KVF1a – Adrian & Xanthia

**** BEGIN LOGGING AT Mon Jun 23 14:18:23 2008

Jun 23 14:24:02 <Traxy>    Hummande en gammal swing-melodi kommer en vessel-liknande karl med bakåtslickat hår ut på gräsmattan där eleverna skulle samlas. Orion Dimbleby är på gott humör idag. Solen skiner och världen är vacker och det skulle bli roligt att undervisa eleverna. Kvastflygning! Ahh, inget slår lukten av kvastar i solsken! Utmärkt! Det var bara en tidsfråga innan de små liven skulle börja materialisera sig hos honom och idag var den första flyglektionen dessutom. Tänk, han kunde fortfarande minnas första gången han satte sig på en kvast. Det var många år sedan nu, förstås, men minnet var lika tydligt som om det skett igår.

Jun 23 14:28:25 <Leffe>    Xanthia Giblin har sin skjorta en bit utanför sin kjol och ravenclawslipsen en aning sned på bröstet men annars är hon ganska prydlig med sin svarta ryggsäck dunsande lätt mot ryggen när hon halvskuttar ner till platsen där de ska ha kvastflygning. Om det varit lite mer in på året hade hon letat med blicken efter Azzy men nu känner hon nog honom inte riktigt så bra än. “Hejsan professorn!” säger hon glatt och fortsätter “Visst är det fint väder, tur att det inte regnar hade inte varit kul att flyga i regnet inte för att man inte kan flyga i regnet men det är bättre när det är sol, eller hur?” hon ler glatt och hennes ljusblonda hår är uppsatt i en ganska prydlig hästsvans för att vara Xanthia.

Jun 23 14:32:04 <Traxy>    “O ja, absolut!” instämmer läraren som känner sig lite obehaglig inför att kallas för professor, eftersom han inte har någon akademisk bakgrund. Han hade ju inte ens gått på Hogwarts! Nej, han föredrog att kallas ‘flyginstruktör’ för det var ju det han var. “Men som de säger – det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Men det är alltid mycket trevligare att flyga när det är skolsken, givetvis.”

Jun 23 14:32:37 <Traxy>    En annan elev som har bestämt sig för att dyka upp på den här lektionen var en kort blondin vid namn Adrian. Adrian, tillhörande högstatussläkten Acton-Aldwych – även om han likt sin far bara använde namnet Aldwych – tillhörde Slytherin, som sig bör. Det gick ju inte att gå i något annat elevhem… som hans kusin Azrael, exempelvis. Hur hade han kunnat hamna i Hufflepuff? Hade han ingen skam i kroppen?! Professorn betraktar han med milt ointresse. Han behövde inte gå på någon idiotisk flyglektion, för han kunde redan flyga. Han hade ju faktiskt fått en helt ny kvast i födelsedagspresent för bara några månader sedan! Tyvärr hade han behövt lämna den hemma, eftersom förstaårselever inte fick ha egna kvastar på skolan. Bah! Det satt ju en Acton-Aldwych i skolledningen, kunde de inte använda sitt inflytande för att se till så att han kunde få ha kvast på skolan ändå?

Jun 23 14:34:37 <Leffe>    Xanthia kisar upp på professorn och säger totalt ärligt “Ni är trevlig professorn, det är så många andra som inte är det på skolan och det förstår jag inte alls, man ska vara trevlig det brukar min mamma säga hela tiden och ni verkar vara det och det tycker jag är bra.” för det tränade ögat märks det nog att hon inte smörar utan bara är så ärlig som en bubblig pratglad elvaåring kan vara. En del elever kikar dock snett på henne som nu spänner öronen lite extra och som absolut tycker att hon är en smörunge. Kalla professorn för trevlig! Så äckligt, som att man skulle få bättre betyg för det.

Jun 23 14:37:49 <Traxy>    Att Xanthia är en total suck-up som borde Avada Kedavras och sedan att man kan kräkas över deras kvarlevor är en sådan tanke som hoppar in i Agathas sysslings huvud, inspekterar omgivningarna och sedan gör sig bekvämt tillrätta i soffan och ber att få en prickig korv-macka och en kopp varm choklad. Adrian bestämmer sig för att han troligtvis ska avsky Ravenclawflickan passionerat bara sådär plötsligt.

Jun 23 14:47:59 <Traxy>    “Tack så mycket,” svarar Orion med ett leende som är lika soligt som vädret. Alltid roligt att få beröm sådär av elever, helt utan provokation dessutom! Det skulle han nog tycka om. Kanske fanns det några poäng i det också om hon har tur. Fler elever sluter sig till dem, vilket gör att det är dags att sluta småprata och börja lektionen. “Välkommen till eran första flyglektion! Strålande väder vi har begåvats med idag, inte sant?” Det här skulle bli så fenomenalt roligt så det var inte klokt! “Nå,” fortsätter läraren hurtigt. “Kvastflygning. Är det någon här som har flugit förr? Kanske ni känner till några trevliga kvastmärken som ni kan rekommendera era kamrater?”

Jun 23 14:50:20 <Traxy>    Adrian försöker kväva en gäspning och hoppas att de ska få sätta igång snart. Bla bla bla med kvastar liksom! Han vet ju redan vilka kvastar som finns. Han hade faktiskt fått den senaste modellen av en av de bästa på marknaden på sin födelsedag, så det så. Men den låg hemma och samlade damm. Idiotiska skolregler.

Jun 23 15:30:49 <Leffe>    Xanthia som är van vid att man måste räcka upp handen men som kanske inte är riktigt lika van vid att vänta på att få ordet när man gör det säger “Rensopare och Nimbus, professorn” medan hon fortfarande har handen uppe i luften. Den här professorn var ju jättebra hittills fast hon hade hört bra saker med den andra ordinarie läraren också, kanske de skulle ha honom nästa vecka, det vore nog också kul.

Jun 23 15:44:42 <Traxy>    “Mycket riktigt, Miss, två poäng!” Han tänkte inte dela ut mer än så, eftersom hon bara nämnt just två modeller. Någon måtta får det ju vara på generositeten! “Finns även märken som Komet, och så Stjärnskott och Silverpilar, men de är lite mer ovanliga, de. Många olika kvastsorter finns det. Mugglare använder kvastar för att sopa med, dem, men det är ju inget som man gör med en Åskvigg, eller hur? Hohoho!” Orion skrockar lite för sig själv innan han gör en gest mot kvastarna på marken. “Om ni inte redan står vid en kvast, vänligen arrangera er sålunda!”

Jun 23 16:11:28 <Leffe>    Xanthia skiner upp rejält när hon hör att hon får poäng och ställer sig genast bredvid en kvast som hon blir instruerad. Hon har suttit på en kvast förut, hon har till och med åkt längre resor på en kvast, men hon har lite svårt för det där med balansen och att orka styra kvasten fullt ut. Hon hoppas att det ska gå bättre idag och att hon kommer lära sig blir en jätteduktig flygare, men chanserna är ganska små för det.

Jun 23 16:14:22 <Traxy>    Adrian står redan vid en kvast, så han tänker inte flytta sig en millimeter. Den här läraren var lika idiotisk som alla andra. Ge Ravenclaw poäng när hon pratar utan att ha fått ordet? Superidiotiskt! Sedan behöver han inte gå på någon lektion heller ju, för han vet redan hur man flyger, så det här var bara en total slöseri med tid. Han ser därför ganska uttråkad ut vid det här laget.

Jun 23 16:16:08 <Traxy>    “Den starkaste handen man har brukar vara den man skriver med, så om ni håller ut den handen över kvasten till att börja med, så kan ni säga ‘Upp!’ till kvasten sedan.” Han vandrar längs med de två raderna av elever medan han pratar. “Ni måste låta bestämda på rösten. Kvasten kan känna av om ni är tveksamma eller rädda.”

Jun 23 16:23:06 <Leffe>    Xanthia tycker det är lite lustigt för hon har aldrig tagit upp sin kvast så, hon har böjt sig ner efter den och sedan svängt benet över den och sen är hon färdig att flyga, om än dåligt. Nu kikar hon nyfiket ner på den bruna, lätt kantstötta kvasten med borst som har sett mer gyllene dagar än dessa. “Upp” testar hon men inget händer och hon försöker igen “Upp.” och eftersom hon är en aning mer bestämd så rycker kvasten till där den ligger på marken. Hon försöker igen och igen med samma resultat men låter inte det hindra henne från att fortsätta försöka, någon gång ska man allid lyckas det har hennes mamma sagt till henne.

Jun 23 16:26:39 <Traxy>    Eftersom Adrian är högerhänt håller han ut högerhanden över sin kvast, som också den har sett sina bättre dagar. Kvistarna i borstet spretade åt olika håll och den skulle säkert vara en ren mardröm att flyga, men så kunde det gå på en skola. Inte som hans egen kvast som var helt oklanderlig… och som fortfarande låg hemma, damnit! “Upp!” kommenderar han och lyckas inte på första försöket, men väl på tredje. Att han inte klarat det på första försöket är något han surar lite över, men det var å andra sidan ingen annan i klassen som lyckats med heller, så han fick väl glädja sig över det lilla.

Jun 23 16:54:01 <Leffe-matas>    Efter mycket om och men lyckas flickan få upp sin kvast genom att fortsätta att ropa upp till den när den började sväva upp en bit och sedan göra så tills den kommit ända upp i handen, inte så värst snyggt gjort eller coolt men nöden har ingen lag som det heter. När hon står där med kvasten i handen känner hon sig grymt stolt, det kändes nästan som stavlös magi men eftersom flickan vet att det typ inte finns så tror hon inte det på riktigt, bara roligt att fantisera om.

Jun 23 17:06:53 <Traxy>    “När ni har fått upp kvastarna så tar ni och sätter er gränsle över den. Borsten ska vara bakom er!” Utifall att någon inte visste vilket håll som gällde… “För bästa styrförmåga ska ni ha er starkaste hand längst fram – samma hand ni fick upp kvasten i alldeles nyss. Knip åt med benen under er så att ni inte sitter för hårt på dem.” Eleverna börjar sätta sig på sina kvastar – Adrian är en av dessa, med högerhanden längst fram – och Orion går runt och inspekterar deras sätt att sitta på, hur de håller och liknande, så att ingen ska kunna göra några allvarliga fel.

Jun 23 17:35:34 <Leffe-matas>    Xanthia sätter sig på sin kvast och det brukar det inte vara några problem med medan hon viskar till tjejen som står bredvid “De är noga de här på skolan, men det är bra så att man lär sig, jag har inte flygigt så mycket men lite har du?” men flickan svarar inte eftersom professorn precis då når fram till dem i sin inspektion och om han stannar eller fortsätter är ju helt upp till TraXy.

Jun 23 17:46:36 <Traxy>    Orion rättar till de två flickaornas grepp något innan han ler uppmuntrande mot dem och går vidare. Adrian får också sitt grepp rättat, vilket gör honom riktigt riktigt sur. VÅGA rätta till HANS grepp! Och detta är absolut inte alls inspirerat av att jag läste HP1 i morse och just kapitlet med deras första flyglektion, inte då. :look

Jun 23 17:51:09 <Traxy>    När alla som behöver fått sina grepp justerade så går Orion till ena änden av de två raderna med elever och ställer sig. Han beordar “Upp!” till sin kvast, som var hans privata och inte någon usel skolkvast, och gränslar den utan några problem. “För att lyfta ifrån marken tar ni och böjer lätt på knäna och sparkar ifrån lite försiktigt. Ni ska inte flyga flera meter upp i luften så här i början!”

Jun 23 18:44:56 <Leffe-matas>    Xanthia som har fått gott mod för att resten har gått så bra på lektionen hittills böjer lätt på knäna och skjuter ifrån men inser snabbt till sin stora häpnad att det inte alls är lika lätt att flyga som att få upp kvasten. Hon vinglar kraftigt och dimper snabbt ner i marken med rumpan före. “Aj..” flämtar hon när hon tar sig upp på benen igen och borstar av baken men hon är absolut inte skadad, hon kommer nog bara få ett rejält blåmärke.

Jun 23 19:09:18 <Traxy|mat>    Adrian böjer lite lätt på knäna och sparkar vant ifrån. Han har inga problem med att hålla sig på rätt köl, så han skrattar rått åt alla som vinglar som sjutton eller som ramlar av helt. När Xanthia dimper i backen skrattar han extra högt.

Jun 23 19:13:51 <Traxy|mat>    Orion rynkar lite på pannan åt eleverna som skrattar, för Adrian är inte den enda. “Försök att inte sparka ifrån så mycket, utan håll er ganska nära marken. Om ni ramlar av fler gånger gör det inte lika ont,” förklarar han eftersom han i ren protest av spelaren vägrar pjåska med elever som drattar på ändan och får ett blåmärke. Lite får man allt tåla om man går på Hogwarts! De är ju inga porslinsfigurer.

Jun 23 19:27:19 <Leffe-matas>    Xanthia nickar och ler lite smått åt professorn innan hon försöker igen och den här gången koncentrerar hon sig lite mer så att hon faktiskt lyckas hålla sig kvar på kvasten ch inte dimpa ner i marken det första hon gör, däremot är det väldigt vingligt och hon får återvända ner till marken fler gånger för att just inte ramla av. Hon flyger dessutom inte upp mer än någon decimeter upp i luften så det ser nog en aning patetiskt ut men flickan låter inte det bryta ner henne utan hon fortsätter att öva tills hon känner att hon måste torka bort svett i pannan av ansträngningen.

Jun 23 20:46:39 <Traxy|halvt>    “Ni kan pröva på att flyga lite på låg höjd. Luta er lite åt vänster för att svänga åt vänster. Lite åt höger för att svänga åt höger. För att tappa höjd, luta er lite lätt framåt, för att stiga i höjd, luta er bakåt.”

Jun 23 20:49:06 <Leffe-matas>    Xanthia förstår inte varför någon skulle vilja luta sig bakåt för att stiga i höjd eftersom hon har problem med att få till det här med att ens sitta kvar på kvasten i luften. Det var så mycket enklare när man fick sitta osm passagerare och någon annan styrde, tänker hon för sig själv och fortsätter att öva på att hålla balansen rätt.

Jun 23 21:06:40 <Traxy|halvt>    Adrian övar så gott han kan, vilket är ganska bra. Han lutar sig bakåt så snart läraren nämner det så att han kan stila lite. Kvasten är dock ganska hopplös och envisas med att dra åt vänster, så att han måste kompensera hela tiden, vilket gör det hela lite besvärligare, men inte omöjligt.

Jun 23 21:09:39 <Leffe-matas>    Flickan försöker sig på att luta sig lite åt sidorna så att hon kan svänga i alla fall men då tappar hon balansen igen och ramlar till och måste snabbt sätta ner foten i marken för att inte ramla igen. Det vill hon verkligen inte eftersom hon fortfarande känner av sin något ömma bakdel.

Jun 23 21:12:36 <Traxy|halvt>    “Utmärkt!” hojtar Orion till Adrian och några andra som redan kunde flyga. “Ta det lugnt bara!” Till dem det inte går lika bra för, säger han istället, “Ta det lugnt, stressa inte. Vi har gott om tid på oss.”

Jun 23 21:15:02 <Traxy|halvt>    Och när alla har fått pröva på att flyga en stund så ber han dem till slut att komma ner på marken igen och lägga ifrån sig kvastarna, eftersom det var allt de hade tid för idag. De skulle fortsätta öva igen samma tid om en vecka.

Jun 23 21:15:26 <Leffe-matas>    Något utmärkt får givetvis inte Xanthia där hon står på marken och tar tag i sin kvast igen för att hoppa upp på den och försöka igen. Den här gången lyckas hon balansera den så att hon faktiskt sitter kvar, vingligt men ändå. Hon ler stort och ropar “Ja jag klara det!” och dimper ner på marken och gör ett glädjeskutt för även om hon har balans tänker hon inte göra några hastiga rörelser i luften. Xanthia går fram till läraren när lektionen är klar och säger glatt “Tack för lektionen professorn, det var jättekul! Jag är inte så duktig men det är ändå kul och man blir så glad när man lyckas!”

Jun 23 21:17:40 <Traxy|halvt>    “Det är bara att öva, så kommer ni att bli jättebra ska ni se,” ler läraren hurtigt. “Ni kan alltid titta förbi mitt lilla kontor om ni vill ha extralektioner,” säger han sedan. Alltid trevligt med trevliga elever och hon kunde ju behöva lite extra hjälp.

Jun 23 21:18:33 <Leffe-matas>    “Tack professorn” säger hon glatt och småskuttar ifrån lektionen trots att det gått fatalt uselt för flickan under lektionen. Hon är dessutom ganska svettig så det hon tänker göra är att kasta sig in i en sval skön dusch.

Jun 23 21:19:36 <Traxy|halvt>    Adrian tänker också duscha, fast inte ihop med några läskiga tjejer. I synnerhet inte Xanthia, för hennes tjejbaciller ville han verkligne inte få på sig. Ewwww, fyfan!

Jun 23 21:20:29 <Traxy|halvt>    Han lägger ifrån sig kvasten och nickar lite avmätt åt flyginstruktören innan han försvinner bort. Orion samlar ihop alla kvastar och låser in dem i skjulet igen.

%d bloggers like this: