Bexhill hos kuratorn

Postat: tor okt 26, 2006 12:13 pm
När det knackar på dörren undrar han först om det är en elev som kommit för att samtala med honom, så han blir ganska förvånad när det inte alls är en liten angstande tonåring, utan en gammal gubbe.

“Professor Bexhill?” kan han inte låta bli att säga, eftersom han kände igen karln ifrån sin egen skoltid.

“Thomas Andrews, förmodar jag?” svarar professorn i sin tur, med glimten i ögat. “Du har vuxit en del, vill jag lova. Inte för att jag är världsbäst på att komma ihåg alla, men… ja.”

Tom ler lite snett och låter läraren komma in i rummet.

“Det är ni som är Gryffindors elevhemsföreståndare, har jag förstått?” undrar han, och erbjuder en stol att sitta på.

Aurelius sätter sig ned och nickar. “Jajjemen,” instämmer han. “Jag fick ert meddelande, och här är jag. Tänkte att det vore bättre att tala med er personligen.”

“Ja, jag fick ert meddelande,” svarar Tom. “Ni ville diskutera en elev, men som inte går i Gryffindor?”

“Stämmer, stämmer… Det är en liten parvel i Hufflepuff. Eller ja, liten och liten… tror han går i trean nu. Han förlorade sin mor och sina syskon för några år sedan, och har inte riktigt bearbetat det än.”

“På vad sätt?”

“Han bröt ihop i mitt klassrum efter en lektion.”

“Åh. Då förstår jag.” Tom nickar lite. Det var lite snårigt, för att det kändes som att han skulle förråda ett förtroende om han bad honom kontakta honom. “Vad heter han?”

“Malford… uhm, Chris tror jag han heter?” Det var svårt när man hade för vana att bara prata med ungdomarna med deras efternamn…

“Jag ska komma ihåg det om han kommer på besök,” lovar kuratorn. “Hur är det med Gryffindoreleverna? Något jag borde känna till där?”

Aurelius är tyst ett tag och funderar innan han börjar säga något.

“Det skulle väl vara bröderna Woodrow i så fall…” säger han dröjande.

Tom drar öronen åt sig. Avery hade han ju pratat med, tillsammans med flickvännen, och Elias… jo tack, det kommer han ihåg.

“Vad är det med dem?”

“De hade en bror som dog här på Hogwarts. Föll ifrån ett torn, några år sedan nu. Otäck händelse. Liknande sak hände med en av Averys vänner… mycket tragiskt. Sedan har flickan Trimbles mor blivit kallad till Wizengamot anklagad för förfalskning, det är inte heller roligt. Mycket händer i Gryffindor!”

“Verkligen,” instämmer den yngre mannen. Mycket att hålla reda på. “Tack för att ni tog er tid att säga till, professor Bexhill. Det gör mitt arbete lite enklare.” Han småler. “Inget ni vill diskutera själv?”

“Jag? Nej då, nej då, det blir så bra så,” svarar Bexhill och reser sig. “Trevligt att ses igen, Andrews,” hälsar han och skakar tass med den forna eleven. “Dags att ge sig av mot nya äventyr!”

“På återseende.”

%d bloggers like this: