KVF1b – Adrian & Jamie

**** BEGIN LOGGING AT Fri Jul 04 09:05:22 2008

Jul 04 09:05:48 <Traxy>    Hummande en gammal swing-melodi kommer en vessel-liknande karl med bakåtslickat hår ut på gräsmattan där eleverna skulle samlas. Orion Dimbleby är på gott humör idag, trots att vädret inte är något trevligt. Det är gråmulet och duggregnar, så han har en regnrock över sin gula tweedkostym. En grönrutig regnrock, med en matchande grönrutig Sherlock Holmes-hatt över det där bakåtslickade håret. Det skulle ändå bli en trevlig dag, trots vädret. Det var ju aldrig dåligt väder, trots allt, bara dåliga kläder.

Jul 04 09:07:09 <Traxy>    Adrian Aldwych, en kort, blond Slytherinpojke, råkar inte hålla med om det där med dåliga kläder, för även om han har bra med kläder på sig så är han ändå inte road av att behöva vara ute i regnet. Han flög inte ens i regnet när han var hemma! Han kommer ändå fram till läraren där han står och väntar på qudditchplanens gräsmatta och muttrar fram en hälsning.

Jul 04 09:13:29 <SarahBroke>    Jamie Barey kommer ner till quidditchplanen. Hon har på sig en regnrock vilket kunde vara bra. Skulle det börja regna mer så skulle hon inte bli så blöt i alla fall och det var ju bra. Hon hälsar vänligt på professorn när hon kommer ner till planen. Hon får syn på Adrian Aldwych som går i samma elevhem som hon själv. Men hon vågar inte gå fram och hälsa hon vet inte vad han tycker om henne.

Jul 04 09:15:18 <Traxy>    “Välkomna!” hälsar flyginstruktören hurtigt. “Låt inte regnet fördystra våra sinnen, eller vad säger ni? Inte då!” Han lyfter upp sin kvast ifrån marken och ber eleverna att göra likadant där de står… eftersom de står bredvid kvastarna som finns utlagda sådär snyggt och prydligt på gräsmattan. “Som uppvärmning idag tänkte jag att vi skulle göra en liten lek. Håller inom synhåll för mig och när jag säger att ni ska flyga iväg och ta på en sak, så gör ni det. Säger jag ‘ta på sten’ så flyger ni fram till en sten och tar på den.” Det var inget svårt alls… Nästan lite som Under hökens alla vingar, fast utan jage. “Om alla har sparkat ifrån så kan vi börja.” Orion grenslar sin egen kvast och sparkar ifrån han också. “Ta på rött!” Gryffindorelever kunde ta på sin skoluniform, vilket ju egentligen andra kan göra också, eller så kan de ta på de lysande rönnbären på ett träd som växer en bit bort.

Jul 04 09:17:42 <Traxy>    Meh. Det här lät ganska fånigt faktiskt. Men men, om det är det de måste göra så får det väl gå eller nåt. Adrian säger ett “Upp!” till kvasten han står vid. Den hoppar lydigt upp i hans utsträckta hand och att sätta sig grensle över skaftet är inte svårt, särskilt inte när man är van. Han sparkar ifrån utan problem. Han har troligtvis ingen större åsikt om Jamie, varken positiv eller negativ, eftersom hon var en tjej.

Jul 04 09:28:31 <SarahBroke>    Jamie håller ut handen över kvasten och säger ”upp.” För att få upp den precis som de hade fått gjort deras första lektion då de skulle få upp kvasten. Hon sparkar upp från marken och åker upp i luften. När professorn säger att de ska ta i något rött ser sig Jamie omkring efter något rött att ta i. Just denna lek lät ganska fånig tyckte hon men sa professorn att de skulle göra det så skulle det göra det. Hon flyger bort till rönnbären som växer på ett träd och tar i dem de var ju i alla fall röda. För hon ville då inte ta i någon gryffindorelev.

Jul 04 09:31:29 <Traxy>    Just det, han skulle flyga och ta på något också. Adrian vill inte heller ta på någon äcklig gryffindorelev, så han flyger snabbt fram till rönnbärsträdet han också. Han ger Jamie ett litet leende eftersom de hade haft samma idé bägge två… och för att de gick i Slytherin bägge två. Han tänkte faktiskt inte le åt någon Ravenclaware eller Hufflepuffare heller.

Jul 04 09:31:31 <Traxy>    “Ta på sten!” är nästa sak de blir uppmuntrade att göra, och med tanke på att hela Hogwarts är byggt utav sten, och det är byggnader överallt i närheten så lär det inte vara svårt alls som sagt… Det var bara en uppvärmning det här ändå, ju.

Jul 04 09:33:18 <Traxy>    Det var inte svårt alls, nej. Adrian gör helt om på kvasten och susar fram till närmsta byggnad, som trots allt bara låg typ tio meter bort. Det här gick ju riktigt riktigt bra! Trots att det regnade då. Han var fortfarande inte nöjd med att behöva vara ute i busväder, men kanske kunde de göra något roligt sedan. Fast det här var också lite kul, erkänner han motvilligt för sig själv.

Jul 04 09:39:05 <SarahBroke>    Jamie ler lite lätt tillbaka till Adrian när han ler mot henne. Antagligen var han inte så sur på henne för poängavdraget hon hade råkat orsaka. Fast hon försökte verkligen tjäna tillbaka de poäng hon hade förlorat genom att sköta sig på alla lektioner och vara påläst. Frågan var om hon skulle tjäna lika mycket poäng nästa år. När hon får höra nästa sak de ska ta i flyger hon fram till närmsta byggnad och tar tag i den. Det hade inte varit så svårt att hitta.

Jul 04 09:41:01 <Traxy>    Eftersom de är högst tio meter ifrån närmsta skolbyggnad är det inte direkt långt för någon att flyga för att få tag i sten. “Ta på grönt!” säger han sedan, och då finns det ju många alternativ – gräsmattan, närmsta träd, Slytherinuniformer… Det var i alla fall sista saken de skulle göra, för sedan skulle de gå över till något annat istället.

Jul 04 09:44:22 <Traxy>    Att ta på sin egen uniform vore lite sådär småtrist egentligen, så istället flyger Adrian ner till gräsmattan och snuddar vid den på ett sätt som var ganska bra ändå. Han är åtminstone nöjd med sin flygförmåga. KAnske skulle han söka till quidditchlaget precis som sin syssling Agatha, som var kapten. Om hon var kapten så måste hon väl ändå godkänna hans ansökan?

Jul 04 09:46:49 <SarahBroke>    Det nya som de skulle göra var väldigt lätt att ta i något grönt de var ju lätt. Hon kunde ta på sin skoluniform fast de kände lite tråkigt. Hon flyger därför fram till ett träd och snuddar vide det. Jamies favoritfärg är faktiskt grön av någon anledning. Varför vet hon inte riktigt. Skulle någon annan elev ta på henne skulle hon nog fräsa åt dem. Hon ville inte att någon skulle ta på henne. Det fanns dessutom så mycket annat de kan ta på.

Jul 04 09:50:08 <Traxy>    “Då kan ni samla ihop er igen här framme!” förkunnar Orion när eleverna mer eller mindre framgångsrikt har rört vid något. En bit längre bort hänger ett nät mitt i luften och instruktören har tagit fram en svartvit boll. “Vi ska pröva på att spela Swivenhodge idag! Det är en primitiv sport som uppfanns i Hertfordshire. Ursprungligen satt man bak och fram på sina kvastar och använde borständen till att slå en boll över en häck. Lagen stod på vardera sidan av häcken och slog över bollen igen. När bollen landade på motståndarlagets planhalva, dvs på marken, så fick man poäng. Det lag som först nådde upp till 50 poäng vann. Att ta på bollen med handen ger det andra laget ett poäng direkt. Sporten utövas än idag i England men den är inte vidare populär, tyvärr.” Efter det går han och delar in alla elever i två lag.

Jul 04 09:55:15 <SarahBroke>    Jamie flyger fram till professorn då de skulle samlas. Hon lyssnar på instruktionerna. Det lät likt en mugglarsport som kallas volleyboll. Förutom de där med att använda kvastar och på volleyboll så använde man händerna för att skjuta iväg bollen över nätet. De förståss så hänger inte nätet i luften heller så det var nog en hel del skillnader mellan de ändå även om de lät lite lika.

Jul 04 09:57:49 <Traxy>    Om Adrian hade haft en aning om vad volleyboll var så hade han också tyckt att det var likt, men nu är volleyboll en mugglarsport och mugglare vill han helst inte befatta sig med alls, så Swivenhodge är bara likt Swivenhodge för honom. Orion kastar upp bollen i luften så att eleverna kan börja spela någon gång. Han har en visselpipa som han blåser i också för att signalera att matchen har börjat.

Jul 04 09:58:33 <Traxy>    Adrian flyger fram till bollen och knuffar undan några hufflepuffare för att ta sig dit. Han klämmer till bollen med borsten på kvasten, vilket han kommer på förklarar varför skolans kvastar ser så risiga (haha) ut som de gör.

Jul 04 10:03:42 <SarahBroke>    Jamie försöker sig även på att slå till bollen när den kommer mot henne, men hon har inte det bästa bollsinnet så missar hon bollen och den åker nedåt mot marken. Hon hade faktiskt försökt att träffa den. Hade hon haft lite bättre bollsinne hade hon kanske kunnat träffa den- Det var kanske inte så bra att hon hade missat den. Att Adrian hade knuffat undan andra elever för att komma till bollen brydde hon inte så mycket om. Han fick göra som han ville, så länge han inte knuffade på henne så behövde hon ju inte bry sig.

Jul 04 10:06:29 <Traxy>    Nu råkar Adrian vara ganska liten till växten så det är ju inte som att de elever han knuffat till led av det. När bollen kommer in på hans planhalva igen så tar han och slår till den igen. Han verkade ganska bra på detta, faktiskt. Han hade inte förväntat sig mindre, egentligen. Klart att han var bra på det! Han var ju magiker och hade flugit i flera år! Det är ganska förvånande att han inte har ett större huvud än han har, med tanke på hur självupptagen han är.

Jul 04 10:11:59 <SarahBroke>    Jamie ser när bollen kommer in på hennes planhalva igen. Hon åker mot bollen och försöker träffa den. Hon träffar den men bollen flyger ganska snett. Förhoppningsvis räddar någon annan elev bollen och skjuter över den på rätt planhalva. Fast att hon hade träffat den var ju en förbättring. Det hade varit mycket lättare om de hade fått tagit bollen men händerna istället. Då hade hon kanske fått den åt rätt håll i alla fall.

Jul 04 10:23:59 <Traxy>    De håller på och spelar i större delen av en timme eller så, tills eleverna verkar ganska så uttröttade. Då blåser läraren äntligen i visselpipan och tecknar åt eleverna att flyga ner till marken igen och lägga ifrån sig kvastarna. “Jättebra jobbat! Fem poäng var! Iväg till duscharna nu.” Inte bara för att de jobbat hårt och var svettiga, utan för att duscharna skulle värma upp deras regnblöta kroppar som förmodligen var ganska kyliga vid det här laget.

Jul 04 10:24:57 <Traxy>    Adrian är glad över att äntligen få sluta. Visst var det kul att spela Swivenhodge, men kylan hade gjort sig påmind senaste halvtimmen, typ, så så snart de kan landa gör han det, utan att ens vänta på att få reda på vem som vunnit, om nu någon hade det. Han rusar iväg till omklädningsrummen istället.

Jul 04 10:27:01 <SarahBroke>    Jamie flyger ner när professorn blåser i visselpipan. Det hade varit ganska kul ändå även om hon inte hade varit så bra på det. När hon hade kommit ner på marken kände hon att de var lite kyligt. De hade hon inte märkt när de spelat fast de kan ju ha varit för att de rörde på sig då. Hon hade väll inte tänkt på det innan då de spelat. Hon blev glad då de fick sluta då hon kunde komma in i värmen. Hon säger artigt hejdå till professorn och lämnar planen går iväg mot omklädningsrummet.

%d bloggers like this: