Sandy misslyckas med att förföra Mal

**** BEGIN LOGGING AT Thu Aug 06 21:44:11 2009

Aug 06 21:54:41 <Griselda>    Mal sitter i Ravenclaws sällskapsrum och polerar sin trollstav och önskar att det vore en snookerkö istället, men den var hemma i Waterford. Det är precis efter lektionernas slut för dagen så han har fortfarande skoluniformen på sig, men har lossat lite på slipsknuten och det bruna håret är lite rufsigt. En liten runt plåtburk ligger öppen på bordet framför honom – putsmedel. Det var alltid bra att hålla staven i gott skick!

Aug 06 22:08:51 <Safir>    Sandrine kommer in i sällskapsrummet, också hon är klädd i skoluniformen, och hon skyndar direkt upp till sovsalen för att lämna sina böcker och går sedan ner igen med en enda bok under armen. Hon ser sig om, det är rätt fullt eftersom de flesta kommer tillbaka nu, men hon får syn på en kille från sinårskurs och styr stegen dit. “Hej, vad du är flitig då!” ler hon medan hon dimperner i soffan bredvid honom och börjar knyta upp slipsen, och knäppa upp de te översta knapparna i blusen. “Jag avskyr verkligen slips!”

Aug 07 14:13:07 <Griselda>    “Mhm, den är mest i vägen,” instämmer Mal som ger henne en nyfiken blick. Sandy… Nu hade de gått i samma klass i fyra år, så varför var hon plötsilgt riktigt snygg? Borde hon inte allltid ha varit det eller är det något hon gjort? Att han har hormoner nu vilket han inte haft förut är egentligen orsaken, men det är han lyckligt ovetandes om. “Flitig vet jag inte… behövde bara fixa till den lite…” Nu hade han äntligen sluppit ur målbrottet i alla fall, tack och lov! Han hade avskytt den där enormt gnälliga rösten som gick upp och ner som en berg-och-dalbana. Nej, nu hade den stabiliserat sig. Enda trösten när det varit som värst var att hans två yngre bröder, som retat honom, också skulle råka på det tids nog. Då fick de se hur roligt det var, minsann! “Umm, kommer du ihåg vad vi hade för läxa i Trolldryckslära?” säger han sedan, eftersom han råkat spilla ut en bläckplump över kalendern så att han inte var säker på vad där stod.

Aug 07 15:32:56 <Safir>    Hon tittar på honom med ett lite flirtigt leende, som hon nästan alltid gör när hon pratar med killar, hon kan liksom inte hjälpa det. “Trolldrycksläran…” Hon ser fundersam ut, boken hon har tagit med sig ligger ouppslagen i hennes knä och är läroboken i spådomskonst. “Jo, vi hade läxa…” säger hon långsamt och försöker minnas vad professor Blackwell sagt. Hon tittar på Malcolm, utan att riktigt se honom först, sedan skärper hon blicken. “Jo! Vi skulle skriva om valerianaroten! Typ de fem viktigaste punkterna om den och dess användningsområde!” Hon ler igen och vrider sig så hon sitter vänd snett mot honom i soffan. “Jag tolkar det som att inte du heller har gjort den?”

Aug 07 16:06:36 <Traxy>    “Nope, inte än,” svarar han med ett snabbt leende. “Råkade spilla bläck i kalendern så jag såg inte vad det var vi skulle skriva om… men nu när du säger det så låter valerianarot bekant. Tack!” Han lägger ifrån sig putstrasan och inspekterar trästaven för att se om den dög nu, och det gjorde den. Han ska precis till att stänga locket på den lilla plåtburken med polermedel när han kommer på att hon kanske vill
Aug 07 16:06:36 <Traxy>    e låna lite och polera sin stav också. “Uh, vill du låna?” Man tycker kanske att han kunde vara gentlemannamässig nog att erbjuda sig att polera den åt henne, men det är sällan 14-åriga pojkar är gentlemän. Ens om de är trevliga, irländska gossar.
Aug 07 16:12:11 <Safir>    “Nej tack, jag såg över min stav nyss” igår, medan hon väntade på Leo i en halvtimme för att han var tvungen att skaka av sig sin idiotiska prefektsyster. Eller, det var va han sa i alla fall. “Men din ser fin och välpolerad ut nu” tillägger hon med ett lite fräckt leende och slår upp boken för att hindra sig själv från att fnissa. Det var något med hans dialekt som fick det att pirra behagligt i henne, så
Aug 07 16:12:15 <Safir>    egentligen ville hon fortsätta prata. “Visst är valerianan lugnande?” tillägger hon även om hon är ganksa säker på sin sak. Hon sätter sig mer till rätta i soffan, försöker hamna i en så fördelaktig pose utan att det ska vara helt uppenbart för alla andra i rummet att hon faktiskt flirtar lite.
Aug 07 16:33:14 <Traxy>    “Okej… och tack,” säger han utan att reflektera över den dubbla meningen, som han totalt missat att uppfatta. Kanske var det dags att ta sig an den där trolldrycksläxan då? Han drar åt sig läroboken och försöker bläddra fram rätt sida samtidigt som han lyssnar på henne. “Mmm, har för mig det,” instämmer han och hittar äntligen rätt sida. Om hans lillebror var där så skulle han gett dem en saklig redogörelse o
Aug 07 16:33:14 <Traxy>    m rotens kemiska sammansättning och varför den var lugnande, men riktigt så engagerad i sina ämnen hade han nog aldrig varit. I alla fall inte Trolldryckslära, som han inte lade ner någon större energi för att klara sig igenom. Men varför göra det, liksom? Fanns roligare ämnen. Mal kan inte låta bli att snegla lite mot Sandy ibland, för hon hade faktiskt väldigt fina brö– ögon! Jajjemensan! Ögon!

Aug 14 13:05:15 <JobbSafir>    Hon läser lite halvhjärtat i spådomskonstboken, det här var ett ämne som hon inte tänkte fortsätta med efter GET. Dels så var det bara att erkänna att hon var dålig på det, dels tyckte hon inte om läraren! De där ryktena om att han hade, eller hade haft, ihop det med en elev bara för att eleven var spådomskunnig var bara trams! Han skulle inte uppskatta en elev om hon, elelr han, så var landets bästa siare! Hon tittar på Malcolm igen, han verkade inte helelr helt koncentrerad. Hon ler lite. “Hittar du det?” Hon tittar på honom med lite uppspärrade ögon och läpparna lätt fuktade.

Aug 14 13:27:53 <Traxy>    “Jarå,” svarar han mellan sitt antecknande. “Det är inte så svårt egentligen, bara dödligt tråkigt.” Han lägger märke till vad hon själv håller på att läsa i, och kan inte låta bli att fråga. “Är det kul att läsa Spådomskonst? Jag funderade på att välja det, men valde Mytologi istället.” Nja, att påstå att han funderat på att välja det var inget annat än en vit lögn. Inte en chans att han tänkte läsa det ämnet! Dels var han inte alls intresserad av ämnet, som verkade alldeles för larvigt och dels verkade läraren inte direkt vara någon man skulle VÄLJA att gå i lära hos. Mytologi tyckte han om, däremot. Där var läraren i fråga trevlig och lärde ut på ett bra sätt!

Aug 14 13:31:04 <JobbSafir> “Spådomskonst är ungefär tre gånger så tråkigt som du kan tänka dig!” säger hon lite dramatiskt och slår ut med handen. “Det mesta är nonsens, resten är gissningar och liiite magkänsla!” Hon suckar djupt. “Professorn är knastertorr och verkar avsky sina elever, han är alltid kort mot oss och jag tror inte han har lett annat än sarkastiskt under de här åren. Just nu så är det astrologi och när jag påpekade att så väldigt mycket är så generellt att det snarare handlar om individen än om när på året man är född, trodde jag nästan han skulle slänga ut mig från lektionen!”

Aug 14 13:37:53 <Traxy>    Mal släpper ifrån sig en liten vissling. “Tur jag inte valde det då!” konstaterar han. “Det är Fisken han heter, va?” Han hade något vagt minne av en ganska lång, mörk typ som alltid brukade se ut ungefär som ett torterat åskmoln. “Han verkar ju inte vara den roligaste typen på skolan, direkt. Du kan inte hoppa av ämnet eller så?” Han hade ingen koll på hur många tillvalsämnen hon läste och ibland kände han att han knappt hade koll på sina egna. Mytologi och Talmagi… bara två, så han kunde inte hoppa av ens om han ville… men det ville han inte heller, å andra sidan.

Aug 14 13:46:35 <JobbSafir>    “Mmmm, Fisher the Fish…” Hoppa av? Det hade hon inte tänkt på… “Njae, jag vill nog inte ge honom nöjet att se mig hoppa av, då skulle han bara få rätt i att jag är värdelös på hans ämne” svarar hon och slår igen boken. Hon sätter sig helt nära Malcolm istället. “Men Trolldryck är jättekul tycker jag” säger hon och lutar sig lite framåt för att titta i Malcolms bok. Hon kan känna värmen från honom och det känns behagligt. “Valeriana är egentliten en rätt ful rot” tillägger hon med ett snett leende

Aug 14 14:05:36 <Traxy>    Det var svårt att hålla tankarna på rätt håll när hon sätter sig bredvid och det är tur att han har boken i knät, för om det var något som troligtvis var värre (!) än målbrottet så var det nog att hans lille vän bestämde sig för att sticka upp huvudet titt som tätt. Kanske om han tänkte på något riktigt osexigt så skulle det bli bättre? Med tanke på vem de precis pratat om så passar Fisken bra, för han var verkligen inte sexig i Mals ögon. “Ähum… jaa,” svarar han och håller blicken mot boken. “Men den ska ju inte vara med i någon skönhetstävling i alla fall, eftersom det är en rot.” Åh gudars! Kinderna färgas lite rosa eftersom han inser att han precis sagt något helkorkat… till en tjej, dessutom!

Aug 14 15:34:25 <Safir>    Hon fnissar åt det han säger om skönhetstävlingen, det är ganska fånigt egentligen. “Awww, du rodnar” säger hon sedan och puttar lite på honom medan hon skrattar och låter spådomskonstboken dunsa ner på golvet. “Valeriana har använts mycket länge, redan under grekernas tid. Valeriana används främst för sömnproblem, men används även för matsmältningsproblem. Valeriana är inflammationshämmande” läser hon högt och kikar under lugg på honom för att se om han fortfarande är generad.

Aug 14 15:59:50 <Traxy>    Att hon PÅPEKAR att han rodnar gör bara att han rodnar ännu mer. Varför behövde hon säga till om det, för?! Det var ju pinsamt! Han var en kille och killar rodnade inte! Han lyckas i alla fall samla ihop sina anletsdrag ordentligt för att sluta rodna till slut. Hon läste i alla fall rätt upp och ner i boken, det hjälper till att fokusera hans tankar. “Mmh, det stämmer,” svarar han. “Så du gillar Trolldryckslära alltså?”

Aug 14 16:03:54 <Safir>    “ja, det är kul, och Blackwell är en jättebra professor!” En av de kvinnliga professorerna Sandrine faktiskt uppriktigt tyckte om och beundrade, men det ville hon inte erkänna. “Ingredienslära är väl sådär, men att brygga saker är roligt! Jag har satt upp mig på kölista till Kittelmästarna, men det är nog tur att jag inte kommit med än, för det skulle nog bli svårt att hinna med…” Hinna med att plugga och ha pojkvän… Fast Leo verkade ju inte så himla intresserad för tillfället, så… Hon ler uppriktigt flirtigt mot Malcolm nu. “Vad tycker du bäst om då?”

Aug 14 16:31:33 <Traxy>    Kittelmästarna? Så hon var en trolldrycksnörd också! Inte för att det var något FEL på nördar – gudarna skulle veta att hans ena lillebror är den största nörden som någonsin vandrat på denna jord! – men alltså… en trolldrycksnörd… Äh. “Astronomi… sånt.” Det var mycket bättre ämnen. Han råkade bara tycka att det fanns roligare ämnen än just att koka trolldrycker. “Kanske borde fortsätta med läxan,” mumlar han sedan, eftersom han börjar känna sig lite obekväm. Hon satt nästan lite för nära… vad ville hon egentligen?

Aug 14 16:47:20 <Safir>    “Astronomi är väl okej, om man bara orkar hålla sig vaken…” Hon märker att hans kroppsspråk skiftar och att han liksom drar sig undan. Antagligen har han kommit på att hon är upptagen… Det borde hon också komma ihåg! Hon ler och böjer sig ner för att plocka upp spådomskonstboken igen.”Frågan är om jag ska fortsätta med den här tråkiga läsningen eller om jag också ska göra trolldrycken…” Hon sätter sig lite längre ifrån honom när hon fiskat upp boken. “Det är väl lika bra jag gör klart den här hemskheten…” muttrar hon och sätter sig tillrätta med boken i knät och försjunker i tystnad.

Aug 17 13:21:10 <Griselda>    “Mmh,” mumlar Mal för sig själv och fortsätter med sin läxa. Han var inte helt omedveten om Leo och hans gäng, och att komma ihåg att Sandy var Leos pojkvän… ja, han ville inte gärna bli misshandlad. Det fanns andra saker han hellre gjorde än att spendera sin tid i sjukhusflygeln. Det fanns ju personer i gänget som gick i Ravenclaw och han ville inte gärna bli sedd tillsammans med Sandy om de trodde att han försökte flirta med henne… även om det faktiskt var tvärtom. Sandy var söt och hon hade fina ögon (och annat) men… hon var inte fullt så söt som t.ex. Isabella.

Aug 17 13:40:17 <SafirJobb>    Sandy försöker begripa det där med måntecken och ascendenter, och i vanliga fall hade hon nog inte haft några problem med det men just nu hade hon svårt att koncentrera sig… Vad gjorde Leo ikväll? Hon försökte beripa vad hon just läst men det slutade bara med att hon bläddrade rastlöst i boken. Hon ställde sig upp. “Nu får det räcka med flummande för ikväll!” sa hon lite halvhögt och tittade ner på Mal och hans trolldrycksläxa. “Tack för sällskapet i alla fall!”

Aug 17 13:52:14 <Griselda>    Mal tittar upp från sin läxa, som han precis håller på att avsluta och nickar lite. “Tack detsamma,” säger han med ett litet leende, eftersom han ändå är en trevlig typ. Det är inte mycket att lägga till, mer än namnet, så han skriver till det på sitt pergament och lägger det åt sidan. Trolldrycksboken far igen äntligen och läggs åt sidan… Vad ska han hitta på nu?

Aug 17 13:54:53 <SafirJobb>    Hon ler mot honom, lite flirtigt är det allt, och lämnar honom ensam med sin bok, eftersom hon beger sig in i biblioteksdelen av sällskapsrummet. Hade hon varit intresserad på allvar hade hon hoppats att han skulkle följa efter om en liten stund, men nu tror hon inte det så hon letar efter en bok om trolldrycksrötter, det skulle vara bra att veta mer om den där valerianaroten! Fast hon kanske borde gå ner till stora biblioteket? Ifall Leo ångrat sig…

**** ENDING LOGGING AT Mon Aug 17 14:40:12 2009

%d bloggers like this: