ÖRT3c – O’Greys

Session Start: Fri Oct 27 21:54:17 2006
[21:54] *** Now talking in #lektionssak

[21:56] <Traxy> Star sitter i lotusställning på bordet inne i växthuset och mediterar medan hon väntar på att eleverna ska dyka upp. Hon ser ut som vanligt, batikklänning och långa halsband.

[22:03] <Angfiel> (fast de hade ju redan gjort typ halva lektionen så de lär ju redan sitta där?)

[22:05] <Traxy> (jajadå :P)

[22:06] <Traxy> Star blickar ut över de församlade eleverna, och pekar sedan med ett benigt pekfinger mot Phatts. “Berätta vad du vet om stormhatt?”

[22:09] <Angfiel> “Den är dödlig” säger Phatt direkt för det är det första hon tänker på och eftersom de flesta svar från elever brukar vara väldigt korta så låter hon bli att säga något mer, det var ju sant. Inte för att hon inte är intresserad utan för att hon helt enkelt inte vill säga något mer.

[22:21] <Traxy> “Du då?” säger hon istället, riktad till Leo, eftersom hon tycker att det vore trevligt att få ett något bättre svar än så, med tanke på att de pratat giftörter hela lektionen…

[22:23] <Angfiel> Hon kunde säkert inte få tag på någon som är mindre intresserad av ämnet, han skulle nog få ett uselt D eller något vilket han inte bryr sig så mycket om, även om hans mamma skulle bli besviken som det örtolog som hon är. “Tja..man måste hålla nån vid liv som fått i sig den” säger han. För litekan han ju om giftörter, de var iaf lite coola.

[22:43] <Traxy> “Ja, för det är enda sättet att överleva. Det finns inget botemedel mot Aconitum napellus.” Hon håller upp en växt, som det inte krävs hjärnkirurglicens för att förstå att det är stormhatt. “Jobba nu i par och läs om Stormhatt, så kan ni redovisa om den och odört om 20 minuter!”

[22:46] <Angfiel> Leo vänder sig mot Phatt och hon suckar lite, det här var ju faktiskt ganska tråkigt. “Tja.. slå upp i boken slöfock och läs nått.” småfräser hon åt sin bror som såklart hade väntat sig att hon skulle göra allt jobbet. “Meh..” är allt han får ur sig och öppnar motvilligt boken för att bläddra lojt i den.

[22:49] <Traxy> Star vrider krukan mellan sina taniga händer och småler lite frånvarande mot den. Hon saknade faktiskt växthuset lite grann, nu när hon fått ett nytt jobb och en shiny ny titel. Å andra sidan, så passade Reinkarnation henne myckekt bättre, och ibland kunde hon ju hoppa in som vikarie i både Örtlära och Naturmagi, och det var inte alls dumt. “Samling!” hörs det när 20 minuter gått. “Dags att redovisa. Ni där,” och det är givetvis tvillingarna O’Greys som åsyftas…

[23:18] <Angfiel> Phatt och Leo är osäkra på om de behöver ställa sig framför klassen men eftersom Leo inte vill det så låter han bli och sitter kvar där han sitter istället. “Tja..” börjar han och snappar åt sig pepperet som Phatt skrivit på och läser från det om örten i fråga. De hade tagit reda på var man ska planera den, hur man ska vattna den för att den ska må bra och lite mer egenskaper. Phatt själv fyller i lite också men Leo tar det mesta då han faktiskt kan läsa innantill.

[23:42] <Traxy> “Jättebra,” svarar Star och låter andra folk gå igenom sina redovisningar också, tills de gått laget runt. “Om ni inte har några frågor, så kan ni få gå, va. Ha det bäst!”

[23:44] <Angfiel> Phatt och Leo tar sig från lektionen hastigt för de är inte så intresserade av att vara kvar, dessutom så var det ju snart dags för slutprov. Phatt fokuserar på det medan Leo praktiskt taget snart har tagit sommarlov.

Session Close: Fri Oct 27 23:50:34 2006

%d bloggers like this: