Tidig væckning

16 mars 2005 – 11 april 2005
wizzard: Elysia dunkar på Meghara Sedais dørr och får hålla i sig før att inte knæna skall vika sig under henne. Hon hade, bokstavligen talat, blivit tagen på sængkanten den hær gången och fått något av en chock nær hon øppnat paketet. Hon dunkar på dørren igen medveten om att det var mycket tidigt, solen skulle væl inte gå upp æn på någon timme, och att Meghara Sedai troligen var dær inne. Nervositeten av att træffa Meghara Sedai igen, efter så længe, kombinerat med tidigare illamående fick hennes mage att hota med att ænnu en gång tømma sig. Hon lyckades dock få den att lugna sig igen. Ljus kvinna! Hur tungt sover du? Elysia var på væg att dunka på dørren en gång till nær den øppnas. Hon niger lætt i ren reflex. “Førlåt att jag stør dig så tidigt på morgonen, moder, men det hær ær allvarligt.” Elysias røst ær stadig och kraftig men det finns ett hint av obalans i den, som var mycket ovanligt før Elysia.

Bellona: Med hård obeveklig blick i ett blekt ansikte kommer Kildara upp bakom Elysia och niger för Modern när dörren öppnas. HAde alla företrädare fått en mörkvänshälsning igen eftersom den blå företrädaren även är här och inte ser så samlad ut som vanligt

TraXy: Meghara har inte riktigt fått ordning på håret än, men hon var åtminstone ordentligt klädd, då hon var en sådan där person som går upp tidigt. En gång i tiden brukade hon vara uppe före tuppen för att springa en runda runt Tornet, men det kunde hon inte gärna göra när hon var Amyrlin. Hon hade redan upptäckt sitt “paket” och har därför inga svårigheter att förstå varför Elysia och Kildara vill henne något sådär tidigt på morgonkvisten. “Döttrar,” säger hon formellt och flyttar sig något så att de kan komma in i ‘lägenheten’. “Ni har också fått paket, antar jag?” säger hon innan någon av dem hinner yttra sig.

wizzard: Elysia reser øgonbrynen och nickar. Hon och stræcker fram paketet till Meghara Sedai. Hon ær ganska mycket blekare æn vanligt och ser verkligen bedrøvlig ut i sin nattklænning, skrynkliga mantel och rufsiga hår. Men det var det minsta problemet i værlden just nu. Hur skulle hon kunna tænka på sådant nu? Och vem var den stackars personen? “Vi också? Menar du att det finns fler av dessa avskyværda paketen?” Æven om det gjorde henne mycket upprørd blev hon lite lugnare, det betydde att det kanske inte hade någon symbolisk mening. Men varfør?

Taura-Tierno: Även Seyra befinner sig väldigt snart vid Moderns rum, och knackar på, om de hunnit stänga dörren, vilket det inte verkar som. Så om dörren inte är stängd, så niger hon för modern. “Moder…” Och två andra, företrädare också? Seyra förstår. De måste också ha fått något, helt klart. Precis som med de där breven alla fick, för inte så länge sedan, i samband med de fem döda stackars människorna. “Kildara Sedai, Elysia Sedai,” hälsar hon även till de andra två.

TraXy: “Dotter,” svarar Meghara Seyra innan hon tar itu med Elysias förfrågan. “Åh, ja, jag fick ett jag också. Var det någon som fick något meddelande i anslutning till paketet, eller var det bara paketet ni fick?” Hon hade fått en lapp, minsann, som välkomnade henne till posten som Amyrlintronande. Trodde verkligen mörkvännerna i Tornet att de kunde skrämma henne SÅ enkelt? I så fall kände de definitivt INTE Meghara.

Bellona: Kildara är fortfarande blek men inte av rädsla utan av medlidande, stackars stackars flicka. “ja moder.. jag fick en del jag med..” handen hade inte kunnat tillhöra något annat än en flicka

Taura-Tierno: “Jag fick bara ett paket, Moder,” svarar Seyra. Nog för att paketet talar tillräckligt för sig själv. Hon undrar fortfarande vem som förlorat kroppsdelar, vem som kan ha blivit mördad på ett så… Otroligt hemskt och fruktansvärt vidrigt sätt. Och hur kan någon ha lagt ut alla dessa paket, utan att någon sett? Det är skrämmande, sannerligen skrämmande.

TraXy: Meghara vänder blicken mot Elysia för att se om hon också fått något meddelande eller om hon också bara fått en kroppsdel i present. “Jag tror att det bästa vore om någon samlade ihop den stackars flickans alla beståndsdelar så att vi kan ge henne en ordentlig begravning,” säger Meghara efter en stund. “Sedan är det dags att leta upp de skyldiga.” Att det var fler än en tog hon för självklart. Det krävdes åtminstone två för att kunna åstadkomma något sådant här. Eller?

Taura-Tierno: “Är det någon som fått en identifierbar bit, Moder?” Att Seyra menar något som kan berätta vem flickan är bör ju framgå rätt tydligt. Tänk om de har förstört kroppen så mycket att det inte går att se vem det är? Ljus. Men någon måste ju vara saknad, också. Och den som är saknad bör ju vara den som blivit så brutalt styckad och utdelad. Ljus, vad hemskt.

TraXy: “Jag vet överhuvudtaget inte hur många bitar flickan i fråga finns uppstyckad i, Seyra,” förklarar Meghara lite tungt. “Om jag bara visste det.”

Bellona: Kildara ser bara lätt bekymrad ut, stackars flicka. tänk om hon levt när de började tänker hon förfärat och blir blekare

wizzard: Elysia ser lætt illamående ut dær hon står i sina nattklæder och kikar ned på de uppsamlade bitarna. “Oh det ær ingen alls som har fått något hint om vem som gjort det hær? Vi kan ju inte bara læmna det hær…” Elysia ær mer eller mindre målløs. Bara tanken var… obegriplig. Och millt sagt avskyværd. Om hon kom på vem det var skulle hon personligen dra ut varenda nagel personen hade och varenda litet hårstrå, hår før hår.

Bellona: Kildara lägger armarna i kors och ser stadigt på modern. Nu lika samlad som alltid med en viss stränghet i blicken “ni måste göra något moder, det har gått för långt nu” blicken säger ungefär även “se till att göra vad du lovade när du fick oss att rösta på dig, annars kommer salen bli mycket missnöjd”

TraXy: Meghara ger den Bruna en något ogillande blick, förvånansvärt nog. Sedan vänder hon sig till Elysia. “Jag minns dina utfrågningar när du var Antagen, Elysia. Står du fortfarande fast vid vad du sade då, att ditt främsta mål i livet var att bekämpa Skuggan och dess hantlangare?”

wizzard: Elysia nickar bestæmt. Ingenting hade førændrats sedan hon var Antagen. En person som kunde åstadkomma någonting så… hemskt och avskyvært som det hær var tungen att stoppas! Till varje pris! “Ja, Meg.. Moder.” Elysia hade svårt att komma ihåg att det strænga kvinnan framfør henne, som Elysia fortfarande fick ont i baken nær hon tænkte på en viss hændelse med spøt, var Amyrlintronande.

TraXy: “Då utser jag dig till ledare av gruppen som ska utreda mordet på Janiara de Wega, Elysia. Jag litar på att du kan få fram sanningen.” Hon ser lite på kvinnan, innan hon tillägger, “Det är en sak jag skulle vilja diskutera med dig i enrum.”

Bellona: Kildara står kvar och ser på henne, skulle modern komma till saken de var här för någongång? Den annars så tålmodiga Kildara är nu bara utåt sett lugn, de mörka ögonen är lite hårdare än vanligt bara, annars syns inget av hennes irritation

TraXy: “Var det något mer, döttrar?” undrar Meghara med en blick på Kildara och Seyra. “Om inte kan ni gå och arrangera att vem de här delarna än tillhör får en värdig begravning. Ni kan gå. Vandra i Ljuset.” Hon vänder sig mot Elysia och bjuder henne att komma in i rummet, om hon inte redan är där, och så tar vi resten över MSN eller nåt så slipper det ta sån förbannad tid.

Bellona: Kildara ger henne en så isig blick som hon kan uppbåda. “det var allt, moder” tonfallet är lika frostigt när hon niger minimalt och går sin väg. Att lägga bruna ajah till alliansens åsikter som hon nu gjort bådade inte gott för henne.

Taura-Tierno: “Inget mer här heller, Moder,” svarar Seyra. Hon niger sedan som det är passande. “Må Ljuset skina över Er,” det är riktat till alla de som befinner sig där, om än främst den Amyrlintronande. Sedan går hon iväg, mot sitt rum. Verkar det som om de Bruna är missnöjda med Meghara som Amyrlin? Det är intressant, och något som hon definitivt måste dela med sig av till en del andra personer. Inte för att Seyra anser att Meghara gjort några snedsteg än, men det kan alltid vara bra att veta sådant.

%d bloggers like this: