SYO – Cindy

Datum: 2006-11-26 16:45:04

[14:27] <Kakaosak> Cinderella Christie vandrar in i korridoren utanför sin elevhemsföreståndares kontor. Hon var lite frusen och hade därför den mörka manteln över axlarna. Hennes mage gjorde ont av oro. Inte för att prata med läraren, utan för så mycket annat.

[14:27] <Angfiel> Melvin Vellarvo sitter på sitt kontor som vanligt, och som han har gjort hela dagen känns det som för att ha utvecklingssamtal med de som går i femman. Visserligen inte mer än en enda klass men eftersom han valt att lägga dem alla på en dag blir det lite jobbigt i längden. Fast hellre det än att det ska vara utspritt, minimera lidandet till en dag passar honom bättre. Han har flickans papper och utvärderingar redo och väntar bara på att hon ska dyka upp.

[14:28] <Kakaosak> Hon stannar framför dörren och knackar på. Förhoppningsvis var han inte där, så hon kunde gå därifrån och gömma sig i något bortglömt klassrum och vara ifred.

[14:29] <Angfiel> “Stig in.” svarar han och förväntar sig att hon också ska göra det. Hans grå, kalla ögon borrar sig in i flickan när hon väl gör det och han gör en gest att hon kan sätta sig ner också. Så tillvida att hon verkligen kommer in i kontoret och inte bara springer iväg (:P) Hans kontor är inte det minsta hemtrevligt, litet och mörkt och ganska så kallt med stenväggar. Det finns endast en bokhylla, ett skrivbort och två stolar i rummet och allt annat är kalt. Kandelabrar lyser upp rummet men ändå inte tillräckligt.

[14:31] <Kakaosak> Femteårsflickan kommer mycket väl in i rummet och stänger dörren efter sig. “Sir” säger hon och sätter sig ner där hon blir anvisad. Rummet var inte imponerande. Bara för att han var elevhemsföreståndare, var han tvungen att vara så stereotypt slytherinsk i sin smak? Varför var hon ens Slytherinare?

[14:34] <Angfiel> Till viss del kan man kalla Melvin för typiskt slytherinsk men anledningen till att han har det som han har det är inte för att han direkt trivs i rummet utan för at andra definitivt inte gör det, vilket leder till att de inte stannar längre än nödvändigt vilket faller professorn i smaken alldeles utmärkt. “Ni har utmärkta betyg Fröken Christie och har alltid haft. Vad ni ska välja nästa år är inte svårt med tanke på att ni sannorligen kommer kunna gå allt. Då är frågan. Vad vill ni göra i framtiden?”

[14:36] <Kakaosak> “Vems svar vill ni ha, sir? Mitt eller mina föräldrars?” svarar hon trött. Hennes systrar hade alltid varit bra på att plugga och sånt, hennes yngre systrar också, nu när den ena gick i trean och den andra i ettan. Hon hade alltid behövt göra mer än sitt bästa för att göra sina föräldrar nöjda, och inte ens då räckte det till. Att hon inte ens utsetts till prefekt hade gjort henne ännu mer till ett misslyckande i deras ögon.

[14:38] <Angfiel> “Inget emot dina föräldrar fröken Christie men jag vill ha ditt eget svar.” säger han efter at ha höjt lite frågande på ögonbrynet. Det var inte ett svar han väntat sig men ett svar han respekterar. Det var tyvärr så att de flesta familjer som han hade att göra med kontrollerade ganska hårt vad deras barn skulle bli, men sådant är han inte intresserad av. Man måste göra det man vill göra i livet helt enkelt.

[14:42] <Kakaosak> Hennes eget svar? Cindy måste fundera på detta, för ingen hade frågat HENNE förut. “Jag vet faktiskt inte, sir”, svarar hon sedan. “Jag har aldrig haft tid att tänka efter själv.” Vad ville hon bli? Något som skulle reta hennes föräldrar. Om hon var utstött av dem kunde hon lika gärna gå hela vägen. Å andra sidan tyckte hon inte om sport. Kanske kunde hon jobba med mugglarrelationer på ministeriet? Fast det var ändå ett ministeriejobb, och det skulle vara acceptabelt.

[14:48] <Angfiel> “Ni har inte funderat på det alls.” antgingen så var flickan så hunsad hemma att hon inte ens tillåtit sig tänka på det eller så var hon en av de eleverna osm hadebra betyg men ingen aning om vad de ville bli. Det senare har han ingen som helst förståelse och respekt för. Man skulle ha tydliga mål i livet annars kom man minsan ingenstans! Hans grå ögon erbjuder inte mycket tröst men han frågar ändå “Vilka ämnen tycker ni om?”

[14:51] <Kakaosak> Jag vet inte, tänkte hon säga, eftersom hon aldrig sett skolan som något hon gick i för att hon själv ville det, utan något hon gjorde för att göra sina föräldrar till lags. “Reinkarnation är kul”, svarar hon, för det tyckte hon faktiskt och så läste Zoe det också och det var ju alltid ett plus. “Trolldryckslära är väl rätt okej också.”

[14:55] <Angfiel> Melvin nickar lite och tittar genom sina papper med vilka ämnen man kan läsa i sexan som är nya och han läser upp dessa för henne också. “Är det några där som intresserar fröken?” Han är ganska behaglig just nu men det är för att han biter tillbaka kommentarer om ungar som inte har vett att tänka på sin framtid alls!

[14:58] <Kakaosak> “Flera stycken”, svarar Cindy ärligt. “Mugglarstudier läser jag gärna, och Spiritism verkar intressant, och kanske Ufologi också.” Spiritism och Ufologi mest för att Zoe brukade tjata sig varm om dessa ämnen hon planerade att läsa nästa år, så hon hade också börjat bli övertygad om att de var bra att läsa. Trolldomsjuridik kom inte på frågan.

[15:07] <Angfiel> Melvin nickar, inte hans val av ämnen så men mycket bra. Förutom möjligtvis mugglarstudier som han faktiskt brukade rekomendera till sina elever som ville ha något slags jobb på ministeriet i framtiden. “Bra, ni har lite koll i alla fall.” i hans ton märks det lite av syrligheten men det var ju samtidigt inget direkt ovanligt. Han lutar sig bakåt i sin bekväma stol och betraktar flickan. “Något mer?”

[15:17] <Kakaosak> “Kanske journalist”, säger hon, men vet inte riktigt varför. Var hon duktig på att skriva? Inte som hon kände till i alla fall. Men nej, det fanns inget mer hon ville tala om med honom. Nej, inte med honom, verkligen inte.

[15:37] <Angfiel> “Journalist låter som ett val, men tänk över det.” Han tar upp en redan förberedd hög med broschyrer som han ger till alla eleverna. “Läs genom dessa.” menar han medan han ger dem till henne och det var nog läge för henne att tänka igenom det också, inte bara vela. “Tänk genom vad Ni vill göra.” lägger han till med en menande betoning på ordet ni.

[16:04] <Kakaosak> “Ja sir, tack sir”, svarar Cindy när hon tar emot broschyrerna. “Jag ska studera dem noga.” Hon pressar fram ett litet leende mot honom och hoppas att han låter henne slippa därifrån snart. Hon hade fortfarande ont i magen. Kanske skulle hon gå ner till quidditchplanen och se om någon höll på att träna. Angel kanske…

[16:06] <Angfiel> Melvin nickar och säger heller inget mer än så till flickan för han antar att hon kan visa sig ut själv, det var ju faktiskt inte överdrivet svårt att hitta en dörr i ett litet utrymme.

[16:07] <Kakaosak> Inte när man var en fullt normalbegåvad tös i alla fall. Cindy reser sig, mumlar ett “Adjö professorn,” och vandrar sedan därifrån. Kanske kunde hon läsa broschyrerna på quidditchläktarna om nu Gryffindor faktiskt spelade? Hon vandrar i alla fall ditåt för att se om så var fallet.

%d bloggers like this: