…, (VVT)

Posted: Tue May 03, 2005 9:40 pm

Delennya al’Valon och Corian Mal’di Ayandhe rider ut över en av broarna som leder från Tar Valon till fastlandet, på jakt efter alternativa sätt att hela människor på. Det var ett under att Delennya inte gripits av panik med tanke på alla styckade kroppsdelar som delats ut i Tornet. Det hade däremot gjort henne bestämd på att fly Tar Valon, och Corian var inte sen att hålla med henne. Alltså rider de bort mot solnedgången.

Till skillnad från sin föregångare är Sienna Shaire inte förgiftad av en lönnmördare, utan istället fullt frisk och även hon på en hästsadel på väg från Tar Valon. Hon hade lärt sig det hon behövt veta för att inte skada sig, men hon hade nekat tre gånger till att genomgå prövningen till Antagen, och var därför på väg hem. Det grämde hon sig inte så mycket över egentligen. Hennes kusin måste ha varit sinnessjuk som funnit sig i hur de blev behandlade! Hon har lämnat ett brev till sin kusin Cymon, som kort och koncist förklarar för honom att hon rest tillbaka till sina föräldrar i Bandar Eban.

Talitha Cumi, en gång ledarinna och Företrädare för Vita Ajah, har beslutat sig för att se världen. Hon var inte särskilt intresserad av den, utan det var mest ett sätt att komma utanför Tornets väggar, som känts alldeles för trånga. Hon ville veta mer om världen, och om hur folk tänkte i de olika länderna, och hade därför rest iväg, söderut, på en båt nedför Erinin.


Fortsätter med
%d bloggers like this: