KVF1c – Isidore

**** BEGIN LOGGING AT Tue Jul 22 15:47:47 2008

Jul 22 15:50:42 <Traxy>    Hummande en gammal swing-melodi kommer en vessel-liknande karl med bakåtslickat hår ut på gräsmattan där eleverna skulle samlas. Orion Dimbleby är på gott humör idag. Solen skiner och världen är vacker och det skulle bli roligt att undervisa eleverna. Kvastflygning! Ahh, inget slår lukten av kvastar i solsken! Utmärkt! Det var bara en tidsfråga innan de små liven skulle börja materialisera sig hos honom.

Jul 22 16:16:25 <Shetani>    Isidore har inte fördelarna med ett copy-paste-inlägg att börja lektionen med, så han kommer lufsande i godmodig takt helt på egen hand, utan att ha gjort exakt samma rörelser innan. Eftersom Asty för tillfället är äldre än honom är den andre Ravenclaw-eleven bara en suddig skugga brevid Isidore, som behöver sin högstatuskompis på lektioner som denna.

Jul 22 16:18:38 <Traxy>    “Idag ska vi prata om quidditch!” förkunnar Orion när alla elever har samlats hos honom på quidditchplanen. “Är alla bekanta med hur det går till att spela quidditch?” Eftersom det är i slutet av året så borde även den mest mugglarfödda korkskallen ha förstått reglerna vid det här laget, eftersom det var ganska svårt att undkomma med tanke på hur stort quidditch är på skolan och de har ju haft flera matcher under året som gått.

Jul 22 16:22:12 <Shetani>    Isidore vet, men pallar inte räcka upp handen eftersom det kan leda till att han faktiskt får frågan och måste svara på den så att alla hör. Han är inte blyg egentligen, det är bara det att han redan är stämplad som plugghäst för sitt elevhems skull, och det är väl onödigt att spä på den imagen när han inte har något intresse av att kallas för en pluggis. Bara för att han är smart sitter han inte och ugglar över skolböckerna dag ut och dag in. faktiskt. Det kommer säkert visa sig i hans slutbetyg också.

Jul 22 16:43:06 <Traxy>    Eftersom ingen opponerade sig säger han istället “Bra. Då behöver jag inte påminna er om reglerna!” strålar Orion som är i sitt esse nu, med tanke på att han faktiskt spelat Jagare för England! Det var några år sedan nu och hans karriär hade fått ett nesligt avslut, men det tänkte han inte säga, för då skulle eleverna fråga sina föräldrar eller så och då skulle det komma fram att han var en odugling som skadat sig under matchen mot Argentina, och det var inte bra. Han ville inte bli påmind om det. “Ni ska få pröva på att spela quidditch idag,” fortsätter han. “Har ni några favoritpositioner? Eller kanske är det någon särskild position som ni skulle vilja pröva på?”

Jul 22 16:43:38 <Traxy>    (för seriously, vilken unge vet inte hur quidditch funkar efter första matchen de går på, liksom?)

Jul 22 16:46:15 <Shetani>    Hade det funnits en position som enbart hade som uppgift att flyga in i andra spelare hade Isidore tagit den utan att tveka. Nu är ju Quidditch så dåligt att de inte går med på såna saker, så han får komma på något annat att göra. Slagman är lite kul, då kan han slå iväg klot på folk för glatta livet, men det är jagarna som har chans att tackla varandra. “Jag vill testa jagare.” Säger han därför, rakt ut, men det är han inte ensam om, för det är flera andra elever som börjat ropa ut sina favoritpositioner.

Jul 22 16:47:36 <Traxy>    “Ni kan dela upp er. Ni som vill spela jagare kan ställa er där,” han pekar åt ett håll, “slagmän där,” ett annat, “vaktare där,” ett tredje, och till sist “och sökare där, så får vi se hur många det blir av varje.” När alla hade delat upp sig så var det ändå ganska jämnt. Det var flest jagare, men så var det ju flest såna i ett lag också. Slagmän var några färre, och så vidare. Ganska balanserat ändå. Orion kastar över klonken till jagar-gruppen och släpper sedan lös de två dunkarna och kvicken. Slagmännen kan se att det finns slagträn att ta för sig av på marken. “Då sätter vi väl igång och övar!” förkunnar han och blåser i en visselpipa för att signalera att det var dags att börja.

Jul 22 17:11:07 <Shetani>    Och så börjar kaoset, för när en hel klass med ettor vill leka den bästa quidditch-spelaren någonsin blir det lätt lite stökigt. Isidore brottar ner tre andra elever för att försöka komma åt klonken, varav två går i hans eget elevhem, och flinar segervisst när han har den vinröda bollen i sitt grep. Beredd att tackla ner alla elever som kommer i hans väg skyndar han sig sedan bort till kvastarna för att plocka åt sig en och flyga iväg och göra det första målet. Egentligen är det roligare att flyga in i folk, men han får inte vara för uppenbar med vad han vill göra, eller så kan professorn bli kinkig.

Jul 22 17:28:26 <Traxy>    Orion är inte så nogräknad, utan låter dem hållas. Mest säkert för att han inte riktigt känner att han har tillräckligt med pli på de små liven, och inte kunde han anvädna magi för att få styr på dem heller. ALltså är det bäst att låtsas som att allt är under kontroll.

Jul 22 17:36:03 <Shetani>    Det blir en blodig strid, där få verkar ha någon egentlig koll på vilka lag folk är indelade i, och vem som isåfall spelar med vem. Isidore trivs som fisken i vattnet, för det betyder att han kan tackla allt som rör sig i luften utan att behöva oroa sig för att han träffat en lagkamrat. Visst att några flyger undan när han kommer, och han hinner inte riktigt med att göra några faktiska mål, men han träffar ju ett fåtal elever iallafall, varav några dråsar i backen efter att han har flugit in i dem i full fart.

Jul 22 17:36:51 <Traxy>    När alla fått öva sig ett bra tag och haft jättekul förmodligen så blåser Orion i visselpipan igen. Det var dags att lämna ifrån sig kvastar och slagträn och bollar och sånt och gå och duscha. “Om ni är intresserade av att spela quidditch nästa år så kan ni tala med era quidditchkaptener i elevhemmen. Det var allt för idag! Fem poäng var för bra jobb!”

Jul 22 17:38:32 <Shetani>    Isidore har lite blåmärken, men är glad när han går därifrån.

Jul 22 18:03:18 <Traxy>    bäst spelade lektion evör

%d bloggers like this: