TKH1 – Andromeda

* BEGIN LOGGING AT Mon Aug 06 10:35:52 2007

Aug 06 10:40:20 Det är fint väder ute och lövens röda färg får det att se ut som en tavla. Men det ser också på något vis sorgligt ut. Anna tittar ut genom fönstret och märker inte att dörren är öppen. När första eleven kommer rycker hon till och sätter sig genast bakom katedern och hälsar på eleverna som hälsar på henne.

Aug 06 10:42:20 En av dessa elever som hälsar lite glatt på sin nya fröken är Andromeda Christie – en flicka i Slytherinuniform med bruna flätor över axlarna. Hon ler på ett sätt hon är helt övertygad om gör henne till den sötaste flickan i världen och sätter sig ned på en ledig plats. Trollkonsthistoria! Så roligt!

Aug 06 10:48:13 När Anna tycker alla har kommit så slår dörren igen. En elev som precis vandrat in hoppar till när vindraget från dörren drar förbi. “Så,” säger Anna. “Vill miss Christie tala om för klassen vad hon tror gör egyptens magiker på speciella att vi ska läsa om dem idag?” Annas personliga favoritelever är faktiskt flickans storasyster ohc hennes kompis, så systern kanske är lika duktig?

Aug 06 10:59:51 Om Anna tror det… så bedrar hon sig. Cindy är duktig i skolan, intelligent, allmänbildad… Andie är korkad. Väldigt korkad. “Umm… De byggde pyramider och gjorde mumier?” gissar hon, eftersom hon inte riktigt vet var Egyptien ligger, men hon har hört talas om pyramider och mumier i alla fall.

Aug 06 11:02:52 Annas ansiktutryck talar nu om att hon har hört ett hemskt svar. Hon tittar hjälplöst på flickan. Hur ksa hon kunna banka vett i henne? “Nej, miss Christie,” säger hon och låter väldigt konstig på rösten, hjälplös och förvånad på samma gång. “Nej, pyramiderna är lite halvrätt. De offrade varandra och tjänade olika gudar. de kallades faktiskt präster. Som tack för att de offrade och tjänade gudarna fick de ritningarna till pyramiderna,” säger hon.

Aug 06 11:11:47 “Åh,” svarar Andie och antecknar detta. Offra varandra? Det lät ganska skojigt, faktiskt. Det måste hon diskutera med Kaidi någon dag. Undrar om Kaidi hade offrat någon någon gång? Eller hon kanske bara tyckte om att förgifta folk? Det var inte så noga i alla fall.

Aug 06 11:18:42 “Men prästerna var väldigt otrelvliga,” förklarar Anna. “I början offrade de mugglare. Varför då? De fick för sig att de vredgat deras gudar.” Inte för att anna tycker synd om dem, men hon är itne troende. “Sin offrade de varandra när mugglarna inte vredgade gudarna. De lyckades faktiskt utrota sig själva. Den sista häxan la en förtrollning över mugglanra så att de skulle tro att prästernas astronomiobservatorium skulle vara gravar för faraoer.”

Aug 06 11:22:55 Offrade mugglare? Rätt åt dem. Så kan det gå om man vredgar folks gudar! Hah! Fast Andie tror inte på några gudar själv, eftersom hon inte är religiös och sådant, och om hon varit det är det tveksamt att hon skulle tillbe forntida Egyptens pantheon. Hon skriver upp några stödord så att hon ska komma ihåg det här senare.

Aug 06 11:25:12 Anna fortsätter prata på, men har nu bytt ämne. “Nilen, osm rinner genom Egypten, har årliga översvämningar. Det finns faktiskt en förklaring till det. det finns en jätte som bor uppe i en grotta i något berg. En gång om året städar han med vatten från en underjordisk källa. Sen rinner vattnet ner i nilen, osm svämmar över.” Anna tror själv inte på historian och funderar faktiskt på att åka dit och se det med egna ögon, om det är sant.

Aug 06 11:27:42 En jätte som städar? Det var också kollossalt fascinerande för den lilla flickan. Hon funderar på om jättar använder kvastar eller skurmoppar eller liknande för att städa. Åh… hon kommer på en sak och räcker lydigt upp handen.

Aug 06 11:30:29 Anna ser sig om ohc ser att mardrömsungen har en fråga. “Ja, miss Christie?” säger anna och hon hoppas innerligt att flickan ska ha en någolunda vettig fråga. Tänk om hon visar sig vara ne riktigt korkad människa?

Aug 06 11:31:57 …Det skulle hon säkert visa sig vara. Andie tar ner handen och ser koncentrerad ut i någon sekund innan hon ställer sin fråga. “Vaw fåw jätten sitt vatten ifwån näw han ska städa?” undrar hon. Att Nilen har sin början i Viktoriasjön och sedan flyter norrut mot Medelhavet vet hon inte. Troll kanske kan använda trollformler som Aguamenti.

Aug 06 11:32:57 Anna stör sig genast på hur flickan pratar och hon stör sig på att hon har missat vad hon sa. “Som jag sa, en underjordisk källa. Finns det inga fler frågor så kan vi gå in på dagens nästa ämne?” säger hon irriterat.

Aug 06 11:42:27 Äsch, tänker Andie och börjar redan att skissa på nästa dagboksinlägg, där hon skulle berätta exakt hur kul hon tyckte att det var med Trollkonsthistoria.

Aug 06 11:44:39 “Nu ska vi prata om Stonehenge. Det är en stor ring av stenar som står på Salisbury-slätten. Det har inte alltid varit en stenring. Först var det ett strå-henge, men tänk vad som hände när vinden blev stark. Sen ersattes halmbalarna med trälådor. Det funkade tills en häxa av misstag tände eld på det.”

Aug 06 11:53:27 Trä lät mer praktiskt än strå, ja, det kan hon hålla med om. De hade varit där på semester en gång. Det hade varit ganska skojigt. Fast nu var det ju stenar där, så klart, det var dem de sett. De hade fått vara där jättetidigt eftersom det blev smockfullt av mugglare där senare på dagen. Fast i och för sig så kan man ju alltid åka dit med flampulver… kanske.

Aug 06 12:09:21 “Kvar blev lite aska. Ett ask-henge är ju itne lyckat alls. Så man skickade efter sten från wales. Och man fick ett par ton uthuggna stenblock. Det var tyvär fel, man hade ju bett om Hengeexperten Sten från Wales. Men när de kom fram ville man itne klaga och byggde ett henge av stenarna.” Anna själv hade klagat väldigt mycket om hon hade råkat ut för det, de hade ju beställt en människa och inte en massa stenblock!

Aug 06 12:22:57 Så lustigt. Det hade de inte sagt någonting om när hon var där. Nå, å andra sidan hade hon ju inte lyssnat sådär noga heller, om sanningen ska fram… Andie skriver ner ‘Sten från Wales’.

Aug 06 12:27:56 “Nu turistar många där. Men ni som åkt dit som magiker har kanske sett att från en viss vinkel så är inte stället halvt rasat? Nej, det är faktiskt helt! Har ni inga frågor ska vi övergå till dagens tredje ämne.”

Aug 06 12:32:16 Jo, precis, det var precis det hon hade sett. Åh, det hade varit jättekul att vara där ju. Andie har bestämt sig för att det kanske inte var så hemskt med det här ämnet ändå, och kanske kanske var Harvey inte den hagga hon först föreställt sig…

Aug 06 15:39:25 “Dagens tredje ämne,” säger Anna och på tavlan börjar kritorna avbeta. STONEHENGE! skriver dem med stora bokstäver. Anna ser arg ut och snabbt dyker tavelsuddet upp och kritorna får ne ny chans. “Magikerna i Asien,” läser Anna. “De har ett väldgit högt anseende i övriga världen eftersom de älskar att luras med mugglare.”

Aug 06 15:41:09 Magikerna i As-igen? Luras med mugglare? Det låter ju förträffligt! Andromeda antecknar genast ‘LURAS med mugglare!!’ på sitt pergament och väntar med spänning på att få veta mer om detta.

Aug 06 15:45:34 “Ja, om vi tar fakirerna. DE grävs ner i en låda och ska ligga där två veckor. Då transfererar de sig till ne lyxig spa-anläggning för magiker. Sen tillbaka. Sen grävs de upp, fullt levandeo hc välmående. När mugglare provar det så dör de, såklart,” säger anna lungt. Rätt åt dem om de försöker sig på saker de inte kan.

Aug 06 15:49:45 Dör de? På riktigt? Andie spetsar öronen och ler lite drömskt för sig själv. Det här var ju ett roligt ämne. Tänk att magiker lurade mugglare så att de dog! Det var ju jätteroligt. Hon kan inte låta bli att börja dagdrömma för sig själv, och börjar tankspritt att tugga lite på en av flätorna.

Aug 06 15:54:25 “Men inte alla magiker är smarta. På 1700-talet fanns det en kinesisk trollkarls som gick med på att förvandla sig till lemonad.” Anna pratar om honom som om han var ne skamm för samhället. “TRollkarlen, Cho Tjim Panz, antog utmaningen på en vamr dag. Efteroms han var alergisk mot citroner förvandlade han sig till te. Efterosm det var så varmt blev han töstig och drack upp sig själv. Så nämn inte hans namn i asien, då blir inte magikerna glada!” Anna låter dörre nslå upp. “Ni kan gå nu,” säger hon lugnt.

Aug 06 15:58:06 Det var förfärligt skojigt ju. Andie samlar ihop sina saker under muntert fnissande. Hon tackar “pwofessorn” så fint för lektionen och går sedan därifrån. Kanske kunde hon hitta Sakis och fråga om han vill pussas igen, eller kanske Kaidi och prata örter…

%d bloggers like this: