TDL1 – Andromeda & Sakis

* BEGIN LOGGING AT Fri Aug 03 13:20:54 2007

Aug 03 13:22:15 <Elyene> Christine Blackwell den rätt korta mörkhyade professorn står i klassrummet för trolldryckslära och väntar på eleverna. Hon har på sig en gul klänning som slutar vid knäna och runt håret har hon ett gult band som självklart matchar klänningen. Klassrummet är rätt ljust även om det är nere i fängelsehålorna men Chritine gillade inte riktigt den dunkla belysningen så hon såg till att det var upplyst rum istället.

Aug 03 13:24:09 <Traxy|plugg> Åh, trolldryckslära! Andromeda Christie hade en hel samling olika glasflaskor i skojiga färger och former med sig! En röd som såg ut som ett hjärta för kärleksdrycker, en som var rund och vit ifall de skulle göra något med månen… osv. Flickan med de bruna flätorna kommer in i klassrummet och är fast bestämd på att hon ska vara jättebra på Trolldryckslära, minsann! “Goddag, Miss,” hälsar hon, eftersom hon inte vet vad professor Blackwell heter, och det gick faktiskt att kalla lärare för ‘Miss’ eller ‘Sir’ då. Åh, så vacker hon var, professorn! Inte lika vacker som hon inbillade sig själv att hon var, men ändå.

Aug 03 13:32:45 <Elyene> “god dag allihopa” ler hon mot eleverna och ser förväntansfullt på de nya små ettorna som hon fortfarande inte har lärt sig namnen på allihopa. Tur var att hon var bra på namn så några få hade hon snappat upp. “det här är alltså trolldryckslära. Och jag heter Christine Blackwell ni kan kalla mig för Professor Blackwell” hon ler åter igen och börjar förklara vad trolldryckslära är för något och vilka stora inlämningsuppgifter som de kommer och samt lite praktiskt vad som förväntas av eleverna i ämnet.

Aug 03 13:35:12 <Traxy|plugg> ‘Professor Blackwell’ antecknar Andy lydigt på sitt pergament så att hon skulle komma ihåg det till senare. Annars skulle hon lätt glömma det. Hon lyssnar intresserat till beskrivningen av trolldryckslära, men det verkar ändå inte riktigt gå in i huvudet på henne att det var ett avancerat ämne med inlämningsuppgifter och grejer. Hon fånler lika bra ändå.

Aug 03 13:43:03 <Elyene> Christine fortsätter med att berätta om olika säkerhetsrutiner och förklarar hur viktigt det är med rätt ingredienser att läsa igenom recepten och så vidare. När hon är klar med det ser hon ut över elverna i fall de har några frågor. Har dem inte det så går hon snabbt vidare. “nu ska ni få pröva på att göra en rengöringskräm som kan användas till att rengöra kökrsutrustning och kittlar” hon ser ut över eleverna och fortsätter sen. “receptet har ni i er bok på sidan 12” hon ser lite allvarligt på dem. “läs nu noga igenom innan ni börjar och får ni problem så räck upp handen så kommer jag och hjälper er”

Aug 03 14:00:46 <Traxy|plugg> Andy antecknar lite sporadiskt när professorn talar, för en del finns säkert att läsa i boken och så, tänker hon för sig själv och slår så småningom upp sidan 12 och börjar läsa. Recept? Skulle de baka? Nej, göra en kräm. Hon räcker upp en hand.

Aug 03 14:05:04 <Elyene> “ja miss?” hon låter frågande då hon inte hade namnet helt klart för sig. Hon trodde att det var Christie eller något liknande. Hon ler uppmuntrandes mot flickan.

Aug 03 14:07:22 <Traxy|plugg> Den taniga armen åker ner igen .”Kan man inte bawa köpa en buwk med kwäm och sätta en husalf på att skuwa kittlaw?” undrar hon och ser uppriktigt blåst ut. Varför ska man utföra arbete när man kunde ha tjänare som gör det åt en? Det var ju det husalfer var bra till.

Aug 03 14:11:02 <Elyene> “det skulle man säkert kunna göra” svarar hon försiktigt. “sen är det så att alla faktiskt inte har husalfer” att Christine inte tyckte att man behövde utnyttja husalferna så mycket är ingen diskussion hon tar upp här. “för att bli en riktigt duktig trolldrycksblandare måste man alltid se till att lära sig allt från grunden. Till den dag då man vill skapa egna trolldrycker. Kitteln kan man inte lita på att någon annan rengör utan den måste man själv kontrollera för att vara på den säkra sidan eller hur?” ler hon lite mot flickan och hoppas att alla sätter igång snart.

Aug 03 14:13:13 <Traxy|plugg> “Våra husalfer är faktiskt jätteduktiga och jättenoga,” protesterar hon tyst, men nickar sedan motvilligt. Hon skulle ju bli… hon VAR ju världens bästa trolldrycksmakerska så klart att hon kunde slänga ihop en kräm för att bevisa det! Hur var det nu man gjorde igen? Andy dyker ner i boken och läser receptet igen innan hon går och hämtar allt som hon kan tänkas behöva för att göra den.

Aug 03 14:20:01 <Elyene> Christine går runt i klassrummet för att se att alla kommer igång ordentligt. Hon stannar då och då och påpekar något som antingen var bra eller mindre bra.

Aug 03 14:28:30 <Traxy|plugg> Vatten häller hon upp i kitteln, eftersom hon inte är helt oäven när det gäller att följa instruktioner. Maizenarot maler hon och häller ner i kitteln när vattnet kokar. Medan hon håller på att röra om så tjocknar det hela till något som liknar saftsoppa i konsistensen. Honungen häller hon också i och slickar sedan av skeden med ett uppskattande “Njamm!”. Att hon skulle blanda rödbaggarna med honungen har hon glömt bort. Skalbaggarna i fråga tar hon i med tång, för det var ju jätteäckligt att ta i dem med fingrarna! Hon krossar dem och häller i kitteln och börjar sedan lägga i renlaven enligt instruktionerna. Gristrynet var också ganska äckligt, men hon får malt ner det också till slut och tillsätter det till blandningen.

Aug 03 14:35:42 <Elyene> “nu är det ungefär fem minuter kvar på lektionen. Avsluta era trolldrycker. Häll upp dem i ett provrör och lämna in till mig med namn och elevhem på. Städa sen undan på era platser och rengör kittlarna med det som är kvar i kitteln” ropar hon ut över klassen med hjälp av sonorusformeln så att hon hörs ordentligt.

Aug 03 14:38:03 <Traxy|plugg> Andy släcker elden under kitteln och kletar in sin kräm i ett provrör – ett vanligt, tråkigt, vitt, rakt sådant – och korkar igen det. Etiketten skriver hon så prydligt hon kan, med grönglittrande bläck och lite blommor och bjäfs på och lämnar in. Sedan går hon tillbaka till sin plats och börjar skura ur kitteln – hon lyckas med detta genom att se hur de andra eleverna gör och härmar dem.

Aug 03 14:38:58 <Elyene> “när ni är klara kan ni gå” förklarar Christine och börjar själv plocka ihop sina saker och försöker hjälpa de elever som det hade gått lite långsamt för.

Aug 03 14:41:27 <Traxy|plugg> Det var lite roligt det här ju, tänker Andy för sig själv medan hon torkar händerna och sedan samlar ihop sina saker. Kanske skulle hon bli bäst i klassen i TDL! Skoj! Hon vandrar ut ifrån källarhålan med ett leende på läpparna.

 


Aug 03 13:25:39 <Elyene> Christine Blackwell står och tittar ut genom fönstret, eller snrare de små gluggar som släpper in ljus i fängelsehålan. Hon kunde se att det regnade ute och hon fryser till lite. Den mörkhyade korta kvinnan har på sig en stickad varm tröja och en lång mörkblå kjol och ändå tycks det vara kyligt även om hon vämt upp klassrummet lite.

Aug 03 13:27:22 <Traxy|plugg> Väl påpälsad dyker Andromeda Christie upp. Hon har sina gröngrå vantar på sig – vantar inomhus, så konstigt! – en tjock mantel och dessutom hela skoluniformen. Håret har hon i två flätor som hon brukade, och fräknarna på näsan hade bleknat något eftersom det var ett tag sedan det var sommar nu. “Goddag, pwofessow Blackwell,” hälsar hon sött och sätter sig ned på en ledig plats.

Aug 03 13:33:01 <gee|gone> Sakis Ioannidis-Eagle kommer in i klassrummet. “Hejsan professorn.” säger han och ler snällt, eller ja, så snällt han kan. Han får syn på en flicka, Andromeda, men det vet han inte att hon heter, och han sätter sig brevid henne. “Hej, du är söt.” säger han och ler.

Aug 03 13:36:52 <Traxy|plugg> En pojke som tycker att hon är söt! Så roligt! “Hej,” svarar hon därför med en lätt rodnad på kinderna. Hon hoppas att han inte har några mugglarbaciller på sig, för hon kan inte gärna få en beundrare som är mugglare… Då skulle hon vara lika äcklig som Cindy! Blä!

Aug 03 13:41:04 <gee|gone> Nä, Sakis är inte mugglare, men eftersom han inte kan läsa Andromedas tankar så säger han inte det. “Vad heter du?” säger han istället och ler snällt.

Aug 03 13:43:59 <Traxy|plugg> “Andwomeda,” svarar hon med det talfel hon alltid klämde i med för att låta extra gullig. Om hon verkligen lät extra gullig är upp till den som hon pratar med att avgöra. Enligt hennes syskon var hon inte det minsta gullig, exempelvis. “Vad hetew du?”

Aug 03 13:45:24 <Elyene> “då är det bäst att vi sätter igång” Chrsitine avbryter alla samtal. Eller hon hoppas i alla fall att hon gör det. “Idag ska vi prata om en känd trolldrycksblandare som heter Paracelsus någon som kan berätta något om honom?” börjar hon för att försöka få reda på lite förkunskaper.

Aug 03 13:48:18 <Traxy|plugg> “Äsch,” mumlar Andy lite för sig själv när läraren börjar prata. Även om det var en gryffindorare så hade hon inte emot att få en beundrare. Han var ganska söt också. Kanske hade han en vit häst och bodde i ett slott och så kunde hon bli prinsessa… Det vore roligt. Paracelsus vet hon inte alls vem det är. Egentligen visste hon inte VAD det är, men eftersom Blackwell sagt ‘honom’ så är det nog en person.

Aug 03 13:50:01 <gee|gone> Sakis hinner inte svara så han ler bara nällt och lyssnar sen på professorn. Nä, han har ingen aning om vem Paracelsus är, men han drar samma slutsats som Andromeda, det är nog en person. Det borde det i alla fall vara tycker han.

Aug 03 14:07:04 <Elyene> Hon ger ordet till en pojke från ravenclaw “Paracelsus var alkemist och läkare” pojken tystnar men fortsätter sen. “jo han blev känd trolldryckslbandare när han kombinerade gammal kunskap från araber och greker med egna slutsatser. Sen så gav han en viss struktur till trolldrycksläran” han andas lättat ut och ser på professorn. “bra fem poäng till ravenclaw” ler hon.

Aug 03 14:09:02 <gee|gone> Sakis antecknar några stödord för han har upptäckt att trots att han är bäst och vet allt så kan det vara bra att anteckna. Anteckningar kan liksom vara bra att ha om man ska plugga, inte för att Sakis planerar att plugga men man vet ju aldrig, han kanske nåste göra det mågon gång.

Aug 03 14:09:36 <Traxy|plugg> Alschemist? Vad var det förnåge? Läkare visste hon ju, det var såna som jobbade på St. Mungos… Hon sneglar mot Sakis för att se om han kanske visste vad det var, men räcker sedan upp handen. Bäst att fråga.

Aug 03 14:18:17 <Elyene> “ja miss Christie” ler hon vänligt mot flickan som ständigt och jämt frågade saker. Vilket i och för sig var en rätt bra egenskap. Frågade man inte fick man inte reda på något.

Aug 03 14:20:22 <Traxy|plugg> “Vad är en alschemist för något, Miss?” undrar hon, eftersom hon inte vet det, men det kändes som att det skulle kunna vara något viktigt i sammanhanget.

Aug 03 14:21:39 <gee|gone> Det var nog en bra fråga, Sakis är inte heller helt säker på att han vet vad det är men han vet nog ungefär, tror han. Han tänker i alla fall anteckna svaret så att han inte glömmer det, det skulle ju vara synd.

Aug 03 14:22:02 <Elyene> Christine ler mot henne. Det var trots allt bra att fråga om det var något man inte visste och ibland tog hon som professor för stora friheter. “Alkemist” börjar hon och förklarar sen snabbt vad en alkemist gör. Hon ser frågandes på henne i fall hon funderar på något mer om alkemister.

Aug 03 14:24:32 <Traxy|plugg> Uttrycket i flickans ansikte är lite svårt att tyda. Antingen så har hon förstått eller så har hon bara förstått vissa delar. Förmodligen det sista. Hon nickar i alla fall som att hon har förstått. En alschemist var en sorts sak som försökte förvandla saker till guld, så långt var hon med, ungefär.

Aug 03 14:34:14 <Elyene> “ja” Christine funderar lite på var de hade avslutat innan frågan om alkemist dök upp. “jo just det” hon ler lite snabbt och fortsätter. “det här kan vara bra att skriva upp” för säkerhesskull så dyker det upp på tavlan också. “Paracelsus gav en viss struktur till trolldrycksläran. Han menade att en trolldrycks effekt och verkan bestod av tre saker. Den första var vilka ingredienser man använder i en trolldryck” något förkortat dyker den första punkten upp på tavlan.

Aug 03 14:38:20 <gee|gone> Sakis lyssnar uppmärksamt och antecknar stödord, det här var ju ganska skojigt faktiskt. Plötsligt gäspar han, han är faktiskt lite trött. Inte så trött så att det finns risk för att han kommer att somna, men lite trött.

Aug 03 14:48:09 <Traxy|plugg> Det här var nog bästaste ämnet som fanns, tänker Andy. Det var jätteintressant. Göra guld av saker! Jättekul! Parrasellsus har hon antecknat lite om på sitt pergament. ‘Ville göra guld och jobbade på St. Mungos’ närmare bestämt.

Aug 03 14:56:40 <Elyene> “den andra punkten är hur mycket av varje ingrediens man använder” för henne var allt rätt självklart fast antagligen inte för förstaårseleverna. Även denna punkt skriver upp sig själv på tavlan. “den tredje punkten är i vilken kombination man använder ingredienserna” förklarar hon och ser hur den dyker upp på tavlan.

Aug 03 14:57:52 <Traxy|plugg> Detta är också sådana saker som Andy skriver ner under tystnad, med tungspetsen hängandes i ena mungipan i djup koncentration. Skulle de få träffa den där alschemisten kanske?

Aug 03 14:59:27 <gee|gone> Sakis antecknar ivrigt stödord, han har inte riktigt bestämt sig för vilket ämne som är hans favoritämne än, men han gillar verkligen trolldryckslära, det är ju jättehäftigt!

Aug 03 15:02:29 <Elyene> “nu ska vi gå vidare och prata om Elixir” något som för några av eleverna säkert lät häftigt. Elixir används inom alkemin som en benämning på de vises sten” börjar hon. “alkemisten Nicolas Flamel äger den enda kända stenen för närvarande och det som är så speciellt med denär att den kan förvandla oädla metaller till guld. Samt att den även ger oändligt långt liv” hon kikar lite på klockan. “men nu hinner vi inte mer än så. Vi syns om en vecka” avslutar hon lektionen.

Aug 03 15:04:08 <Traxy|plugg> Så synd! En till alschemist… det lät ju spännande. Hon vill också ha en Vis Sten. Den kanske kunde ge bra betyg på prov och sånt? Och om den kunde förvandla saker till guld är det ju en bonus. Hon antecknar detta lite snabbt och samlar sedan ihop sina saker. Eftersom lärarinnan sagt att lektionen var slut så ser hon på Sakis igen. “Vad hette du, sade du?”

Aug 03 15:05:32 <gee|gone> Sakis antecknar och när lektionen är slut blir han lite besviken, redan? Jaja. Han ser på Andromeda och ler. “Sakis. Andromeda är ett fint namn.” Han säger till alla söta flickor att deras namn är fint, men Andromeda är ju faktiskt fint.

Aug 03 15:06:32 <Traxy|plugg> “Tack,” säger hon med ett stort leende. “Vill du pussas?” säger hon sen spontant, eftersom det precis slagit henne att om han är en prins så måste han ju ha en prinsessa men hon vill inte ha en prins som inte vill pussas.

Aug 03 15:09:31 <gee|gone> Sakis blir lite förvånad men pussas vill han väll typ alltid, nästan. “Ehm, okay.” säger han och ler charmigt, oftast är det han som brukar få ta initiativet men om Andromeda vill pussas är det ju bara bra.

Aug 03 15:13:01 <Traxy|plugg> “Vi kan göra det ute i korridoren,” föreslår hon och tar väskan och går ut till nämnda plats eftersom det var lite konstigt att pussas inför en lärare. När hon är ute i korridoren så ler hon exalterat.

Aug 03 15:19:04 <gee|gone> “Ehm, det låter bra.” säger Sakis och tar sin väska och går ut till korridoren. Sen ser han på Andromeda och plötsligt ser han att hennes ögon är gråa eller nått. Han ser det som ett perfekt tillfälle att ge henne en komplimang. “Du har vackra ögon.” säger han och ler charmigt.

Aug 03 15:20:26 <Traxy|plugg> “Du med,” säger hon och sträcker sedan fram huvudet och ger honom en kort puss mitt på munnen. Sedan fnissar hon. Hon hade pussat på en pojke!!

Aug 03 15:22:47 <gee|gone> Sakis ler charmigt när Andromeda har pussat honom. Sen ger han henne en puss på munnen. “Ehm, jag måste gå nu, men vi kan väll ses senare och… eh… pussas mera?” säger han och ler snällt.

Aug 03 15:24:03 <Traxy|plugg> “Okej!” säger hon glatt. “Det blir jättebra. Ses senare, Sakis.” Hon fnittrar lite till och skyndar sedan iväg för att skvallra i sin rosa dagbok.

%d bloggers like this: