Chanel har funderingar över ämnesval i trean

Sarah Broke
PostPosted: Thu Mar 27, 2008 22:04
Chanel hade läst igenom brevet hon fått från elevhemsföreståndaren många gånger.. Det stod att hon bara kunde knacka på så antagligen var det bara att gå dit. Varför skulle dom behöva välja ämne egentligen varför kunde det inte vara som dom två tidigare åren att det var vissa ämnen som skulle läsas och man inte behövde välja till. Chanel hade ingen anning om vad hon ville bli. Fast hon hade sett några ämnen som lät intressanta. Hon frågar en perfekt om vägen och tar sig bort till Professor Bexhills kontor. Innan hon knackar på rättar hon till sina kläder så dom sitter som dom ska och drar en hand genom sitt långa brunblonda hår. Hon måste medge att hon var nervös hon hade aldrig pratat med professor Bexhill förut. Hon hoppades att det skulle gå bra. Hon såg på dörren och väntade på att den skulle öppnas när hon knackat.

TraXy
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 09:12
Det är bara att knacka på, som sagt, så när han hör att det knackar går han genast bort och öppnar dörren. I dörröppningen kan hon se en gubbe i 80-årsåldern iklädd grå kläder som var moderna i början av 1800-talet. Han har inte mycket till hår uppe på huvudet, men han har ordentliga polisonger istället. Bakom de gammaldags glasögonen döljer sig ett par pigga ögon. “Goddag!” hälsar han. “Kliv på, kliv på! Vem är det jag har äran att tala med idag?”

Sarah Broke
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 10:09
Chanel ser på gubben som öppnar. “Chanel Brooke sir,” Säger hon när hon går in. Hon ser upp på gubben. Hon hade aldrig varit på kontoret tidigare och såg sig omkring. Hon hade inte varit i någons kontor i över huvudtaget. Det kunde kanske bero på att hon inte behövt fråga något och skött sig bra. Nu var hon ju inte här för att hon själv hade gjort något utan för att hon behövde rådgivning om vilka ämnen som hon borde välja inför trean.

TraXy
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 11:03
Kontoret är fullt av bokhyllor med diverse böcker om spöken och andar och liknande. Det är ganska varmt och gott där och man kan ana en viss chokladdoft. Han tyckte om choklad. “Brooke,” säger professorn fundersamt och drar sig till minnes att hon var en av de elever han skickade ut ett brev till ganska nyligen. “Åhå… i tvåan, eller hur?” Han hittar ett papper som talar om att ja, hon går i tvåan. “Ja, det stämmer. Där ser man. Utmärkt, utmärkt. Har ni kanhända kommit för att ni önskar diskutera era val inför trean?”

Sarah Broke
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 12:55
Hon kollade på böckerna som stod i hyllorna innan hon såg mot han igen. “Ja det stämmer Sir” Säger hon. Böckerna i hyllan verkade vara ganska intressant. Andar och spöken var ett intressant ämne hur folk kunde bli spöken och vad som hände efter döden. Choklad lukten känner hon också och blir lite halvt sugen på Choklad. Men hon är inte tokig i choklad så hon känner inte att hon måste ha någon.

TraXy
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 16:04
“Såå, Brooke” säger han och ber henne ta plats på stolen framför det ganska välbelamrade skrivbordet. “Har ni några idéer till vad ni skulle vilja läsa i trean? Eller vad ni vill göra i framtiden, rent utav?” Det ena kunde ju faktiskt ha att göra med det andra. Inte i alla fall, men åtminstone i en del. Det var en viktigare fråga vad man ville bli i framtiden när man gick i femman och skulle välja ämnen att läsa under de två sista åren.

Sarah Broke
PostPosted: Thu Apr 17, 2008 09:41
Chanel satte sig i stolen. “jag vet inte riktigt vad jag inte vad jag vill bli men jag såg några ämnen som verkade intressanta.” Vad hon ville bli hade hon faktiskt ingen aning om. Det var svårt att veta det när hon inte var så gammal. Hon hade själv inte sån stor kolla på vilka yrken det fanns. “Men jag tycker maskeringsmagi, reinkarnation och skötsel och vård av magiska djur verkar vara intressant” Hon gillade djur och var inte rädd för dom. Ännu en skillnad på hennes mamma och hon själv.

TraXy
PostPosted: Fri Apr 18, 2008 12:43
“Det låter nästan som att ni redan har bestämt er,” säger han med ett snett leende. “Maskeringsmagi är en sorts avancerad form utav Förvandlingskonst, skulle man kunna säga. Magiska Djur handlar inte om att klappa kattungar, utan om andra djur… som inte nödvändigtvis är särskilt söta alls. En del är tvärtom ganska farliga… men det kan ju katter vara också, förvisso.” Han skrockar lite roat för sig själv. “Reinkarnation är fascinerande. Tidigare liv och liknande. Kanske inte riktigt lika spännande som Spiritism,” hans eget ämne och därför favoritämne, “men nära nog. De är ju besläktade… till viss del.”

Sarah Broke
PostPosted: Fri Apr 18, 2008 14:36
Chanel hade ingen att snacka med hemma om vilka ämnen som var bra att läsa och inte bra. Hon hade inte sån stor koll på de magiker yrken som fanns och ingen där hemma hon kunde fråga. “Jag tänkte att jag kanske skulle höra så det kunde bli bra, jag har ingen att rådfråga där hemma.” Det var lite svårt att fråga någon som inte gillade magi eller någon som inte kunde så mycket om det. Hennes mamma och styvpappa var båda mugglare. “Vad är Spiritism för ämne?” Frågar Chanel intresserat.

TraXy
PostPosted: Fri Apr 18, 2008 16:18
“Spöken, givetvis! Spöken, andar, apparitioner, hemsökelser, ektoplasma, poltergeistar, och allt sådant.” Han fullkomligt lyser – Spiritism är trots allt hans livslånga passion. Det fanns inget som var så intressant som att se döda människor… vilket alla väl inte riktigt höll med honom om, av förklarliga skäl. “Är det något som kan intressera er? Det är väl inte för alla, antar jag…” erkänner han, med någorlunda självinsikt. “Men man börjar inte läsa det förrän i sexan, tyvärr. Nå. Har ni funderat över vad ni skulle vilja arbeta med i framtiden?”

Sarah Broke
PostPosted: Fri Apr 18, 2008 16:48
“det låter intressant sir,” Säger Chanel. Och hon menar det. Spöken och andar och liknade var intressanta saker. Men vad hon ville jobba med var en svår fråga. “Jag vet inte riktigt vad jag vill arbeta med i framtiden jag har inte sån jätte koll på alla jobb som finns.” Framtiden var ett svårt beslut speciellt när man var så ung. Att det skulle vara så jobbigt att veta vad man ville göra av framtiden. Veta vad man ville jobba med.

TraXy
PostPosted: Wed May 21, 2008 16:07
“Det är mycket intressant,” instämmer professorn förnöjt. “Och ni behöver ju inte bestämma er framtid redan nu. Det finns så mycket man kan hitta på och ni är ju så ung än. Kanske att ni om några år har hittat något som ni känner att ni vill ägna er åt i framtiden.” Han hummar lite för sig själv innan han fortsätter. “Har ni några särskilda intressen, månne? Något ni tycker mycket om? En hobby, kanske? Har ni tur kanske det finns ett ämne som matchar era intressen.” I hans eget fall så hade Spiritism inte funnits på schemat när han själv gick i skolan, vilket han hade tyckt var fasligt tråkigt, och ändrat på när han var gammal nog att vilja slå sig ner som professor på Hogwarts.

Sarah Broke
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 14:59
“Jag brukar hålla på med teater innan jag började här.” Säger Chanel. Det hade inte blivit av något mer sedan hon börjar på hogwarts. Hon planerade på att kanske hålla på med lite under sommarlovet om hon skulle få tid. Hon hade rätt många planer inför sommarlovet men hon borde kunna klämma in det någonstans också. Hon kunde inte komma på vilka ämnen som skulle vara bäst för henne just nu riktade det åt maskeringsmagi, reinkarnation och skötsel och vård av magiska djur.

TraXy
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 11:09
“Teater? Där ser man!” svarar professorn med ett intresserat leende. “Där ser man… ja, tyvärr finns det ju inga sådana ämnen på schemat. Maskeringsmagi kan man ju tycka kan ha med teater att göra, men det är i själva verket en avancerad form utav Förvandlingskonst, kan man säga. Att man maskerar sig själv eller olika föremål, men det har oftast med mugglare att göra – att man maskerar saker så att mugglare inte ska kunna se dem.” Han kikar lite mer på listan för att se om det fanns fler ämnen som man med lite fantasi skulle kunna inbilla sig hade med teater att göra, men det var svårt. Inget av de andra verkade stämma in, riktigt. “Har ni sett något ämne i listan som ni tycker verkar spännande, men som ni vill veta mer om?”

Sarah Broke
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 13:48
Chanel tyckte professorn hade täckt upp de mesta som hon hade varit intresserad av i början av deras lilla möte. “Nej de var de ämnena som jag sa i början som jag tyckte verkade vara intressanta och du berättade du om förut.” Säger Chanel. Hon kunde inte hitta så många ämnen som verkade vara så intressanta. Visst trollkonsthistoria hade blivit intressantare med orden men hon ville inte fortsätta med att läsa något liknande ämne som hade så mycket med historia att göra. Det var i huvudsak de tre ämnen hon hade nämnt som varit intressanta som hon skulle kunna tänka sig att läsa.

TraXy
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 15:10
“Jahaja,” svarar professorn och ser lite förvirrad ut för ett ögonblick. “Just det, så var det ja. Ja, om ni inte undrar över några andra ämnen eller så, så ser jag ingen anledning till att uppehålla er något längre. Om ni inte har några fler frågor till mig så är det fritt fram att kila tillbaka till vad ni nu höll på med innan ni gick hit.” Han ler vänligt mot flickan och hoppas att hon har bestämt sig för sina ämnen nu.

Sarah Broke
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 15:27
Chanel nickar. “Tack så mycket för hjälpen professor Bexhill” Säger Chanel. Hon kände sig mer säker på vilka ämnen hon skulle välja professorn hade ju inte sagt något negativt om de ämnen som hade intresserat henne. Så de kunde ju inte vara helt galna ämnen då. De hade även låtit intressanta när professorn berättat om dem så de borde vara ganska bra val ändå. “Hejdå professorn” Säger hon vänligt när hon lämnar hans kontor.

TraXy
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 17:18
“Adjö med er, Brooke,” säger professorn till svar. “Om det är något mer ni undrar över så vet ni var jag finns.” Han ler lite mot henne innan han återgår till att sortera papper och fixa med de ämnen hon hade valt.

%d bloggers like this: