KVF1b – Brooke, Fiona, Martin, Nichola

**** BEGIN LOGGING AT Thu Aug 28 14:29:14 2008

Aug 28 14:31:58 <Traxy>    Hummande en gammal swing-melodi kommer en vessel-liknande karl med bakåtslickat hår ut på gräsmattan där eleverna skulle samlas. Orion Dimbleby är på gott humör idag, trots att vädret inte är något trevligt. Det är gråmulet och duggregnar, så han har en regnrock över sin gula tweedkostym. En grönrutig regnrock, med en matchande grönrutig Sherlock Holmes-hatt över det där bakåtslickade håret. Det skulle ändå bli en trevlig dag, trots vädret. Det var ju aldrig dåligt väder, trots allt, bara dåliga kläder.

Aug 28 14:34:48 <Traxy>    Martin MacCannon går i Ravenclaw och är inte helt förtjust i att behöva vara ute och flyga när det regnar. Han dyker upp väl insvept i en regnmantel och över sina glasögon har han ett par skyddsglasögon, som såg ut som gamla motorcykelglasögon, ungefär. Han hälsar artigt på flyginstruktören och väntar på att få att få vidare instruktioner.

Aug 28 14:37:46 <SSLL>    Brooke Barey kommer ner till planen där de ska ha dagens lektion i kvastflygning. Hon har på sig en grön regnmantel. Brooke tyckte hon borde ha något som matchade hennes elevhem. Hon går faktiskt i Slytherin, och det kan man nog märka på kläderna. Hon hälsar på professon och sen väntar hon på lektionens start.

Aug 28 14:47:06 <SSLL>    En blond hufflepuff flicka kommer även hon ner till planen där de ska ha kvastflygning. Fiona Andrews, som flickan heter, ser fram emot lektionen ganska mycket. Hennes första kvastflygningslektion hade kanske inte gått bäst men detta var ju inte hennes första precis. Det var ett bra tag sen den där lektionen var. Fiona har som vanligt på sig sin skoluniform fast idag har hon också dragit på sig varma kläder och sånt som kan skydda mot det dåliga vädret. Hon hälsar artigt på professorn och inväntar sedan lektionens start.

Aug 28 14:48:11 <Traxy>    “Välkomna!” hälsar flyginstruktören hurtigt. “Låt inte regnet fördystra våra sinnen, eller vad säger ni? Inte då!” Han lyfter upp sin kvast ifrån marken och ber eleverna att göra likadant där de står… eftersom de står bredvid kvastarna som finns utlagda sådär snyggt och prydligt på gräsmattan. “Som uppvärmning idag tänkte jag att vi skulle göra en liten lek. Håller inom synhåll för mig och när jag säger att ni ska flyga iväg och ta på en sak, så gör ni det. Säger jag ‘ta på sten’ så flyger ni fram till en sten och tar på den. Ni kan sitta upp och sparka ifrån!” Det var inget svårt alls… Nästan lite som Under hökens alla vingar, fast utan jage.

Aug 28 14:52:11 <Traxy>    Martin var inte särskilt sugen på att flyga alls idag, men han går ändå fram och tar sig en kvast och sätter sig på den och sparkar ifrån och väntar på att få veta vad den första saken de skulle flyga fram och ta på var för något.

Aug 28 14:54:32 <SSLL>    Brooke gör samma sak som många andra och tar en kvast. Hon hoppar smidigt på den och sprakar ifrån marken. Usch, det här var ju för små ungar. De skulle ju se ut som förvirrade, flygande kycklingar. Vad ska dem äldre tänka? Man måste ju tänka på sitt rykte.

Aug 28 14:56:34 <SSLL>    Fiona går även hon fram och tar en kvast. Hon hoppar lite småklumpigt på den och sparkar ifrån. Det här skulle nog kunna va lite kul. Så länge som inget oväntat händer. Typ som att någon ramlar av kvasten eller att något går fel med Fionas flygning. Då skulle det inte vara kul. Men så länge inte det händer så blir det säkert jätte kul.

Aug 28 14:58:23 <Traxy>    “Om alla har sparkat ifrån så kan vi börja.” Orion grenslar sin egen kvast och sparkar ifrån han också. “Ta på rött!” Gryffindorelever kunde ta på sin skoluniform, vilket ju egentligen andra kan göra också, eller så kan de ta på de lysande rönnbären på ett träd som växer en bit bort.

Aug 28 14:59:16 <Traxy>    Martin får syn på rönnbären efter lite sökande med blicken och flyger snabbt fram dit och pillar på bären i fråga. Det var det enda röda han hade i närheten, för det fanns inget på skoluniformen. Han känner sig ganska nöjd i alla fall och väntar på nästa sak.

Aug 28 15:01:38 <SSLL>    Brooke åker snabbt mot rönnbären. Hon kan säkert ha hittat något annat, men varför slösa tid? Brooke nuddar bären och kastar bak håret. Kvasten svajar till lite när hon släpper ena handen, men hon rammlar självklart inte av, då skulle hon ju dö!

Aug 28 15:04:23 <SSLL>    Efter att Fiona sett sig om en stund så får hon äntligen syn på några röda bär en liten bit bort och tar sig ganska så snabbt dit. Väl där så släpper hon taget med ena handen för att ta på bären. När hon släpper hennes ena hand så händer itne mycket mer än att hon svajar till lite och snart så håller hon i en röd sak och väntar på att få veta vad nästa färg dom ska ta på är.

Aug 28 15:04:34 <Traxy>    “Ta på sten!” är nästa sak de blir uppmuntrade att göra, och med tanke på att hela Hogwarts är byggt utav sten, och det är byggnader överallt inom ca 10 meters avstånd så lär det inte vara svårt alls som sagt… Det var bara en uppvärmning det här ändå, ju. “Ta på grönt!” säger han sedan, och då finns det ju många alternativ – gräsmattan, närmsta träd, Slytherinuniformer… Det var i alla fall sista saken de skulle göra, för sedan skulle de gå över till något annat som var roligare.

Aug 28 15:08:36 <Caileh>    Nichola Hill behöver inte kolla sig runt omkring länge för att inse vad det allra enklaste att röra vid är och får alltså kvasten att svänga runt så hon kan flyga bort mot träden. Det är inte särskilt svårt och snart lyckas röra vid en klase rönnbär men lyckas sedan så skickligt så med att flyga på en av grenarna men hon kommer helskinnad bort från trädet och ser lätt irriterat mot professorn för att höra vad nästa sak är. Hon hoppas de inte ska hålla på med den här fåniga leken för länge, ja helst vill hon förstås att lektionen ska ta slut nu men det är ju inte direkt troligt. Som den, oftast i alla fall, skötsamma flicka ravenclawaren är så nuddar hon alla fall vid de båda följande sakerna också utan några större problem, hon är bara nära att kollidera med andra ett par gånger men lyckas undvika det. Ändå ser hon lite skrämt på den hon var nära att flyga på, hoppas att de inte ska bli sura på henne, visserligen är väl den lika skyldig men folk är konstiga ju.

Aug 28 15:11:04 <Traxy>    Ta på sten var inga problem alls. Martin flyger snabbt bort till närmsta skolvägg och rör vid den blöta stenen. Sedan flyger han ner till gräsmattan eftersom det vore lite småtrist att flyga tillbaka till rönnen och tafsa på bladen. Det krävs en viss viljeansträngning för att pojken inte ska börja gå igenom allt han kan om rönnar i sina tankar. Han behövde koncentrera sig på uppgiften nu och inget annat.

Aug 28 15:12:03 <SSLL>    Brooke åker från rönnbären till en stor sten. Sen när professorn säger att de ska ta på något grönt tar hon på sin slips. “Det här är ju för enkelt!”, tänker Brooke och småler. Hon skulle verkligen föredra att använda den här tiden åt något vettigt.

Aug 28 15:15:14 <SSLL>    Fiona flyger bort till närmsta skolväggen hon kunnat hitta och rör vid den. Efter hon tagit på den något blöta stenen torkar hon av sin hand på sin klädnad för att inte flyga med blöta händer. Då skulle hon ju kunna slinta. EFter det så flyger hon i alla fall och tar på gräsmattan. Hon hade kunnat ta på bladen till rönnen hon tidigare tagit på men det var för långt och även fast Fiona tycker att detta faktiskt är kul vill hon gå vöer till nästa grej nu.

Aug 28 15:16:57 <Traxy>    “Då kan ni samla ihop er igen här framme!” förkunnar Orion när eleverna mer eller mindre framgångsrikt har rört vid något. En bit längre bort hänger ett nät mitt i luften och instruktören har tagit fram en svartvit boll. “Vi ska pröva på att spela Swivenhodge idag! Det är en primitiv sport som uppfanns i Hertfordshire. Ursprungligen satt man bak och fram på sina kvastar och använde borständen till att slå en boll över en häck. Lagen stod på vardera sidan av häcken och slog över bollen igen. När bollen landade på motståndarlagets planhalva, dvs på marken, så fick man poäng. Det lag som först nådde upp till 50 poäng vann. Att ta på bollen med handen ger det andra laget ett poäng direkt. Sporten utövas än idag i England men den är inte vidare populär, tyvärr.” Efter det går han och delar in alla elever i två lag.

Aug 28 15:25:50 <Caileh>    Återigen måste Nichola svänga på kvasten och hon tänker inte på att hon kanske borde sakta ner innan hon börjar med sådana manövrar så det går inte särskilt bra men hon lyckas ta sig runt i alla fall och sitter till och med kvar på kvastkäppen trots att hon ett ögonblick var säker på att hon skulle falla av. Händerna är vitare än vanligt eftersom hon klamrar sig fast hårt när hon nu betydligt långsammare flyger bort till läraren och de andra eleverna, och hon är bland de sista att komma fram. Vilket knäppt namn är hennes spontana tanke över sporten som hon inte riktigt förstår hur den går till, men hon hade inte tänkt vara särskilt aktiv heller utan lämna det mesta till de andra i laget. Hon försöker memorera vilka det är som är i hennes lag så hon sedan ska kunna hålla sig nära någon av dem, medan hon väntar på att de ska få börja.

Aug 28 15:27:55 <Traxy>    Ska de slå bollar över en häck? Eller nej, inte en häck, ett nät. Usch, inte en bollsport! Han var inte bra på bollsporter, för han var så förbaskat bollrädd. Så snart en boll kom flygande mot honom så reagerade han med att sätta upp armarna framför ögonen för att skydda sina glasögon. Och dessutom behöva göra detta när det regnar! Usch och blä!

Aug 28 15:28:11 <SSLL>    Brooke åker tillbaka till där allt började sen lyssnar hon trött på den tråkiga professorn. Hon undrar lite om den hon hamnade med är mugglarfödd, men hon försöker strunta i det. Hennes lag ska vinna. Brooke tror att den hon hamnade med går i Ravenclaw, hon är i alla fall glad att det inte är en hufflepufflare eller en Gryffindorare.

Aug 28 15:30:28 <SSLL>    Fiona flyger tillbaka till startplatsen och lyssnar på professorn. Hon fattar nog ganska bra hur sporten går till och hon känner sig förvånadsvärt nog inte särkilt rädd. Kanske är det för att hon tänker att det regnar och att det då inte kan vara så många som är bra på bollsporter. Det mesta blir ju trots allt svårare när det är blött. Fiona håller sig nära dem som är i hennes lag och väntar på att det hela ska börja.

Aug 28 15:31:47 <Traxy>    Orion kastar upp bollen i luften så att eleverna kan börja spela någon gång. Han har en visselpipa som han blåser i också för att signalera att matchen har börjat. Martin försöker göra sitt bästa för att hålla isg ur vägen, men ibland kommer bollen flygandes, och då gör han några halvhjärtade försök att klämma iväg den med kvastborsten, men han missar varje gång.

Aug 28 15:34:30 <SSLL>    Brooke åker så fort hon kan efter bollen. Hon slår hår till med kvastborsten. Det är väldigt varmt tycker hon. Brooke tycker nästan hon borde frysa i det här vädret. Men nej, hon svettas. Men allt för att vinna. Hon åker hit och dit, om Brooke inte var Brooke skulle hon blivit förvirrad.

Aug 28 15:37:30 <SSLL>    Fiona försöker hålla sig framme när spelet väl är igång. Hon vill spela. Men efter att ett antal gånger missat bollen så börjar hon dra sig tillbaka. Det var inte riktigt lika kul när man missar bollen. Hade Fiona inte varit så koncentrerad på att inte göra fler fel så skulle hon nog börjat gråta nu. Fast nu var hon ju så pass koncentrerad att hon inte hann gråta. När bollen väl kommer fram till henne så diskar hon i alla fall till den med kvastborsten och den här gången så klarade hon det i alla fall någolunda bra.

Aug 28 15:39:09 <Caileh>    Enda anledningen till att Nici flyger mot det håll där bollen är är att hon är rädd för att få massa kommentarer om hon håller sig på samma ställe i luften utan att ens försöka. Hon tänker försöka slå till bollen lite löst också när hon inser att slytherinflickan som gör just det nog är i hennes lag och hon hoppas hon inte gjorde så Barey råkade slå bollen åt fel håll bara för det. Usch vad idrotter är hemska. Hon är glad att det bara är i ettan de tvingas ut i alla väder för att göra sådana här vidriga saker, en termin, eller hur långt det nu är kvar, till bara sedan aldrig mer. Den brunhåriga flickan är nog inte så dålig egentligen, men med hennes dåliga självförtroende så går det aldrig särskilt bra.

Aug 28 15:51:46 <Traxy>    De håller på och spelar i större delen av en timme eller så, tills eleverna verkar ganska så uttröttade. Då blåser läraren äntligen i visselpipan och tecknar åt eleverna att flyga ner till marken igen och lägga ifrån sig kvastarna. “Jättebra jobbat! Fem poäng var! Iväg till duscharna nu.” Inte bara för att de jobbat hårt och var svettiga, utan för att duscharna skulle värma upp deras regnblöta kroppar som förmodligen var ganska kyliga vid det här laget.

Aug 28 15:55:21 <Traxy>    Fem poäng! Härligt! Det gjorde det nästan trevligt att ha utstått typ en timme eller mer i duggregn en höstdag som denna. Martin är inte sen att lämna tillbaka sin kvast och skynda iväg så att han kunde ta sig en varm dusch och slippa de där hemska bollarna.

Aug 28 15:56:05 <SSLL>    Brooke tycker ändå att det är ganska kul. Hon har inget emot idrott. Brooke älskar att visa hur duktig hon är i allt, och hon tycker ju hon är duktig i allt. Så hon får nöje hela tiden. Brooke landar på marken och sen går hon till duscharna. Fem poäng, det är bra.

Aug 28 15:57:37 <Caileh>    Nici var väldigt trött på skiten efter bara fem minuter och hon har ingen som helst aning om hur det går utan hon svävar bara omkring lite hur som helst och försöker få det att se ut som om hon gör någonting medan hon i själva verket tänker på allt annat än leken. När lektionen äntligen är över nästan störtar hon ner mot marken i sin iver och landar så hårt att hon får ont i fötterna men nu har hon i alla fall mark under fötterna igen. Poängen blir hon förstås glad över även om hon borde fått femtio poäng snarare efter en sådan här lektion.

Aug 28 15:58:25 <SSLL>    Fiona som börjar komma in i spelet igen blir lite så besviken när professorn blåser av. Men när hon landat igen så känner hon att det mesta hon har på sig och så är ganska blött så det var nog bäst såhär. Fiona lämnar tillbaka sin kvast och säger adjö till professorn och kilar sedan iväg till den varma sköööna duschen. Fem poäng var ju väldigt bra. Då var det verkligen värt att ha gjrot allt detta.

%d bloggers like this: