Examensbankett 2008

TraXy
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 08:49
Det är sista dagen på skolan innan sommarlovet. Stora Salen är dekorerad i gult och svart och på väggen bakom lärarbordet hänger en stor fana med Hufflepuffs grävling på. Det har blivit dags för den stora avslutningsfesten igen, med massor av god mat, och så skulle ju priset till Årets Lärare delas ut… och elevhemspokalen, men vem som vunnit den var uppenbart med tanke på dekorationerna. Dörrarna står öppna så att både elever och lärare kan komma in och sätta sig ned vid sina respektive bord.

LooneyLynn
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 15:30
Lynn Richter kommer in i stora salen med ett par kamrater från sitt eget elevhem. Hon slår sig ner vid Gryffindors bord. Hon är inte så himla sur för att Hufflepuff vann. Det skulle ju vara riktigt kul att få vinna, men man kan ju faktiskt inte alltid vinna. Och dessutom…så tycker Lynn faktiskt att hon gjort sitt bästa. Hon har ju inte förlorat poäng under året, eller gjort något riktigt dumt. Det Lynn gjort är pluggat, och på så sätt har hon lyckats tjäna in poäng. Andra i hennes elevhem kunde ju varit lite duktigare, men det är inget att bry sig om.

Martha Dexter sitter brevid en annan lärare och pratar. Hon skulle gärna sett Gryffindor vinna pokalen. Hon har ju lite känslor för sitt gammla elevhem. Men Hufflepuff har förtjänat att vinna. Det fanns vissa elever som verkligen varit duktiga.

Chloe Mason
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 19:46
Chloe satt vid Gryffindorbordet och tittade nyfiket på allt som fanns. Det var alltid spännande med nya grejer och hon hade ju aldrig varit med på en examensblanket förut. Lite sur var hon kanske för att Gryffindor inte vunnit men hon kände många i Hufflepuff och var glad för deras skull. Det var ju trots allt inte hela världen om man inte vann..

Angfiel
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 20:15
Det ska erkännas att Melvin är en aning bitter när han sitter där med alla äckliga gula färger kring sig, de hade förlorat med ynka nio poäng! Det ska dock erkännas att hans elever hade skärpt till sig bra och verkligen kämpat i motvind med alla sina höga avdrag och att då bara förlora med nio poäng är rätt bra egentligen, fast det hade varit bättre att vinna. Så även om Melvin är en aning motvilligt stolt så är han som sagt bitter också, två är första förloraren som sagt. Proteus däremot ser ut som att han har vunnit en miljon galleoner på lotto med sitt breda leende och hans ögon gnistrar lyckligt när han kikar upp i taket på alla gula och svarta dekorationer. Vackert helt enkelt, bara alldeles för vackert! Han sitter lyckligtvis inte i närheten av Melvin för då hade han säkert fått sig en förhäxning under bordet, sådär bara för att. Bardarik sitter också i Stora Salen, för en gångs skull, och tycker att det här med avslutningsbankett är ganska så trevligt. Det hade varit ännu trevligare om Gryffindor tagit hem segern men det gjorde inte så mycket, han har alladeles för mycket att planera inför att ta med sig elever till drakreservat nästa år för att kunna oroa sig för elevhemstävlingar. Angelica är dock lite småbesviken att hennes gamla elevhem inte tagit hem seger, för eftersom hon fanns med på listan över lärare man kunde rösta på så antar Leffe att hon också får vara med även om hon bara är vikarie, men det är inget som hon visar utan hon sitter faktiskt brevid Proteus och pratar glatt om hur det var när de gick på skolan.

Merula håller med sin elevhemsföreståndare men av en helt annan anledning, jo det var kul att vinna men det som sög var att det äckliga lilla gulfula elevhemmet vunnit och det innebar ju att Äcklet också säkert sitter och ser sådär äckelglad ut. Hemskt! Flickans blick söker sig efter Fisken för om hon kan sitta och titta på honom hela kvällen så skulle hon i alla fall inte dö av pinsamma känslor inför Hufflepuff.
Angel tillsammans med Phatt och Leo sitter också vid sitt bord och ser molokna ut. Jo visst det var bra att Hufflepuff vann över Slytherin i alla fall, för om de vunnit hade det varit för hemskt att ens nämna, men de hade inte vunnit och det är gräsligt det också. Det verkar som att alla Leffes Gryffindårar är tävlingsinriktade. Leo låtsas dock inte om att han bryr sig men inom sig så grämer han sig ganska så mycket då det är tuffare att gå i ett elevhem som vunner, inte ett som kommer näst sist!
Eftersom spelet med Xanthias EHF inte är färdigt så vet Leffe tyvärr inte riktigt hur flickan ska bete sig såhär i slutet av året och med en så stor förlust men hon sitter med också, det gör också Athaniel och Octavius men eftersom de är pausade så kanske de inte får spelas.
Layton är dock varken moloken eller besviken utan han är strålande glad! Hans elevhem har tagit hem hela alltet! Två år i rad dessutom! Han ler glatt mot Ewan och tycker att det är det bästa som hänt någonsin.

Liwinaa
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 21:18
Laura hade motvilligt satt sig salen och sur över att de hade förlorat med nio poäng, så ynka och hon störde sig på att hon inte hade lyckats ge sitt elevhem mer poäng och var därför skamsen över att ha låtit sitt elevhem lida med hela 20 poäng som hon hade förlorat. Hon kände sig också rätt arg eftersom Hufflarna hade vunnit och hon hade hellre givit pokalen till Ravenclaware som i alla fall sades vara smarta men dem hade ju hamnat sist med 100 poäng mindre än de andra elevhemmen och det borde ju vara rätt pinsamt. Laura tog fortfarande på sig skulden för elevhemmets förlust fast hon hade tjänat in bra mycket mer än hon hade förlorat men det var tyvärr nog ingen medveten om och troligen skulle ingen glömma henne tills nästa år heller. Hon satt nu tyst och inväntade årets lärare och det andra tjafset, hon var rätt hungrig och därför lite grinig och inte speciellt trevlig i sina tankar om avslutningen.

Förvandlingskonstvikarien Rance Lesley är till skillnad från Laura jätteglad, att hans gamla elevhem hade vunnit gjorde honom på gott humör och och satt nu och småpratade med lärarna bredvid sig om sin skoltid och hur mycket han saknade den. Han slår blickarna på dekorationerna och trivs verkligen i den gul/svarta stämningen. Detta skulle verkligen bli en rolig avslutning.

Wesela
PostPosted: Wed Jul 02, 2008 06:43
Evelyne var glad hon log stort så fort hon kom in i den stora salen och såg att hela salen var i Hufflepuffsfärger hon gick sakta framåt och satte sig sedan ner vid Hufflepuffs bord. Egentligen hade hon velat ge sitt elevhem mer poäng eller i alla fall något poäng men som tur är hade de ju vunnit ändå vilket var huvudsaken men hon hade bestämt sig att hon skulle se till att få några poäng nästa termin det var bara fortsätta att vara duktig så skulle det säkert ge resultat, tänkte hon.

Aida
PostPosted: Wed Jul 02, 2008 07:42
Den blondhåriga, aning runda Christopher Brackenbury är den första av Aidas elevkaraktärer som tar sig in i Stora Salen, och självklart har han ett stort leende på läpparna eftersom det var just hans elevhems färger som hängde uppe i taket. Inte heller gömde han sin glädje då han kom in med en av hans följande kamrater och inte var i någon större risk att bli utpekad. De två pojkarna pratade på glatt om segern medan de tog sig till Hufflepuffs bord, och tjattrandet slutade inte här då fler Hufflepuffare anslöt sig till konversationen.
Den nästa som kommer in har inget leende på läpparna då Katie Fetcher verkligen hade velat se Gryffindors färger nu i slutet av året. Istället hade de kommit näst sist och det var knappast något att vara stolt över, dock delade hon de flesta Gryffindorares tankar om att det iallafall var bättre att Hufflepuff hade vunnit, än Slytherin. Hon tar sig igenom salen rätt kvick och om Nadine är där ännu så ansluter hon sig till henne vid bordet.
James McPartland kommer förstås också in och han var varken glad som Christopher eller sur som Katie, eftersom han var mugglarfödd hade han inte samma förståelse för detta med poäng och han tänkte mest på att skolåret nu var slut och att han skulle hem på sommarlov. Det skulle vara skönt att slippa allt plugg för ett tag, eftersom han la ner rätt mycket tid på det även utanför lektionerna, men naturligtvis skulle han även sakna kompisarna.

Professor Aeneas Hunt sitter redan vid bordet och tänker förtjust tillbaka på de middagar han haft här som en ung pojk. Han mindes det som att det var igår, men det lilla hår han hade kvar på huvudet, rynkorna, och den vita, yviga mustaschen, demonstrerade att det var en bra mycket längre tid än igår. Han hade inte återsätt Hogwarts sen han var 17 år och lämnade den, därför hade han gärna sett sitt gamla elevhem Slytherin vinna.
Christina Austin är pausad och ska därför inte spelas, men eftersom man kunde rösta på henne så sitter hon förmodligen också vid lärarbordet.

SunShine
PostPosted: Wed Jul 02, 2008 09:17
Fiona Andrews sitter vid Hufflepuffs bord i Stora Salen och pratar troligen med någon om något intressant. Fiona är rätt nöjd med sitt första år på Hogwarts. Hon har gett i alla fall en liten del poäng till sitt elevhem och hon hade lärt sig mycket och fått nya vänner. Ett väldigt lyckat år alltså. Hon ser sig omkring i Stora Salen. Överallt ser hon gult och svart, Hufflepuffs färger. Fiona känner sig lite stolt över att hon i alla fall samlat in lite poäng till sitt elevhem även om hon inser att det säkert finns flera elever som gett Hufflepuff betydligt mycket mer poäng. Men Fiona hade i alla fall gjort lite vilket alltid är något.

Usmstr
PostPosted: Wed Jul 02, 2008 12:06
När Anthony klev in till stora salen möts han av de två färgerna svart och gult. Snabbt förstod han att Hufflepuff hade vunnit, eftersom det inte direkt krävdes en begåvad hjärna för att förstå det. Han var glad för alla Hufflepuffare, speciellt för Fiona, men beslutade sig för att vara extra duktig nästa år så Ravenclaw kunde vinna pokalen. Lugnt och försiktigt sätter han sig ned vid Ravenclawbordet och längtar verkligen till den goda maten.

Susan McDowell sitter och njuter vid lärarbordet. Visserligen skulle hon njuta mer om Gryffindor, hennes gamla elevhem, skulle ha vunnit, men det var jämt roligt med sådana här högtider tyckte hon. Hon såg ut över elevhemsborden för att se elevernas reaktioner , vilket kanske var svårt.

Shetani
PostPosted: Wed Jul 02, 2008 12:25
Flanigan strålar minst lika glatt som Proteus, fast på ett annat sätt eftersom han inte är en studsande studsboll full med socker, regnbågar och annat fluff. Han är givetvis otroligt glad och stolt och andra positiva ord över att hans totaltuffa elever dragit hem pokalen en gång till, och han hoppas de små filurerna kommer uppskatta festen som husalferna just nu fixar till i sällskapsrummet. En liten mjukisgrävling sitter och väntar på sängen till varje elev, en present för att de har varit så duktiga året igenom, och ute i själva sällskapsrummet kommer det finnas både pumpasaft och högar med godis som Flanigan beställt från Cosmio Coggles Celebra Carameller senast han var i Hogsmeade. Men nu är det examensbankett, och det är minst lika roligt. Just idag har elevhemsföreståndaren på sig en klargul klädnad som får honom att påminna något om en överväxt kanariefågel. Längs med armarna finns svarta bårder, likaså vid fotsidan av klädnaden och runt kragen. Väldigt hufflepuffigt. Inte går det att tvinga honom att vara opartisk bara för att han är biträdande rektor, inte.

Ewan närmast studsar in i Stora Salen och ser hänfört på de otroligt smakfulla dekorationerna som pryder väggar, tak, bord och varje annan tom yta som vanligtvis skulle se så trist och blek ut. Det borde finnas gul-svarta fanor överallt varje dag, faktiskt. Det är så tufft att Hufflepuff vunnit två år i rad, och Ewan tänker iallafall kämpa för att se till att de vinner igen och igen, så att han, när han lämnar Hogwarts bakom sig stolt kan hävda att de dragit hem pokalen varje år. Hur megacoolt var inte det, liksom? Han ser snabbt till att ha en plats brevid Layton så att de kan sitta och prata om hur tufft och coolt och fräckt allting är.

En som inte är riktigt lika glad är Takeshi Kusanagi. Faktiskt så är han bara sur, för hur tusan kunde Slytherin missa pokalen med så få poäng? Det var säkert på grund av den där jäkla strafftjänsten. Ja, hade de inte haft den hade han kunnat fokusera mer på betyg och att tjäna poäng istället för att stå och skura rustningar eller vad det nu är han råkat ut för det här året som gjort honom så bitter. Han sätter sig vid det allmänt missnöjda Slytherin-bordet, och skulle någon få för sig att prata med honom om hur dåligt allting är idag kommer han inte göra annat än att hålla med.

Borta vid Ravenclaw-bordet sitter Isidore och funderar på hur tusan Ravenclaw kunde hamna så långt efter de andra elevhemmen, och vi får hoppas att han inte sitter för nära Xanthia, för isåfall kommer hon nog inte vara i ett stycke när banketten är slut. Han vet ju vem som orsakat de stora avdragen, sådant sprider sig snabbt, och han sitter säkert och stirrar surt på den idiotiska flickan för att hon varit så urbota dum att hon gick och förstörde vad som annars kunde varit en underbart fin seger för Ravenclaw.

Gaya
PostPosted: Wed Jul 02, 2008 15:30
Castor Fairbairn suckar lite när han kliver in i Stora Salen och inser att de inte vunnit cuppen iallafall, fast de legat så nära. Nåja, nästa år ska de väl göra det iallafall. Och, han kan inte riktigt arbeta upp den där ilskan över den förlorade tävlingen, för även om han först känner sig lite upprörd så slår honom snart tanken hur glad Emina måste vara just nu, och med hennes leende i hans sinne går det helt enkelt inte att bli upprörd. Därför slår sig tredjeårsslytherinaren ner vid Slytherins bord brevid ett par kompisar och lutar huvudet i händerna i väntan på att allt ska börja.

Azrael Acton-Aldwych borstar tillbaka det ljusbråna håret från ansiktet och kikar upp mot väggarna när han kommer in i Stora Salen. Lite förvånad blir han först när han ser grävlingen täcka alla väggarna, och allt det gula och svarta, men sen ler han lite. Hufflepuff har faktiskt vunnit? Efter alla gliringar han fått under sitt första år på Hogwarts så är det här ju bara alldeles underbart. Äntligen ett riktigt bevis att Hufflepuff inte är fullt med idioter. Väl medveten om att han själv bidragit med en hel del poäng åt elevhemmet sätter han sig bland de andra förstisarna. Trots att de gått ett år tillsammans känner han sig fortfarande inte riktigt som en del av gruppen, men ändå inte riktigt lika utanför som i början av året.

Vid Ravenclaws bord sitter Fionnlagh Ó Treasaigh och spelar trollkarlsschack med en klasskompis i väntan på att festligheterna ska börja. Att Ravenclaw förlorat grämer honom en hel del, och han -tillsammans med resten av Ravenclawarna- är inte alltför vänligt inställda åt Xanthia just nu, även om han tidigare kommit rätt bra överens med tjejen. Fast samtidigt så tänker han att de nog inte vunnit iallafall, så det är inte som att hon kostade dem segern med bara en handfull poäng… så han är faktiskt inte jättearg på henne. Irländaren drar handen genom det ljusröda håret och kikar upp mot scenen, där hans favoritlärare sitter. Om Maggie skulle kika åt hans håll kan det nog hända att pojken vinkar glatt åt henne.

Safir
PostPosted: Thu Jul 03, 2008 08:44
April Conant är en av de som sitter med Lynn Richter och tävlingsmänniska som hon är så kan hon inte låta bli att grina lite illa vid tanken på att Gryffindor bara kom trea… Och det antagligen tack vare någon korkad liten ravenclawetta som lyckades dra på sig en massa avdrag på sluttampen. April själv hade i alla fall kämpat så gott hon kunde, och var nöjd med sitt andra år, mest nöjd var hon förstås med att ha lyckats knipa en plats i quidditchlaget! Den lyckokänslan var betydligt större än missnöjet över att inte ha vunnit elevhemscupen.

Donald Banks är ännu en av de slytherinelever som anser att det faktiskt var orättvist att de skulle förlora med ynka nio poäng. De som jobbat så hårt med att ta igen allt som Laura och Jimmy förlorat! Och Jamie. Han kastar sura blickar på de tre som kostat elevhemmet segern och gett den till den klumpiga grävlingen! Att bli slagna av Ravenclaw hade väl kunnat accepteras, men inte detta! Han bestämmer sig för att nästa år, när han är en cool och tuff och framförallt duktig andraårselev, då ska han minsann tjäna ihop ännu fler poäng åt Slytherin!

Logan Sand kan inte med bästa vilja i världen säga att han tycker att han bara har intelligenta elever i sitt elevhem. Han har naturligtvis gratulerat Flanigan till att ha så flitiga studenter, han är trots allt en rätt god förlorare, och han kan inte hjälpa att han känner sig en smula nöjd med att se Melvin Vervallos sura min. Visst skulle Vervallo kunna hävda sin andraplats, men tvåan är oftare en större förlorare än den som kommer sist. Han funderar på vad Amend skulle tyckt, men det fanns liksom inte så mycket mer att göra i år. Nästa år däremot… tänker Logan med ett optimistiskt leende och slätar till den blå klädnaden medan han tittar ut över Ravenclawbordet. Leendet bleknar dock en aning när han ser Xanthia och han skyndar sig att vila blicken på sina prefekter istället, för de har i alla fall skött sig utmärkt.

Sandrine Titterington sitter vid Ravenclaws elevhem, hon är liksom de flesta andra besviken över att det gått så dåligt. Själv hade hon ju bara lyckats få ett litet ynka poängavdrag för hångel i korridoren, och gryffindor hade fått lika mycket, så de hade inte kommit ännu mer sist på grund av det. Och några poäng hade hon ju tjänat in också! Hennes blick söker efter en viss pojke vid Gryffindorbordet, men han verkar inte se henne, så hon låter blicken fara vidare i jakt på söta pojkar i allmänhet. Nästa år skulle hon börja fyran, och var det inte så att de fick vara ute lite längre då på kvällarna? Hon ler för sig själv och söker Meredith med blicken, de hade planer på en väldigt speciell variant av snurra flaskan, eller var det sanning och konka? Nåja, det spelade ingen roll, bara pojkarna var snygga nog så…

TraXy
PostPosted: Thu Jul 03, 2008 16:49
Aurelius Bexhill är lite besviken över att inte vinna, givetvis, men tycker ändå att eleverna kämpat på ganska bra. Utom dem som fått upprepade poängavdrag under årets gång, givetvis, för dem var han inte lika förtjust i. Dagen till ära är han klädd i en mörkröd klädnad med gula detaljer, för trots att de inte hade vunnit så var det ändå trevligt att påminna sig om sitt forna elevhem och dessutom påminna dem om att kämpa mer till nästa termin. Man kan ju alltid hoppas.

Star har batikfärgat en klänning i gult och svart och har den på sig. På huvudet har hon en toppig hatt gjord av hampa och hon är jätteglad över att hennes gamla elevhem hade vunnit. Det var de ju värda, helt klart! Håret har hon satt upp i två långa, råttfärgade flätor som hänger över axlarna på henne. Hon är på gott humör, helt klart. En som inte var på lika glatt humör, vilket delvis berodde på inredningen och delvis med tanke på att han hamnat bredvid just Star, är Edgar Fisher, som är lika svartklädd och surmulen som vanligt. Slytherin hade snuvats på segern med bara några nesliga poäng! Det var skamligt, rent utav! Men Gryffindor hade ju inte vunnit i alla fall, det var ju alltid en tröst. Hans mörka blick sveper ut över de fyra elevhemsborden och dröjer sig fast lite vid de elever han kände igen från sitt eget ämne. Blicken hamnar slutligen vid Slytherinbordet, där det verkar som att en av hans elever – den främsta av hans elever – verkar söka hans blick. Han ger henne en mycket liten nick till svar.

I andra änden av lärarbordet sitter Maggie O’Reilly och Eamonn Sheridan bredvid varandra, och trots att de bägge är besvikna över Ravenclaws jumboplacering så är de ändå på gott humör. För en gångs skull är Maggies klänning inte grön, utan oktanblå istället… vilket i och för sig betyder att den är lite mer åt det gröna hållet än t.ex. klarblå eller kungsblå, men huvudsaken är att den är blå och inte grön. Blå för att sympatisera med Ravenclaw, givetvis. Griselda Goldhawk har inte snott Bexhills idé, men den för många år sedan forna elevhemsföreståndarinnan för Gryffindor är också klädd i rött. Vinrött. Men det var hon å andra sidan alltid, så det var inte direkt något att höja ögonbrynen för. Den mörkrödhåriga kvinnan sitter i den förgyllda tron-liknande historien som står i mitten av lärarnas bord – rektorns plats. En gång i tiden hade Augustus Pinner suttit där, och efter det, den där fördömda jänkaren. Nu var ordningen återställd, kändes det som.

Vid Ravenclaw-bordet sitter Zoe Davenport och Malcolm MacCannon och ser ganska så molokna ut. Att komma sist var inget fel egentligen, men att komma sist med så stor marginal? Det var rent utav förnedrande! Bägge blänger lite anklagande mot Xanthia, eftersom det med all säkerhet var ganska så välkänt att det var hon som förorsakat de stora avdragen på senare tid. Eftersom Zoe slutar femman här, så sitter hon och funderar över sitt år som chefredaktör för skoltidningen. Någon annan skulle ta vid nästa år. Hon spanar vid dessa tankar runt omkring sig för att se om hon kan se några av dem hon jobbat ihop med, som exempelvis… Sanjeev Kapoor, som går ut sexan. Om knappt två månader skulle han börja sitt sista år på Hogwarts! Förhoppningsvis skulle Hufflepuff kunna vinna då också, för det vore ju kul att gå ut med flaggan i topp, så att säga. Han har nog aldrig varit mer stolt över sitt elevhem än han var just nu. Tänk att de vunnit två år i rad! Dessutom var han prefekt också, så därför är han extra stolt.

Lite längre ner vid Hufflepuffbordet sitter en blondlockig pojke med glasögon och trivs riktigt riktigt ordentligt. För andra året i rad hade de vunnit elevhemspokalen! Christian Malford kan inte låta bli att snegla lite mot Slytherinbordet samtidigt som han ler triumferande. Att vinna över Marjorie… äsch, det var inget som han tänkte så mycket på, men att vinna över den Fula var bara för bra för att vara sant! HAHA! Åh, han var så glad att han ville skratta, så när en av eleverna berättar ett skämt som egentligen var halvkasst så kan han inte låta bli att börja gapskratta åt det. Hufflepuff hade vunnit!

Stämningen vid Slytherinbordet var inte lika uppsluppen som där Chris satt, av förklarliga skäl. De hade blivit bestulna på en välförtjänt seger! En seger som kanske skulle göra att deras elevhemsföreståndare skulle lätta något på straffet de fått allihop. Cinderella Christie ser lite sammanbiten ut, trots att hon nu var klar med sitt femte år. Hennes storasyster sitter och pratar med sina klasskamrater, eftersom de inte skulle komma tillbaka till skolan nästa termin, då de nu var färdiga med sitt sjunde år. Den yngre systern Cassandra pendlar mellan att se neutralt ointresserad ut till vad som förmodligen skulle föreställa besvikelse över att de inte vunnit, men Cindy var inte säker på vilket. Det enda hon kunde gissa sig till var att Cassandra förmodligen inte brydde sig särskilt mycket om vem som vann eller förlorade, men så verkade hon ganska dålig på att visa empati också. Yngsta Christie-systern på Hogwarts, Andromeda, sitter och fnissar över ett skämt någon förstaårselev hade dragit. Hade hon ens upptäckt att Slytherin förlorat?

Adrian Aldwych är ganska bitter över att Slytherin inte vunnit nu när han äntligen gick på Hogwarts han också. Av någon anledning hade han liksom tagit det för givet att bara för att han hade kommit dit så skulle hans elevhem vinna. Istället hade hans konstiga kusin gått och vunnit. Fast iofs, det kanske inte var så stort fel på Azrael när allt kom till kritan ändå. Men bara för det så kunde han inte gärna ses ihop med en Hufflepuffare om han önskade behålla någon sorts bra rykte om sig, även om frukostflingan i fråga var hans kusin. Agatha Acton-Aldwych tycker det ska bli ganska trevligt att få komma hem igen. Att vara prefekt och kunna klå upp yngre elever och slå iväg dunkare på quidditchplanen och vara quidditchkapten i all ära, men ändå innebar det mycket plugg att gå i skolan. Nej, hon ser fram emot morgondagen och att komma hem, där hon kan träffa honom igen. Även om hon verkligen avskyr allt som Hufflepuff står för så känns det ändå som att hon inte bryr sig alltför mycket längre. Visst, Slytherin hade förlorat med bara några poäng, vilket var riktigt irriterande, men samtidigt… Det fanns ändå nästa år. Nästa termin kunde de jobba det bästa de kunde igen så att Slytherin kunde vinna igen. Det skulle ju inte vara helt fel om Slytherin vann när hon gick ur sjuan, trots allt… Hon fick se till att göra sitt allra bästa, helt enkelt. Hon kunde ju trots allt dela ut och dra av poäng…

Liz
PostPosted: Thu Jul 03, 2008 17:01
Tania Aarons kommer också in i Stora Salen, hennes första år på Hogwarts är snart slut och det känns skönt att äntligen få sommarlov och slippa plugga ett tag. Även om hon skulle sakna sina kompisar och själva Hogwarts hela lovet! Fast till sina vänner kunde hon ju alltid skriva till, och kanske träffas nån dag också. Hon ser Chloe sitta vid Gryffindor-bordet och går och sätter sig ner bredvid henne.
Tania är varken glad eller ledsen att Hufflepuff vann, hon tog det väl neutralt. Fast hon var lite irriterad att Gryffindor inte hade gått om Slytherin, men hon fick väl finna sig i det. Och att hon själv hade förlorat många poäng redan sitt första år var inte någon direkt tröst, fast hon hade ju kammat hem några poäng också.
Men hon var ändå som sagt lättad och glad att det snart var lov och inget mer plugg på hela sommarlovet. Bara slappa och ha det skönt.

Evanna
PostPosted: Thu Jul 03, 2008 17:22
Ebony Brown sitter lite småbesviken vid Ravenclawbordet. Det hade varit jättekul om Ravenclaw hade vunnit under hennes första år på Hogwarts, men man kunde inte få allt tydligen. Lite irriterad på Xanthia var hon också, som de flesta andra elever från hennes elevhem. Hon var ändå rätt nöjd över sin egen insats, när hon tänker efter så hade hon inte förlorat något poäng alls på hela året! Det var beundransvärt tyckte hon. Tjänat in poäng hade hon också gjort, kanske inte jättemycket, men ett antal iallafall. Hon ville inte låta besvikelsen över den ganska stora förlusten förstöra hennes sista kväll på Hogwarts! Tänk att snart var det förbud mot att göra magi. Hon skulle tillbaka hem, till sina mugglarföräldrar. Det var ändå ganska skönt att åka hem och få spendera tid med familjen, trots att den inte var magisk, men hon misstänkte att hon skulle komma att sakna Hogwarts rätt rejält.

Milo Sutherby är, som ett antal av de andra lärarna, klädd i gult och svart för att hedra sitt gamla elevhem. Det var så roligt att Hufflepuff vann, tyckte han, det gjorde den redan trevliga banketten ännu trevligare. Milo skulle nog varit nästan lika glad som han var nu om något annat elevhem hade vunnit, men bara nästan. Banketter var alltid trevligt enligt honom, med god mat och förhoppningsvis trevliga personer att prata med. Sen var det extra trevligt när den var dekorerad med så fina dekorationer också, täntke Milo och log.

TraXy
PostPosted: Sun Jul 06, 2008 11:03
När alla elever och lärare har satt sig ned så pockar rektorn på uppmärksamhet genom att ställa sig upp. “Det har varit ett händelserikt år här på skolan,” börjar hon. “Som ni nog alla kan se, så är det Hufflepuff som går segrande ur elevhemscupen det här året också.” Hon ler kort mot deras bord och nickar sedan åt Flanigan. “Den slutgiltiga poängställningen i år är: på fjärde och sista plats med blott 47 poäng… Ravenclaw.” Det får henne osökt att tänka på flickan som stört henne mitt i maten. “På tredje plats med 128 poäng… Gryffindor.” Det elevhem hon själv gått i som barn och som hon senare kommit att förestånda. Det var synd att de kom trea. “På andra plats med 143 poäng… Slytherin.” Det kunde de väl nästan vara värda med tanke på den kollektiva bestraffningen Vellarvo hade gett dem! “Och på första plats med 152 poäng… Hufflepuff.” Hon gör en paus i sitt tal för att låta eleverna applådera det vinnande elevhemmet.

Angfiel
PostPosted: Sun Jul 06, 2008 21:03
Det är tur att Merula bara har ögon för Fisken då Chris bestämmer sig för att kika bort mot Slytherinbordet för annars hade flickan sett hans blick vilket inte hade varit ett höjdarögonblick för flickan. Istället kikar hon mot det som hon brukar referera till som ‘hennes lärare’ och det är tur att hon sitter långt bort för när han möter hennes blick och dessutom nickar åt henne så blossar små rosa fläckar upp på hennes kinder och hon måste vända sig hastigt mot tallriken för att ingen ska upptäcka det. Ganska pinsamt om någon fick syn på henne när hon rodnade.

När det är dags att applådera så gör Xanthia och Athaniel det lite lojt när rektorn räknar upp Ravenclaws poäng. Det var ju inte direkt roligt att de förlorade men när det gäller att förstå att hon dragit på sig de flesta blickar för sina poängavdrag är hon nog lite löjligt omedveten. Angel, Phatt och Leo applåderar de också när deras elevhem räknas upp och när de andras gör det också även om deras applåder avstannar ganska rejält när det gäller att hylla Slytherins elevhem. Merula bryr sig inte om att applådera åt något elevhem eftersom hon är för upptagen med att låtsas som att hon inte är helt störtförälskad i Fisken medan Octavius bara applåderar åt Slytherin även om de förlorat. Det går inte att applådera åt något annat elevhem, för de är äckliga.

Funa
PostPosted: Mon Jul 07, 2008 07:02
När Idelle tågar in i stora Salen skiner det om hela henne, för det är ju faktiskt hennes elevhem som har vunnit, dem är bäst i år.
”Vi ska minsann vinna det här nästa år också”, säger hon till en av sina vänner som hon sätter sig bredvid. ”Åh nästa, å nästa å nästa…” Det ska I alla fall Idelle se till att dem ska göra. När rektorn sedan ropar ut de vinnande siffrorna, 152 poäng, så hurrar hon som bara den och klappar händerna. Stämningen är underbar.

Kaidi däremot sitter och tyst och muttrar omringad av sina få vänner som hon lyckats behålla. Hon har verkligen kämpat detta år för att samla poäng, för att gottgöra sina synder, men det räckte tydligen inte. Med nio fjuttpoäng har det förlorat mot de fjantiga Huffelpuff och det känns helt enkelt bedrövligt. Var gång hon tittar upp från tallriken ser hon att arga blickar riktas mot henne, som om det var hennes fel. Men det är det inte, tänker hon tyst, det var förra året, i år är det andra muppars fel, inte mitt…

Professor Myra Flynn saknar sin Pipa, det är det enda hon tänker på. Men hon applåderar ändå hjärtligt som bifall åt Huffelpuff seger, det kanske kunde få längtan att avta något… men icke…

Tivoli
PostPosted: Mon Jul 07, 2008 14:38
Fiona Harper strålar där hon sitter vid Hufflepuffbordet. Att vinna två år i rad är verkligen kul. Hon tittar upp mot grävlingen som pryder Hufflepuff fanan och känner sig väldigt stolt. Hon känner faktiskt att hon verkligen bidragit med poäng det här året. Att många från de andra elevhemmen ser besviken ut bryr hon sig inte om just nu för hufflepuff har verkligen förtjänat segern. Hon älskar stämmningen som nu råder vid bordet. Alla är så glada. Glad är bra.

Duncan Manners är inte lika glad men han är inte heller arg över att hufflepuff vann. Om det skulle vara något annat elevhem än Gryffindor som vinner så passar hufflepuff bra, tycker han. Inte har han ansträngt sig speciellt mycket under året för att tjäna poäng. Han applåderar lite artigt när rektorn uppger den slutliga poänställningen. Så långt efter var det ju inte. Hade han gått i Ravenclaw hade han nog varit en aning surare.

Goodwin Hooper har stånkat sig fram till lärarbordet och intagit sin plats. Sånna här fest tillställningar får man absolut inte missa. Han är själv från elevhemmet Gryffindor men inte ens en liten besvikelse kan skymtas i hans ansikte. Han ler stort hela tiden och applåderar hjärtligt till varje elevhem när poängen räknas upp, men lite extra till det vinnande såklart samtidigt som han glatt nickar mot Flanigan. På denna examensbankett har Goodwin på sig en väldigt färgglad klädnad och matchande hatt.

Kyashi
PostPosted: Tue Jul 08, 2008 09:17
Julie Taylor hade satt sig vid Gryffindorbordet bara några minuter innan rektorn börjar prata. Att de kommit trea var ju rätt dåligt. De var ju före Slytherin ett tag, men så var det säkert någon som förlora poäng eller nåt, för plötsligt så hade Slytherin ju fått mycket mer än Gryfffindor. Julie ser rätt sur ut när hon tittar mot rektorn. Jaja, det var ju tur att Slytherin inte vann i alla fall. Hufflepuff är värda det mycket mer än dem. Att Hufflepuff vunnit två år i rad är ju iofs rätt tråkigt, Gryffindor borde ju faktiskt få vinna någon gång också.

Amadeus Acton-Aldwych är inte heller särskilt glad. Han sitter bredvid Donald vid Slytherinbordet och har ett rätt argt uttryck i ansiktet. Hur kunde de förlora med så få poäng? Nio poäng liksom, det är ju ingenting! Och de där gulsvarta prydnaderna. Usch, hemskt är vad det är. Amadeus söker med blicken efter Laura och Jamie för att sedan se hotfullt mot dem. Det är deras fel att Slytherin inte vann, om de inte förlorat några poäng så skulle Slytherin ha vunnit stort! Före de där äckliga Hufflarna.

Melanie O’Clein sitter vid lärarbordet och ser ut över elevhavet. Hon var lite besviken över sitt fd. elevhem. Ravenclaw hade ju förlorat väldigt stort, och efter vad hon hört så var det en ensam flicka som orsakat mycket av poängförlusterna. Det är synd att en flicka kan förstöra så mycket för ett helt elevhem, det bästa elevhemmet. Melanie vänder blicken till rektorn igen och lyssnar på det hon säger. Melanie är i alla fall glad för Hufflepuffs skull, och applåderar åt deras seger. Det finns många duktiga elever i det elevhemmet, och de förtjänar att få vinna. Även om Ravenclaw självklart förtjänar det mer.

SunShine
PostPosted: Tue Jul 08, 2008 09:30
Det verkar vara Fiona som Idelle satt sig nära. “Aa, fast vi vann ju iår så nu njuter vi av det i stället för att börja tänka på nästa!” säger hon glatt. Visst hoppas hon också att Hufflepuff vinner även nästa år men nu vill hon bara njuta av den här perfekta kvällen. Fiona applåderar när de andra eleverna i hennes elevhem nog gör det. Hufflepuff hade vunnit, och de hade haft 152 poäng! Det är inte så illa precis. Visst kan man ha bättre men de hade vunnit och 152 poäng är inte heller så pjåkigt. Med tanke på att de låg sist ett tag så är Fiona extra stolt och hon tycker det känns som om hon själv hjälpt till i alla fall en liten del och hon ler stort.

Sarah Broke
PostPosted: Tue Jul 08, 2008 17:49
Chanel Brooke sitter i stora salen vid gryffindorbordet bredvid Julie Taylor. Själv så var hon inte lika besviken över att de hade förlorat. Det hade varit roligt om Gryffidor hade vunnit men nu var de inte så och de var bara att gilla läget. Det gick ändå inte att göra något åt de. Hon klappar händerna åt alla elevhem varken mer eller mindre åt något. Hon hade inga problem men något elevhem. Visst de fanns de i Slytherin som hon inte gillade men de fanns de där som var helt okej också.

Jamie Barey sitter i stora salen och hon är besviken över att de inte hade vunnit. Hon hade kämpat hårt och antagligen tjänat ihop en hel del poäng. Antagligen mer än vad hon skulle ha gjort i normala fall om hon inte råkat orsaka de där poängavdraget. Just nu sitter hon och kollar ner i bordet. Hon vågade inte möta någons blick. De hade förlorat med nio ynka poäng. De var nästan värre än om de hade förlorat med mycket. Nu skulle säkert alla som inte var lika sur på henne bli sur igen. Förhoppningsvis skulle de bli bättre nästa år.

Hailey Nash sitter framme vid lärarbordet. För henne spelade det ingen roll vilket elevhem som vann även om de hade varit roligt om hennes gamla elevhem Ravenclaw hade gjort de. Men hon höll inte direkt på något speciellt elevhem utan blev glad hur de än slutade. Hon tyckte de var lite synd att Ravenclaw kom så pass mycket efter som de hade gjort. Hon hade hört att de var en enda flicka som hade orsakat ett väldigt stort poängavdrag vilket hon tyckte var lite synd eftersom de förstörde för alla de andra eleverna.

domedagen
PostPosted: Wed Jul 09, 2008 20:37
Rosheen McShane ler stort med ögon stora som tefat när hon kommer in i stora salen och ser alla gulsvarta prydnader. Yes! Yes!! I år igen! Hon stannar till och går långsamt, ser sig omkring med de stora ögonen för att riktigt kunna ta in allt. Det här skulle hon aldrig glömma bort, det lovade hon sig själv. Hon sjönk ner vid en grupp andraårselever vid Hufflepuffs bord och började glatt och upphetsat prata med dem om hur underbart allt det här var. När poängen räknas upp och de slutgiltligen kommer till Hufflepuff så vrålar Rosheen allt vad hon kan och klappar händerna tills de värker. Hon var så glad!

Tristan Christie stannar också till när han kommer in i Stora Salen, men han reagerar helt annorlunda än Rosheen när han ser vilka som har vunnit. Med blicken ner i golvet och en knuten näve går han snabbt till Slytherins bord och sätter sig vid de andra tvåorna. Någonstans hör han hur någon säger att de bara var 9 poäng ifrån, vilket han får bekräftat när poängen räknas upp. Åhh nej. Inte Hufflepuff. Slytherin var värda det! Han kastar arga blickar på de som har sabbat för elevhemmet i år men tänker sedan att kom igen, året är slut, låt de slippa det ikväll – självklart för att han inte vill att Belle, söta Belle, ska få massa jobbiga blickar hela kvällen. Lite skönt att åka hem ska det bli ändå, men fan vad surt att slytherin inte vann.

Gemma Williams, skogsvaktaren, sitter vid lärarbordet och applåderar mycket och åt alla. På utsidan är hon hemskt opartisk och sånt, men på insidan jublar hon åt vinnarna. Heja Hufflepuff! Så härligt att hennes gamla elevhem skulle få vinna.

TraXy
PostPosted: Wed Jul 16, 2008 10:33
Sanjeev och Chris verkar stråla ihop över vinsten. Star applåderar entusiastiskt hon också – Hufflepuff, yay! Övriga lärare och elever är mest besvikna över att deras eget elevhem inte har vunnit den här gången heller. Men men, det fanns ju ändå nästa år, om inte annat. Nästa år skulle bli Sanjeevs sista på skolan, och det hade ju varit trevligt att vinna då också… men om det inte sker så finns det ju faktiskt ett annat elevhem med sjundeårselever som kommer vara glada att de vunnit när de ska gå ur skolan.

När applåderna lagt sig igen tar rektorn till orda igen. “Då är det frågan om vem som av eleverna blivit utsedd till Årets Lärare.” Griselda håller upp ett förseglat guldkuvert för dramatisk effekt innan hon börjar sprätta upp det. “Tack till alla ni elever som har röstat, och tack till lärarkåren för att ha gjort ett föredömligt jobb med att undervisa alla under året som gått.” Ur kuvertet kommer ett guldfärgat kort. “Årets Lärare är…” Och så en sån där dramatisk paus som är alldeles för lång, men den här gången blir det inget ‘find out after the break’, utan istället så ler hon lite innan hon förkunnar: “Logan Sand!”

(Tack till alla 48 karaktärer som röstat! :))

Safir
PostPosted: Wed Jul 16, 2008 11:11
Logan blir först alldeles stum av häpnad. Han kan inte hjälpa att han känner sig en smula rörd dessutom, eller två. Inte för att han har en aning om han vunnit med minsta möjliga marginal, eller en jordskredsseger, men detta är ändå en viss upprättelse för Ravenclaw som kom så hopplöst sist i årets elevhemscup hans första år som elevhemsföreståndare. Han reser sig och ler ett strålande leende, först mot sitt elevhem och sedan mot alla de andra eleverna, eftersom det måste finnas en och annan från andra elevhem som röstat på honom också.
“Tack så mycket allesammans! Jag känner mig väldigt hedrad!” säger han och de som sitter närmast honom kan notera när han sätter sig igen att han faktiskt har en liten glädjetår i ögonvrån, som han snabbt torkar bort.

När Logans namn ropas upp tjoar och visslar Sandy Titterington högt, så kul att deras elevhemsföreståndare röstades fram! Själv hade hon ju lagt sin röst på en viss ung lärarkandidat, men det hade bara med att hon tyckte han var söt att göra.

(Safir är oerhört glad över att Logan uppskattats så mycket bland eleverna när det finns så många andra bra lärare. Tack från mig med).

LooneyLynn
PostPosted: Wed Jul 16, 2008 19:16
“Gryffindor ska vinna nästa år!”, tänker Lynn glatt.
Lynn som sitter med April, och antagligen Chanel och Julie framför sig ler mot alla. Hon sitter spänt när rektorn ska avslöja årets lärare. Lynn hade varit osäker när hon skulle rösta. Det stod mellan två lärare, nästan tre. När rektorn säger vem som vunnit ställer sig Lynn upp och applåderar. Logan Sand var den som Lynn röstat på. Lynns ansikte, som täcks lite av hennes brunröda hår, rodnar inte. Hon kanske skulle göra det om hon var någon annan eftersom hon står upp. Lynn ler mot Logan. Hon är i alla fall inte ensam om att applådera (?). När det är “klart” sätter hon sig ner.

Martha blir lite besviken eftersom hon inte blir årets lärare. Men det är ju inget att bry sig om! Hon applåderar med dem andra. Logan Sand är ju en trevlig person, hon har ju antagligen pratat med honom någon gång, eftersom båda är lärare. Martha skulle inte ha något emot om Peter var här. Det är viktigt att dela stunder i livet, eller ja, det här kanske inte är en sån stund då. Hon skulle tycka det skulle vara kul om peter också blev lärare, fast man kan ju inte bara bli lärare, och dessutom söker antagligen inte Hogwarts efter någon lärare nu.

CuddlyChocolate
PostPosted: Wed Jul 23, 2008 10:42
Boadicea Eisenhower sitter vid sitt bord med en min som kan tolkas både som nedslagen och förbannad. Nio poäng, nio ynka patetiska poäng! Och till Puffarna också! Fy föör! Hon tittar äcklat på dekorationen, nä fy den ville hon inte se där igen! Det var ett som var säkert! Nästa år skulle hon prestera bättre än i år, inga misstag, inga onödiga avdrag. Nästintill alla hade tjänat ihopa mer än de förlorat, utan poängsvdrag nästa år skulle de vinna storslaget… Hon noterar att hon inte får så många arga blickar som vissa andra men får får hon defenitivt. Hennes blick söker sig atomatiskt efter Tristan, han var inte på bättre humör än någon annan vid bordet noterade hon. Blicken vandrar vidare runt bordet, utan att direkt möta någon annans. Den stannar upp vid några av hennes vänner, bland annat ett längre tag vid Hadriels. Rektorn börjar tala och Belle lyssnar lydigt. Nio ynka poäng! Hon klappar inte åt poängen, vad skulle det vara lönt för? Däremot klappar hon, trots sitt humör, entusiastiskt när Logan Sand blir vald som årets lärare. Honom hade hon inget emot, helt okej lärare faktiskt.

Funa
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 13:26
Stella sitter vid Gryffindorbordet, eftersom hon, när hon var levande tillhörde detta elevhem. Hon applåderade sorgset då hennes gamla elevhem bara kommit på tredje plats… vilken skam, tänkte hon.
”Nästa år får ni se till och ta dem allihopa”, uppmanar hon eleverna omkring sig. ”Ni kan vinna, bara ni vill. Själv kan jag ju inte göra mycket annat än att ingjuta lite jävlar amanna i er”, fortsätter hon och suckar sorligt. Tiden innan hennes död hade varit fylld av jävlar amanna. Hon hade studerat in på sena nätterna, skött sig exemplariskt och så hade Lester funnits vid hennes sida.
”Lester”, viskar hon sorgset och ser sig runt i salen efter honom. Kanske han finns där, någonstans. Kanske skulle han dyka upp just idag, lika glad och levande som förut, som om ingenting hade hänt, som om flera hundra år inte hade gått sedan de skildes åt av döden. Innan hon sjunker allt för djupt in i en deppattack, så skingras hennes tankar av att årets lärare, ropas ut. Inte för att hon känner Logan Sand särskilt väl, men nu applåderar hon mer än gärna. Eftersom det var eleverna som röstat så var han säkerligen väl värd denna fina utmärkning.

Kaidi Bay applåderar även hon när professor Sand blir vald till årets lärare. Detta för att hon tycker att han är en bra lärare samt att han håller i ett av de ämnen som hon tycker allra bäst om, trolldryckskonst. Däremot lyfter hon inte på huvudet för att möta någons blick. De andras blickar bränner fortfarande och är sylvassa, så att det sticker i hela henne, som om någon gjorde tusen nålar genom hela hennes kropp, istället för bara på armen.

Professor Myra Flynn stämmer in i applådsalvorna samtidigt som hon tycker att det är skumt att han, och inte hon blivit vald till årets lärare. Det måste vart väldigt jämt, tänker hon och skakar på huvudet.

%d bloggers like this: