Sanjeev Kapoor (bakgrund)

Rollspel: SH
Land: England (West Midlands)
Rang: Försteprefekt
Elevhem: Hufflepuff

Bakgrund

Sanjeev Chintamani Kapoor hade blivit ganska förvånad när han på en lektion i Trollkonsthistoria hade fått reda på vad ”De Vises Sten” verkligen betydde, eftersom han alltid undrat över varför han hade det som andranamn. Tänk om det var ett tecken på att det var hans öde att gå på Hogwarts?

När han var elva år kunde han inte se poängen med att veta allt om Slaget vid Hastings eller vad Henry VIII lät göra med alla sina fruar, men han hade ändå försökt att göra sitt bästa i skolan. Sanjeevs vardag var inte särskilt magisk (även om han alltid misstänkt sin farmor för att vara en häxa – men det hade inget med verkliga magiker att göra), så beskedet att han blivit antagen till Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom var mycket förvånande för alla. Han hade undrat mycket om han skulle få lära sig roligare saker där, för tänk om Magisk Kokkonst hade stått med på schemat?

Det hade det inte gjort, vilket han blivit lite besviken över, eftersom den lille mörkögde pojken hade vuxit upp bland varma kryddor, järngrytor, kött och grönsaker i köket på en indisk restaurang, och han lärde sig tidigt mycket om matlagning. Helst av allt ville han bli kock. Han var en riktig liten gourmetkock hemma och älskade att få hjälpa till i restaurangköket.

Sanjeev lever verkligen för mat, både att äta och att tillaga den, och det har satt sina spår på hans fysik. Han är lite under medellängd och lite småmullig, även om han har blivit lite mer utdragen i och med att han började växa i puberteten. Om det inte fanns mat att laga på skolan så kunde man skriva om den istället, så han har ett förflutet som matskribent på skoltidningen.

Att hans hår i princip är svart, ögonen mörkbruna och huden är mjukt brun är för att hans familj härstammar ifrån Indien. Hans föräldrars föräldrar invandrade på 1960-talet, när deras barn var små, och slog sig ned i Handsworth, en av Birminghams förorter. Som så många andra immigranter startade familjen Kapoor en indisk restaurang, som sedermera gick i arv till Sanjeevs föräldrar.

Sanjeev är hjälpsam, snäll, vänlig och strävsam och kan arbeta hårt om det är något han vill uppnå. Han brukar anses som en trevlig prick och kan vara riktigt charmig om han sätter den sidan till. Han har alltid varit entusiastisk när det gäller fotboll och hejar på Aston Villa, som är ett av Birminghams bästa lag. När han kommit in på Hogwarts så fick han en punjabisk tornuggla i present: en brun historia vid namn Dharma, som ofta bringar honom både godbitar och fotbollsresultat hemifrån.

I femman utsågs Sanjeev till prefekt för sitt elevhem, Hufflepuff, och i sjuan blev han och sin elevhemskompis Amanda även utsedda till Försteprefekter. Det var en stor ära för honom, och han har alltid tagit sin prefektroll mycket allvarligt. Han finns där för elever som behöver någon att prata med eller som vill ha hjälp med läxor och annat, och har även anordnat pulkaåkning för hela elevhemmet. Det lär vara svårt att hitta någon som har något ont att säga om honom, för han har svårt för att göra sig ovän med någon.

Bästa kompisar är Hufflepuffarna Adam, Sally och Bandhura. Adam och Sally har varit ihop med varandra, vilket Sanjeev och Bandhura också varit, men de har vuxit isär sedan dess. Sanjeev har dock inte bråttom med att hitta någon ny. Det lär dyka upp någon om det är meningen, resonerar han. Eftersom han är hindu så tror han på Karma, och enligt Karma-lagen så förtjänar han han hitta någon tids nog. När man är sjutton ligger ju hela livet framför en!

%d bloggers like this: