April funderar över ämnesval i trean

Safir
PostPosted: Mon Jan 14, 2008 09:10
April läste brevet från elevhemsföreståndaren en gång till. Det stod ju att det bara var att knacka på, så hon rättade till klädseln och följde vägbeskrivningen hon fått av en av gryffindorprefekerna till Bexhills kontor. Varför skulle det vara så många ämnen att välja på? Och hon visste ju inte riktigt vad hon ville bli, så hur skulle hon då kunna välja redan nu? Fast det fanns ju vissa ämnen som lockade betydligt mer än andra, mytologi till exempel. Någon hade gett henne rådet att läsa det som hon tyckte verkade roligt, för annars skulle hon inte orka med dem på FUTTnivå, och det stod ju faktiskt i brevet också, att man skulle välja ämnen som intresserar en.
April stannade framför dörren, drog en hand genom sitt korta blonda hår och rättade till slipsen innan hon knackade på dörren. Hon var lite nervös, det måste medges, hon hade aldrig pratat själv med professor Bexhill innan.

TraXy
PostPosted: Fri Jan 18, 2008 21:48
Spöket av en liten häxa dyker upp runt hörnet, och ser förtjust ut när hon ser en liten elev. Hon slår nämligen ihop händerna av förtjusning och skyndar sig fram till April. Nästan som om det vore på beställning, gasp!
—-“Har fröken vårtor?” undrar hon, och så som det verkar, så vill hon inget hellre än att flickan svarar jakande på den frågan, eftersom spöket i fråga var en häxa som, när hon levt, varit känd som Verruca Lemsip.
—-Verruca hade skrivit en tjock bok om olika vårtpreparat, men hon hade inte varit nöjd när hon dog, så hon fortsätter sitt strävsamma arbete även efter sin död. Att hon dykt upp på Hogwarts är för att de har gemensamma duschrum där, och är därför en fenomenal grogrund för fotvårtor. Hon ville fortsätta sina studier, men hon behövde försöksobjekt… och någon att dokumentera det hela. Om nu April råkade ha vårtor själv så skulle hon ju kunna vara just den person hon sökte efter! Så att de tillsammans kunde försöka bota flickans vårtor med alla de moderna medel som inte fanns medan hon levde. Någon borde egentligen ge henne en flaska isättika och säga “det här fungerar”, men det vore väl kanske lite småtråkigt när man istället kan pröva att kleta på saker som exempelvis BBQ-sås.

Safir
PostPosted: Sat Jan 19, 2008 09:03
April rycker till när spöket dyker upp men sedan ler hon förtjust, hon tycker spöken är häftiga. “Nej, mamma tog bort den jag hade för två år sedan” svarar hon artigt och pekar på ett ställe alldeles bredvid vänster lillfingerknoge. “Och jag har inga fler, som tur är.” Hon tittar intresserat på spöket, ska hon våga fråga hur hon dog? Hon måste ju ha dött på ett läskigt sätt för att bli spöke? En del spökhistorier var riktigt äckliga och April lyssnade gärna med skräckblandad förtjusning. Sen slog henne en annan tanke… Tänk om spöket blev förargad på henne för att hon inte hade några vårtor? Vad gjorde spöken när de blev arga? Tänk om spöket förstörde hennes flygning vid quiddichuttagningen, så hon flög uselt och Aileen bara skrattade åt henne och sa att hon aldrig skulle kunna komma med i laget, inte ens om flera år! Vad skulle hon säga för att hålla spöket på gott humör? “Men jag har hört att Leo O’Greys har fotvårtor!” drar hon till med. Varför drog hon till med Leo? tänkte hon förskräckt. Hon skulle sagt kassa Cassie istället… Nåja, det här spöket frågade säkert alla, så det var nog inget som var konstigt. Hon ler vänligt.

TraXy
PostPosted: Mon Jan 21, 2008 15:23
“Inga fler vårtor… som tur är?” svarar Verruca klentroget. “Vadå tur? Det är förskräckligt synd att ni inte har fler vårtor, ska jag be att få tala om!” Hon ställer sig med armarna i kors och ser bestämd ut, innan hon veknar något. Flickan hade ju trots allt sagt något om att hennes mamma hade tagit bort en vårta från handen! “Får man lov att fråga hur er mor gjorde för att ta bort den där vårtan, förresten?” Hon sträcker sig efter Aprils hand för att kunna inspektera den, men blir besviken när hennes egna händer bara passerar rakt igenom istället för att lyfta upp den.

Safir
PostPosted: Mon Jan 21, 2008 16:45
“Jag är glad att jag är av med den” invänder April när spöket sa att det var synd. “Mamma använde isättika på vårtan, den var faktiskt inte särskilt stor, och det gick ganska fort att få bort den.” Hon håller upp handen närmare spökets ögon så att spöket kan se att det inte ens finns minsta lilla spår av vårtan kvar. “Ähm, jag kom egentligen för att se om professor Bexhill är inne, är han det?” frågar hon sedan.

TraXy
PostPosted: Mon Jan 21, 2008 20:39
“Inte vet jag!” gnäller den gamla gråhåriga häxan – med hår som påminner starkt om Svinto – och vill inte prata om några lärare alls. Varför ska man prata om lärare när hennes många år av forskning äntligen kan lida mot sitt slut? Hon studerar flickans hand med sina något skeva ögon, och där finns inte ett spår av någon vårta. “Isättika, eh?” säger hon sedan fundersamt och tänker sig att detta är någon form utav ättika man frusit. “Sade ni Leo O’Greys, förresten?”

Safir
PostPosted: Mon Jan 21, 2008 21:34
“Öööhh…. ja. Leo O’Greys. Jag hörde det av några andra flickor på flicktoaletten på tredje våningen för ett par dagar sedan” säger April med låtsat lugn. Hon ville så gärna läsa spiritism och den här något knäppa spökhäxan ökade faktiskt intresset. Skulle spöket kunna få frid om hon hittade en elev och faktiskt botade vårtorna som eleven hade? Det var säkert sånt de skulle få lära sig. April skulle önskat att hon vågade fråga häxan själv, men det kanske inte var så lyckat precis… Istället sänker hon sin arm och med ett artigt “Lycka till med vårtjakten då frun, ledsen att jag inte kunde vara till mer hjälp” knackar hon på dörren till Bexhills kontor. Ledsen? Nej det var hon inte, i alla fall inte just nu.

TraXy
PostPosted: Mon Feb 18, 2008 12:43
“Då ska jag genast leta efter honom!” mumlar häxan exalterat för sig själv och ler sedan mot flickan. “Tack. Tack tack tack tack. Tack! Det är allt gott gry i barnen idag, trots allt!” Och med det tar spöket och susar glatt iväg bortåt korridoren, på jakt efter den vårtbelupna skatt hon föreställer sig att Leo är. Äntligen skulle hennes stora genombrott komma!
Dörren till kontoret slås upp och visar på en man i sina bästa år – d.v.s. runt de 80 – med trevliga polisonger och inte överdrivet mycket hår på huvudet. Om det inte vore för att han var klädd i en grå kostym som såg ut som att den kom ur en Jane Austen-film så hade man förmodligen kunnat dra paralleller mellan honom och Dr. Snuggles. Aurelius Bexhill var visserligen ingen uppfinnare som hade en sur gammal hushållerska och var kompis med en hembyggd robot, grävlingar eller möss, men utseendet var faktiskt ganska likt. Han plirar över de gammaldags glasögonen. “Goddag goddag,” hälsar han. “Kom in, för all del. Vem är det jag har äran att få ett besök av idag?”

Safir
PostPosted: Mon Feb 18, 2008 16:17
“April Conant, sir” svarar April och kastar en sista blick efter häxan innan hon stiger in.
Hon har aldrig varit på elevhemsföreståndarens kontor innan, men tycker det har en mysig atmosfär. “Jo, jag har några funderignar kring valen i trean, sir” fortsätter hon, så han ska veta varför hon kommer och stör. Sedan kan hon inte hålla sig längre, hon talar ju trots allt med den person som antagligen vet mest om hela änmnet. “Ähm, professorn, skulle hon…” April gör en vag gest mot det nu försvunna spöket “…få ro om hon verkligen lyckades lösa problemet med vårtorna?”

TraXy
PostPosted: Tue Mar 04, 2008 16:36
“Conant,” upprepar Bexhill för att lägga namnet på minnet. “Det vete katten om hon gör. Förmodligen. Ibland spökar de inte av de orsaker man skulle kunna tro.” Han ser lite fundersam ut i några sekunder innan han ruskar på huvudet och ber henne att komma in i rummet, som tycks vara tapetserat med bokhyllor fulla av dammiga volymer av olika spök- och anderelaterade böcker. Det hänger en tavla föreställande ett hus bakom skrivbordet som han sätter sig vid. Det är egentligen en prästgård, men det är lite svårt att se när det bara är ett hus som syns. “Såå,” säger han när han satt sig ned och gjort en gest som talar om att hon kan sätta sig på besöksstolen mittemot, “har ni några idéer till vad ni skulle vilja läsa i trean? Eller vad ni vill göra i framtiden, rent utav?”

Safir
PostPosted: Tue Mar 04, 2008 17:47
April slår sig ner på stolen och tittar uppmärksamt på professorn. “Jag skulle vilja läsa spiritism och drakologi i sexan och sjuan, så vad behöver jag välja nu för att få läsa dem?” frågar hon och funderar på om det var något mer hon var nyfiken på. “Och så vill jag gärna läsa mytologi nu i trean, kanske symbolmagi också, men…” Hon tvekar lite. “Professor Bexhill? Jag är ruskigt dålig på att använda trollstaven, det vill sig liksom inte, ta till exempel förvandlingskonst, det är helt hopplöst…” Hon tystnar och funderar på om hon ska avslöja sina framtidsplaner för honom, men med tanke på vad hon just sagt, så skulle han säkert tycka att hon var fånig, så hon håller tyst om dem. “Är det mycket trollstavsanvändning i symbolmagin eller forntida runor?” tillägger hon istället.

TraXy
PostPosted: Thu Mar 27, 2008 10:46
Ding! The magic word! “Åh, så fenomenalt roligt!” utbrister han lyckligt. En som visste redan nu att de ville läsa Spiritism! Kalas! “Ni behöver ett Acceptabelt i Försvar Mot Svartkonster för att få tillträde till mitt klassrum i sexan, men det ska ni väl allt kunna fixa?” Enligt papperet hade hon haft ett A i ettan, men det var ju långt till GET-proven ännu. Kanske skulle betyget till och med kunna höjas tills dess. Eller sänkas, hemska tanke. “För att kunna läsa Drakologi behöver ni Över förväntan i Skötsel och Vård av Magiska Djur, så det förutsätter ju att ni väljer det ämnet i trean.”
När flickan yttrar sin oro över Förvandlingskonst så ger han henne ett betryggande och uppmuntrande leende. “Förvandlingskonst är ett av de svåraste ämnena som finns, och Maskeringsmagi är en variant av det, så det är nog inte rätt ämne för er i så fall.” Han hade själv haft problem med det när han gick i skolan. “Om jag inte missminner mig helt nu så använder man överhuvudtaget inte trollstaven inom Symbolmagin, och i Forntida Runor…” han rynkar pannan lite tankfullt, “så använder man den bara för att rista in runorna i stenarna, men det lär ska vara allt. Mytologi och de magiska djuren använder inte trollstaven heller.”

Safir
PostPosted: Thu Mar 27, 2008 18:50
April ler brett när han försäkrar henne om att ett A i försvar mot svartkonster är det som krävs för spiritism. “Jag försöker bli bättre i försvar mot svartkonster professorn! Och professor Ranswicket är jättebra på att lära ut, även om han ser lite konstig…” Hon hejdar sig och rodnar lite. “Alltså, jag menar att jag tror att han kan hjälpa mig så jag får åtminstone ett ö” säger hon sedan “för spiritism verkar jättespännande!” Hon tystnar och funderar lite. “Magiska djur verkar inte så värst intressant, professorn. Finns det inget annat sätt att få läsa drakologi? För det verkar så mycket roligare” säger hon sedan.
Lättnaden över att Bexhill anser förvandlingskonst vara ett av de svåraste ämnena syns tydligt, och maskeringskonst var inget hon ens övervägt, så det gjorde inget.
“Jag tror det får bli mytologi och forntda runor då… För då har jag tid att ägna mig åt de andra ämnena också, och quodpoten och kanske quiddich om jag lyckas komma med i laget” säger hon tankfullt. Hon tittar upp på professorn med tankfull min, skulle han tycka att hon var klok som inte ville läsa massa ämnen, eller en latmask som bara valde två? Fast det spelade nog ingen roll, hon skulle bara ta de två, såvida inte det gick att läsa drakologi med hjälp av något annat ämne då…

TraXy
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 08:58
“Åh, ni vill komma med i laget? Där ser man! Jag får be att önska er lycka till vid uttagningarna då!” Sedan kommer han på att det var fler saker hon frågat om. “Tyvärr så är det Magiska Djur som gäller om ni vill läsa Drakologi i sexan, eftersom drakar är farliga bestar, och i Magiska Djur… där får ni lära er grunderna i hantering av olika magiska djur och vilka som är farligast och sådant. Så det är därför. För er egen säkerhets skull. Ni kan alltid gå och prata med professor Synge om ni vill veta mer, för han är ju trots allt experten i ämnet.” Inte för att han inte ville hjälpa henne, men om det var någon som var lämpad till att berätta om varför drakar var farliga och varför man måste ha läst Magiska Djur för att få läsa det så var det ju han!

Safir
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 11:08
“Tack professorn!” säger hon och rodnar av förtjusning när han lyckönskar henne till uttagningarna i quidditchlaget. “Det är ju en plats som jagare ledig nu, men jag hoppas egentligen på att få plats som vaktare, lite senare.”
Hon rycker lite på axlarna när han fortsätter prata om magiska djur och drakologi. “Nja… Jag ville mest läsa drakologi för att det verkar spännande, jag har inte tänkt arbeta med magiska djur när jag blir äldre, så det får vara” säger hon när Bexhill är klar. “Det blir mytologi och forntida runor! Och kanske symbolmagi också…” (Fast bara om Safir slipper undervisa sig själv i SYM).

TraXy
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 11:25
“Mytologi och Forntida Runor låter bra, det. Det är ju ett tag kvar innan ni behöver ha bestämt er helt och håller, så ni kan ju fundera på Symbolmagi ett tag till om ni så önskar.” När room101 har skrivit bakgrund och så så är det tänkt att Justin Wright ska återkomma till skolan som lärare i just Symbolmagi, men vi får se när det blir av, för i så fall finns det ju någon annan än just Safir själv som April kan få lektion utav. Men detta är inget som Bexhill känner till, så han ler bara vänligt. “Är det något mer jag kan stå till tjänst med, kanhända?”

Safir
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 23:01
“Nej tack professorn, det tror jag inte. Tack för att ni hade tid, nu ska jag gå och lämna er åt era spöken.” Hon ler när hon säger det och reser sig upp, men står kvar. “Om det inte är något som ni vill informera om eller så, förstås?” Man visste ju aldrig, professorn kanske brukade säga något om något annat när hon ändå var här, fast hon kunde inte tänka sig att det var något.

TraXy
PostPosted: Thu Apr 17, 2008 09:21
Han funderar lite snabbt, men kommer inte på något som han ville ta upp med henne just nu. “Nej, inte för tillfället, men tack för att ni frågade, Conant. Lycka till med quidditchuttagningen! Kanhända vi får se er på nästa Gryffindormatch!” Han ler vänligt mot henne och skulle egentligen erbjudit sig att låna ut någon bok ur sitt privata bibliotek om hon var intresserad, men de flesta var nog lite för svåra för 12-åringar. Kanske nästa år.

Safir
PostPosted: Fri Apr 18, 2008 04:08
April knixar lite gammaldags. “Tack professor Bexhill, jag kommer förstås att göra mitt bästa!” Hon ler och går mot dörren. Att låna någon av professorns spiristismböcker hade säkert varit spännande, men än så länge fanns det böcker i biblioteket som hon kunde läsa. Men det där med spöken var ju så häftigt!

TraXy
PostPosted: Fri Apr 18, 2008 12:40
“Låter bra det, Conant. På återseende!”
Det var inga svårigheter att hitta dörren ut, eftersom det bara var ett rum och dessutom var skrivbordet i stort sett mitt emot dörren. Med andra ord sitter han kvar på sin plats och återgår till att studera sina papper, litandes på att April inte skulle gå vilse.

%d bloggers like this: