NAM5 – Hadrian

**** BEGIN LOGGING AT Tue Apr 10 14:44:16 2007

Apr 10 14:48:06 <Traxy>    Star heter läraren här också, och hon sitter inte i lotusställning, utan uppflugen i ett fönster, där hon kikar ut över den skotska nejden. Klänningen är blommig och ser enormt tantig ut, och även folk som inte är modepoliser kan spekulera i varför hon valt en något så anskrämlig utstyrsel idag.

Apr 10 14:50:11 <sparv|borta>    Hadrian är ingen modepolis. Snarare tvärt om, och hans klädsmak är gräslig, för han har ett par rysliga bruna manchesterbyxor och en skrikigt orange tröja med sig. Fast inte till lektionen lyckligtvis, för nu har han skoluniform på sig. Kläderna ligger i det som förmodligen är klädvärldens motsvarighet till karantän i hans väska, så att de med tiden möjligtvis blir av med smittan av gräslighet de bär på-. Fast det är inte så troligt.

Apr 10 14:54:31 <Traxy>    “Tjenare,” hälsar hon till slut, när hon inser att folk börjar traska in i klassrummet och förmodligen vill ha lite respons ifrån henne. Hon drar sig ifrån fönstret, där hon spanat in molnen, och sätter sig istället på katedern. “Nån som kan något om energilinjer i jorden?” undrar hon, men dristar sig till att tänka sig att ingen har en aning.

Apr 10 14:56:34 <sparv|borta>    Energilinjer? Hadrian har ingen aning, men han väntar entusiastiskt på att någon skall berätta så att han kan få lära sig, för det är kul att lära sig även om 95% går in genom ena örat och ut genom andra på honom. Det är nästan bara trolldrycksläran som fastnar någorlunda. Resten måste han banka in typ.

Apr 10 15:05:09 <Traxy>    “Det finns två sorters jordstrålning vi ska prata om. Dels finns det Hartmann-linjer i marken, och dels Curry-linjer.” Innan någon hinner säga något dåligt skämt om att currylinjer säkert var ränder som leder till närmsta indiska takeawayställe, så förklarar hon vad det är. “Currylinjerna är uppkallade efter en schweizisk läkare, Manfred Curry. De löper ungefär 45º mot väderstrecken och är vanligtvis mellan 20 och 40 cm breda. De ligger i ett rutnät runt jorden, med ca 4-4,5m mellanrum, fast det är upp till 6m mellanrum nere vid ekvatorn.”

Apr 10 15:07:02 <sparv|borta>    Linjer i jordeb? Det har Hadrian faktiskt aldrig sett, fast efter att ha tänkt lite kommer han fram till att det förmodligen inte är linjer man kan se det handlar om. Det låter ändå ganska konstigt, men han hoppas att Star kan berätta mer så att han har någon chans att fatta. Eller i alla fall skuggan av en chans.

Apr 10 15:13:53 <Traxy>    “De platser där linjerna korsas kallas för Currykors. Katter brukar tycka om att sova på dessa platser, medan de flesta andra djur försöker undvika dem. För människor kan de vara skadliga för hälsan. Förr i tiden visste man detta, så man brukade bygga husen så att currykorsen fanns i väggarna istället för mitt i rummet, men denna kunskap använder man sig inte av längre.” Det var synd, för det var en fascinerande kunskap som människan känt till ända sedan… ja, den tiden då man smällde upp stencirklar överallt. “Växter och träd som växer på currykors brukar inte heller se särskilt friska ut, men det finns också växter som tycker om dem, till exempel ek. Blixtar dras också till currykors, vilket kan bli ganska heavy, alltså.”

Apr 10 15:28:53 <sparv|borta>    Hadrian funderar över det och frösöker få med så mycket som möjligt, men hinner inte riktigt med allt. Han tycker för övrigt att det börjar bli segt nu och kkänner sig ganska rastlös. Det får honom att börja skriva på sig en aning och hoppas på att lektionen är slut.

Apr 10 16:09:47 <Traxy>    “De ställen där currykors och hartmannkors sammanfaller ska man undvika, för de är riktigt heavy,” tycker hon och förklarar att blixten inte dras till Hartmannlinjerna, som för övrigt upptäcktes av en tysk läkare vid namn Ernst Hartmann på 1950-talet. “Precis som currylinjerna finns även hartmannlinjer över hela jorden. De är lite svagare här uppe och starkare närmare ekvatorn, men de är fortfarande mycket lätta att h
Apr 10 16:09:47 <Traxy>    itta. Hartmann-mönstrena är lite rektangulära och ligger här med ca 3 x 4 meters rektanglar. Närmare ekvatorn är rektanglarna något större, ca 4 x 6 meter. Hartmannlinjerna ligger också i nord-syd öst-väst, vilket är 45 graders vinkel mot currylinjerna.”

Apr 10 16:34:47 <sparv|borta>    Konstigt. Det här med fler linjer gör det förvirrande och Hadrian undrar om det kasnke inte bara är samma sak. Dessutom är det lite jobbigt att de har så konstiga namn, för han kommer nog aldrig att kunna komma ihåg dem.

Apr 10 16:38:34 <Traxy>    “Ni kan gå på rast i fem minuter, va, sedan ska vi prata om auror och sånt.” Och göra porträtt och grejer. Det skulle bli väldigt skojigt enligt henne.

Apr 10 16:41:51 <sparv|borta>    Auror låter svårt, men Hadrian är ändå glad för rasten och skyndar sig ut ur klassrummet. Efter ungefär fem minuter återvänder han med resten av klassen och väntar på at de skall börja. Han hade hellre haft trolldryckslära nu och ägnat tiden åt något vettigt, men får ju tyvär inte välja.

Apr 10 16:56:14 <Traxy>    “Energifälten runt kroppen är det som vi kallar för aura,” förklarar Star och gör en rörelse runt kroppen på sig. “Den är alltid i rörelse, och dess färger och storlek förändras beroende på hur vi mår och känner oss. Det syns även i auran, när man träffar personer, om man tycker om dem eller inte. Omtyckta personer syns på att auran blir större. Motsatsen blir då att auran blir mindre.”

Apr 10 16:57:59 <sparv|borta>    Han ser inga färger, och definitivt inga färger i rörelse heller, och eftersom han inte kan se det fattar han inte ett dugg av vad hon pratar om. Fast det är väl inget direkt ovanligt. Somliga borde förmodligen ha funderat på att ha valt andra, mer konkreta ämnen.

Apr 10 17:10:11 <Traxy>    “Den färg som visar sig omkring dig är den starkaste energin som du bär just nu. vare sig du vill det eller ej, auran ljuger aldrig. Klara, täta och rena färger tyder på välmående. Lycka ger en lätt glansig effekt, kärlek en ametistfärgad eller rosenkvartsfärgad aura. Svaga och tunna färger är en indikator på att något är fel, t.ex. sjukdom, eller sorg.” Det skulle vara ytterst få elever som kunde se auran idag, eller ens någonsin, men det gjorde inget, bara de visste att den var där. “Den mat vi äter är också an faktor till aurans färger. Har precis som regnbågen sju färger; vitt, rött, orange, gul, grön, blå och indigo. Idealet är när alla färger rör sig i auran, det visar på balans. Var noga med ljuset omkring dig, och var ute minst en halvtimma om dagen för att få i dig det livgivande ljuset. När ni ser på mig, vilken färg är den första ni tänker på då?”

Apr 10 17:19:09 <sparv|borta>    Hadrian tänker på typ.. blommigt. fast blommigt är ingen färg, det vet till och med han. I väntan på att lektionen skall ta slut blundar han för att bara vila ögonen. Somnar gör han inte ännu.

Apr 10 17:31:39 <Traxy>    Någon svarar blå, någon annan vit, någon grön… Åsikterna går isär. Instruktionerna de får härnäst är att måla de färger de tänker på först när de ser på varandra, när de jobbar två och två i grupp. Papper och kritor och grejer finns att hämta på ett litet bord.

Apr 10 17:39:13 <sparv|borta>    Hadrian har ingen aning om ifall han borde se något eller så. Han börjar i alla fall måla efter att ha stirrat på en kille i samam elevhem innan han bara målar en massa gult på pappret. Talanglös? Ja. Totalt.

Apr 10 19:53:52 <Traxy>    När de fått rita i vad som OFF är några timmar, så förklarar Star att de får titta i boken där det står om olika aurafärger och sedan försöka tolka bilden de ritat för kompisen.

Apr 10 19:56:59 <sparv|borta>    Hadrian har inte ritat så  mycket. Han har bara ritat gult och undrar okm det är rätt. När han läser i boken inser han att han haft helt fel, för det stämmer verkligen inte in på killen som han tittat på.

Apr 10 20:29:00 <Traxy>    När de fått prata med varandra en stund får de gå och läsa mer om auror och grejer i läxa.

%d bloggers like this: