AST1 – Andie, Fionnlagh, Kaidi, Mackenzie & Takeshi

        • BEGIN LOGGING AT Wed Aug 01 10:57:59 2007

Aug 01 10:57:59  Now talking on #ast1 Aug 01 10:59:01 * Traxy has changed the topic to: Astronomi 1 med Maighréad Ó Raghallaigh, kl. 22:30-23:50 på en onsdag

Aug 01 11:13:05 <Traxy> Maighréad Ó Raghallaigh eller Margaret O’Reilly beroende på om man vill använda gaelisk eller engelsk stavning, är väl kanske typ 30 år gammal nu, har långt, rött hår i små lockar som hänger ner över ryggen. På sig har hon en grön klänning, vilket hon alltid brukade ha, med några enstaka undantag. Att beskriva Maggies utseende låter alldeles för klichéartat, så jag tror jag skippar det, men det är en snygg tanta iaf. Hon väntar på de nya förstaårseleverna.

Aug 01 11:15:11 <Traxy> In i klassrummet kommer en av dessa förstaårselever, Andromeda Christie. Hon ser sig om med stora ögon. Särskilt den vackra illusionen i taket av solsystemet får henne att säga ett hänfört “waaaaoooowww” innan hon sätter sig ned på en ledig plats. “God kväll, professor,” hälsar hon, eftersom hon inte lärt sig vad de heter än. Frågan är om hon någonsin skulle lära sig det. Hon kikar ner på sin slytherinslips och ler. Hon var på Hogwarts!! Ascoolt!!

Aug 01 11:15:16 <Funa> Kaida går in i klassrummet. Hon sätter sig vid en bänk längst bak och inspekterar klassrummet. Det här var hennes första lektion och hon var faktiskt nervös, men det skulle hon aldrig erkänna för någon.

Aug 01 11:16:38 <Traxy> En av planeterna i taket lösgör sig från solsystemet och susar runt lite. Det är den pyttelilla Pluto, som inte ens räknas som en planet längre. Alltså fick den försöka göra sig sedd på andra sätt, som att till exempel flyga mitt framför näsan på folk och vinka.

Aug 01 11:17:37 <Funa> Kaidi ser fascinerat på den lilla planeten som susar runt i klassrummet, kanske skulle hon tycka om detta ämne. Kanslke inte. Hon kanske borde läst om mer saker än växter, tänker hon. I alla fall när hon köpt kursböckerna.

Aug 01 11:20:31 <Gaya> En av de nya förstisarna är Fionnlagh Ò Treasaigh, en irländsk pojke med ljust rödblont hår som konstant står på ända och ser en aning ut som om han precis stoppat fingrarna i ett elutag. Eftersom det inte finns elektricitet på Hogwarts har han väl antagligen inte gjort det, men håret står på ända iallafall. Han är fortfarande klart uppspelt över att befinna sig på Hogwarts, och att ha en lektion så här sent på kvällen är ju bara och att ha en lektion så här sent på kvällen är ju bara underbart. Han har hört att läraren ska vara irländsk som han själv, och när han träder genom dörren till klassrummet kan han inte annat än att tvivla. Därför brister han ut i ett “god kväll, professorn” på gaeliska, tillsammans med ett brett leende.

Aug 01 11:22:59 <Funa> Vad är det med honom, tänker Kaidi och ser på den rödhåriga pojken som just anlänt till lektionen.

Aug 01 11:26:51 <Traxy> “God kväll,” svarar Maggie på gaeliska, ganska så överraskat. Det var minsannemej inte många elever som använde annat än engelska på skolan! “Välkomna,” säger hon sedan på engelska, “till Astronomitornet. Här kommer vi att spendera högst intressanta kvällar, vill jag lova.” Om man tyckte Astronomi var intressant, då. Det var det ju inte alla som tyckte. “Jag är professor Ó Raghallaigh,” hon uttalar det gaeliskt, vilket är något mjukare än engelskans “O’Reilly”, inbillar sig Traxy i alla fall. “Vad har ni lagt märke till på himlavalvet under sommarlovet?”

Aug 01 11:28:51 <Funa> Kaidi har inte lagt märke till något speciellt så hon är tyst som en mus.

Aug 01 11:29:18 <Elyene> Mackenzie Kincaid en ravenclaw elev sitter och gäspar lite och hajjar till lite när professorn säger något på gaeliska som hon faktiskt känner igen. “god kväll” säger hon själv på engelska och vaknar till lite. Hon funderar lite på vad hon lagt märke till och vet att hon sett en stjärnbild i alla fall. Fast det var bara för att Meredith och Maurice visat henne den. Hon räcker lite försiktigt upp handen för hon ville inte synas allt för tydlligt.

Aug 01 11:30:11 <Traxy> “Ja, Miss?” säger Maggie och nickar åt Mackenzie.

Aug 01 11:30:48 <Gaya> Fionnlagh sätter sig längst fram i klassrummet och beundrar dels det vackra taket, men också professorn. Lite hemlängtan har han väl kanske, men att det finns en lärare som också är från den gröna ön… ja, det skulle ju kunna hjälpa, faktiskt. Det var ju coolt. Han fortsätter därför att le brett… och också han räcker upp handen, då han vet något astronomirelaterat, han med.

Aug 01 11:31:07 <Funa> Kaidi vänder blicken från läraren till flickan som tydligen vill säga något!

Aug 01 11:31:59 <Traxy> Andromeda blåser lite på Pluto när den susar fram till henne och vinkar. Pluto far några fot bakåt, men kommer entusiastiskt tillbaka och studsar av glädje. Någon såg den! Hon sträcker fram ett finger som Pluto genast susar fram till, slår armarna omkring och börjar kyssa med ett par stora, röda läppar som plötsligt manifesterats. Andy fnissar för sig själv. Läraren hör hon inte alls på.

Aug 01 11:33:13 <Elyene> Med ens blev hon väldigt nervös. “jag har sett några stjärnbilder” hon ler lite. “Cassiopeia och Karlavagnen” hon hade hört att en del professor skällde ut en om man hade fel och risken fanns att hennes syskon hade lurat henne.

Aug 01 11:33:48 <Funa> Kaidi ser förvånat på en flicka som sitter och pussar på den lilla planeten.

Aug 01 11:35:48 <Traxy> “Det låter bra, två poäng,” berömmer Maggie och nickar sedan åt Fionn. “Ja, Mister?” Hon hör ett lätt fnittrande från en av eleverna, så hon höjer ett ögonbryn, vilket vanligen brukade få dem att lugna ner sig, men inte nu. Andy går från fnissande till högröd i ansiktet när planeten blir så till sig att den börjar jucka mot fingret. Hon skakar genast loss den med ett äcklat “EWWW??!”

Aug 01 11:36:50 <Funa> Kaida kan inte hålla sig för skratt. Det här är mycket bättre än trista mugglarlektioner.

Aug 01 11:37:41 <Gaya> Fionnlagh ska just till att svara när han märker att uppmärksamheten skiftat mot en annan elev och han vänder sig därför däråt han med

Aug 01 11:38:45 <Traxy> Pluto skyndar sig upp tillbaka till sin plats i solsystemet igen och försöker se oskyldig ut. Andy torkar av sitt redan torra finger mot klädnaden med rynkad näsa. “Äckligt jueh!” gnäller hon och kommer sedan på att hon har en image att upphålla. “Pwofessown, den antastade mig!”

Aug 01 11:40:27 <Funa> Kaidi som just slutat skratta brister ut i ett skratt igen. Men gud så hon pratar, kan hon inte tala rent, tänker hon mellan frustningarna.

Aug 01 11:41:22 <Gaya> Även Fionnlagh har lite svårt att hålla sig för skratt när han hör hur flickan pratar, men han klarar ändå av det – det är ju inte så snällt att skratta åt folk som har talproblem

Aug 01 11:44:26 <Elyene> Mackenzie ser rätt glad ut över att ha fått poäng och överväger att berätta för Meredith och Maurice senare. Fast längre hinner hon inte i sina tankar utan vänder sig mot flickan från slytherin som verkar ha fått något i näsan. De andra eleverna skrattar och Mackenzie försöker att se efter vad det är dem skrattar åt.

Aug 01 11:46:34 <Funa> Det känns som ett plopp i näsan. Helt plötsligt inser Kaidi att den lilla planeten har tagit sig in i hennes näsa… Hon slutar genast att skratta och börjar fnysa och fräsa med näsan!

Aug 01 11:47:53 <Traxy> “Jag tror det blir bäst om ni går till Sjukhusflygeln, Miss,” suckar Maggie. “Den kan vara svår att få ut.” En elev som behöver lämna lektionen var inget hon tyckte om, men så fick det bli ibland.

Aug 01 11:50:55 <Funa> Kaidi överväger att sticka in ett finger i näsan, men struntar i det. Hon lämnar tyst sin första lektion, något besviken med en miniplanet i näsan som tydligen inte kan hålla sig still.

Aug 01 11:55:53 <Traxy> Andy ser efter flickan och har inga direkta sympatier för henne. Få in planeter i näsan sådär! Vilket fånigt påhitt! Hon hoppas att lektionen ska arta sig nu, så att inget mer oförutsett inträffar. Det gör Maggie också, som tänker ‘var var vi?’ och kommer på att pojken som kunde gaeliska hade ställt en fråga. “Då lugnar vi ner oss lite… Mister?”

Aug 01 12:00:26 <Gaya> Oj då, vad det gick snabbt. Fionnlagh blinkar lite efter flickan som försvinner ut ur klassrummet och vänder sig sedan mot läraren igen. “Ò Treasaigh, professorn,” säger han så hon ska veta vad han heter och fortsätter. “Jo… dels så var det ju just Pluto jag tänkte på… jag läste att den inte är en planet längre? Och så har jag sett stjärnbilden Svanen,” lägger han till, för han är inte riktigt säker om Plutos degradering räcker eller ej.

Aug 01 12:09:56 <Traxy> “Mycket bra, två poäng även till er.” Fyra poäng redan, till Ravenclaw. Det var inte dåligt. Maggie blir riktigt nöjd över detta. Hon nickar åt nästa elev.

Aug 01 12:14:42 <Traxy> Andy ser lite fundersam ut. Lagt märke till på himlavalvet? “Jag haw sett några fåglaw, Miss,” funderar hon. “Och moln och sånt. Det haw wegnat ganska mycket den häw sommawen.”

Aug 01 12:15:43 <Traxy> Maggie höjer klentroget ett ögonbryn. Skojade flickan med henne? “Har du sett några stjärnor? Solen? Månen? Stjärnfall? Något sådant?” försöker hon, utifall flickan verkligen var genuint korkad… vilket hon är.

Aug 01 12:16:50 <Traxy> “Ummm…” funderar Andy för sig själv. “Nä, det vaw ju moln i vägen,” förklarar hon snusförnuftigt. “Haw inte sett solen alls, Miss. Inte på jättelänge.”

Aug 01 12:17:28 <Traxy> Det fick väl gå, då. Poäng får hon inte för det torftiga svaret. Istället nickar Maggie åt nästa elev.

Aug 01 12:17:41 <Ninja> Takeshi är inte särdeles förjust i den sena lektionen, och har därför suttit tyst under långa perioder, inte ens pratat med resten av slytherinarna som säkert finns på lektionen. Nu verkar det dock som om han inte kan vara tyst längre, så han harklar sig lätt. “Jag såg ett stjärnfall, en gång.”

Aug 01 12:21:12 <Gaya> Fionnlagh skakar tyst på huvudet när Slytherin-flickan verkar totalt oförmögen att prestera något vettigt svar. Hade han inte hört henne säga att hennes NAMN var Andromeda? hade hon inte kunnat skarva ihop något på vetskapen om sitt namn iallafall? Nåja, lika bra att inte hänge upp sig på det.

Aug 01 12:21:22 <Traxy> Detta var ett bra mycket bättre svar! Maggie nickar nöjt åt detta. “Bra, ett poäng till Slytherin. Varför läser man Astronomi, kanske ni undrar?” Andy nickar instämmande. Varför läste man om solen? Räckte det inte bara med att den fanns där som en stor lampa som gör att man slipper ha lampor tända på dagen? “Astronomi är läran om himlakroppar, galaxer, stjärnor och planeter. Det finns ett helt universum att utforska! För vissa trolldrycker och trollformler krävs det att man känner till de olika planeternas position på stjärnhimlen för att de ska vara effektiva, och det är egentligen den huvudsakliga anledningen till att ämnet läses här på skolan.”

Aug 01 12:23:28 <Gaya> Det var just den frågan Fionnlagh hade funderat på. Astronomi verkade annars nästan… ja, mugglaraktigt – de hade ju också läst något lite om planeterna i mugglarskolan, och varför de skulle behöva veta det på Hogwarts hade han ingen aning om. Nu fick han dock veta, och han nickar nöjt åt svaret – det verkade ju vara en vettig anledning.

Aug 01 12:26:01 <Ninja> Fortfarande verkar ämnet inte överdrivet intressant, men Takeshi spetsar ändå öronen när magi kommer på tal. Skulle han verkligen bli tvungen att lära sig allt om himlen, bara för att kunna få ett övertag när han pysslade med magi. Fundersamt räcker han upp handed, det här måste han undersöka närmare.

Aug 01 12:27:51 <Traxy> “Ja, Mister?” Hon hade ju hittills inte hunnit lära sig namnen på eleverna, så det var titlarna som fick duga. Det var inte optimalt, men… Okej, utom Ó Treasaigh, då. Andy sitter och har börjat tugga lite på en av sina bruna flätor.

Aug 01 12:28:06 <Elyene> Även om Mackenzie försöker överglänsa sina syskon i alla ämnen så är hon lite osäker på om hon gillar astronomi fast än så länge lät det rätt roligt. Solen och månen och alla stjärnbilder var rätt roliga att läsa om. Flickan som inte verkar kunna något får henne bara att höja ögonbrynet fast hon kanske var lite nervös så att det var därför som hon inte kom på något. Mackenzie tittar upp på taket och ser de vackra bilderna som finns där.

Aug 01 12:32:02 <Ninja> “Kimura, professor.” Presenterar han sig med till att börja med. “Vilka trollformler är det som påverkas mest av stjärnornas position? Är all magi beroende av att planeterna ska stå i ett visst läge, eller är det bara några formler som påverkas?” Svaret på den frågan är avgörande om Takeshi kommer gilla det här ämnet eller ej.

Aug 01 12:38:40 <Traxy> Kimura, Ó Treasaigh… det artar sig. “Skitunge,” tänker Trax älskvärt när hon läser Ninjas inlägg, och bara därför så besvarar Maggie frågan utan att Traxy skriver det som dialog. 😛 Att det är mest trolldrycker som påverkas, och inte särskilt ofta trollformler. Skörd av växter kan också spela in när i månaden det är och liknande. Hon hoppas att detta är svar nog.

Aug 01 12:45:39 <Gaya> Fionnlagh nickar sakta åt hennes svar. Det hela verkade ju rätt logiskt och så – sen så är han väl lite glad åt att ha en irländare som lärare, så han ifrågasätter inte hennes svar riktigt lika mycket som han kanske skulle med en annan lärare.

Aug 01 12:46:17 <Ninja> Inte riktigt det svar han vill ha, men vafan, det får väl duga. Han tänker inte pressa ämnet vidare, så intressant är det faktiskt inte. Så fort professorns uppmärksamhet är någon annanstans tillåter Takeshi sig själv att sjunka ihop lite där han sitter, och ungefär samtidigt kopplar han bort lektionen för att istället tänka på något roligare, som till exempel torkande målarfärg, eller björkarnas spännande parningsliv.

Aug 01 12:52:53 <Traxy> “Ni ska få två planeter var att undersöka lite närmre idag. De planeterna ni får ska ni jämföra med varandra. En planet kanske är större än den andra, kallare, varmare, nämre solen, och så vidare. Det ska vi börja med att göra idag.” Och någon sorts redovisning eller så, förmodligen. “Miss Christie – Merkurius och Jupiter. Mr. Kimura – Venus och Saturnus. Miss Kincaid – Jorden och Uranus. Mr. Ó Treasaigh – Mars och Neptunus. Ni har en timme på er. Sätt igång!”

Aug 01 12:54:48 <Elyene> Mackenzie skiner upp. Det lät jätteroligt och hon fick jorden. Hon skriver ner Tellus och Uranus och börjar sen lista lite olika saker under varje planet.

Aug 01 12:55:33 <Traxy> En hel timme att fixa med olika planeter? Andy suger lite på hårtesten innan hon lojt slår upp sin lärobok och börjar leta. Merkurius… Vad var det för något? En planet? Var bor sådana? Är det en utomjording?

Aug 01 12:59:43 <Ninja> Det är en väldig tur att tankeläsning är förbjuden bland förstaårs-elever, åtminstone i det här universumet. Annars hade det blivit en något pressad situation när Takeshi fick reda på hans huskamrats tankar. Må vara att han själv inte har särskilt stort intresse i astronomi, men ändå. Någon måtta får det vara. Andy får en bitsk blick iallafall, fastän Takeshi själv inte är säker på varför. Han slår sedan upp sin egen bok och börjar bläddra i den för att hitta sina planeter. Borde väl inte ta för lång tid.

Aug 01 12:59:45 <Gaya> Mars och Neptunus? Fionnlagh börjar med att studera hur de rör sig i taket i någon minut, innan han öppnar boken och börjar jämnföra de båda. Han skriver ner fakta om de båda i två spalter, och försöker även att dra ett par egna slutsatser om vad han läser, istället för att bara kopiera rakt av. Han får även in att Neptunus var havsgud och Mars krigsgud i mytologin, något som kanske inte står i läroboken.

Aug 01 13:01:48 <Elyene> Mackenzie skriver ner att Uranus är större än Jorden och att det tar unegfär 84 år för den att ta sig runt solen medan det för jorden tar ett år vilket är 365 dygn. Hon viftar lite med fjäderpennan medan hon fortsätter att läsa i sin lärobok. Vad kunde hon mer ta med i jämförelsen sånt var riktigt roligt att få göra.

Aug 01 13:16:56 <Traxy> Merkurius var typ en stor kula… och Jupiter var jätteliten och såg ut som månen? Nej, vänta nu. Tvärtom. Det här var svårt ju. Jupiter är jättestor, störst faktiskt. Hon skriver ner detta, och att Merkurius är minst, om man bortser från dvärgplaneterna, då. Merkurius ligger närmast solen, så det är säkert gott och varmt där, tänker hon. Och i samma stil fortsätter hennes tankar att mala.

Aug 01 13:22:07 <Ninja> Hm, Venus är lika stor som Jorden… lyser klart och tas för en stjärna och Saturnus har ringar och är bra mycket större. Detta och lite annat smått och gott klottrar Takeshi ner på sitt pergament, försiktig så han inte får bläckplumpar över texten eller på sig själv.

Aug 01 13:32:00 <Gaya> Läroboken jämnför ju mest Mars med Jorden, men Fionnlagh klarar ändå ut att jämnföra planeterna. Mars går att ses med blotta ögat, men Neptunus behövs det ett teleskop för att se. Mars har två månar, Neptunus åtta månar, och dessutom fem ringar. Han fortsätter att jämnföra planeter resten av tiden.

Aug 01 13:50:53 <Traxy> När de fått arbeta i ungefär en halvtimme reser sig Maggie och tar ordet igen. “Nu ska ni få ett nytt objective…” Andy kikar upp. Vad var nu detta? “Ni har jämfört planeterna. Nu ska ni få sätta ihop varsina nya planeter genom att kombinera informationen ni har samlat in om respektive befintlig planet. Hitta en medelstorlek, medeltemperatur, medelomloppsbana och liknande genom att sammanföra de två planeternas informationer. Sätt igång!”

Aug 01 13:53:33 <Elyene> Mackenzie ler lite för det var rätt enkelt att göra. Flickan sätter igång på en gång och ställer upp lite olika tabeller för att räkna ut medelår, medelombloppsbana och lite annat smått och gått och har till slut fått fram en ny temperatur, år det tar att ta sig runt solen samt en hel del andra saker. Ett namn kanske hon borde ha på den också och tittar på den bild som hon målat upp med en massa fakta runtom den.

Aug 01 13:56:22 <Gaya> Åh! Hitta på en ny planet? Det var ju bara för häftigt. Fionnlagh ler brett när han börjar räkna på sina siffror. En dag borde bli mellan 20 och 24 timmar… ungefär som jorden, då… och så fortsätter han i samma stil. Fast vad för slags gud skulle kunna vara en mix av hav och krig egentligen? Äsch, det var ju inte direkt astronomisk information, bara något han lagt till för skojs skull.

Aug 01 13:58:39 <Ninja> Takeshis första tanke är ungefär WTF? fast lite mer sofistikerat än så. Hans fantasi är väl inte den bästa, för han ser faktiskt ingen anledning till att hitta på en ny planet. Han har åtminstone lite fakta att gå efter, allt han behöver göra är att kombinera ihop det. Hur lätt det nu blir… Med hjälp av listorna i boken börjar han räkna ut en ungefärlig bana, temperatur och allt det andra han är tvingad att komma på. Planeterna är inte de lättaste att kombinera, men det blir en blågrön, ljust lysande planet med flertalet ringar. Takeshi beslutar sig för att kalla den Bob och efter att lagt till lite mer information han hittat i boken är han nöjd.

Aug 01 14:03:15 <Traxy> Andy kan lyckligtvis konsten att räkna, så hon ger sig i kast med uppgiften hon också. Planetens namn får – naturligtvis – bli ‘Andromeda’. Att det finns en galax och en stjärnbild med det namnet vet hon inte. Inte än i alla fall. Stor planet blev det, squee.

Aug 01 14:04:59 <Traxy> “Ni kan komma fram en och en och redovisa era planeter nu,” säger Maggie efter ett tag. Hon går efter klasslistan när det gäller upprop. “Miss Christie?” Hon är inte alls hoppfull över vad flickan ska ha lyckats prestera, men å andra sidan betyder ju det att hon bara kan bli positivt överraskad.

Aug 01 14:06:04 <Elyene> Mackenzie har nog tyvärr på den här korta tiden inte så höga tankar om Andromeda men hon kunde kanske överraska. Själv är hon nöjd med det arbete som hon gjort så hon lyssnar i alla fall intresserad även om hon börjar bli rätt trött nu.

Aug 01 14:08:51 <Traxy> Den ena flätan är lite fuktig där den hänger bakpå ryggen på Andy. Hon harklar sig lite och börjar sedan berätta. “Min planet hetew Andwomeda,” börjar hon stolt. “Den är jättestow, typ 74000 km i diametew och så haw den 8 månaw ungefäw och har en käwna av jäwn men annars äw den bawa gas.” Hon tar ett djupt andetag och fortsätter. “223,5 bliw det som vawmast, -152,5 som kallast och så taw den sex åw på sig att åka wunt solen.” Hon går och sätter sig ned igen, och lämnar plats åt – “Mr. Kimura?”

Aug 01 14:16:34 <Ninja> Under tiden Andromeda har hållit sitt lilla… ‘föredrag’ har Takeshi suttit och tittat på henne med stor skepsis. Var hon verkligen i hans elevhem? Det var inte en Hufflepuffare som gått fel, eller så? En husalf som klätt ut sig? Han har svårt att tro att flickan där uppe har någon som helst egentlig intelligens. Hans eget föredrag kommer låta ack så mycket bättre, åtminstone. Alltid en liten tröst. Pojken ställer sig upp, rättar till glasögonen och efter att ha sneglat lite snabbt på sina papper tar han till orda. “Planeten Bob,” börjar han och fortsätter sedan med en massa smaskig info som ingen får höra eftersom Traxy inte ville besvara hans fråga ordentligt innan. Det är väldigt intressant information, det kan vi lova, och det är väl för synd att ingen egentligen får höra. “Och nu vet ni lite mer om planeten.” Avslutar han sedan med ett torrt försök till ett leende och återvänder till sin plats

Aug 01 14:18:49 <Traxy> Maggie nickar godkännande åt Takeshi. Det lät bra för hennes del. Hon var glad att flickan Christie åtminstone förstått uppgiften. “Miss Kincaid?”

Aug 01 14:21:02 <Elyene> Mackenzie ler lite nervöst när hon går upp och ställer sig framför de andra eleverna. Det var jättejobbigt att behöva redovisa. Hon håller i alla fall upp sitt pergament där hon ritat ut alla viktiga detaljer på planeten. “det är är planeten Kincaid” ja de flesta brukade döpa något efter sitt efternamn eller förnamn eller liknande. Sen börjar hon berätta allt om planeten om hur varmt det är där och omloppsbanan. Hur vegetationen borde se ut enligt henne i alla fall och avslutar sen med att gå och sätta sig. Skönt att ha det av klarat.

Aug 01 14:22:38 <Traxy> Återigen ger hon inga kommentarer, utan nickar bara. Det lät fortfarande intressant och det verkade som att eleverna tänkt till. “Mr. Ó Treasaigh?”

Aug 01 14:32:34 <Gaya> Fionnlagh plockar åt sig sitt papper och ställer sig framför klassen med ett leende. Han känner sig inte så värst blyg, och han är också rätt nöjd med sitt arbete, så han börjar helt enkelt. “Jo, jag har då döpt min planet till Morrigan,” börjar han. Dels heter hans mamma det, dels så var ju Morrigan en krigsgud likt Mars. “Morrigan är en lila planet med ett dygn som varierar mellan 20 och 24 timmar. Året motsvarar ungefär 84 jordår. Planeten har två ringar och fem månar…” han fortsätter med att namnge månarna, prata om hur ljus planeten är, och eftersom han hittat några kommentarer i boken om hur mars och neptunus påverkar framför allt olika trollbrygder så har han försökt få med en halvmix mellan dessa också. Han har faktiskt jobbat på riktigt bra, för han vill gärna imponera på sin irländska lärare.

Aug 01 14:33:51 <Elyene> Mackenzie ler lite och lyssnar på de andra som redovisar. Det här var riktigt roligt. Finn var duktig också de båda gick i samma elevhem så det var rätt bra. De kanske kunde läsa läxor tillsammans sen.

Aug 01 14:36:31 <Ninja> Finn får genast stämpel som en plugghäst och förbannad fjäskare, och Takeshi himlar nästan med ögonen, så fånig tycker han att irländaren är. Att han kommer dra in poäng till ett elevhem annat än Slytherin har inte något med saken att göra. Faktiskt. Det har det inte! Som att TK skulle bry sig om något som poäng. Löjligt. Fnys.

Aug 01 14:38:10 <Gaya> Finn går faktiskt i Ravenclaw, hallå. Fast han brukar inte plugga så oerhört hårt, han har bara någorlunda bra läshuvud och är bra på att komma ihåg lite blandade fakta, som till exempel mytologi. Och han pluggar gärna med Mackenzie någon gång.

Aug 01 14:58:45 <Traxy> När alla har presenterat sina planeter så tackar Maggie så mycket för deras redovisningar. “Fem poäng var. Till nästa vecka har ni i läxa att läsa kapitlet om dvärgplaneterna. Ni kan gå tillbaka till era sällskapsrum nu, så ses vi om en vecka.”

Aug 01 15:04:20 <Gaya> Fionnlagh är nöjd med sig själv och poängen han tjänat ihop, så han plockar därför ihop sina saker och lägger dem i väskan. Eftersom det nu är nästan midnatt är han rätt trött, men ändå dröjer han sig kvar lite… kanske för att han har lite hemlängtan, men… professorn är ju också från Irland. Han närmar sig därför henne. “Ursäkta, professorn? Varifrån kommer ni?” frågar han på engelska, för han har ju det som standardspråk här på Hogwarts.

Aug 01 15:06:00 <Traxy> Ett varmt leende sprids över Maggies ansikte. “Dún Laoghaire,” svarar hon, och antar att pojken vet att det ligger strax söder om Dublin. “Själv?” Andy samlar ihop sina saker och kilar iväg, hon är inte intresserad av att disktuera Irland alls, för hon är från Yorkshire.

Aug 01 15:09:30 <Ninjaway> Hm. Ska de diskutera Irland, eh? För att slippa rushen väljer TK att stanna kvar lite efter de andra.”Dún Laoghaire? Det utanför Dublin?” Frågar han smidigt för att ha en ursäkt att tränga sig in i konversationen. Han noterar förnöjt att han nu slipper återvända till Slytherinsalarna i sällskap med Andromeda.

Aug 01 15:10:18 <Gaya> “Cill an Disirt,” svarar han och ler tillbaka. “Det är ett litet samhälle i Contae an Chláir…” Pojken avbryter sig lite när TK också hoppar in i konversationen.

Aug 01 15:18:02 <Traxy> “Helt riktigt,” svarar hon på Takeshis fråga. Av hans dialekt att döma var han från just Dublin. “Contae an Chláir är vackert. Har varit där många gånger.” Tänk så mysigt, en drös irländare! Det kunde inte bli bättre – särskilt med tanke på att Finn är Ravenclaware som henne själv. Fattas bara att hon stämplar in “favoritelev” i pannan på honom, särskilt som han verkade intresserad av Astronomi!

Aug 01 15:22:13 <Ninjaway> “Själv kommer jag från Dublin.” Förklarar Takeshi med ett leende, om det nu inte hade varit uppenbart av hans dialekt. En husvagnscamping utanför Dublin kanske inte är att skryta med precis, men kan han sno åt sig några poäng eller liknande genom sin härkomst så går det så bra så.

Aug 01 15:29:38 <Gaya> Fionnlagh är kanske inte mest intresserad av Astronomi, men han vill ju som sagt imponera på Maggie eftersom hon är från Irland så därför anstränger han sig lite mer än vad han kanske annars skulle… plus att han nu faktiskt är intresserad av allt som har med magi att göra. “Dún Laoghaire är fint också,” svarar han. “Min mammas kusin bor där, så jag har varit där några gånger…” Han avbryter sig lite, men fortsätter sedan. “Vilket hus gick ni i på Hogwarts, professorn?”

Aug 01 15:29:49 <Traxy> “Baile Átha Cliath är en vacker stad, mycket historia som genomsyrar den.” Usch, det var ju så man fick hemlängtan alldeles! Hem till puben The Fenian Wish, hem till pappa Paddy som lärt henne läsa med frihetsdeklarationen från 1916, hem till mamma vadhonnuheter som bakar så fantastiskt gott sodabröd… ahh. När Finn säger någon vänds hennes blick mot honom. “Ravenclaw, precis som ni,” säger hon stolt. “Har ni någonsin sett en pub, ‘The Fenian Wish’ när ni varit i Dún Laoghaire?”

Aug 01 15:35:44 <Gaya> Grabben är ju visserligen lite väl ung för att dricka, men han nickar ändå. “Jaaa, jag tror det. Det är ett tag sen jag var där sist, men… jo, jag tror jag såg den.” Fionnlagh är nästan lite kär nu, eller iallafall fylld med beundran. Hon är från irland, hon talar gaeliska, hon gick i ravenclaw… kan det bara bli bättre?

Aug 01 15:38:55 <Traxy> Ja, det kan det. Hon kan vara hawt också! Fast det är hon å andra sidan, så… Ja, det är klart att det kunnat varit bättre – de kunde ha varit jämnåriga. Hon har lyckligtvis (eller tyvärr?) inga böjelser för 11-åriga pojkar. Om han vore 20 år äldre, visst… “Ni får kika förbi där nästa gång,” ler hon. “Om ni tycker om att sjunga rebellsånger är det rätt ställe.” Hon var inte säker på att han var intresserad av att höra att det var hennes föräldrars pub. Kanske tyckte han inte om mugglare?

Aug 01 15:42:11 <Gaya> Han ler brett och kanske en aning illmarigt. “Okej, då gör jag det nästa gång jag är i staden.” Han menar det verkligen också, så… jo. Och pojken gillar mugglare rätt bra, han gick i mugglarskola ända till förra året, trots att han är fullblodig trollkarl.

Aug 01 15:46:17 <Traxy> Hon tittar lite kort mot klockan – den började dra sig, om bara några minuter skulle nästa klass komma dit. “Det var trevligt att talas vid, Mr. Ó Treaslaigh,” börjar hon uppriktigt, “men det är dags att ni återvänder till er sovsal nu. Nästa årskurs ska ha lektion här alldeles strax. Om ni vill komma och prata med mig så finns mitt kontor [där biträdande rektorn har sitt kontor].”

Aug 01 15:50:04 <Gaya> Han nickar lite. “Okej, då går jag… vi ses på nästa lektion.” Han skiftar väskan på axeln och ler mot henne. “God natt, professor Ó Raghallaigh,” säger han på gaeliska och lägger till någon annan fin traditionell irländsk fras som Gaya inte kan hitta just nu, men såg förut. Därefter traskar han iväg mot ravenclaws sällskapsrum för att försöka få lite sömn.

Aug 01 15:52:38 <Traxy> “Godnatt, Mr. Ó Treaslaigh,” svarar hon leendes. “May the blessings of Saint Patrick behold you.” Sedan tar hon och gör i ordning klassrummet inför nästa lektion och hinner att gå och ta några andetag ute på balkongen också.

%d bloggers like this: