Adrian och Azrael vid båthuset

**** BEGIN LOGGING AT Mon Jun 23 21:24:47 2008

Jun 23 21:37:11 <Traxy|halvt>    Eftersom de flesta brukar spela att de sitter vid träd eller på gräset eller på stranden när de är nere vid vattnet så tänkte jag vara revolutionär nog att säga att Adrian sitter vid KAJKANTEN nere vid BÅTHUSET – gasp – och vad mer är – killen sitter och RITAR!! Sedan varför Azrael skulle få för sig att gå ner till båthuset utan att vara ett kärlekskrankt tonårspar är en annan sak, men  trevligt att använda lite ny scenografi för en gångs skull.
Jun 23 21:39:10 <Traxy|halvt>    Det som är lite revolutionerande är att det Adrian sitter och ritar inte är en karikatyr av en lärare, utan helt seriöst en landsskapsstudie i akvarell, eftersom han tycker om att måla, men eftersom det är en sådan sak som anses ganska fjollig av hans elevhemskamrater så hade han gått ner till båthuset för att kunna få måla ifred.

Jun 23 21:53:10 <Gaya>    Azrael vandrar längs sjön. Han vill inte riktigt umgås med de andra i hufflepuff, och de som han skulle vilja umgås med i andra elevhem undviker till stor del honom själv. Alltså är pojken rätt ensam. Han rättar till skolväskan över axeln och vandrar ner mot kajkanten och båthuset… det verkar rätt lugnt och stilla där, så kanske han kunde sätta sig och läsa en stund utan att någon skulle störa honom. När han närmar sig kajen märker han dock att någon redan sitter där, men då den andre sitter tyst tänker Azrael att det nog kunde gå att sitta där han med, ändå. Han närmar sig killen bakifrån, så det är först när han kommer riktigt nära som han märker vem den andre är, varpå han lite förvånat utbrister “Adrian?”

Jun 23 22:08:19 <Traxy|halvt>    Adrian rycker till när han hör sitt namn. Han hade varit så uppslukad av sitt måleri att han inte hade märkt att någon hade kommit dit och gjort honom sällskap. När han ser sig om för att se vem det var som pratat får han syn på sin kusin. Kusinen som hade den dåliga smaken att hamna i Hufflepuff av alla elevhem! Som deras sysslings föräldrar. Hemska tanke! Nästan som om det var någon sorts genetiskt fel på dem, men Agatha själv hade ju hamnat rätt i alla fall. “Azrael.”

Jun 23 22:17:09 <Gaya>    Han är väl medveten om att han blivit något av släktens svarta får helt enkelt genom att bli placerad i fel elevhem, men släkt är släkt, och Azrael hoppas iallafall att det betyder någonting för kusinen. “Vad gör du här nere, då?” Han får väl anta att Adrian liksom han själv sökt sig undan för att få vara i fred, och Azraels isblå ögon söker sig mot målning i Adrians händer.

Jun 23 22:23:06 <Traxy|halvt>    Lite svårt att plötsligt kunna gömma undan ett block, penslar, vattenfärger och mugg med vatten bara sådär… Hade han bara haft papper och penna så hade det varit en annan sak, bara att slänga ner i väskan, men nu var det ju inte så lätt, som sagt. Frågan var om han skulle fräsa åt honom för att han kommit och stört honom och sett honom göra något töntigt, eller om han behövde vara trevlig eftersom de trots allt var släkt med varandra. “Vad ser det ut som?” säger han, eftersom det bör vara ganska uppenbart, men han försöker låta bli att låta aggressiv i alla fall.

Jun 23 22:30:07 <Gaya>    “Ser ut som att du målar…” Azrael rycker lite på axlarna och tar några steg närmare, så han kan se landskaper lite bättre. “Det är fint, va… du är riktigt duktig, ju.” Erkännas bör väl att Azrael tycker det är lite töntigt också, men just nu vill han verkligen att åtminstone en av hans släktingar ska iallafall erkänna hans existens på skolan.

Jun 23 22:35:28 <Traxy|halvt>    Fint? Adrian ser klentroget på Azrael först, för att se om det kanske är så att han skojar med honom, men han var ju en hufflepuffare och dessutom verkade han uppriktig ju. Se på fan. “Uh,” säger han därför, “tack…” Han vet inte riktigt vad mer han ska säga, men han har ett ritblock i väskan med teckningar också. En del seriösa, andra är karikatyrer. Kanske skulle Azrael kunna få se dem. Kanske. Adrian är inte så bra på att skaffa riktiga vänner, och att ha en jämnårig kusin på skolan som man kunde prata med var ju inte fel egentligen, även om det var en hufflepuffare.

Jun 23 22:42:03 <Gaya>    “Är det okej om jag sätter mig här?” frågar Azrael och nickar mot området brevid Adrian. “Jag tänkte bara läsa lite, så jag ska inte störa dig om du vill vara ifred…” Azrael har helt klart rätt få vänner på skolan han med, vilket gjort honom till mer och mer av en enstöring. Nu vill han ju egentligen hemskt gärna hamna på lite vänskapligare termer med Adrian, men han tror inte riktigt att de kommer bli jättegoda kompisar om han tvingar in sig själv i den andres umgänge.

Jun 23 22:49:08 <Traxy|halvt>    Han rycker lite på axlarna. “Visst, det är lugnt.” Så länge han inte stör så var det väl okej… Kunde kanske till och med vara lite kul att få sällskap. “Har du hört från dina föräldrar än?” säger han efter en stunds tystnad. Det var kanske en löjlig fråga, men de var ju bara elva år och de flesta hade nog knappast varit borta ifrån sina föräldrar i mer än en vecka.

Jun 23 22:55:21 <Gaya>    Azrael slår sig ner på kajen och hakar av sig skolväskan, som han lägger brevid sig. “Bara ett brev sen jag berättade att jag hamnat i Hufflepuff,” svarar han på frågan. “De lät rätt besvikna.” Och det bör väl erkännas att han blivit både besviken och upprörd när han hamnade i Hufflepuff, han med. “Du då?”

Jun 23 23:02:42 <Traxy|halvt>    “De gratulerade mig för att jag hamnat i Slytherin,” svarar han. “Men inte mycket mer. De verkade nöjda med det. Pappa i alla fall. Mamma är ju från Frankrike så för henne spelade väl inte så stor roll, antar jag.” Skulle det vara för mycket att erkänna att han faktiskt längtade hem ibland?

Jun 23 23:11:59 <Gaya>    “Mamma ville att jag skulle gå på Durmstrang,” svarar Azrael. Det där med att ha en mamma från ett annat land tycker han inte direkt är så vidare konstigt, då hans egen mamma är från Ukraina. “Jag börjar tro att det kanske hade varit bättre om hon fått sin vilja igenom.” Azrael drar fram läroboken i astronomi ur väskan och bläddrar sakta i den. “Hur är det i Slytherin då?”

Jun 23 23:17:07 <Traxy|halvt>    “Slytherin är okej. Vi kan se sjön i vårt elevhem. Det är lite coolt.” Kanske skulle han rita av det någon gång. “Durmstrang?” säger han sen. Det låter som att Adrian är skeptisk till detta. “Jag tror inte att det skulle passa dig, alltså…” En hufflepuffare på Durmstrang? Låter ganska illa. “Inte för att vara taskig eller så.” Han funderar lite. “Jag tycker Hogwarts är en bra skola. Det är mycket trevligare än det jag hört om Durmstrang… Stackars dem som går där.”

%d bloggers like this: