Kaidi och Andie blir BFFs och rapar Blinka lilla stjärna

**** BEGIN LOGGING AT Thu Aug 02 12:47:58 2007

Aug 02 13:03:34 <Elyene>    Mackenzie Kincaid har precis letat sig ut ur stora salen där hon precis hade ätit. Det var rätt många som var på väg ut ur salen och den lilla brunhåriga ravenclawettan söter nog till en hel del på sin väg ut. Efter ett tag har hon i alla fall tagit sig ut till entrehallen och funderar på om hon ska gå ut på skolgården ett tag.

Aug 02 13:07:43 <Funa>    Ute på skolgården står Kaidi proppmätt och tänker på just ingenting. Solen skiner och värmer hennes mörka hy. Hon börjar fundera på vilka förtrollningar hon lärt sig, kankse ska hon öva lite, tänker hon tankspritt.

Aug 02 13:17:07 <Traxy>    Från ett annat håll vandrar Andromeda Christie, med huvudet fullt av tankar på olika trolldrycker och hur de kan tänkas smaka om man smakar på dem. Har de olika smak beroende på vilka flaskor de finns i? Eller vilka färger de har? Hon traskar fram till en av bänkarna på skolgården och sätter sig ned i solskenet och fortsätter fundera. Proppmätt som hon är hon också rapar hon lite för sig själv och förvånas över hur högljudd den var. “Ojdå,” säger hon och fnissar.

Aug 02 13:19:57 <Elyene>    Mackenzie har hittat ut på området nu och ser att solen skiner vilket var rätt trevligt. Hon har på sig sin skoluniform i form av en kjol och en skjorta instoppad i kjolen och de gråa ögonen söker med blicken över någon att prata med.

Aug 02 13:21:07 <Funa>    Kaidi hör plötsligt en ljudlig rap, hon vänder sig om för att se vem det är.

Aug 02 13:33:04 <Traxy>    “Fö’låt,” hörs det ifrån den ynga Slytherinflickans bänk. Hon har också skoluniformen på sig, för hon var ju på skolan nu och då skulle man ju ha skoluniform på sig. Det var ju logiskt. Tänk om hon kunde hitta någon att bli bästis med? Det vore jättekul!

Aug 02 13:34:44 <Funa>    Kaidi ser att det är den där slytherinflickan från astronomitornet och hon påminns av den pinsamma insidenten med planeten pluto som flög in i hennes näsa. “Det är okej”, replikerar Kaidi och avslutar meningen med en ljudlig rap även hon.

Aug 02 13:39:19 <Traxy>    Andy fnissar lite till. Flickor som rapar! Hennes mamma skulle vara så ARG om hon visste vad hon gjorde! “Var det Kaidi du hette?” undrar hon sedan och flyttar sig till kanten av bänken ifall den mörka flickan skulle vilja sätta sig ned bredvid henne eller så.

Aug 02 13:41:51 <Funa>    “Ja det heter jag” svarar Kaidi. Hon ställer sig framför flickan, rättar till sitt svarta breda hårband som håller tillbaka dreadsen och frågar, “Du hette…

Aug 02 13:43:42 <Traxy>    “Andromeda,” svarar flickan, och det finns inte ett spår av något talfel nu, konstigt nog. “Men du kan få kalla mig Andy om du vill.” Det var annars bara hennes släktingar som kallade henne det, så det är en stor ära, minsann! Åtminstone inbillar hon sig det, eftersom hon är lagom fåfäng. “Kommer du ifrån Afrika?”

Aug 02 13:46:52 <Funa>    Kaidi minns att Andy inte kunde tala riktigt rätt förut. Hon kanske var förhäxad av något, tänker hon. Kaidi bestämmer sig för att det är lika bra att slå sig ner på bänken. Det här kanske är en person hon kan trivas med, hon måste ta lite chanser. “Nej, inte jag;” svarar hon. “Men min pappa kommer från Kenya, mamma är engelsk.”

Aug 02 13:55:24 <Traxy>    Kenya? Var det en stad i Afrika? Hon får gå och kolla i en kartbok sedan, eftersom det kanske är oartigt att inte veta var Kenya var eller var Afrika på för kontinent. “Häftigt,” säger hon, ärligt imponerad. Kaidi är nog den första utlänning hon träffat på! Även om hon bara är utländsk till hälften. “Hade din pappa en tiger som husdjur när han bodde i Afrika?” Tänk så häftigt att ha ett farligt djur som husdjur! Tigrar finns ju inte i Afrika, men det har hon ingen aning om.

Aug 02 14:02:47 <Funa>    “Nej det tror jag inte”, svarar Kaidi. Han är botaniker och är inte så värst intresserad av djur. Men hon tycker att Andy har rätt om att det vore häftigt att ha en tiger som husdjur. Hon lutar sig tillbaka och tilllägger: En tiger, eller kanske en sabeltandad tiger med gifttänder. Kaidis fantasi skenar iväg…

Aug 02 14:05:06 <Traxy>    “Ja, det vore jättehäftigt!!” Andy var intresserad av allt som verkade lite farligt. Det pirrade så skojigt i magen då! Med en smart kompis skulle hon kunna bli en utmärkt sidekick… eller ja, hon skulle bli en bra Pinky. “Finns det köttätande växter i Afrika? Eller andra farliga växter?”

Aug 02 14:10:15 <Funa>    “Ja”. svarar Kaidi och hajjar till. “Vi har faktiskt en köttätande växt hemma i vår trädgård, den heter Rapacious. “Den är lika hög som min far och har fem munnar, men jag tror att det är en till på väg.”

Aug 02 14:20:31 <Elyene>    Mackenzie som först förundrats över flickornas rapar och sen över deras diskussioner tittar lite unrandes på dem. “det finns inga tigrar i afrika” kommenterar hon eftersom hon faktistk visste det. Hon läste rätt mycket och ville bara upplysa flickorna om det så hon ler lite mot dem.

Aug 02 14:23:12 <Funa>    Kaidi tittar på flickan som stör samtalet.

Aug 02 14:23:17 <Traxy>    “Coooolt!” utbrister Andy först, men när någon annan lägger sig i så ser hon upp och får syn på Mackenzie. Hon gick inte i Slytherin. Tänk om hon var en sån därn mugglare? Hon skulle akta sig för mugglare, hade hon hört. Ville ju inte bli smittad!

Aug 02 14:24:01 <Funa>    “Det vet jag väl, men man kan väl ha en tiger endå”, frågar hon henne och ställer sig upp. “Kan du bara ha djur som finns i england eller”, tillägger Kaidi lite stöddigt.

Aug 02 14:25:42 <Elyene>    “tänkte bara att ni ville höra” hon menade inte att störa de båda men hon ser att det verkar vara den där korkade flickan från astsonomilektionen och den andra som fick gå tidigare. Mackenzie råkar faktiskt tillhöra en fullblodig släkt eller vad man skulle kalla det. Hennes föräldrar var magiker hennes farföräldrar och morföräldrar med. Hennes kusiner som också gick på skolan också. Hon skakar lite på huvudet. “menade inte att det ine gick bara att de inte fanns vilt i afrika i alla fall” vad hade djur i afrika med dem i england att göra?

Aug 02 14:27:37 <Traxy>    “Men det finns dromedarer och kameleonter och sånt!” envisas hon, för även om inte tigrar fanns, så fanns det andra djur i Afrika. “Och lejon och elefanter.” Hon kan minsann saker, även om hon inte vet var Kenya ligger! Om hon blev kompis med Kaidi så kan hon bli Afrika-expert!

Aug 02 14:32:45 <Funa>    Kaidi nickar och tittar på Mackenzie. Hon önskar att hon kunde mycket mer om afrikanska djur än hon vet, inte bara afrikanska magiska växter. Hon har aldrig varit i Kenya eller utanför England överhuvudtaget. Hon lovar sig själv att hon ska gå till bibloteket och leta reda på lite afrikanska magiska djur.

Aug 02 15:09:09 <Elyene>    Hon lägger huvudet på sned och tittar först på Andromeda. “jo Dromedarer finns i norra afrika i alla fall men tigrar finns där inte ville bara hjälpa till” förklarar hon med ett litet leende. Hon försökte inte vara näsvis eller något. Mackenzie kan egentligen inte så jättemycket om afrikanska djur men hon är någorlunda allmänbildad i alla fall.

Aug 02 15:11:35 <Traxy>    …Vilket Andromeda verkligen INTE är. “Okej.” Andy betraktar Mackenzie med skepsis. Sedan vet hon inte riktigt vad hon ska säga, så hon rapar till igen. “Heh.”

Aug 02 15:22:36 <Funa>    Av någon anledning tycker Kaidi inte alls om Mackenzie. Hon misstänker starkt att hon är en sådan där besserwisser som alltid ska domdera om att det är si eller så. Inspirerad av Andys senaste rap, funderar hon om det finns någon växt som får folk att rapa så fort de försöker tala. Hon känner att hon måste visa på något sett att hon håller med Andy, så lägger hon av en rap hon med i Mackenzies ansikte. Eftersom hon just har ätit luktar den inte så värst gott.

Aug 02 15:37:29 <Traxy>    Andy sätter igång och fnittrar igen. Kaidi var rolig. Hon har inte bestämt sig för om hon gillar Mackenzie än eller inte. Men å andra sidan så gick ju Mac i Ravenclaw och sådana kunde hon ju inte umgås med! Då skulle hon vara lika hemsk som storasyster Cindy ju. Blää! “Jag kan rapa ‘blinka lilla sjärna’,” erbjuder hon sig sedan. Det var alltid kul att kunna lite speciella saker.

Aug 02 15:41:29 <Funa>    Kaidi betraktar flickan. Noterar hennes fåniga långa lockar, hon tycker inte om att hon är längre än henne. Kaidi avskyr att behöva titta upp på folk, för det innebär i praktiken att de i sin tur ser ner på henne.

Aug 02 15:43:45 <Funa>    “Ja, gör det” säger Kaidi och tittar sedan utmanande på Mackenzie för att se hur hon reagerar….

Aug 02 15:46:04 <Traxy>    “Okej.” Andy sätter genast igång och börjar svälja luft, för även om hon precis ätit så skulle hon behöva lite hjälp på traven. När hon anser sig färdig börjar hon… och visst låter det som blinka lilla stjärna! Kanske får man vara lite frikostig i bedömningen, men det lät mer som den än som Macarena, i alla fall.

Aug 02 15:51:46 <Elyene>    Mackenzie tar några steg bak och protesterar högljutt. “vad äckligt vad gör du för något?” hon riktar sig mot Kaidi då det var hon som rapat henne i ansiktet. Fullkomligt vedervärdigt. Mackenzie var ändå van vid äckliga saker det borde man vara med elva syskon. När Andromeda börjar rapa någon form av sång stirrar hon bara på dem. Det där var riktigt äckligt. Hade hon varit någon annan hade hon säkert tyckt att rapsången var lite roligt.

Aug 02 15:56:38 <Funa>    Kaidi skrattar högljutt, sväljer några gånger och försöker sedan att rapa fram en liten fanfar till Andys ära. Hon lyckas nästan.

Aug 02 16:00:12 <Traxy>    Den elvaåriga flickan kollapsar i en skrattande hög på bänken. Klockrent! Kaidi var bäst! Och den där andra flickan tyckte det var äckligt! Åh, det var alldeles för roligt!

Aug 02 16:04:59 <Funa>    Kaidi skrattar hon med när hon får gehör från Andy. Hon skrattar samtidigt som hon försöker utstöta rapar, vilket blir till ett slags rapskratt. Kaidi kände sig befriad på något sätt. Hon hade aldrig träffat någon som hon kunde skratta med. Eller snarare tillåtit sig att skratta med någon. Hon njöt att få skratta med Andy åt den uppretade och äcklade Mackenzie.

Aug 02 16:22:14 <Traxy>    När hon lyckat samla sig något flinar hon mot Kaidi. “Du är rolig,” säger hon rättframt och ser mot Mackenzie. “Fast det är inte du, så jag tror att jag ska bli kompis med Kaidi istället.” Allting var svart eller vitt för henne. Måste vara befriande att leva i en sådan enkel värld.

Aug 02 16:38:02 <Funa>    Kaidi blir glad av komplimangen från Andy. Mer belåten, blir hon när kritiken mot Mackenzie tillfogas. Det blir som dubbel glädje för Kaidi som känner att hon måste säga något bra till Andy. Komplimanger är hon inte bra på, så det blir… “Jag brukade förgifta mugglare på min förra skola” Hon ångrar genast att hon sagt det. Det bara flög ur henne, hon som brukar vara så kontrollerad.

Aug 02 16:48:14 <Traxy|away>    “Ojdå!” utbrister Andy och blir ÄNNU mer imponerad av sin nyfunna vän. “Fräckt!” säger hon sedan och brister ut i ett nyfiket leende. “Med vadå?”

Aug 02 17:52:48 <Funa>    “Ja, mina föräldrar är botaniker så vi har en massa olika magiska växter i både trädgården, och nere i källaren också,” svarar hon förvånad över Andys positiva reaktion. Så, ja en del av dem är giftiga på olika sätt.

Aug 02 17:54:15 <Elyene>    Mackenzie skakar på huvudet och berättar för båda hur äckligt det är att stå och rapa folk i ansiktet. “Har ni ingen hyfs alls? Vad har era mammor lärt er egentligen” sen går hon därifrån med näsan i vädret innan hon hinnner höra en massa hemska berättelser om att förgifta mugglare och liknande.

Aug 02 17:58:12 <Funa>    Kaidi blir lite orolig över att hon sagt allt detta när Mackenzie hörde på, det kanske inte var så vidare smart. Men det vill hon inte visa för Andy så hon rycker på axlarna och säger: “Vad var det för fel på henne?”

Aug 02 18:04:25 <Traxy|away>    “Hon kanske är mugglare?” funderar den lagom blåsta flickan som inte har någon egentlig koll på vad mugglare är och varför hon inte ska tycka om dem. Hennes föräldrar hade sagt att man inte skulle göra det, så då tyckte hon inte om dem… ungefär. “Men det där med örterna var spännande,” säger hon och motstår lusten att ta tag i en av flätorna och börja suga lite på änden. “Då är du säkert jättebra på Örtlära?”

Aug 02 18:10:55 <Funa>    “Jag vet inte, jag kan mest om de giftiga växterna.” Säger Kaidi och rycker på axlarna. “Det är intressantast tycker jag.” Hon blir tyst, sätter sig på bänken igen och funderar hur mycket hon egentligen ska tala om för Andy.

%d bloggers like this: