Akut Tvekan

Ginny96
PostPosted: Sun Sep 27, 2009 17:38
I minst en vecka nu har Beatrice funderat inför valet av nya ämnen inför trean. Hon har velat, bestämt sig och ångrat sig igen men inte förens nu har hon kommit på att det bästa faktiskt är att helt enkelt be om hjälp. Så efter middagen har alltså den lilla andraårseleven pallrat sig ner till professor Bexhills kontor, där hon nu står och väntar på att bli insläppt. Försiktigt knackar hon på dörren och börjar sedan snurra en hårlock mellan fingrarna, som alltid när hon är nervös. Förskräckt kommer hon på att professorn kanske inte har hunnit upp från Stora salen än. I så fall skulle hon kunna få stå här och vänta i evigheter! Eller så var han därinne, och skulle just till att öppna.
Sluta oroa dig i onödan! sa hon till sig själv och försökte slappna av.

TraXy
PostPosted: Mon Oct 05, 2009 18:03
Dörren öppnas av en man i 80-årsåldern, men som verkar något yngre än så. Han har gammaldags, grå kläder på sig, stora polisonger och inte överdrivet mycket hår i övrigt, verkar det som. Han plirar mot henne genom de gammaldags glasögonen.
“Jaha,” säger han, “hur var det här då? Stig in, för all del, kära ni, stig in.” Aurelius Bexhill kliver åt sidan så att hon kan komma in.
Kontoret är ganska ombonat. Där finns några stora bokhyllor, fulla av böcker av alla olika storlekar, alla om andar, spöken och hemsökta hus. Vid den öppna spisen står två vinröda sammetsfåtöljer med ett litet bord emellan. På den lilla hyllan under det runda bordet står en plåtburk, som en del elever redan visste det fanns digestivekex i. På spiselkransen står några stearinljus, som inte är tända, eftersom det inte är mörkt ute. Där finns även ett skrivbord med en gammaldags fotogenlampa på.
“Hur var namnet, förresten? Är rädd att minnet inte riktigt är vad det brukar.”
Aurelius stänger dörren och visar på en av fåtöljerna vid brasan, som sprakar lite försiktigt. Han var inte helt säker på vem flickan var, eller ens vilken årskurs hon gick i, men hon var nog äldre än en förstaåring i alla fall, den saken var han relativt säker på. Fast man vet ju inte alltid, en del nuförtiden såg betydligt äldre ut än de var.
“Vad kan jag stå till tjänst med idag?”

Ginny96
PostPosted: Tue Oct 06, 2009 17:14
Beatrice suckar av lättnad när dörren äntligen öppnas av professor Bexhill. Hon stiger in på kontoret och känner genast värmen från den sprakande brasan. Kontoret liknar mer ett vardagsrum än vad Beatrice hade tänkt sig, med sina bokhyllor och fåtöljer, som hon sätter sig i när professorn visar med en gest.
“Beatrice Alvington, sir”, svarar hon försiktigt och klämmer fram ett litet leende. “Jo, det här med valet av nya ämnen inför tredje året”, fortsätter hon och pillar lite på fåtöljens kant, men slutar snart med det eftersom hon inte ville förstöra en professors möbler. “Jag tror att jag har bestämt mig för Filosofi, Symbolmagi och Mugglarstudier, men jag vet inte om jag ska ta Forntida Runor istället för Mugglarstudier eller både och!”. Beatrice suckar igen och tittar bedjande på professorn. “Jag tänkte att ni kanske kunde berätta lite mer om ämnena?”, lägger hon till och börjar pilla på fåtöljen igen.

TraXy
PostPosted: Mon Nov 02, 2009 15:56
”Alvington, minsann!” säger han hurtigt och ett par pigga ögon plirar mot henne genom de gamla glasögonen. ”Ämnena ska jag gå igenom med er alldeles strax, men först så får jag ju ta och vara en god värd och höra mig för om jag skulle kunna få bjuda på en kopp varm choklad?” Ifall hon svarar ja så häller han upp en kopp åt henne från servisen på det lilla bordet mellan dem, och tackar hon nej så låter han bli. Oavsett vilket så följer han upp det med att fundera lite över vilka ämnen hon talat om. Det var trevliga ämnen allihop, onekligen, och att välja var ju lite klurigt. Hon kunde ju välja allihop om hon så önskade, men det kanske hon inte gjorde.
”Nå,” börjar han sedan, medan han smuttar på sin egen chokladmugg. ”Filosofi är ju ett ämne för den som går omkring och grunnar mycket på saker och ting, förstås. Alltid fascinerande, men själv förstår jag inte riktigt tjusningen i att fundera på om jag existerar bara för att jag tänker, för det får jag bara huvudvärk av, men det är definitivt ett ämne som lockat många genom åren.” Bara för att det inte var hans intresse så betydde det inte att han missunnade andra det. ”Symbolmagi har att göra med olika symboler och dess magiska innebörder. Att hålla upp ett kristet kors framför en vampyr… det är en kraftfull symbol och dess omedelbara verkan, det!”
Han skrockar lite för sig själv och inser att hon kanske bara hade menat att fråga vad de två ämnena hon vägde mellan gick ut på. Nå, i så fall fick hon ju lite bonusmaterial på köpet, så att säga!
”Forntida Runor är besläktat med Symbolmagi, för runorna är ju en sorts symboler. Vikingarna använde dem som ett alfabet, men det har du kanske hört talas om förr?” Det är en retorisk fråga, så han fortsätter. ”Det är också besläktat med Spådomskonst, för man lär ska kunna uttyda framtiden ur dem på något vänster. Mugglarstudier är till för att magiker ska kunna lära sig mer om de spännande mugglarna och hur de lever och klarar sig utan magi. Kanske inte är så användbart för någon som är mugglarfödd, för då är man ju redan expert!”
Om Beatrice var mugglarfödd eller inte har han ingen aning om, men själv var han det inte. Förhoppningsvis hade hon hängt med i det han berättat, i alla fall.

Ginny96
PostPosted: Mon Nov 02, 2009 20:01
Beatrice har tackat ja till chokladen, så nu sitter hon med en rykande kopp i knät och smuttar lite försiktigt medan hon lyssnar på vad professorn har att berätta om ämnena. Allting verkar ju jättespännande! Jag kommer aldrig kunna välja!, tänker hon förtvivlat och sjunker liksom ner lite i fåtöljen. Fast mugglarstudier kanske inte var en så bra idé ändå, visserligen kan hon inte allting om mugglare och det skulle vara mycket intressant att läsa ämnet för att se hur trollkarlarna ser på dem, men samtidigt så är ju hennes mamma mugglare…
Beatrice nickar när Bexhill har berättat klart, funderar sedan någon sekund och säger;
“Tja, min mamma är mugglare så det kanske är onödigt att läsa ämnet då, jag menar, jag gick i mugglarskola ända tills jag kom in här…”. Hon ger professor Bexhill ett försiktigt leende och tar en pytteliten klunk av chokladen, eftersom den fortfarande är mycket varm, men bränner sig ändå på tungan. Hon kväver ett litet pip och sätter ner koppen på bordet för att den ska få svalna.
“Men de andra ämnena låter hemskt intressanta!”, lägger hon snabbt till, för det tycker hon verkligen! “Har ni något tips på vad jag kan läsa istället för mugglarstudier, i så fall?”.

TraXy
PostPosted: Mon Dec 21, 2009 13:32
“Då tror jag redan att ni är expert på ämnet, Alvington,” nickar Bexhill och fortsätter dricka sin choklad. “Ni kan ju läsa allt från två och upp till fyra ämnen, så vill ni bara läsa tre så står det er fritt att göra så. Ta er inte vatten över huvudet, bara. Ni ska ju orka med alltihop också, och det finns säkert andra saker som kan tänkas locka också. Ni har inte funderat på att börja spela quidditch?” Nu kanske det rent av är så att Beatrice redan är med i quidditchlaget, men ibland får åldern ta ut sin rätt och gubben verka lite vimsig, även om han tycker att quidditchlaget är jättebäst och därför normalt sett har koll på vilka som är med och vilka som inte är det.

Ginny96
PostPosted: Tue Dec 22, 2009 16:28
“Nja, Quidditch är nog inget för mig…”, medger Beatrice och tar en värmande slurk ur koppen, som nu har svalnat en smula. Hon minns med fasa hinderbanan på kvastflygningen i slutet av förra året. “Jag tror nog att jag nöjer mig med Filosofi, Symbolmagi och Forntida Runor. Som ni sa, sir, så ska man ju inte läsa för många ämnen för ens eget bästa!”.
Hon sätter ner koppen, som nu är urdrucken, på bordet och lägger händerna i knät.

TraXy
PostPosted: Tue Dec 22, 2009 20:01
“Är det något mer ämne ni undrar över för tillfället eller är ni nöjd med det vi gått igenom hittills?” Han sitter gärna och fortsätter diskutera med henne, men hon hade säkert annat hon ville gå och göra än att sitta och tjôta med en gammal professor om tråkiga lektionsämnen och sånt. Hon kunde ju exempelvis gå och tjäna poäng åt Gryffindor så att de vinner elevhemscupen eftersom den nollställs vid årsskiftet och Gryffindor har en god chans den här gången. “Om ni skulle komma på något ni skulle vilja diskutera efteråt så vet ni ju var ni kan hitta mig, om inte annat.”

Ginny96
PostPosted: Tue Dec 22, 2009 20:14
“Nej, jag tror att jag klarar mig nu, sir”. Hon ler och ställer sig upp. “Det ska jag göra, sir.”.
Hon tar professorn i hand eller vad man nu gör när man säger adjö till en professor, lägger till ett hastigt,”Tack så mycket för hjälpen!”, och går sedan ut och stänger dörren efter sig. Nu är hon hyfsat säker på sitt ämnesval och kan lugnt återvända till flickornas sovsal och alla andra saker som hon är tvungen att sätta igång med.

%d bloggers like this: