Rory intervjuar Agatha

**** BEGIN LOGGING AT Tue May 29 17:03:19 2007

May 29 17:05:38 <Elyene>    Rory O`Flaherty en för tillfället rätt nervös tredjeårs elev går iväg för att hitta Agatha som hon skulle intervjua. Det röda håret är uppsatt i en hästsvans och i de gröna ögonen kan man ana en viss rädsla. Agatha hade ett rykte om sig att vara aningen skrämmande men hon behövde henne för sin intervju om qudditch.

May 29 17:08:36 <Traxy>    Agatha är faktiskt ute på quidditchplanen, konstigt nog. Där brukar hon inte vara när Traxy brukar leta upp henne, men så är det den här gången. Hon har sitt mycket ljusblonda hår uppsatt inte bara i en stram tofs, utan en som hon har virat runt till en knut på huvudet för att inte vara ivägen när hon skriker ut order till resten av laget. Inga halvmesyrer här inte! Här var det vinna eller försvinna som gäller!

May 29 17:22:34 <Elyene>    Rory stannar till och tittar på alla spelarna och speciellt på lagkaptenen hon tar ett djupt andetag innan hon går fram till Agatha. “miss Acton-Aldwych? ursäkta men får jag störa dig i några ögonblick?” hon försökte låta någorlunda professionel men stannar en bit ifrån och hoppas att hon inte ska bli förvandlad till en groda eller något.

May 29 17:29:02 <Traxy>    Agatha stannar upp i det hon håller på med och flyger fram till Rory och blänger på henne. “Vad är det?” frågar hon, irriterad över att ha blivit avbruten mitt i träningen på det där sättet. Vet skäms! En gryffindorare till på köpet. Kanske skulle hon må bra av lite poängavdrag? Agatha leker lite med tanken, men låter den yngre eleven åtminstone få förklara sig innan hon gör något annat.

May 29 17:31:25 <Elyene>    Rory tar ett djupt andetag och sätter igång. “jo jag håller på med en artikel till skoltidningen inför den nya qudditchsäsongen och skulle gärna vilja ha din syn på det hela eftersom du nu blivit utnämnd till ny lagkapten för Slytherin” hon försöker sig på ett leende mot den äldre flickan och har anteckningsblocket i högsta hugg i fall hon skulle säga något viktigt.

May 29 17:35:07 <Traxy>    “Syn på vadå?” undrar Agatha, som mjuknat något eftersom hon faktiskt håller på och ska intervjuas, och det blev man ju inte varje dag. “Syn på att jag blivit utsedd som quidditchkapten åt mitt elevhemslag, eller vad?”

May 29 17:37:20 <Elyene>    “Både hur du ser på dig själv som lagkapten och hur du tror att ditt lag blir bättre av det och samtidigt hur stora chanser du tror att ni har i år och hur du ser på ditt elevhemslag” hon räknade upp det som hon lite stort ville ha svar på och tittar sen på Agatha hon kunde välja att svara på de stora frågorna eller så fick väl Rory ställa mer konkreta frågor.

May 30 10:57:14 <Traxy>    “Disciplinen är hårdare nu,” börjar hon, eftersom det var den tydligaste skillnaden. Morag var ganska normal – Agatha var stenhård. “Om allt går vägen så kommer vi att vinna quidditchpokalen, så som sig bör, eftersom vi är det bästa laget. Det är bara laget som måste inse detta och FÅ ARSLET UR VAGNEN NÅNGÅNG!” Det sista vänder hon sig om och hojtar så att hela laget ska höra det.

May 30 11:14:15 <Elyene>    Rory hajjar till när Agatha vrålar. “Vilka tror du blir era svåraste motståndare?” frågar hon då istället. Hon var glad att hon inte gick i Slytherin tillsammans med Agatha eller spelade i deras qudditchlag. Hon var glad att hon inte spelade qudditch över huvud taget.

May 30 11:26:19 <Traxy>    “Det blir väl Gryffindor, som vanligt, antar jag. Träskallen som tror att han är quidditchproffs… hah! NOG!” Det är Woodrow hon syftar på. Wood, trä… “Brackenbury är också alldeles för självupptagen för sitt eget bästa.” Ska HON säga! “Ska bli kul att sätta dem bägge på plats.” Hon flinar på ett skadeglatt sätt.

May 30 11:37:42 <Elyene>    Rory ser lite besvärad ut hon gillade inte riktigt när andra pratade skit om folk fast Agatha fick ju tycka vad hon ville och hon visste redan hur Agatha var. “vad är det som kommer göra att just Slytherin står som slutsegrare då? Vad är det ni har som alla andra lag saknar?” frågar hon istället och hoppas på ett lite vänligare svar.

May 30 11:56:23 <Traxy>    “Stake,” flinar blondinen till svar. “Vi är inte lika fega som de andra. Hufflepuff kommer vi mosa, Ravenclaw också, inget snack om saken.” Det är ju trevligt med en tonårsflicka som är säker på sig själv, för omväxlings skull, men Agatha var lite VÄL självsäker. Men så försökte hon inte vinna några populäritetstävlingar heller, så det fick väl gå.

May 30 12:05:38 <Elyene>    Rory blickar ner i sitt anteckningsblock och funderar på hur hon ska få ner allt det här som Agatha berättar om. Hon drar lite i den röda hästsvansen innan hon ågerigen vänder blicken mot den äldre flickan. “har du som ny lagkapten gjort några förändringar i laget?” hon  ser ut på planen där de andra lagmedlemmarna flyger. Hon hoppades verkligen att Hufflepuff skulle slå Slytherin det skulle vara riktigt trevligt.

May 30 12:26:32 <Traxy>    “Mja, sökaren är utbytt. Det behövdes, eftersom vi uppenbarligen inte vann tillräckligt många matcher. Howard Clearview heter den nya, och han verkar göra det han ska, men så har säsongen knappt kommit igång än.” Det vore nog ganska passande att likna henne vid ett godståg, som inte bryr sig det minsta vem hon kör över. Så länge det inte var någon betydelsefull – och för att vara helt ärlig, hur många sådana fanns det på skolan? Bortsett från någon lärare eller så, då, men bland eleverna fanns ingen som var värd att väja för.

May 30 12:30:36 <Elyene>    Rory antecknar lite till och har redan börjat fundera på vad hon ska ha med i artikel och inte. Hon fick försöka skriva om det Agatha sagt på bästa sätt hon var verkligen självsäker på sin sak. “de andra lagkaptenerna har nämnt samarbete som en av anledningarna till att vinna pokalen. Tror du att det är lika för Slytherin?” de övriga lagkaptenerna hade nog varit rätt överens på den punkten att det lag som vann var det lag som var mest samspelta fast Agatha hade kanske en annan teori.

May 30 13:50:26 <Traxy|ibland>    “Det är en förutsättning för att ha ett bra lag,” instämmer hon när hon fått fundera lite kort. “Om man inte kan samarbeta i en lagsport så funkar det inte. Man kan inte ha ett lag med sju solospelare, för då vinner man inga matcher. Klart man måste hålla ihop.” Hon ger Rory en kylig blick. “Menar du att Slytherinlaget inte skulle vara samspelt!?”

May 30 13:56:13 <Elyene>    Rory skakar på huvudet. “nej absolut inte. Tycker du att ni har ett samspelt lag?” vänder hon på frågan och tänker inte så mycket på att det är Agatha hon pratar med även om hennes puls och hjärtslag är något högvarvande. Nästa artikel hon skulle göra skulle hon nog intervjua lagmedlemmarna om deras lagkaptener och vad de gjorde för att få lagen bättre. Undrar vad eleverna i Sltyherin skulle säga då.

May 30 14:19:13 <Traxy|ibland>    “Självklart,” hugger hon till snabbt. Våga ifrågasätta henne – Slytherins quidditchkapten och den kvinnliga sjätteårsprefekten med god chans på att bli utsedd till förstaprefekt i sjuan – på det där sättet! Fick Hufflepuffare inte lära sig respekt mot överordnade? Bah. Hon har tröttnat på intervjun nu. “Var det något mer? Jag har en quidditchträning att sköta.”

May 30 14:22:25 <Elyene>    “nej tack det var allt” Rory skriver ner några kommentarer och vänder på klacken för att skynda därifrån. Hon kunde nog inte få mycket mer ur Agatha och det här var nog den sämsta intervjun hon gjort men lite kunde hon väl få ner till sin artikel. Synd att hon inte skickat Cassidy på det här, hon hade nog satt dit Agatha eller kanske inte men hon hade varit lite tuffare än Rory i alla fall. Rory blir själv fundersam över sina egna tankar. Hon ville aldrig byta plats med sin syster men Cassidy brukade ofta tvinga Rory att gestalta henne om hon behövde göra något jobbigt.

May 30 14:29:01 <Traxy|ibland>    Agatha muttrar lite för sig själv innan hon återgår till träningen mycket nitiskt. Hon tyckte inte om att bli ifrågasatt, även om det inte var frågan om någon ifrågasättning här… egentligen. Hon har snart glömt bort att hon blivit intervjuad, så snart hon fått ta ut sin frustration på dunkarna några gånger.

%d