TDL-LÄX Adrian 6-1

Juli
PostPosted: Tue Dec 24, 2013 09:35
Professor Hector McCourt sitter vid sin kateder med en trave prov från fyrorna som han rättar medan han håller koll på klockan. Såfort den slog nio skulle han öppna den nu stängda dörren till klassrummet och släppa in eleverna som ville ha läxläsning i hans ämne. Klassrummet var städat för dagen vilket hade tagit längre tid än vanligt eftersom han fått hålla kvar några förstaårselever som lyckats spränga en kittel så att det skvätt råttmjältar och ödleögon överallt. Ettor har tyvärr väldigt korta armar vilket gör att dom inte kan skrubba så fort. Trots detta är Hector inte på något vidare dåligt humör utan tvärtom känner han sig ganska nöjd med tillvaron och ser fram emot att se vilka som dyker upp denna gång. Ofta var det de mer ambitiösa eleverna som kom för att få lite extra hjälp att förfina sina arbeten, men självklart kom även de odugliga som var i stort behov av övervakning och det var såklart inte lika kul men samtidigt bra eftersom han då fick möjlighet att påverka dom innan det gick helt åt pipan, som vid dagens lektion till exempel.
Tillslut slår klockan över och Hector öppnar dörren och låter de elever som väntar utanför få komma in.

TraXy
PostPosted: Mon Jan 06, 2014 00:49
När sjätteårseleven Adrian Acton-Aldwych dyker upp kan han snabbt konstatera att han är äldst av de närvarande eleverna. Nåväl, så länge han slipper vara barnvakt så bryr han sig inte. Han tar plats vid sin vanliga bänk längst fram efter att ha hälsat på läraren så artigt det bara går. Adrian gillar nämligen professor McCourt, men å andra sidan, är man Slytherinare så är man! Ur väskar drar han fram en lärobok och pergament eftersom hans lilla klass fått i uppgift att skriva uppsats till om ett par veckor, men eftersom han gärna lägger manken till i det här ämnet så tänker han börja redan nu.

PostPosted: Mon Feb 10, 2014 01:26
Adrian doppar fjäderpennans spets i bläckhornet och börjar skriva. För säkerhets skull är det överskriften han börjar med, så att den inte glöms bort. Hur illa vore det inte om han skriver en så pass bra uppsats att n är värd ett Utomordentligt och så får han det inte för att han glömtt att skriva att han var dess författare? Pinsamt. Skitpinsamt. Mycket bättre att börja med sitt namn och elevhem, för då är i alla fall den saken ur världen. “Adrian Acton-Aldwych, Slytherin, år 6” står det så fint efter lite pergamentkrafsande. Nästa del är rubriken, “Trolldryckskonventionen: förbud och förmaningar”. För att inte kladda ner inlämningspergamentet börjar han anteckna lite i ett skrivblock först, stödord ch sådär, så att han kan organisera sina tankar.

PostPosted: Wed Feb 12, 2014 13:50
Adrian sitter i ungefär tio minuter och antecknar och funderar, kryssar över och flyttar omkring, innan han återgår till pergamentet som han tänkte lämna in. Förbud och förmaningar har han bra koll på, naturligtvis, så det är inte svårt att hitta ord. Som tur är verkar klassrummat hyfsat lugnt, vilket gör att han inte blir störd av folk som håller på och spränga trolldrycker. Han minns fortfarande med fasa den där urbota korkade eleven han blivit hopparad med i ettan. Om det inte hade varit för honom, Adrian, så hade det säkert inte längre funnits några källarhålor de kunde haft lektion i – SÅ jäkla dålig hade vad-han-nu-hette varit! Hemska minnen, väldigt hemska. Trots att han bara var elva år gammal så hade han säkert kunnat ha fått gråa hår på kuppen.

PostPosted: Sat Mar 01, 2014 22:39
Adrian börjar till slut att skriva på själva uppsatsen, nu när han har organiserat sig. Han vet inte riktigt hur mycket han tänker skriva just i dag, för han är ju tidigt ute och kan dela upp det över några olika kvällar. Det beror lite på. Han behöver ju plugga till professor Halliett-Hollenbecks nästa lektion också, och den är i morgon. Nåväl, han kan ju jobba en stund här i alla fall. Det har ju inte gått mer än kanske en halvtimme eller något sådant sedan han kom dit, så han kan avvara kanske en halvtimme till, på sin höjd. Så kan han gå tillbaka till sällskapsrummet sedan och plugga där istället.

PostPosted: Mon Mar 03, 2014 01:12
Adrian skriver på sin uppsats och tycker att han har fått in en ganska bra taktik här och skriver i en riktigt bra takt. Det är ju inga svårigheter det här, om man säger så. Trolldryckslära sitter i märgen – eller kanske borde man se det som att han har trolldrycker i blodet. När det har gått lite mer än en halvtimme (han har inte haft koll ordentligt) så tar han en titt på klockan och bestämmer sig för att han har tagit lite mer tid på sig än han tänkt, så att det är dags att plocka ihop. När han har lagt ner sina saker i väskan så reser han sig upp och nickar artigt åt läraren (om han överhuvudtaget tittar åt honom) och går därifrån så tyst han kan så att han inte stör de andra eleverna.

%d bloggers like this: