Christalline Tell (bakgrund)

Rollspel: SNT
Land: Andor
Rang: Aes Sedai
Högsta rang uppnådd: Aes Sedai
Ajah: Röda
Bunden till: n/a

Bakgrund

Även om Zophaya Sedai är Tornets mest gåtfulla invånare, så är Christalline Tell en god tvåa. Mycket lite är känt om henne. Man vet att hon föddes och växte upp bland adeln i Caemlyn, och kom till Tornet som 17-åring. Det tog relativt kort tid från det att hon blev Novis till det att hon upphöjdes till Aes Sedai, eftersom hon alltid har varit kvick att lära sig nya saker, och faktumet att hon var en av de starkaste i Tornet spelade också in.

Att hon valde Röda Ajah var föga förvånande. Hon hade inte gjort sig känd som en vänlig själ. Vissa trodde att hon skulle föredra Vita Ajah, men de misstog sig. De Röda tog emot den unga Christalline med öppna armar. En flicka av den styrkan tackar man inte nej till!

Hennes misstänkta sätt gjorde henne till en utmärkt kandidat för Svarta Ajah, som uppvaktade henne i smyg. Hon lyckades få reda på en av de Svarta systrarna i Tornet och hade henne som slav ett tag. Christalline lyckades få ur Aes Sedaien dels vilka hennes övriga Svarta systrar var, och fick henne även att ta över kontrollen över hennes kunskapare runt om i världen.

När hon hade tröttnat på den Svarta Aes Sedaien lämnade hon över henne till Tornets Sal, som gjorde processen kort. Christalline blev känd som kvinnan som ertappade och fångade in Marissa Vaiyu, Aes Sedaien som sålt sin själ till Skuggan, och ingen ifrågasatte hennes redogörelse om hur hon hade hittat Marissa, eller när. Ingen ifrågasatte ens om hon själv var Svarta Ajah. Vissa trodde kanske det i tysthet, men ingen vågade yppa sina teorier.

När Christalline tröttnade på livet i Tornet begav hon sig ut i världen, vilket inte minst gladde Belaine Dafar, som precis hade blivit upphöjd till Aes Sedai. De två kvinnorna var i stort sett jämnstarka i att leda Kraften, men det var Christalline som var den starkaste, även om det bara skilde en hårsmån. Belaine den starkaste i Tornet och förblev så ända tills Christalline återvände.

Bela al’Modovar och Mareile Drax, som hade givit sig ut för att söka efter noviser som rymt från Tornet, träffade på Christalline Sedai i Falme på Tomans Huvud. De två var för unga för att ha träffat henne i egen hög person, men de hade hört berättelserna om henne. De tre tog sig tillbaka till Tornet tillsammans med de Noviser de påträffat. Återkomsten blev minst sagt tumultartad, och värre skulle det bli…

Christalline Tell är av meddellängd, och bär sitt rödbruna hår ständigt uppsatt i en fläta. Hennes ögon är gröngrå och hon är i princip normalt byggd. Hon är brutal i sitt sätt, säger precis vad hon tycker och bryr sig inte om ifall hon skulle såra någon med sina ord. Sarkasmer använder hon ofta och gärna.

Hon har definitivt inget hjärta av guld, snarare sten (även om hennes Röda syster Belaine är folkilsken, så har hon ett hjärta någonstans därinne, hon ger bara inte sken av det). Christalline må le och skratta, men det är mycket sällan äkta – det är vanligen konstlat, kallt, eller bara elakt. Hon är inte den sortens människa man ber se om ens djur eller blommor när man är bortrest, eftersom hon gladeligen skulle haft ihjäl bådadera. Hon är dessutom både påläst och bildad och farligt intelligent, även om hon kan verka korkad ibland. Skenet kan bedra, och i Christallines fall händer det ofta. Man tror att man vet var man har henne, men man misstar sig, ibland fatalt. Hon är kort sagt en elak, intelligent satkärring som njuter av att göra livet surt för andra.

%d bloggers like this: