TDL6b – Agatha, Mary & Sanjeev

Det är precis efter lunch och fullproppad av pumpapaj sitter Abel Darko återigen i det lite dystra, fackelupplysta trolldrycksklassrummet. Han är klädd i sin favoritklädnad; en svart sammetsklädnad med familjens släktemblem broderad i grönt över vänstra sidan av bröstet. Det kolsvarta håret hänger nerför hans rygg ihopsnodd i en grön rem. Lektionen ska just till att börja och några Ravenclaw- pojkar har redan kommit in och satt sig tillrätta vid ett bord ganska långt bak.

Sanjeev Kapoor, Hufflepuff, med skinande prefektmärke och allt sånt, dyker upp i klassrummet och hälsar artigt på läraren. Han är artig eftersom man ska vara det mot lärare, men det är allt. Han hade hellre sett att de hade Blackwell som lärare, eftersom han inte var så förtjust i Darko.

Även en viss Slytherinflicka dyker upp i klassrummet och hälsar artigt som fan på läraren. Hon sätter sig långt fram, för det gjorde hon alltid i det här ämnet, så det var inget ovanligt. Hon verkar vara precis som vanligt, och det finns inte ett spår av att hon vet precis hur Darko ser ut utan kläder på sig. Däremot skulle det vara svårt att fokusera sig på lektionen den här veckan…

Mary Wright från Slytherin kommer in i klassrummet och slår sig ner längst bakom bredvid en annan slytherinare. Hon är måttligt förtjust i ämnet, inte direkt som vissa andra fanatiker som hon delar elevhem med.

När mitt bland vimlet av elever, en blond slytherinflicka också stegar in i klassrummet skiner Abel upp med ett snett leende. Han blinkar lite åt henne i smyg och vänder sig ganska snart mot eleverna igen och börjar låtsas som ingenting. Det skulle inte vara det bästa om dom blev påkomna. “Idag ska ni få tillreda en skönhetsbrygd. Någon som kan berätta för mig om effekterna och långvarigheten av denna brygd?”, frpgar han när alla elever kommit och satt sig tillrätta

Sanjeev är bara måttligt intresserad av ämnet, så han räcker inte upp någon hand. Det fanns alltid de som var mer intresserade än honom som kunde svara. Han kan spara entusiasmen till andra ämnen istället. Eller kanske… Han räcker faktiskt upp en hand. En som redan har handen i vädret är givetvis Agatha, på bästa Hermione-manér.

Hon hade dels älskat och dels förfasat sig över det där blinkandet. Det passade sig inte! Tänk om någon skulle tro att de hade mer ihop än bara ett visst överdrivet intresse för trolldryckslära??! Hennes farbröder skulle strypa henne långsamt om de fick veta att hon blivit påkommen med en lärare! Fast kanske kunde Darko få komma hem till dem iom att han åkt runt med farbror Vic? Det var något värt att fundera på.

Mary kan inte låta bli att undra om inte agatha är felplacerad ändå och borde gått i ravenclaw, men orkar inte riktigt bry sig utan lutar sig istället mot väggen och slår upp boken och börjar bläddra lite i.

“Miss acton-aldwych?”, ler Abel mot flickan, hon har då verkligen huvudet på skaft, speciellt vad det gäller hans ämne. Något han uppskattar VÄLDIGT mycket ;P

Sedär, inte fick han frågan inte. Sanjeev tar ner handen igen. Agatha gör det också, fast hon besvarar frågan samtidigt. “Skönhetsdrycken skapar en illusion av att man är vackrare, sir,” säger hon. “Effekten är inte särskilt långvarig så det krävs att man måste fortsätta ta den.”

“mycket riktigt”, svarar Abel med en glimt i ögat mot flickan och fortsätter “Ni kan läsa mer om effekten på sidan 77 i eran bok vilket jag också förväntar mig att ni gör. Receptet står på svarta tavlan, det är bara att börja”

Ingredienser
Grodhjärna
Vridna klor
Bark från Balsaträdet
Pilgräs
Ett hårstrå från manen på en Enhörning
Grodhjärnan, de vridna klorna och Balsabarken mixas över eld och sedan ska blandningen svalna till rumstemperatur.
Pilgräset skärs i små bitar och rörs ner i kitteln tillsammans med Enhörningshåret.

Klart hon hade rätt! Vad skulle hon annars haft? Att inte ha rätt i det här ämnet vore otänkbart ju! Hon sätter igång med att förbereda trolldrycken, som inte var särskilt svår, egetnligen. Inte för henne. Hon börjar med att mixa ihop grodhjärnan, klorna och barken i kitteln. Det var ganska äckligt att se på, men hon var inte kräkmagad, som tur är. Det är inte Sanjeev heller, som ju gör samma sak. Grodhjärna, undrar hur det smakar? Fårhjärna och aphjärna fanns ju på diverse menyer, och han hade faktiskt smakat på det också. Inte någon favorit kanske, men helt klart ätbart. De två tar sedan bort kitteln ifrån elden så att den ska kunna kallna, och medan de väntar skär de pilgräset i småbitar och rör sedan ner det tillsammans med enhörningshåret när hjärnblandningen har nått rumstemperatur.

När de är färdiga med det så långt kletar de in krämen i varsin burk, som de märker med varsin etikett. Den ena står det “Sanjeev Kapoor, Hufflepuff,” på, den andra är förtryckt med ett litet monogram med “AAA” på, men även texten “Agatha Acton-Aldwych, Slytherin”. De lämnar in den till professorn och rengör sedan sina kittlar.
%d bloggers like this: