SDK5 – Adrian

TraXy
PostPosted: Sat Feb 18, 2012 17:58

Det är inte långt efter sommarlovet alls, vilket betyder att de flesta elever förmodligen är ganska glada eftersom de inte har fått tillräckligt med läxor att begravas under än. Edgar Fisher står vid ett av fönstren och tittar ut över nejden medan han väntar på att eleverna ska dyka upp. Om något ser han ännu mer sammanbiten ut än vad han brukar. Vad försiggår inuti hans huvud egentligen, kan man fråga sig. Sanningen är den att han inte alls ser fram emot höstterminen, men det brukar han väl å andra sidan aldrig göra, så det är faktiskt förvånansvärt att han lyckats stanna så här länge på skolan när han tydligen inte är särskilt förtjust i att vara lärare. Men men, it’s a tough job and someone’s got to do it.

Adrian Acton-Aldwych har aldrig varit bra på det här med spådomar och det är nästan ett under att Fisken inte kastat ut honom än, men å andra sidan, vad skulle han gjort istället? Plugga mer på Alkemi, kanske. Det är han ju i alla fall bra på och tycker är kul. Varför hade han överhuvudtaget valt att plugga Spådomskonst? För att inte tala om Reinkarnationslära. Förbannade jävla flumämne! Som tur är så är ju Fisken i alla fall en lärare man kan ha någon sorts respekt för, till skillnad från Flumfia som svamlar om karmahjul och allt vad tusan det nu var. Gäääsp, liksom. När Adrian dyker upp i klassrummet så hälsar han artigt på läraren, för det är ju dumt att göra sig fiende med karln i onödan, och sätter sig ner på en ledig plats.

TraXy
PostPosted: Mon Sep 03, 2012 17:24
När klockan signalerar lektionens börjande lägger Edgar undan smycket i ena rockfickan utan att visa vad det var för något. Vad skulle Merula säga om hon visste vilken Syn han haft? Visst hade hon haft samma Syn för ett par år sedan eller när det nu var, men han hade avfärdat det då. Hur kunde han INTE avfärda ett sådant påstående?! Skulle aldrig falla honom in att … att … att … att ha ihop det med en elev på det där sättet! Kom verkligen inte på fråga! Att han haft SAMMA Syn gjorde saken ganska komplicerad. Det var inte bara ett påhitt från hennes sida, utan det var framtiden, som skriven i sten, och det bekymrade honom, särskilt som – om han tänker efter – faktiskt inte var något barn längre, utan en ung kvinna. Vacker, dessutom … Han harklar sig och vänder sig mot tavlan. Lektion skulle de ha. För att fokusera sina tankar igen plockar han upp en vit krita och gnisslar fram ett “DRÖMMAR” på svarta tavlan.
“Någon som har en dröm de kan dela med sig av, som exempel?”

Adrian räcker upp handen för att det där med att dela med sig av drömmar är ju sådant som man bara kan hitta på och dessutom är det ju en massa svammel ändå, så vad spelar det för roll? När han får ordet så harklar han sig.
”Jag drömde att jag höll på att brygga trolldrycker och kom på ett revolutionerande nytt recept som blev jättepopulärt och gjorde mig till multimiljonär.”
Okej, det är väl inte helt och hållet sant, men nära nog och inget som han har något emot att erkänna. Inte som att han tänker säga att han drömt våta drömmar om snygga tjejer, liksom.

“Önsketänkande”, svarar Edgar utan att röra en min. “Inte ovanligt alls. Drömmar har en tendens att visa på ens inre önskemål. Drömmar är annars oftast en rad olika symboler. Symboler kan ha olika betydelser hos olika människor, så det är bäst att tänka efter och ställa sig frågan ‘Vad betyder det här för mig?’ hellre än att börja bläddra i drömlexikon det första man gör.” Några av de mindre klyftiga eleverna får sig en ganska högdragen blick. “Säg att ni drömmer om en spindel. Om ni tycker om spindlar kommer ni se det som en positiv upplevelse och tolka det som ett gott tecken, medan en som är rädd för spindlar kommer se det som en hemsk mardröm som bara bringar olycka. Drömmer ni om andra personer än er själva, fråga er vad just de personerna symboliserar för er. Vad tänker ni på när ni tänker på den personen? Att drömma om någon annan är att drömma om delar av en själv – man ser sig själv i andra.” Utom en del fall, då. Som Merula eller så, för drömmar om henne handlar knappast om honom själv. Inte på det sättet han precis menat i alla fall.

Adrian lyssnar och antecknar snällt men utan att vara särskilt intresserad. Visst är det rätt spännande att få veta att drömmar är symboler och hela den biten, men alltså … riktigt SÅ intressant är det ändå inte. Det är roligare att bara sitta och dagdrömma och rita de där dagdrömmarna … så istället för att anteckna tar Adrian fram sitt ritblock och börjar skissa. På ett diskret sätt, naturligtvis, för han vill ju inte gärna bli påkommen med att sitta och rita istället för att lyssna ordentligt. Samtidigt så har han ju ett antal order att uppfylla, så man får inte ligga på latsidan om man ska bli framgångsrik.

“Drömmer ni om någon ni tycker illa om för att de kanske är bortskämda och inte lyssnar på någon annan än sig själva, så är det samma personlighetsdrag hos er det gäller.” Edgar ger en blick mot en ytterligt snobbig och högdragen elev i klassrummet, som inte uppfattar blickens betydelse. “En vanlig missuppfattning är att tro att om man drömmer om döden så kommer någon att dö. Detta är inte fallet.” På katedern finns en kortlek och han bläddrar igenom den tills han hittar rätt kort. “Döden är en sorts förändring, vare sig det är av godo eller ondo. Stora Arkanans trettonde kort i tarotleken må heta Döden, men kortet betyder förändring, inte att du ska dö.” Kortet han valt ut och nu håller upp så att de kan se föreställer liemannen. Kortet återföljs av ett kort, syrligt leende.

TraXy
PostPosted: Tue Nov 20, 2012 13:51
WOW. Vad LÄSKIGT. Inte. Adrian ser verkligen inte imponerad ut över detta enormt fjantiga försök att jaga upp dem, men han kikar nyfiket på kortet för att se hur det ser ut. Hyfsat fint, faktiskt. Kanske borde han försöka designa en egen tarot-lek? Sekunden därpå minns han att han inte bryr sig ett jota om Spådomskonst och därför inte har någon nytta av att designa en kortlek hur som helst. Han håller sig nog hellre till sina teckningar, det är enklast och dessutom så tjänar han ju en slant på dem. Inte för att han behöver några extrapengar, men i alla fall. Det skadar ju faktiskt inte att vara lite affärsmässig redan i tonåren – i alla fall inte om man vill komma någon vart som vuxen.

”Säg att ni drömmer att någon ni ogillar dör och ni går på deras begravning i drömmen”, fortsätter Edgar. ”Det betyder att de personlighetsdrag den personen symboliserade för er har ’dött’ inom er själva – ni kanske har slutat vara egoistisk och i drömmen begravde ni det personlighetsdraget, maskerat till en utomstående person. I vissa fall kan det betyda att det är de personlighetsdragen hos just den personen som förändrats. Samma sak gäller om det är någon man tycker om.”

Någon man tycker om? Alternativen för Adrian där är ganska begränsade, för det är inte sådär värst många han är störtförtjust i, om man säger så. Azrael är ganska schysst, även om han går i FEL elevhem, precis som hans halvsyster Morgaine. Amadeus är inte dum han heller, även om Anastasia är lite klängig av sig ibland. I övrigt, med folk som han INTE är släkt med? Tja, Banks är faktiskt en … ja, knappast en ”go kille”, alltså, men en sådan person som Adrian gärna umgås med. Inte för att han har så mycket val, om sanningen ska fram, eftersom han inte nödvändigtvis är särskilt sällskaplig av sig.

Edgar har vänt sig om nu och pratar till klassen.
”Drömmer ni att en person dödar ett djur, så betyder det inte att den personen brukar döda djur, utan att de aspekter inom er själva som personen symboliserar ‘dödar’ de det inom er själva som djuret symboliserar.” Nu var det inte långt kvar av lektionstiden, men han hade lite, lite kvar att prata om innan dess. ”Kanske är ni själva djuret i drömmen, då är det andra som är negativa influenser hos er. Kanske drömmer ni att skolans rektor eller Trolldomsministern dödar en örn – det skulle kunna betyda att auktoritetsmänniskan inom er själva ’dödar’ er frihet, eller liknande. Är det ni själva som är örnen … då är det förmodligen någon som står över er som gör att ni inte är fria, och liknande.” Och drömmer man om att man är tätt sammanslingrad med vackra kvinnor … nej, don’t go there.

Nä, Adrian brukar inte drömma om att han dödar djur på nätterna. Ibland drömmer han att djur dör, dock. En gång drömde han att de var tvungna att mass-slakta en miljon djur av någon konstig anledning och det hade fått honom att storgråta i drömmen. Han hade till och med vaknat med tårar i ögonen och haft svårt att somna om. Även om han inte är störtförtjust i djur heller, så har han liksom ingenting emot dem. De är fina att rita av, om inte annat, men just det där med att de behövde slaktas hade känts så onödigt i drömmen, så fel. Men det skulle vara över hans döda kropp att någon annan skulle få reda på den drömmen någonsin. Varken läraren eller någon annan.

”Läxa till nästa vecka är att ni börjar skriva ner era drömmar. Ni ska välja ut en av dessa och skriva en analys om den. Ta boken till hjälp.” Och med perfekt tajming så ringer skolklockan, vilket kan höras lite dovt utifrån. ”Ni kan gå.” Om de hade några frågor fick de väl stanna kvar och fråga, om de var så illa tvungna. Som tur är verkar ingen känna sig hågad att stanna kvar. Edgar tvivlar på att någon av drömmarna kommer att vara särskilt fascinerande, och att någon av drömanalyserna skulle vara något värdigt ett högt betyg lär väl definitivt vara något som han inte får vara med om det här året heller. Förhoppningsvis kanske en eller ett par elever lära upp sin drömtydarförmåga under årets gång, men det är väl för mycket att begära.

Att skriva ner drömmar är väl inte så farligt ändå, och i värsta fall kan man väl antingen låtsas som att man inte kommer ihåg några drömmar eller så får man hitta på lite på egen hand. Att skriva en drömanalys till nästa gång låter som det svåraste i sammanhanget, men nog kan han väl få ihop något där också om han försöker? Eh ja, men då kräver det förstås att man försöker, och det vet Adrian inte om han är så sugen på. I vilket fall som helst så antecknar han läxan och samlar sedan ihop sina saker, slänger in dem i skolväskan och lämnar klassrummet. Tur att han bara läser det här skitämnet fram till sommarlovet!

%d bloggers like this: