FMS1 – Adela, Andie, Mackenzie & Takeshi

        • BEGIN LOGGING AT Fri Aug 03 14:35:53 2007

Aug 03 14:42:32 * Traxy|plugg has changed the topic to: Försvar mot svartkonster 1abc @ Aurelius Bexhill

Aug 03 15:12:02 <Traxy|plugg> Aurelius Bexhill har på sig gröna kläder idag, för vi säger att det är den 17:e mars, St. Patrick’s Day. Han var inte irländare, men tyckte det var lite festligt att klä upp sig i grönt ändå. Han traskar in i lektionssalen för Försvar Mot Svartkonster och väntar på första. Det är lektionen strax efter lunch magen var full av irländsk gryta. Trots att skolan brukade göra det lite festligt den här dagen, så var det ändå så att Maggie hade rest till sina föräldrar. “Top o’ the mornin’ to ya!” hälsar han med en inte helt träffsäker dialekt. “Jag är professor Bexhill, för er som inte redan vet vem jag är, och jag ska undervisa er idag.”

Aug 03 15:21:52 <Traxy|plugg> Andromeda Christie dyker upp i klassrummet och är nyfiken på vad som ska ske. Försvar Mot Svartkonster lät sådär mystiskt och farligt ju. Squeee! Hon hälsar artigt på professorn som hon tror är en gammal slytherinare eftersom han har gröna kläder på sig. Att det skulle kunna vara ett grannlands nationaldag korsar inte hennes tankebanor alls.

Aug 03 15:36:38 <Karro> Adela Cross visste faktiskt vilken dag det var idag, så hon antog att professorn var från Irland eller så när hon steg in i klassrummet. Efter att ha hälsat artigt så satte hon sig ner på en plats långt fram i klassrummet. Än så länge visste hon inte så mycket om ämnet, men så hemskt kunde det inte vara, Försvar mot svartkonster lät inte så tråkigt i alla fall. Till skillnad från andra ämnen då.

Aug 03 16:01:04 <Traxy|plugg> “Egyptierna var de första som riktigt utvecklade förbannelserna. Pyramiderna är ett utmärkt exempel på deras uppfinningsrikedom. De skyddas av kraftiga förbannelser, vilket inkräktare fick veta först när det var försent. Åker man till Egypten nu kan man finna intressanta skelett från den tiden. Efter Egyptierna kom romarna som använde sig av kraftiga förbannelser för att vinna stora slag,” börjar Aurelius förklara. Det handlade om förbannelser idag… uppenbarligen. “Att en trollkarl använder en förbannelse betyder inte nödvändigtvis att denne någon är en ond trollkarl. Det är tanken och viljan som spelar in. Att göra små förhäxningar stämplar inte en direkt som ond. Men är viljan där, och hatet, så kommer förbannelsen själv att märka trollkarlen, eller häxan, som ond.”

Aug 03 16:21:14 <Traxy|plugg> Förbannelser lät roliga! Nästan lika roligt som örter som man kunde förgifta folk med. Återigen undrar hon lite var Kaidi är, eftersom hon tycker att den flickan är helt och hållet jättebäst. Eller Sakis. Det var roligt att pussa på honom.

Aug 03 16:29:19 <Karro> Adela lyssnade noga på vad läraren sa och antecknade lite på pergamentet framför sig. Hon hoppades på att det inte skulle bli allt för mycket teori dock, de hade redan tillräckligt många ämnen som gick ut på att lyssna på en massa prat. Men hon hade egentligen inte väntat sig något annat, lektioner brukade vara ganska enformiga.

Aug 03 16:36:57 <Traxy|plugg> “Förbannelser kommer i två former, den muntliga och den skriftliga. Båda två resulterar i förstörelse och olycka för offret. Man känner igen den muntliga på förbannarens sätt att säga vissa meningar eller ord på. Tonfallet spelar väldigt stor roll. Ögonkontakt med offret är mycket viktigt. Bryts ögonkontakten hävs hela förtrollningen.”

Aug 03 16:49:40 <Traxy|plugg> Man ska alltså titta på varandra, tänker Andy för sig själv. Och uttala det med rätt tonfall. Typ ‘förbannade dig!!’ kanske? Hon vet inte hur man förbannar någon, men det kommer hon säkert att få lära sig så småningom. Det är väl det man har skolan till?

Aug 03 17:00:46 <Ninja> Takeshi Kimura, Slytherin, tycker förbannelser är mer intressanta att läsa om, än att lära sig vad de är för något och hur man skyddar sig mot dem. Varför lär de inte ut Svartkonst på Hogwarts? Det hade varit ett vettigt ämne, och han vet att det står på skolplanen i Japan. Kanske borde prata med föräldrarna, så han kan gå en kurs där under sommaren, eller något.

Aug 03 17:01:58 <Traxy|plugg> “Någon som kan något om… Ni-vet-vem?” Det här var ett ämne som åtminstone de magikerfödda brukade ha någon sorts koll på, så han låter frågan hänga fritt.

Aug 03 17:06:58 <Elyene> Mackenzie vet lite om honom men hon är inte så säker på att hon vill svara. Hon tycker att han är helläksig och han skrämmer henne. Flickan sitter därför tyst men möter professorns blick.

Aug 03 17:15:35 <Traxy|plugg> Andy ser lite fundersam ut. Kanske… kanske… Hon räcker upp en hand i alla fall. Bexhill nickar åt henne att tala. “Jo, alltså, Ni-vet-vem var en jättestor magiker,” börjar hon. “Alltså, han var inte stor och tjock eller jättejättelång, men han var jättekraftfull och sånt… Och han dog, för Harry Potter dödade honom fastän han bara var en liten bäbis.” Hon är sjukt nöjd med sitt svar. Tänk så mycket hon kunde!

Aug 03 17:16:44 <Traxy|plugg> “Eh…” säger Bexhill och vet inte riktigt vad annat han ska säga. “På sätt och vis, ja, det skulle man kunna säga,” säger han sedan. “Bra. Ett poäng.” Var flickan verkligen 11 år? “Ni-vet-vem var som mäktigast för ungefär tio år sedan. Ni-vet-vem och dödsätarna spred skräck i trollkarlssamhället, det var mörka tider för alla. Man kunde inte lita på någon, vem som helst kunde vara spion för den andra sidan. Ni-vet-vem dog slutligen när han försökte döda en liten pojke, Harry Potter, och alla anhängare till honom, så kallade Dödsätare blev gripna och sända till livstids fängelse i Azkaban.”

Aug 03 17:18:17 <Elyene> Mackenzie lyssnar på det professorn berättar och ignorerar totalt Andromeda. Hon ryser lite för hon hade hört många skräckberättelser om den so inte får nämnas vid namn.

Aug 03 17:18:52 <Ninja> Hah! Takeshi skulle då aldrig kunna tänka sig att bli den nästa mörkermagikern. Visst låter det tufft på papper, men det är för mycket jobb, och om ett spädbarn kan besegra en är det inte mycket värt. Azkaban är inte heller vidare trevligt, vad han hört. Nej, bättre då att komma till makt lite mer sneaky, hitta ett jobb på ministeriet som leder till makt, typ. Våld ska man bara använda i nödfall.

Aug 03 17:21:28 <Traxy|plugg> Hon fick poäng!!11!!!111!! Andromedas första poäng! Hon blir alldeles till sig i trasorna, flickan, och brister ut i ett JÄTTEleende. Squee!

Aug 03 17:21:50 <Karro> Adela visste mycket väl vem Ni-vet-vem var, med tanke på att hennes föräldrar berättat en del om magikervärlden så var detta en så pass stor sak att man inte kunde låta bli att nämna det. Hon fnissade lite när hon hörde den andra flickans svar på lärarens fråga och fortsatte sedan att anteckna lite på pergamentet.

Aug 03 17:22:43 <Traxy|plugg> “Vi ska avsluta dagens lektion med en trollformel. ‘Expelliarmus’ heter den, avväpningsformeln. Peka med trollstaven mot motståndarens trollstav, det är viktigt att sikta rätt. Siktar du fel är formeln inte tillräckligt kraftig och motståndaren kan hålla kvar sin trollstav i sitt grepp. Koncentrera er på att avväpna motståndaren.” Den gamla professorn visar hur man ska utföra formeln, och säger sedan att de kan försöka med varandra.

Aug 03 17:26:49 <Elyene> Mackenzie ställer sig mitt i mot en elevhemskamrat och börjar öva. “expelliarmus” hon riktar trollstaven mot hennes. Efter att ha övat ett bra tag så får hon till slut den andras trollstav att flyga en bra bit bort från henne.

Aug 03 17:28:45 <Traxy|plugg> Det går inte på en gång för Andromeda heller. Hon har fått tag på en slytherinflicka att öva med. Efter ett flertal gånger flyger så trollstaven ur handen på den andra flickan. Andy fnittrar förtjust. Se vad hon kan göra! Jättekul! Det är inte riktigt lika kul att själv bli avväpnad märker hon en stund senare.

Aug 03 17:34:32 <Ninja> Mot sin vilja paras Takeshi ihop med en Gryffindorpojke, och Slytherin-eleven får ett bistert uttryck i blicken när han står ansikte mot ansikte med sin fiende. De tar det hela på blodigt allvar, och ingen bryr sig om det där med att vänta på sin tur. Istället är det en kamp om vem som ska lyckas avväpna den andra först, och de kämpar båda till det yttersta. Takeshi ser sammanbiten ut när han kastar Expelliarmus för vad säkert måste vara sjunde gången nu. Han ler triumferande när Gryffindorungens stav flyger ur handen på honom. HAHA! Slytherin segrar igen. Precis som det ska vara.

Aug 03 17:36:19 <Traxy|plugg> När alla fått öva en stund, så förklarar Bexhill att lektionen är slut och de kan traska därifrån. Om de har några frågor kan de passa på att ställa dessa på vägen ut. Andy har inga frågor, så hon samlar ihop sina saker och går därifrån, ganska glad i hågen, för att ha fått poäng.

Aug 03 17:37:29 <Elyene> Mackenzie har inte heller några frågor. INga hon kan komma på just nu i alla fall. Flickan plockar ihop sina saker och försvinner iväg från klassrummet.

Aug 03 17:39:29 <Ninja> Om Takeshi skulle haft någrafrågor, och det hade han inte, så skulle han ändå väntat med att ställa dem tills resten av eleverna försvann. Nu har han som sagt inga frågor… inga han vill fråga en professor, ialla fall, så han ser till att traska från klassrummet så fort som möjligt

Aug 03 17:39:46 <Karro> Adela kämpar envist för att få den andra elevens trollstav att flyga iväg, men det enda som händer är att personens stav rör sig lite svagt men inte tillräckligt för att någon skulle kunna tappa greppet om den. Då hennes egen trollstav åkt iväg från henne en fem-sex gånger lyckas hon till slut avväpna sin motståndare och ler nöjt för sig själv. Strax efteråt säger professorn att lektionen är slut och Adela plockar åt sig sitt pergament med

%d bloggers like this: