SYO – Agatha

Session Start: Sat Aug 06 21:19:47 2005
Session Ident: #slytherin
[21:19] * Now talking in #slytherin

[21:21] <Angfiel> Melvin Vellarvo sitter på bakom katedern i sitt klassrum. Framför katedern står det en stol, en gammal trästol för att vara exakt, en hård gammal trästol. Han titter ner i sina papper. Agatha Acton-Aldwych, läser han på sin lapp och kan inte låta bli att dra på munnen. Det här skulle bli intressant.

[21:23] <Traxy> Den blonda Slytherinprefekten med den strama tofsen knackar på dörren lite försiktigt innan hon kommer in. “Ni kallade på mig, professor Vellarvo?” hälsar hon artigt, eftersom karln i fråga var en av hennes favoritprofessorer.

[21:25] <Angfiel> “Goddag” han nickar och visar med handen att hon kan sätta sig ner. “Yrkesrådgivning.” säger han sen kort som att det skulle förklara allt. Han väntar på att flickan ska säga något om vad hon vill bli i framtiden. Han har sina aningar men tror inte hon kommer nämna det.

[21:50] <Traxy> Agatha sätter sig ner på den hårda trästolen och ser sedan professorn rakt i ögonen. “Yrkesrådgivning,” svarar hon kort. Han hade inte frågat henne vad hon ville bli. Inte för att hon egentligen visste… Säkert något inom Trolldomsministeriet. Hennes föräldrar kunde alltid betala.

[21:51] <Angfiel> “Så vad vill Fröken Acton-Aldwych spendera sin dyrbara tid med i framtiden?” frågar han och det rycker till i mungipan något som någon skulle kunna ta som ett leende.

[22:06] <Traxy> Dödsätare. Det var det hon ville, men det var väl inget bra svar, egentligen? “Tja…” Hon ser lite fundersam ut. Egentligen så kunde hennes pappa fixa in henne på någon trevlig avdelning på Ministeriet utan problem.

[22:09] <Angfiel> “Auror kanske?” frågar han med en aning ironi i rösten. Hon ville nog absolut inte bli Auror… fast det kan man såklart aldrig veta. Men han tvivlade på att flickan ville bli det. Fast han önskade att hon kunde skynda sig lite, han hade inte hela dagen på sig.

[22:11] <Traxy> “Nej. Jag tänkte bli Trolldomsminister. Inte med en gång, naturligtvis, jag är inte dum. Men någonstans måste man ju börja.” Hennes egna ord förvånar henne faktiskt. Men det var så hennes mål var. Världsdomination, om hon fick välja.

[22:15] <Angfiel> Melvin kan inte låta bli att le. Inte ett glatt leende men ändå ett leende. Flickan hade tåga! “Det märks att ni har ambition, minsan” det märks att han är imponerad av att flickan vågade erkänna sin vilja till att… ja i brist på ett bättre ord, regera. “För att komma in på Trolldomsministeriet krävs det förstås toppbetyg i de flesta ämnena. Det beror på vilken avdelning men alla kräver toppbetyg i bas ämnena.”

[22:19] <Traxy> “Jag kanske måste börja som sekreterare, det är ingen som vet,” svarar Agatha. “Eller så något annat.” Vilka avdelningar fanns egentligen?

[22:22] <Angfiel> “Så sant så, sen krävs det förstås ett folkligt stöd. I början i alla fall” hans röst tonar bort medan han bläddrar i sina papper. “Trolldrycklära och Maskeringsmagi är utmärkta betyg, så det ser bra ut.” Han tittar upp på flickan igen.

[22:23] <Traxy> Hon ler lite stolt. Hennes favoritämnen! Särskilt med den nye professorn i TDL… Darko… Hon ler ett litet mystiskt leende. “Min farbror jobbade på Hogwarts ett tag. Victor Aldwych.” Säkerligen hade även Vellarvo hört talas om honom?

[22:29] <Angfiel> “Självklart” han nickar. Självklart visste han vem Herr Aldwych var och hade full koll på att hon var släkt med honom. Samtidigt kunde inte flickan räkna med stöd från sin släkt hela livet. “Jag skulle rekomendera att fortsätta med alla grund ämnen du tar nu. Astronomi, Försvar mot Svartkonster, Förvandlingskont, Trolldryckslära, Trollformellära, Trollkonsthistoria och Örtlära. Sen skulle jag också rekomendera Mugglarstudier inför FUTT examen”

[22:44] <Traxy> “Mugglarstudier,” mimar Agatha och stirrar förfärat på honom. Smutsskallestudier! “Allvarligt?” kraxar hon fram till slut. De andra ämnena hade hon flera Ö i, så det var inget hon oroade sig för, men… Mugglarstudier?!

[22:45] <Angfiel> “Ja mugglarstdudier. Av den enkla anledningen till att man som Trolldomsminister har mycket att göra med mugglare. Ni är väll medveten om att Trolldomsministern har kontakt med mugglarnas Premiär minister?” frågar han med ett höjt ögonbryn. Han förstod var hennes reaktion kom ifrån men så var det. Ville hon bli Trolldomsminsiter fick hon stå sitt kast och umgås med mugglare ibland.

[22:53] <Traxy> “Jag förstår,” säger hon sammanbitet. Nå. Hrm. Nåväl. Det fick väl gå, då. Bättre att känna fienden, eller hur man nu sade… “Något mer jag borde tänka på, professorn?”

[22:55] <Angfiel> “Självfallet skulle jag också rekomendera framtida studier inom Maskeringsmagin” lägger han till. “Det är alltid bra att ha.” Det skulle hon nog märka också. “Annars gäller att hålla upp betygen till FUTT-standard och som sagt se till att kunna gå Mugglarstudier. Annars var det inget om ni inte har några frågor”

[22:57] <Traxy> “Det får jag försöka,” säger hon och försöker låta bli att tjura. Hon som tänkt dumpa Astronomi! För att inte tala andra ämnen också, för den delen!

[23:02] <Angfiel> “Bra, ni kan gå.” han låter inte avfärdande som han skulle ha gjort med vilken annan elev som helst. Nej han gillade Agatha och det märktes starkt, men samtidigt visste han vilken väg hon antagligen skulle ta i livet och då skulle de inte stå på samma sida. Men den dagen den sorgen.

[23:10] <Traxy> “Tack för förtroendet, förresten,” säger hon med ett leende innan hon traskar därifrån. Det var ju han som utsett henne till prefekt, trots allt. Agatha gillade Melvin Vellarvo.

%d bloggers like this: