Acton-Aldwych firar jul

**** BEGIN LOGGING AT Sun Jan 10 17:25:42 2010


Jan 10 18:22:57 <Traxy>    Naturligtvis bor Moriarty Acton-Aldwych med fru i ett generöst tilltaget hus, om man inte rent utav kan kalla det herrgård utan att verka för pretentiös, så att alla får plats. Salazar med sina barn och enda barnbarn är också där, för det ska firas jul i släkten Acton-Aldwych. Som alltid finns där en stor och fin julgran som husalfen har fått pynta upp ordentligt och det hörs lite julsånger här och var från förtrollade ljus. Det är julpyntat och mysigt och i år har det till och med fallit lite snö ute, så det är lika fint som på ett vykort. I huset så har redan några av släktingarna anlänt.

Jan 10 18:34:48 <Kyashi>    Jasper Acton-Aldwych anländer tillsammans med sin son till gården utanför huset, och strax därefter kommer även hans fru och dotter med ett poff. De hade transfererat sig dit två och två, eftersom det var det lättaste sättet om man inte vill smutsa ner kläderna med sot. Hela familjen är finklädd. Jasper och Amadeus i vackra klädnader med fina broderier, Mariette och Anastasia i långa klänningar.

Jan 10 18:34:50 <Kyashi>    Genast när de landar framför huset så rättar Anastasia till sin gröna klänning och det mörka håret. Hon måste se felfri ut nu när de ska träffa hela släkten. Det här är trots allt en av de viktigaste sakerna på året, då det är dags att visa att man är duglig. I alla fall är det vad Anastasia har inbillat sig. Amadeus rör inte sitt hår, då han inte vill att det ska  förstöras det minsta. Däremot så speglar han sig på första bästa ställe för att se så att inget blivit förstört. Snart så har familjen tagit sig in i huset där de möts av flera släktingar som kommit tidigare än de själva. Genast sätter föräldrarna igång och ska hälsa på alla, medan Anastasia och Amadeus står bredvid och är artiga så gott de kan, båda i ett försök att vara artigare än sitt syskon.

Jan 10 18:59:36 <Gaya>    Anastasiya Acton-Aldwych står i hallen och pillar med sina mörka lockar. Hennes hår är uppsatt, och bara ett par enstaka skruvar faller ner runt hennes ansikte, och hon försöker arrangera dem så perfekt som möjligt. Azrael sitter i trappan och betraktar sin mamma – han vet just inte vad det är som hon möjligtvis skulle kunna göra bättre, men det är i och för sig knappast ovanligt för honom.
Jan 10 18:59:37 <Gaya>    För det mesta vet han just inte hur han borde göra för att vinna föräldrarnas gillande, och ibland funderar han på att inte ens försöka, men att ge upp skulle ju bekräfta deras syn på honom som oduglig, och pojken klarar verkligen inte av den tanken. Hans blick släpper mammans hår för ett tag och sjunker ner mot hennes mage. Så klart valde hon en figurnära klänning den här julen, så att hon kan visa upp sitt tillstånd. Om ett par månader ska familjen utökas. Förhoppningsvis med en son, som inte hamnar i Hufflepuff och förstör familjens rykte. Jo, Azrael är väl medveten om att hans föräldrar skaffar barn på nytt för att han inte lever upp till deras förväntningar. Copal Acton-Aldwych kommer ut från sitt kontor och ger sin fru en kyss på kinden, varpå han ser sig om. “Dags att åka, Azrael
Jan 10 18:59:43 <Gaya>    Pojken nickar tyst och reser sig upp, dammar av sin festklädnad, och följer sina föräldrar ut ur huset. Copal lägger handen på sin sons axel, och så transfererar de alla till farfar Moriartys hus. Än en gång följer Azrael efter föräldrarna i tystnad, medan de leder vägen in och hälsar på släkt och vänner. Han sneglar åt sidan, där han får syn på sina kusiner.
Jan 10 18:59:49 <Gaya>    Han nickar lite åt Amadeus och Anastasia och ger dem ett svagt leende, men han får vänta med att hälsa på dem ordentligt tills de vuxna är klara. Om de nu ens vill prata med honom. Pojken har inga högre förhoppningar om detta, men han får väl vänta och se hur situationen utvecklar sig, helt enkelt.

Jan 10 19:22:00 <Traxy>    Adrian tycker att finklädnaden han påtvingats sitter åt lite för mycket runt halsen och han känner sig ganska fånig att behöva vara uppklädd när det ändå bara är en massa släktingar som ska vara med och dem har han ju träffat förr. Som tur är så är klädnaden mörkgrön med några silverdetaljer på, så han skulle väl kanske inte behöva skämmas i alla fall. Hans föräldrar har stora förhoppningar om att han ska få bli utsedd till prefekt om några år och gå i Agathas fotspår, och andra innan henne. Han kunde ju faktiskt ha gått med i quiddichlaget (pikarna är och förblir många) men hittills har han inte ens brytt sig om att söka, till föräldrarnas stora besvikelse. Hans mamma mumlar åt honom att han inte ska se så sur ur, för det är ju trots allt jul, så han får klistra på sig ett leende. Hoppas att hans roliga kusiner ska vara här, för är det bara tråkiga gamla moss-släktingar och så farmor och farfar så kommer det att bli dödligt tråkigt. Calomel knackar på dörren.

Jan 10 19:43:20 <Kyashi>    “Och Amadeus har gått med i quidditchlaget också! Tog platsen efter Aghata” skryter Mariette för Anastasiya när de har kommit över artighetsfraserna. Det är inte utan anledning som Anastasia har fått för sig att man måste visa sig duglig på såna här tillställningar, hennes mamma mister inte ett enda tillfälle att visa att hennes barn är de bästa. Amadeus hör detta och sträcker omedvetet lite på ryggen. Att han lyckats ta platsen i laget är något han är stolt över, för trots att han aldrig skulle erkänna det för en levande själ så var det rätt hemsk uttagning. Men nu är han med, så han ser verkligen fram emot nästa gång det är uttagningar för nya spelare, så han kan plåga dem som de andra spelarna plågade honom.Jan 10 19:43:21 <Kyashi>    Anastasia sveper runt och hälsar på alla gamla släktingar med ett sött leende. Ibland är det praktiskt att vara tjej bland en massa killkusiner, för det finns nog ingen släkting som skulle tycka att någon av killarna är söta. Kanske deras mammor, men längre än så sträcker sig nog inte den lögnen. “Hur mår Diana?” frågar Anastasia artigt sin farmor när det blir hennes tur att hälsa på henne. Diana är farmoderns katt, och det är alltid bra att visa att man bryr sig om sådana saker. Katten har alltid funnits här, så den måste vara rätt gammal vid det här laget. Precis som Anastasia trott så får farmodern ett litet leende på läpparna och börjar sedan berätta om hur det är med katten och att den just nu ligger och får sin skönhetssömn. Anastasia lyssnar så uppmärksamt hon kan, som den duktiga flicka hon är, trots att hon egentligen inte gillar katter så mycket.

Jan 10 20:06:53 <Gaya>    Azrael suckar inombords när han hör sin faster skryta om hur Amadeus kom med i Slytherins quidditchlag. Om han själv hamnat i Slytherin hade han inte behövt tillbringa så mycket tid åt att studera, utan hade kanske kunnat ha lite roligt och spela quidditch någon gång ibland istället, söka till laget. Förr brukade de kunna slå dunkare till varandra, öva tillsammans. Numera är dock allting väldigt komplicerat.
Jan 10 20:06:54 <Gaya>    Eftersom artighetsfraserna verkar vara över tar han ett par steg mot kusinen och försöker sig på ett leende. “God jul, Amadeus,” hälsar han, varpå han pausar lite. Vad kan han egentligen säga? “Grattis till att du kom med i laget…” det var ett tag sedan, men han pratar inte direkt så mycket med kusinen medan de befinner sig på Hogwarts. “Är det roligt?”
Jan 10 20:06:55 <Gaya>    Anastasiya har samtidigt berättat för några av kvinnorna att hon väntar barn igen, och de högljudda gratulationer och skratt som hörs i rummet skär i Azraels mage, men han gör sitt bästa att inte visa det – dock inte helt framgångsrikt.

Jan 10 20:36:26 <Traxy>    Calomel har ställt sig för att prata med sina bröder, Marielle beundrar sin svägerskas lilla bula med illa dold avundsjuka och Adrian har äntligen lyckats smita i väg. Det är hemskt att behöva stå och bli utstirrad som om han är något djur på zoo och få jobbiga tanter att säga saker som “oj vad du har vuxit!” och liknande. Han har inte vuxit lika mycket som han hoppats och är fortfarande relativt kort och vill inte gärna bli påmind om det. Han ansluter sig därför till Azrael och Amadeus. Azrael är egentligen ganska vettig, trots att han går i Hufflepuff av alla ställen, men Amadeus… Amadeus var av samma skrot och korn. Deras företagsidé skulle bli en storsäljare! Kanske kunde de ha ett möte om det nu under julfirandet? Azrael kanske kunde vara med på ett hörn han också. Men bara kanske. “Tjena.”

Jan 10 21:17:03 <Kyaway>    Amadeus nickar till Azrael när han kommer fram till honom. “God jul” svarar han medan blicken flackar bort till kvinnorna, där något tydligen händer. “Jadå” svarar han på Azraels fråga lite halvt frånvarande, men vänder snart blicken till honom igen lagom till att Adrian kommer fram till dem. “Är din mamma gravid?” frågar Amadeus förvånat Azrael, då han snappat upp några ord av det som sägs. Vad sjukt att få ett syskon nu. Visst, han fattar att Copal inte direkt blev nöjd när Azrael hamnade i Hufflepuff, men skaffa ett till barn nu? Hah, det är nästan synd om Azrael.

**** ENDING LOGGING AT Sun Jan 10 22:21:22 2010

%d bloggers like this: