Logan vill reda ut en sak

Safir
PostPosted: Tue Jul 15, 2008 07:14
Logan hade fortfarande brevet han fått med morgonposten i fickan på sin blå klädnad när han kom in i lärarrummet efter lunchen. Han hade skaffat sig ett flertal blå klädnader sedan han blivit elevhemsföreståndare, och upptäckte till sin förvåning och förtjusning att han trivdes riktigt bra i dem, trots att han tyckt att det var lite väl färgstarkt till en början.
Han häller upp en kopp te och pressar i ganska mycket citron innan han ser sig om för att förhoppningsvis få syn på Edgar Fisher, som han gärna vill växla ett par ord med.

TraXy
PostPosted: Tue Jul 15, 2008 21:10
Det var lyckligtvis inte samma dag som han hade försovit sig och bara hunnit med en snabbdusch och sedan behövt älga iväg till Norrtornet och i beskrivningarna påminde han lite väl mycket om en Mr. Darcy som precis klivit upp ur ett dopp i sjön… Vilket iofs var trevligt att föreställa sig – Mr. Darcy med en nordirländsk dialekt är trots allt inte direkt världens osexigaste dagdröm. Den här gången var han iklädd sina vanliga svarta kläder, eftersom de inte längre låg i tvätten, men han ser fortfarande bister ut när han kommer in i lärarrummet, slående lik professor Snape… om än inte så motbjudande till utseendet som han beskrivs i böckerna. Han tar sig en kopp te han också och sätter sig ned i ett mörkt hörn.

Safir
PostPosted: Wed Jul 16, 2008 06:50
Eftersom Logan är synnerligen straight så ger han blanka fasen i om Fisken är lik en snygg mugglare eller trollkarl, eller en död fisk, det viktiga är att mannen är där så Logan kan fråga en sak. Så med ett artigt leende slår han sig ner i en fåtölj bredvid Edgar och ställer sin tekopp på bordet. “Mycket att göra, Fisher?” säger han vänligt. “Jag hörde att ni vikarierar i trollkonsthistoria för tillfället?”
De där professorerna som bara undervisade sjätte- och sjundeårselever, och inte gjorde något annat på skolan, hade han aldrig begripit sig på. Men det var ju inte hans sak heller, det var ju upp till rektorn, men att ha ett kärnämne och vara elevhemsföreståndare var synnerligen arbetsamt! Men Fisher hade åtminstone treor och uppåt, och visat sig ha tid att rycka in för en kollega, det var ett plus i Logans ögon!

TraXy
PostPosted: Wed Jul 16, 2008 22:55
“Verkligen inte,” svarar Fisken och ger Logan en mörk blick under sitt mörka, axellånga hår. Han hade bara ryckt in i en enstaka lektion någon gång, och det gjorde honom inte till någon vikarie i det där superfåniga ämnet som inte tjänade någonting till. Om det var något han skulle kunna tänka sig att bli kallad vikarie om så var det Talmagi och Forntida Runor, eftersom bägge egentligen var en del utav Spådomskonsten, som egentligen var det enda han brydde sig om. Att Logan satt sig ned bredvid honom gör honom inte på bättre humör heller. Logan var alldeles för trevlig för hans smak. Folk som satte sig ner en bra bit ifrån, höll klaffen och lät honom vara ifred var bra. Inte folk som ger sig tusan på att börja kallprata om struntsaker. Fisken börjar nästan omedvetet att gnida ena handens långa fingrar mot tinningen, eftersom han kan känna att han är på väg att få ett nytt migränanfall. Det var hälsovådligt att vara lärare!

Safir
PostPosted: Thu Jul 17, 2008 08:30
“Åh?” säger Logan och de vänliga bruna ögonen betraktar honom förvånat. “Men ni måste ha ryckt in vid något tillfälle, för jag har en gnällig förstaårselev som beklagade sig i morse över att ni ignorerat honom fullständigt på en lektion i just det ämnet.” Logan sträcker sig efter sin tekopp, en ganska så sträv hand, van vid diverse kemikalier och med ärr från flertalet gånger då drakskinnshanskarna haft små hål eller han faktiskt struntat i dem helt och hållet, greppar stadigt fatet. “Jag har fått flera klagomål på unge Atrox, så jag tänkte bara höra vad som egentligen hände” tillägger han med ett leende som antyder att arbetet som professor är ansträngande, men det kan inte jämföras med vad en elevhemsföreståndare måste stå ut med.

TraXy
PostPosted: Thu Jul 17, 2008 11:33
Ahh. På så sätt. Det måste ha varit den där infernaliska snorungen som envisades med att räcka upp handen. “Eleverna blev instruerade specifikt att sitta tysta och lyssna. Mr. Atrox räckte genast upp handen, utan hänsyn till mina instruktioner. Något som hans klasskamrater var betydligt bättre på.” Om Logan tyckte att det var så prövande att vara elevhemsföreståndare så borde han avgå, enligt ordstävet ‘if you can’t stand the heat, get out of the kitchen’, skulle Fisken ha tyckt om han hade snappat upp att det var särskilt prövande att vara EHF och inte bara professor. Klart att han vet att det är prövande att vara lärare – men trots det så hade han ansökt om platsen i alla fall, eftersom det trots allt rörde sig om tredjeårselever och uppåt, och åtminstone de äldre eleverna kunde vara ganska vettiga ibland. “Vad mig anbelangar störde han lektionen, så han ska enbart vara tacksam över att han inte fick något poängavdrag.”

Safir
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 04:52
“Jag förstår” säger Logan och smuttar på den heta drycken. “Och ni såg uppenbarligen ingen anledning till att ta reda på vad han ville.” Det är inte en fråga, det är ett konstaterande. Han stryker sig över skäggstubben, den var inte så lång att han såg ovårdad ut, men han behövde nog raka sig till middagen i alla fall.
“Ja, det är ju alltid lite besvärligt när man inte undervisar i sitt eget ämne, man minns ju inte allt på rak arm, och en del frågor kan vara synnerligen krångliga, även om de kommer från en förstaårselev.” Han ler vänligt men har bestämt sig för att Fishers svar hade fått underkänt. Nog för att Atrox var en rätt så arrogant unge, men man ignorerar inte sina elever direkt. Hade det varit tredje eller fjärde frågan så hade kanske även Logan bett ungen koncentrera sig på det han skulle läsa och vara tyst en stund.

TraXy
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 11:01
Ifrågasatte Sand verkligen hans kunskapsnivå? Det var det fräckaste! Om den där ungen ställt en fråga som han inte hade kunnat besvara, vilket han anser föga troligt med tanke på att det var en simpel förstaårselev, så hade han helt enkelt hänvisat till läroboken! Trodde han verkligen på fullaste allvar att han, Edgar Fisher, hade ignorerat en uppsträckt hand för att han var rädd för att inte kunna besvara en förstaårselevs fråga?! Nog för att Sand var en uppblåst Ravenclaware, men någon jäkla måtta får det ändå vara på fjamset!
Edgar fnyser. “Med tanke på att hans arm skjöt upp i vädret redan innan vi börjat gå igenom något som hade med ämnet att göra så betvivlar jag starkt att vad han än önskade störa sina klasskamrater med, så hade det då rakt inte något med Trollkonsthistoria att göra. Därav att han fick vänta.”
Han hoppas sannerligen att den lilla lymmeln inte tänkte sig att börja läsa Spådomskonst i trean! Om han gjorde det, så hoppas han i alla fall att han har hunnit bli lite mer mogen och mindre självgod.
“Om det var något som inte rörde ämnet så kunde han kommit och frågat om detta i slutet av lektionen, istället för att försöka ta upp värdefull lektionstid med ovidkommande saker. Om det hade varit en fråga om Trollkonsthistoria hade han med största sannolikhet räckt upp handen när föreläsningen faktiskt hade börjat, eftersom det först då hade funnits något att fråga om.”
Att pojken hade gått till sin elevhemsföreståndare bara för att han inte hade fått ställa en fråga och att elevhemsföreståndaren följde upp det utan att ens verka tänka var bara så… så förbenat korkat, men å andra sidan, hade han verkligen förväntat sig något bättre ifrån folk ifrån det elevhemmet, när han vet vad de egentligen går för, när de inte har näsorna begravda i skolböcker? Att överge sitt nyfödda barn för att dess mor dött i barnsäng, för att inte tala om hur bra de kunde vara på att mobba yngre elever. Det finns med andra ord vissa skäl till att Edgar Fisher inte är så förtjust i folk, och i synnerhet inte Ravenclaware…

Safir
PostPosted: Fri Jul 18, 2008 14:06
Logan skrattar lite. “Där ser man. Jag fick intrycket att att ni vägrade låta honom fråga om något som ni gick igenom på lektionen, tur att jag hörde mig för om hur det egentligen var.”
Atrox hade en förmåga att irritera folk, det måste tillstås, men man kunde ju inte klandra honom med tanke på hans släkt. Borde inte bibliotekarien ha dragit sig tillbaka för länge sedan, till exempel? Det var irriterande att hon var kvar, för hon fick honom att känna sig som 16 år igen…
“Jag håller definitivt med er om att värdefull lektionstid inte ska slösas bort. Tack för klargörandet! Nu ska jag bara leta upp den unge mannen i fråga och hindra honom från att klaga hos Madame Atrox. Man vet ju aldrig, nästa gång ni behöver någon specialbok skulle den ju kunna vara mystiskt utlånad, och det går ju verkligen inte för sig!” Logan reser sig och ler sitt allra käckaste leende och tänker att Fisher skulle han aldrig prata mer med om det gick att undvika, karl’n var ju torrare än fnöske och så tråkig och dessutom lättprovocerad. Men det kunde han säkert inte hjälpa. eller nå’t. “Ha en fortsatt bra dag!” tillägger han med en vänlig nick och lämnar lärarrummet efter att ha ställt undan tekoppen efter sig.

TraXy
PostPosted: Mon Jul 21, 2008 12:43
Edgar skrattar inte alls, men frågan är om han överhuvudtaget visste hur man gjorde. “Ingen orsak,” säger han torrt och utan att le, för han tänker inte ställa upp på att vara klämkäck. I själva verket vore det bara bra om han hade så lite med Logan Sand att göra som möjligt, så att Logan tänkte undvika honom hade passat honom alldeles utmärkt, även om han inte känner till det. Det var bara synd att själv inte var elevhemsföreståndare, så hade han kunnat vara skadeglad över att Ravenclaw kommit sist i elevhemscupen nu senast. Inte bara kommit sist, utan kommit rejält sist, med stor marginal. Förvisso hade Slytherin snuvats på segern med ynka nio poäng, men det betydde ändå att de var i toppen, till skillnad från de där förbannade plugghästarna. Edgar tar snabbt och dricker ur sin kopp, slängde ett snabbt öga bland tebladen för att se vad de hade att säga, innan han ställde undan koppen han också och försvann tillbaka upp till Norrtornet, där han kunde vara ifred.

%d bloggers like this: