätter. Det tar väldigt lång tid att lära sig att bli en animagus och som Chris berättade så innebär det stora påfrestningar för kroppen och det är farligt.” hon går inte in på farligheterna eftersom Chris redan har gjort det. “Trolldomsminsteriet har väldigt stor kontrooll över alla animagusar så alla personer som kan förvandla sig till ett djur finns uppskrivna i register. Där det står om kännetecken och utseeende” hon tystnar och sneglar lite på Chris för han kanske ville säga lite till.

Feb 18 21:32:42 <Traxy>    “Man kan inte välja vilket djur man förvandlas till, utan det är liksom ens inre personlighet som visar sig i form utav ett djur,” förklarar han och tänker inte på ifall det låter lite luddigt eller inte. “Känner man sig själv jättebra kan man gissa sig till vilket djur man kan bli, men det är ju inte helt säkert att man vet det förrän efteråt.” Han sneglar mot Marjorie för att se om hon ville säga något mer.

Feb 18 21:33:58 <Elyene>    Marjorie känner sig nöjd med redovisningen och hon och Chris hade ju verkligen jobbat med den så det borde inte vara så svårt att få godkänt det trodde hon inte i alla fall. Hon ler ett uppmuntrande leende till Chris och väntar lite för hon vet inte om de bara ska gå och sätta sig.

Feb 18 21:36:23 <Traxy>    “Jättebra, två poäng vardera!” berömmer Eamonn, och nickar åt dem att de kan gå och sätta sig igen. I deras ställe kallas ytterligare en grupp upp till katedern och gör sin presentation… och så fortsätter det, tills hela klassen redovisat. Efter det finns det inte tid för att börja på någonting nytt, så de får gå lite tidigare idag. Det var ju så ibland om man hade vikarier. Chris blir nästan lite besviken, eftersom Förvandlingskonst var hans favoritämne, men att sluta några minuter tidigare satt ju aldrig fel! Han samlar snabbt ihop sina saker. “Har du också Försvar Mot Svartkonster nu?” undrar han.

Feb 18 21:40:09 <Elyene>    Marjorie går och sätter sig nöjd över lektionen och lyssnar artigt på de andra grupperna men kan inte låta bli att tycka att deras redovisning var bäst. När lektionen är slut så plockar hon ihop sina saker. “ja det har jag vad bra då kan vi ha sällskap” säger hon glatt och börjar gå bort till lektionen i försvar mot svartkonst.

Feb 18 21:43:03 <Traxy>    “Vi ska ju ha redovisning om hinkypunkar idag,” konstaterar Chris på vägen. “Hoppas det går snabbt. Professor Apa är lite läskig…” Som tur var, så var det inte Nicodemus Ranswicket som skulle ha lektion med dem, men det skulle de inte märka förrän de kom till klassrummet.

Feb 18 21:54:58 <Traxy>    Klassrummet i fråga står tomt för närvarande, men det skulle väl snart komma att ändra sig. Läraren var visst lite försenad. Det var visserligen en stund kvar innan lektionen skulle börja, men lärarna brukade ju oftast vara på plats redan från början. Chris går in i klassrummet och sätter sig ned på en ledig plats.

Feb 18 21:58:20 <Elyene>    “Ja just det ännu fler redovisningar var det” hon ler lite mot honom. “Fast han är bra tycker du inte det och han kan nog inte rå för hur han ser ut” förklarar hon och försöker försvara professorn vilket hon alltid gör när folk talar illa om dem. Hon går in i klassrummet och sätter sig ner bredvid Chris.

Feb 18 21:59:22 <Traxy>    “Ja absolut,” håller Chris med, för det var ju en bra lärare, det tyckte han också, det var bara den där apgrejen som gjorde honom lite olustig till mods, eftersom han inte riktigt vet hur han ska reagera.

Feb 18 22:01:47 <Traxy>    Det går en stund till, men så dyker läraren upp. Så fort Chris får syn på vem som ska ge lektionen klyvs hans ansikte i ett brett leende. “Goddag professorn!” hälsar han omedelbart, och får ett “Nämen goddagens, Malford!” till svar. “Goddagens, Dangerfield,” tillägger läraren också, och fortsätter hälsa på eleverna som kommer in. När alla är på plats så harklar sig Aurelius Bexhill lite och plirar mot eleverna över sina gammaldags glasögon. “Ni ska visst redovisa något till att börja med, har jag hört. Vilka vill börja?” En hand har ivrigt sträckts upp i luften, och det var ju inte fy skam det, så läraren nickar lite godkännande. “Malford och Dangerfield, varsågoda.”

**** ENDING LOGGING AT Sun Feb 18 22:05:38 2007

%d bloggers like this: