ÖRT-LÄX Adrian 6-1 & Elliott 3-1

Aprikos
PostPosted: Wed Dec 25, 2013 13:48

LÄXLÄSNING med prof. EDWARDS
Onsdag den tjugoandra januari, 16.30 till 20.00
Be gärna om hjälp men ställ bara frågor som rör arbetet.
Jag rättar uppsatser och tystnad uppskattas.
Aaron Edwards

Det är en vit onsdagseftermiddag i Skottland och runt Hogwarts ligger snön tung. Samtliga gångar är givetvis skottade tack vare mr Sworder, och en som är glad över det faktumet är Aaron Edwards, professor i Örtlära. Han har, som bekant, ett knä som värker sedan en skada i Sibiren för väldigt många år sedan, och kyla gör inte saken bättre. Att behöva pulsa genom snön är ingenting som den gamle gubben på nittiosex bast tycker om att behöva fundera på. Därför är han oerhört tacksam att mr Sworder skottar.

Lektionerna är avslutade för dagen och eleverna ska ha hunnit att hämta de grejer som de känner att de behöver för att klara av den här stundens frivilliga läxläsning. Aaron sitter i det runda huset för beredning av örter, vilket är det enda rum i Örtläran som har faktiska sittplatser. Här finns bänkar i en halvmåneformad rad varpå Aarons kateder står i mitten. Längs med väggarna finns det diverse verktyg som används i undervisningen, men Aaron har svårt att tro att någon kommer att använda dem nu. Det finns också en skranglig bokhylla med böcker liggandes i travar snarare än stående som eleverna har till sitt förfogande.

De har också sin professor till förfogande att ställa frågor till, men som det så fint står på tavlan bakom hans rygg ska den vithårige gubben rätta uppsatser under kvällens gång och vill därför inte bli störd mer än vad som faktiskt behövs. Han håller faktiskt på med ettornas uppsatser om myrra som de lämnade in igår. Nivån på uppsatserna är minst sagt varierande, men det är trevligt att läsa.

Dörren står förvisso inte på vid gavel ut i vindervädret, men det är bara att stiga på om man vill ha ett tryggt ställe att läsa sina läxor.

TraXy
PostPosted: Tue Feb 11, 2014 22:06

En av eleverna som dyker upp till läxläsningen den här snöfyllda dagen (kvällen) är en blond Slytherinelev i sexan. Japp, Adrian Acton-Aldwych har valt att läsa Örtlära på FUTT-nivå. Inte så mycket för att han är förtjust i ämnet, för det är han inte om sanningen ska fram, men om man ska bli trolldrycksmästare i framtiden så är det en bra kvalifikation att ha. På väg dit har han funderat på om det kommer ligga ett tjockt snötäcke över växthusen eller inte. Eftersom växterna inuti måste ha en viss temperaturnivå för att klara sig så är det ju förhållandevis varmt i växthusen, och värme stiger ju uppåt, och eftersom glas inte är särskilt isolerande så borde ju värmen göra att snön smälter. Eller hur? Grejen är att när Adrian väl kommer till växthuset så glömmer han helt och hållet bort att kolla, eftersom en annan elev kommer springandes och nästan får honom att dratta i golvet.
”Se dig för, snorunge!” fräser han, och ungen tvärstannar.
”Förlåt?”
”Ursäkten godtagen. Sluta springa runt eller tänker du fälla fler av oss?”
”Förlåt?”
”Men är du svagsint eller?!”
Den yngre eleven, som för övrigt går i trean och lystrar till namnet Elliott Hoover och knappast kan kallas Hufflepuffs stolthet, ser förvirrad ut. Han hade ju bara bråttom till läsläsningsstunden i Örtlära och okej, han hade väl egentligen inte sett sig för ordentligt, men det är ett sådant misstag alla kan göra. Det var ju knappast HANS fel att han sprungit på en Slytherinare.
”Nej, det är jag inte. Jag är din vän i Jesus.”
Adrian skakar på huvudet. Den där Jesus har han hört talas om, någon mugglar-jeppe som tydligen dog för jättelänge sedan, och det han förmodligen har hört om ännu mer än Jesus är att det finns en Hufflepuffelev som älskar att tjata om honom. Det måste vara den här killen.
”Svagsint”, upprepar Adrian för sig själv, knuffar Elliott åt sidan och går in i växthuset, med en fortfarande förvirrad Elliott efter sig. De sätter sig INTE bredvid varandra.

PostPosted: Sat Mar 01, 2014 22:52

Elliott tar fram sina drakskinnshandskar och går fram till en bänk där man kan plantera om blommor. Plantera om blommor hade han fått höra att han behöver öva på, så därför är det bra att gå till växthusen och öva på ledig tid. Nu finns det ju en lärare att tillgå ifall han skulle råka göra något dumt. Inte med flit, inte alls, men han har ju hört talas om den där jämmerkrona-plantan och den verkar vara riktigt otäck. Och SÅ långt gick det innan tankarna återvänder till den där snickaren på korset som OCKSÅ hade en törnekrona! Kanske borde han försöka studera en sådan istället för att öva på att plantera om blommor? Och DÄR råkar han skära av halva rotsystemet med en spade. D’oh.

Adrian har vid det här laget redan glömt bort den där jubelidioten till frukostflinga och istället har han tagit fram en sekatör och håller på att klippa bort strategiska grenar från ett bonsaiträd som behövde beskäras. Att beskära bonsaier är kanske inte riktigt det han tänkt ägna den här tiden åt, men vad tusan. Det är en början, om inte annat. Eftersom han faktiskt har lyssnat på hur man bär sig åt när man beskär bonsaiträd så slaktar han inte växten i alla fall, vilket som sagt är mer än man kan begära av pojken Hoover, men så verkar han ju vara en idiot också. Okej, att Adrian har glömt bort Elliott är en sanning med modifikation. En lögn kan man också kalla det utan att ha fel.

PostPosted: Mon Mar 03, 2014 01:51

Visst fungerar det väl att köra ner alla rötter i krukan och fylla på med jord för att få det att fungera? Rötterna tar väl liksom och växer ihop och sådant, eller hur? Det är i alla fall så Elliott resonerar och gör precis så. Först släpper han ner det avhuggna rotsystemet i krukan och sätter resten av rotsystemet och plantan ner i krukan och fyller till slut på med jord och plattar till ovanpå. Det är så fint så. Synd att det inte var manna, även om Elliott ärligt talat inte vet exakt vad manna är, men å andra sidan så är han ju inte Jesus, så det blir svårt att trolla fram. Nej, rättar han sig, inte trolla. Jesus trollar inte. Han utför Mirakler.

Adrian knipsar bort det sista från bonsaiträdet och lägger sedan undan sekatören. Vad ska han göra härnäst? Läsa på lite, kanske. Ja, det är en bra idé. Han sätter sig ned vid ett av borden och slår upp en bok om växters inverkan på trolldrycker och börjar läsa. Det är ju trots allt därför han läser ämnet, för utan ingredienser blir det inte mycket till trolldrycksbryggande, det är ett som är säkert.
En del av den blonda luggen ramlar ner i ögonen på honom, men han låter det inte störa, utan skjuter den bara åt sidan, försöker förankra den bakom örat. Som tur är verkar det fungera, åtminstone för tillfället.

PostPosted: Mon Mar 03, 2014 23:50

När Adrian hittar en blomma i boken som han känner igen så minns han en gång för flera år sedan då de hade varit på en sorts utflykt uppe på ett av bergen som omger skolan. De hade gått dit för att skörda just den här växten. Agatha hade fortfarande gått på skolan då, för de hade sprungit på hennes farbror Victor, som hade en grupp som också var ute efter samma växt. Det var en minnesvärd utflykt i alla fall, även om den där jubelidioten vad-han-nu-hette också hade varit där. Inte jubelidioten som fortfarande är i samma växthus och försöker misshandla en krukväxt, dock …

Man får nog faktiskt vara just Jesus för att återuppliva krukväxten som Elliott precis misshandlat, som sagt. Nu är han ju inte sin religiösa idol utan bara en helt vanlig kille, så om inte en lärare gör Reparo eller något liknande på rotsystemet så är det inte helt säkert att den här växten kommer att klara sig. Å andra sidan så kommer ju ingen att märka det än på några dagar, och eftersom Elliott inte riktigt förstår sig på det där med Örtlära så vet han inte ens att han kanske borde säga till. Såvitt han förstår så blir det nog bra. Han tar en kanna och häller på lite vatten på den mörka blomjorden, för blommor tycker ju om vatten. Så pass har han allt förstått.

PostPosted: Wed Mar 12, 2014 00:01

Efter att ha misshandlat färdigt krukväxten tvättar Elliott händerna och går sedan och sätter sig ner vid en ledig plats och drar fram läroboken och läser på lite om just växten han misshandlat. Texten är inte fullt så intressant som man kanske kunde önska, men så är det inte Elliotts favoritämne heller. Frågan är kanske om Elliott verkligen HAR ett favoritämne, med tanke på att hans intressen är så pass snäva. Latin finns ju alltid, och om han lär sig latin riktigt väl så kommer han att kunna läsa jättegamla böcker! Visst var delar av Bibeln skrivna på latin?
Han sitter i kanske en kvart och läser innan han ger upp, stoppar ner läroboken i väskan och traskar därifrån. Lyckligtvis slipper han krocka med den där Slytherinaren på väg ut.

Adrian sitter fortfarande djupt försjunken i sina studier, eftersom man ju faktiskt måste lära sig saker extra mycket när man går i sjätte årskursen och valt ämnet helt på egen hand. Det här är hans val och då har han på något sätt mer intresse för ämnet. Nåväl, sent ska syndaren vakna, som man säger. Det tar kanske tjugo minuter till innan han tittar på klockan och bestämmer sig för att det är dags att göra något annat. Därför tar Adrian och lägger ett bokmärke där han är och slår sedan ihop läroboken och stoppar ner den i väskan. Innan han går till dörren ser han sig om för att försäkra sig om att han inte kommer att springa på den där idioten, men han har tydligen redan gått därifrån. Bra! Han drar en lättnadens suck och lämnar växthusen.

%d