SYM5 – Dolores

**** BEGIN LOGGING AT Thu Apr 12 16:06:01 2007

Apr 12 16:11:18 <Traxy>    Maighréad Ó Raghallaigh har chockerande nog en mörkblå långklänning på sig idag. Den är ganska tajtsittande och visar upp hennes former på ett sätt som gjorde en del pojkar i klassen lagom distraherade, men hennes gröna klänningar låg i tvätten just precis idag, så det så. Det lockiga, röda håret är uppsatt med ett hårspänne, men hänger löst ned på ryggen på henne.

Apr 12 16:23:00 <Elyene>    Dolores Stainthorp en blond söt tjej från slytherin kliver in i klassrummet och ser sig lite fundersamt omkring. Till slut sätter hon sig ner i närheten av dörren och plockar faktiskt fram pergament hon ville inte riktigt erkänna det men hon gillade ämnet symbolmagi.

Apr 12 16:26:20 <Traxy>    “Goddag,” hälsar hon artigt på folket i klassrummet. “Vi ska börja prata om element idag. Det finns fyra stycken fysiska element, som alla är kopplade till olika väderstreck. Man brukar prata om Luft i Öst, Eld i Syd, Vatten i Väst och Jord i Norr. Läs igenom kapitlet om de olika elementen och rita av symbolerna för dem, till att börja med, och fundera på vilket element som ni tycker bäst om.”

Apr 12 16:46:11 <Elyene>    Dolores börjar läsa igenom texten även om hon har svårt att koncentrera sig, men koncentrationen har absolut ingenting att göra med att ämnet skulle vara trist utan hon hade svårt att koncentrera sig på alla ämnena just nu. Symbolerna är inte så svåra att rita av och det klarar hon av rätt snabbt sedan återgår hon till att välja ut vilket element hon har som favorit.Jordtecknet väljer hon snabbt bort som favorit och funderar rätt länge över lufttecknet. Visst vore det roligt med kunskap och intelligens men hon hade inget av det. Hon hade nyligen fått höra att hon hade ett utseende men det var också allt. Denna tanke får flickan att mörkna i blicken och hon biter sig hårt i läppen så att hon börjar blöda. Hon var inte smart och skulle aldrig bli det hon var korkad helt enkelt så lufttecknet kunde inte ha något med henne att göra. Hon försöker ignorera de tankar hon nu har och tittar på vatten och eld istället hon ville så gärna ha kärlek och vänskap men hade inget och hade aldrig haft det så varför skulle hon då ha tecknet som favorit? Ingen ville ha henne som varken vän eller som flickvän för ingen kunde älska henne. Eld däremot det där med förstörelse och kraft det passade just nu och Dolores ville verkligen ha kraft hon ville ha mod att kunna få bort den gnagande obehgaskänsla hon nuförtiden alltid hade med sig.

Apr 12 17:00:59 <Traxy>    Maggie passar på att skapa några illusioner av månen medan hon väntar på att eleverna ska ha läst och funderat färdigt. Som tur var var det bara ett kort kapitel, så det dröjer inte så länge tills dess att hon fortsätter. “Hur många valde luft?” Några elever räcker upp en hand. “Vatten? Jord? Eld?”

Apr 12 17:18:46 <Elyene>    Dolores räcker upp en hand på eld däremot sträckte hon den inte särskilt högt då hon helst ville undvika uppmärksamhet. Flickan avskydde att få för mycket uppmärksamhet riktad mot sig i alla fall på lektioner. Hon svarade aldrig på frågor om hon inte fick fråga direkt riktad mot sig. Nuförtiden ville hon inte märkas på annat sätt heller utseendemässigt hade hon annars alltid fått uppmärksamhet men nu försökte hon att inte dra till sig särskilt mycket blickar helt enkelt.

Apr 12 17:21:30 <Traxy>    Det är en annan elev än just Dolores som får förklara varför de tycker sig vara Eld-tecken. Sedan förklarar hon varför hon ritat upp fyra månfaser bakom sig. “Nymånen syns inte alls, eftersom månen då är uppe på dagen. Man kan se det som att den avtagande månens effekter förstärks under denna tid, eftersom det är en bra tid för att definitivt avsluta saker och fullt ut bli av med saker. Dess symbol är en svart ring. Denna symbol är inte speciellt kraftfull. Vid den tilltagande månen är kraften på väg tillbaka och ses uner nattens första del, vilket förstärker utveckling och skapande. Dess symbol, en cirkel med en svart högersida och en vit vänstersida, används för att förbättra hälsa, förstärka relationer och ge fruktbarhet.”

Apr 12 17:26:28 <Elyene>    Dolores antecknar lite smått även om hon har tankarna på annat håll hon får i alla fall fram det hon tror är det vikigaste och det är att symbolen är en svart ring för nymånen och att den inte heller är så kraftfull. Dolores ser för ett ögonblick ett par blåa ögon framför henne och hon känner på sin kropp ett par nariga händer hon stelnar till i den rörelse hon sitter och stirrar tomt framför sig, flickan är nu helt blek i ansiktet. Helst vill hon bara springa från lektionen och spy hon mådde plötsligt väldigt illa. Dolores tvingar bort synen framför sig och försöker koncentrera sig på månfaserna istället.

Apr 12 17:28:13 <Traxy>    “Fullmånen syns hela natten, vilket innebär att det är den som är allra kraftigast. Detta betyder att den kan vara svår att bemästra, och man riskerar att blir lättretad och irriterad. Främst används dess symbol, som är en vit ring, för att få kraft och styrka. Observera att det kan vara riskfyllt.” Hon själv kunde påverkas rejält av fullmånen, särskilt om hon hade PMS. “Den avtagande månen syns bara den sista delen av natten, och är därför mindre kraftfull, men också lättare att arbeta med. Eftersom månen nu är på väg bort kan dess symbol, en ring som är vit på väntersidan och svart på högersidan, användas när man vill bli av med någonting. Det kan vara allt från en dålig relation till en icke önskad egenskap.”

Apr 12 17:30:08 <Elyene>    En vit ring för kraft och styrka det kanske hon skulle behöva. Kanske skulle hon försöka göra sig en sådan vit ring att ha som halsband eller något undrar om det då skulle hälpa henne.

Apr 12 17:31:40 <Traxy|away>    “Ni har fem minuters rast nu. När ni kommer tillbaka ska vi prata om runor.” Och de har rast dels på grund av att de har det och dels för att Traxy måste laga mat, och säger att det är rast utifall att Elyene har gått när hon kommer tillbaka, men då har de iaf gjort 5ab.

Apr 12 17:32:59 <Elyene>    Fast den sista symbolen skulle hon också behöva ha egentligen skulle hon göra sig ett eget arbmand och ha de olika symbolerna som symboler. Dolores reser inte på sig under rasten utan stirrar tomt ut genom fönstret och är djupt försjunken i tankar inte allt för positiva tankar. Tur att Elyene antagligen kommer vara kvar för då kanske Dolores skulle kunna få även lektion c.

Apr 12 19:31:42 <Traxy>    Det har gått ungefär fem minuter, och då är det dags att komma tillbaka till klassrummet, där Maggie väntar med en samling runor uppskrivna på svarta tavlan. “Är det någon som även läser Forntida Runor, möjligtvis?”

Apr 12 19:32:58 <Elyene>    Dolores som suttit still på sin plats vänder blicken mot professorn när hon börjar tala igen. Däremot visar hon ingen reaktion på att hon har läst forntida runor. Marjorie läste ämnet och verkade älska det men å anda sidan så älskade Marjorie nästintill alla ämnena.

Apr 12 19:42:11 <Traxy>    Några elever räcker upp händerna och får berätta att felvända runor ger motsatt effekt och liknande. “Fehu är den första runan i det fornnordiska alfabetet. Det består av ett rakt streck, med två korta diagonala streck som går uppåt åt höger på högersidan av strecket – Ungefär som ett F. Denna runa symboliserar välstånd. Detta kan betyda rikedom, men syftar ofast på den psykiska, inre varianten.”

Apr 12 19:43:37 <Elyene>    Den psykiska inre varianten lät betydligt bättre. Hon var trött på det där med rikedom det verkade bara förstöra människor även om hon faktiskt trivdes med att vara rik och ha det bekvämt. Något saknades ändå alltid det hade hon rätt tidigt fått lära sig, pengar kunde inte köpa allt.

Apr 12 19:57:21 <Traxy>    “Den andra runan, Uruz, ser ut ungefär som ett R där den översta halvcirkeln klippts bort eller ett n. Den står för styrka och mod. Raidho är i princip ett spetsigt R, som symboliserar resa, och därmed förhoppningsvis även reselycka. Denna reselycka skulle kunna gälla en fysisk resa, men syftar oftast snarare på vår resa genom livet.” Symbolerna syns också på tavlan, som sagt. “Wunja är istället ett spetsigt P, som symboliserar sinnesfrid och lycka.”

Apr 12 19:59:14 <Elyene>    Den sista runan som professorn nämner gillar Dolores den tänker hon nog läsa lite extra om och blir faktiskt lite förvånad själv över att vilja läsa något extra. Fast hon behövde börja plugga en hel del inför grundexamen. Nu hade hon pluggat en hel del i det här ämnet och hon behvöde lägga ner mycket tid på förvandnligskonsten för den var viktigare.

Apr 12 20:10:18 <Traxy>    “Den ganska kända runan Algiz ser ut som ett Y, men mittenstrecket fortsätter upp genom klykan. Den används för att erhålla skydd och försvar. Viktigt är att denna runa beskyddar älgen och straffar de som skada den. Av den anledningen kan den användas för att hålla rovdjur borta.” Allt var väl kanske inte sådär enormt relevant för eleverna, men hon hade mycket att tänka på för tillfället.

Apr 12 20:11:40 <Elyene>    Dolores förstår inte riktigt varför den ska beskydda just älgen men det kunde ha en annan symbol också kanske. Älgen kunde kanske stå för den jagade som behövde beskydd så skulle hon nog tolka det och då gillade hon runan.

Apr 12 20:15:36 <Traxy>    “Biork är en annan runa som liknar vår moderna variant, på det sätt att det är ett spetsigt B, som symboliserar kärlek och omvårdnad om andra.” Hon sneglar lite mot klockan. Om hon skyndade sig så skulle de hinna de sista två runorna innan klockan ringer ut. “Ehwaz ser ut nästan exakt som vårt moderna M, med skillnaden att ‘spetsen’ inte går ner så långt i mitten. Den innebär harmoni, såväl inom oss själva som i våra relationer med andra.”

Apr 12 20:18:48 <Elyene>    Ehwaz lät som en rätt bra runa att kunna också. Dolores antecknar lite grann för det var trots allt intressant och hon skulle nästan ha velat läsa forntida runor. Fast hon skulle aldrig orka läsa in något i efterhand.

Apr 12 20:29:14 <Traxy>    “Othala är en annan ganska känd runa, formad som en kantig ögla. På amuletter används den oftast för att ge god skörd och trygghet på det materiella stadiet. Missbrukas av vissa främlingsfientliga grupperingar i mugglarvärlden.” Längre hinner hon inte, för skolklockan ringer ut. Läxa hinner hon inte ge någon, för flera av eleverna har redan kommit halvvägs ur rummet.

Apr 12 20:34:25 <Elyene>    Dolores hinner inte tänka så mycket på den sista runan utan hör skolklockan vilket får henne att resa på sig och plocka ihop sina saker innan hon snabbt försvinner ut ur klassrummet.

%d