KVF1c – Adrian & Laura

**** BEGIN LOGGING AT Fri Jul 04 09:38:11 2008

Jul 04 09:42:28 <Traxy>    Hummande en gammal swing-melodi kommer en vessel-liknande karl med bakåtslickat hår ut på gräsmattan där eleverna skulle samlas. Orion Dimbleby är på gott humör idag. Solen skiner och världen är vacker och det skulle bli roligt att undervisa eleverna. Kvastflygning! Ahh, inget slår lukten av kvastar i solsken! Utmärkt! Det var bara en tidsfråga innan de små liven skulle börja materialisera sig hos honom.

Jul 04 09:43:54 <Liwinaa>    Laura Stewart kommer ner mot quidditchplanen. Hon hade verkligen lust att ha kvastflygning idag. Det var fint väder och de skulle ha en rolig lektion och hon var allmänt på gott humör. Hon hälsar på professorn och ställer sig lite närmare dem andra Slytherinnare än hon brukar göra men inte så att det gjorde så stor skillnad men hon kunde höra vad dem sa och så. Det började ju närma sig slutet på året och hon var rätt så glad över det eftersom hennes första år inte riktigt hade varit som hon hade tänkt sig men hon hade överlevt och hoppades nu på ett bättre år än det som var fast chansen var nog rätt liten.

Jul 04 09:52:25 <Traxy>    Adrian Aldwych går också i Slytherin, så han ler lite mot Laura när han dyker upp. Ler gör man mot sitt eget elevhem, inte de andra, såvida man inte råkar ha en kusin som är hufflepuffare av någon konstig anledning. Han tar i alla fall plats vid en av kvastarna på marken och undrar lite vad de ska hitta på idag.

Jul 04 09:56:11 <Traxy>    “Idag ska vi prata om quidditch!” förkunnar Orion när alla elever har samlats hos honom på quidditchplanen. “Är alla bekanta med hur det går till att spela quidditch?” Eftersom det är i slutet av året så borde även den mest mugglarfödda korkskallen ha förstått reglerna vid det här laget, eftersom det var ganska svårt att undkomma med tanke på hur stort quidditch är på skolan och de har ju haft flera matcher under året som gått. Med andra ord nickar Adrian, för klart att han vet vad quidditch är!

Jul 04 09:59:57 <Liwinaa>    Laura nickar också, alltid, hon visste nog mer om quidditch än om sina systrar. Hon var överlycklig också när hon fick höra det eftersom hon var ganska duktig på det och därför kanske kunde skrapa ihop poäng åt Slytherin vilket inte skulle vara så pjåkigt. Nåväl, hon lyssnar i alla fall vidare på professorn och kan inte låta bli att småle men så att ingen ser.

Jul 04 10:02:33 <Traxy>    “Bra. Då behöver jag inte påminna er om reglerna!” strålar Orion som är i sitt esse nu, med tanke på att han faktiskt spelat Jagare för England! Det var några år sedan nu och hans karriär hade fått ett nesligt avslut, men det tänkte han inte säga, för då skulle eleverna fråga sina föräldrar eller så och då skulle det komma fram att han var en odugling som skadat sig under matchen mot Argentina, och det var inte bra. Han ville inte bli påmind om det. “Ni ska få pröva på att spela quidditch idag,” fortsätter han. “Har ni några favoritpositioner? Eller kanske är det någon särskild position som ni skulle vilja pröva på?”

Jul 04 10:06:49 <Liwinaa>    Laura blir jätteglad inombords så kunde hon få spela jagare, hon älskade att spela där och så fick hon spela mot några som inte var hennes systrar och stoppade spelet för att en hårslinga hade åkt fel. Professorn frågar troligen var och en vart de vill spela eftersom det skulle bli rörigt om alla skrek ut så hon var tyst och hoppades att hon fick ha den positionen hon ville.

Jul 04 10:09:11 <Traxy>    “Ni kan dela upp er. Ni som vill spela jagare kan ställa er där,” han pekar åt ett håll, “slagmän där,” ett annat, “vaktare där,” ett tredje, och till sist “och sökare där, så får vi se hur många det blir av varje.”

Jul 04 10:10:11 <Traxy>    Adrian är lite osäker på var han ska ställa sig. Jagare… nej, han var inte tillräckligt stor för att kunna tackla folk. Slagman? Hans syssling var ju slagman… men näe. Han ställer sig i sökare-gruppen eftersom han vet att folk av hans ringa kroppsbyggnad är bäst lämpade åt den rollen. Små, smidiga och snabba.

Jul 04 10:11:59 <Liwinaa>    Laura rör sig hastigt mot jagarnas håll och ser att dem blir en del men det går nog på något sätt.  Hon tittar lite på vad dem andra väljer, det var alltid kul att se sånt.  Det var ju en del i sökaregruppen och Adrian hade också ställt sig där såg hon nu.

Jul 04 10:13:47 <Traxy>    När alla hade delat upp sig så var det ändå ganska jämnt. Det var flest jagare, men så var det ju flest såna i ett lag också. Slagmän var några färre, och så vidare. Ganska balanserat ändå. Orion kastar över klonken till jagar-gruppen och släpper sedan lös de två dunkarna och kvicken. Slagmännen kan se att det finns slagträn att ta för sig av på marken. “Då sätter vi väl igång och övar!” förkunnar han och blåser i en visselpipa för att signalera att det var dags att börja.

Jul 04 10:22:44 <Liwinaa>    Laura tar tag i en kvast som troligen ligger på marken och åker upp i skyn, tyvärr var hon inte först utan en gryffindorare fick tag i den först. Dem hade ju inte blivit indelade i några lag så hon antog att alla körde mot alla och åkte därför emot gryffindoraren så att hon skulle tappa klonken vilket lyckades och Laura började susa iväg mot kortsidan av banan med klonken i ett hårt grepp.

Jul 04 10:32:30 <Traxy>    Adrian har ett hårt grepp om sitt kvastskaft och försöker hålla utkik efter kvicken. Den verkade inte lika snabb som på quidditchmatcherna han sett, men det verkade å andra sidan dunkarna inte vara heller, för de var ganska lätta att väja undan för. Idiotiska mesbollar! Det var ju ingen sport! Även om kvicken var långsammare än vanligt så var det ändå en liten boll som var svår att få syn på, men han gör sitt bästa.

Jul 04 10:35:36 <Liwinaa>    Laura susar mot målstolparna men kommer inte tillräckligt nära eftersom skaran av jagare är efter henne och missar därför precis mittenrigen och troligen hade det också stått en vaktare där som i så fall nog hade tagit den och nu susar hon iväg efter klonken igen som var på andra sidan av ringarna och gryffindoraren hade lagt vantarna på den nu igen.

Jul 04 10:46:44 <Traxy>    Adrian fortsätter att spana efter kvicken och ägnar sig åt att flyga runt och ha lite kul samtidigt. Vid ett tillfälle lyckas han fånga klonken istället och kastar den vidare mot målstolparna men lyckas tyvärr inte att göra mål, eftersom en av vaktarna räddar bollen. “En slump,” muttrar han eftersom han inte vill erkänna att han kanske inte är bäst på plan. Han får syn på något som glimmar en bit bort och flyger genast dit. Tyvärr är kvasten också tokseg, så det är svårt att komma ikapp ens en leksakskvick.

Jul 04 11:08:52 <Traxy>    När alla fått öva sig ett bra tag och haft jättekul förmodligen så blåser Orion i visselpipan igen. Det var dags att lämna ifrån sig kvastar och slagträn och bollar och sånt och gå och duscha. “Om ni är intresserade av att spela quidditch nästa år så kan ni tala med era quidditchkaptener i elevhemmen. Det var allt för idag! Fem poäng var för bra jobb!”

Jul 04 11:10:13 <Traxy>    Fem poäng var inte fy skam. Adrian är nöjd med detta, även om en annan elev lyckats knipa åt sig segkvicken ögonblicket innan han själv skulle göra det. Han lämnar ifrån sig kvasten och går iväg mot omklädningsrummen. Om han ville vara med i laget eller inte kunde han fundera på över sommarlovet.

Jul 04 11:11:03 <Liwinaa|lunch>    Laura hör visslan och landar på marken, hon var nöjd fast hon inte hade satt mer än ett mål vilket hade varit ren tur eftersom hon bara hade styrt den i mål nätt och jämt. Hon landar mjukt och stiger av kvasten för att sedan lämna den där hon hade tagit den och vänta på att lektionen skulle avslutas. Hon blir nöjd, fem poäng inte dåligt det. Hon beger sig nu till omklädningsrummet och längtar tills andra året så att hon kunde s

%d bloggers like this: