Chris får utbrott i Stora Salen

**** BEGIN LOGGING AT Thu Apr 05 16:06:35 2007

Apr 05 16:19:18 <Traxy>    Chris sitter och äter kvällsmat i stora salen. Han funderar fortfarande mycket över det där paketet han fått  några dagar tidigare. Det oroade honom. Hans pappa hade inte råd att lägga pengar på en massa presenter till honom, så det betydde att hans pappa varit full igen och spenderat pengar han inte har och så måste han lämna tillbaka alltign sedan. Det hade Chris varit med om fler gånger än han kunde räkna, så varför inte den här gången också?
Apr 05 16:23:16 <Traxy>    De klarblå ögonen är sorgsna och kläderna är inte mycket mer inspirerade heller. En sliten skoluniform som han använt i tre hela år nu och som använts av en annan person några år dessförinnan. Slipsen var samma som köpts tre år tidigare också och glasögonen är fortfarande ihoplappade.

Apr 05 16:23:46 <Admanta>    I stora salen satt Toby med uppspärrade ögon. Framför näsan hade han en bok som han vägrade sluta läsa, den var så spännande att han inte lade märke till någonting som hände runt omkring honom. Maten framför honom var kanppt rörd och hans vänstra hand höll i en gaffel med sedan länge kallnad köttfärslimpa på. Boken som fångat pojkens intresse hette “Det gömda landet” och hade fångat Tobys intresse totalt.
Apr 05 16:25:55 <Admanta>    Vid Hufflepuffs bord satt Amanda Bones och slängde i sig sin mat. Hon hade kommit sent till maten den kvällen och skulle iväg till en träning snart. Matsalen var nästan tom, det satt bara ett fåtal personer vid varje bord. Men Amanda lade märke till att en av dessa var hennes yngre bror, det tillhörde inte vanligheterna att hennes rastlöse bror orkade sitta kvar så länge och vad som verkade vara ännu mer otroligt var att han läste en bok … nog för att Toby pluggade en del men så uppslukad av en bok brukade han aldrig bli, det var han som sagt för rastlös till. Hon åt snabbt upp och gick fram till sin bror. “Vad är det du läser egentligen”.
Apr 05 16:27:45 <Admanta>    Toby såg förvirrat upp på sin syster och det tog ett tag för honom att återvända till verkligheten. “Öh, va” sa han och såg sin syster. “Öh, hej…eh…det gömda landet” sa han frånvarande

Apr 05 16:28:14 <Traxy>    Det enda Chris har att läsa – eftersom han inte ville söla ner sina skolböcker eller biblioteksböcker eftersom han inte hade råd att köpa nya – är brevet han fått från sin pappa i paketet. “Det blir inget långt brev, men jag har haft fullt upp! I år skulle jag vilja att vi firade jul tillsammans, bara du och jag, så skriv inte upp dig på listan över elever som stannar över jullovet i år. Jag har en sak att berätta för dig, men jag vill helst göra det öga-mot-öga. Jag kommer och möter dig på King’s Cross när Hogwartsexpressen kommer dit. Du kan väl höra av dig när du vet vilken tid/dag det blir? Jag hade egentligen tänkt spara detta paket till juldagen, men jag tänkte att lite nya kläder skulle kunna komma till pass redan nu. Om du tittar noga i lådan, så ska du se att det finns något du kan använda nästa gång det är Hogsmeade-utflykt också.” Han viker ihop det för femtielfte gången och suckar.

Apr 05 16:36:35 <Admanta>    Amanda såg på boken i sin brors hand och försökte se vad boken handlade om. “Är det boken du köpte sist vi var i Hogsmeade” sa hon. Hennes bror såg lika förvirrat upp igen och en aning irriterat oxå, han ville inte bli avbruten. “Ja” sa han irriterat. “Men det var ju längesedan du köpte den” sa Amanda. “Ja, men….jag har inte orkat läsa den förrän nu…” sa han ännu mer irriterat. “Men nu kan jag inte släppa den” sa han. Amanda lutade sig fram för att se vad författaren hette. “Robert Malford” läste hon högt. “Vad lustigt, en kille i mitt elevhem heter oxå Malford” sa hon sådär i förbifarten. Toby slutade genast att läsa. “Vad sa du? Malford…vem då?” sa Toby helt plötsligt mycket intresserad. “Chris, heter han” sa Amanda och såg bort mot Hufflepufss bord. “Han sitter där borta” sa hon och pekade.

Apr 05 16:46:57 <Traxy>    Pojken vid Hufflepuffbordet fortsätter äta sin risgrynspudding under tystnad. Egentligen ville han svära åt någon att lämna honom ifred, men nu var det ingen som störde honom. Mycket få människor alls i stora salen, ju.

Apr 05 16:50:18 <Admanta>    Toby såg bort mot pojken “Han kanske känner författaren?” sa Toby hoppfullt och reste sig upp och gick helt sonika bort till Chris vid Hufflarnas bord. “Hej, är det du som är Chris?” sa han kort

Apr 05 17:06:36 <Traxy>    Ett blondlockigt hårburr rör sig och en nu fjortonårig pojke tittar upp. “Uh, jaa?” säger han lite undrande, eftersom det trots allt inte hörde till vanligheterna att folk undrade vem han var. Om det var någon som ville kommentera hans slitna klädsel så tänkte han be dem fara och flyga!

Apr 05 17:11:47 <Admanta>    Toby viftade lite med boken i sin hand. “Känner du någon som heter Robert Malford, en släkting till dig kanske?” sa han hoppfullt. Det hade varit så coolt, man kanske kunde få en autograf eller lite insidetips om en eventuell uppföljare.

Apr 05 17:14:02 <Traxy>    Chris tittar lite nyfiket mot boken. “Min pappa heter Robert,” säger han och tänker att det är lite småcoolt att en författare heter så, för då skulle man ju nästan kunna låtsas som att man var släkt. “Vad är det för bok?” säger han sedan, eftersom han aldrig sett den förr. Inte för att han kanske var den som läste mest idogt heller, iofs, men ibland kan man ju höra talas om kända böcker ändå.

Apr 05 17:16:59 <Admanta>    “Är det din pappa som skrivit boken!” sa Toby exalterat. “Den heter ‘det gömda landet’ men det vet du säkert redan juh” sa han och skrattade lite.

Apr 05 17:22:32 <Evil>    Cate kommer ner i matsalen eftersom en av hennes böcker ligget där. Hon hade glömt den vid maten, även om man inte skulle läsa när man åt. Hon hörde en Gryffindorelev nämna boken Det gömda landet, vilket gjorde hene intresserad. “Hej, chris,” sa hon när hon fick syn på honom. “Det gömda landet, den är bra,” säger hon och ler lite.

Apr 05 17:22:33 <Traxy>    “Va? Näee…” protesterar han, för nu är han förvirrad! Hans pappa är en fattig suput som tycker synd om sig själv alldeles för mycket och som inte har ryckt upp sig trots att det var flera år sedan hans fru och två tredjedelar av ättlingarna dött i en flygolycka! Bob Malford var ingen författare, han var ett vrak! “hej Cate,” säger han sedan när han får syn på sitt span, men just nu börjar det bli lite för mycket för honom det här. Är det fler som läst den här boken och tror att hans pappa är nån sorts författare???

Apr 05 17:26:27 <Admanta>    “Jaha” sa Toby en aning besviket. “Men är det fler i din släkt som heter så då kanske” sa Toby och såg sedan på Cate. Han hade egentligen ingen aning om vem hon var men hon hade ju läst boken oxå. “Visst är den bra” sa han till Cate “Jag har inte läst ut den än, men det jag läst hittills är skitbra”

Apr 05 17:31:57 <Evil>    Cate nickade mot pojken från Gryffindor. “Jag har läst ut den. Läste ut den i morse, faktistk. Det är verkligne skitbra, innehåller allt man vill att en bok ska innehålla,” säger hon och ler. Sen vänder sig hon mot Chris. “Just det, författaren heter ju Malford. Är ni släkt?” säger Cate och kommer plötsligt på att boken var tillägnad någon… Vem var det nu igen?

Apr 05 17:33:09 <Traxy>    Det var ju precis det Toby frågat om bara en halv minut tidigare! Nu börjar han faktiskt bli ganska förbannad! Komma här  och tro att bara för att man råkar ha samma efternamn så måste man vara släkt!! “Måste man vara släkt för att man råkar ha samma efternamn?” svarar Chris kallt. Hans humör är verkligen inte det bästa, men han kunde bli ganska grinig om han var ledsen, och att Chris var ledsen var inte helt ovanligt.

Apr 05 17:53:42 <Admanta>    Amanda och Toby såg på varandra. Alla som hette Bones var de släkt med så…ja. Toby såg på Chris “Förlåt” sa han och såg på sin syster med rynkade ögonbryn och frågade tyst med blicken om han alltid var så här butter.
Apr 05 17:56:51 <Admanta>    “Men boken är ju tillägnad en ‘Chris'” påpekade Toby och tog fram boken och visade Chris genom att ta fram boken och bläddra fram till första sidan.

Apr 05 17:57:47 <Evil>    Cate tittar mot Toby. Just det, Chris var det! Hon skulle precis säga just det, men ångrade sig. Chris skulle nog inte tycka det var så kul när alla sa det. Oroligt tittade hon på chris, för att se reaktionen.

Apr 05 18:03:29 <Traxy>    Chris ser ner i boken. Det står mycket riktigt “Till Chris” i den, alldeles i början. Han reser sig snabbt och är rejält förbannad nu. “Det finns fler människor som heter Chris och som känner en Robert Malford!” halvskriker han nu, så arg är han. “Min pappa är ingen författare, okej?! Han är ett fegt, usligt fyllo och jag hatar honom!!” Och med de orden springer han iväg eftersom han inte vill att de ska se att han gråter. Han hatade inte sin far. Inte egentligen. Men nu var han ledsen och arg eftersom han  blivit påmind om hur illa ställt han egentligen har det där hemma.

Apr 05 18:07:00 <Admanta>    Toby blev sjukt förvånad och en som belv ännu mer förvånad blev Amanda som aldrig sett pojken så upprörd. Hon kände bara den snälla och vänliga Chris från sitt elevhem. Båda två såg på Cate.

Apr 05 18:11:25 <Evil>    Cate ser först efter Chris. Så hade hon aldrig sett honom. Hon vänder sig sakta mot Toby ocg Amanda. “Oj,” säger hon tyst. “Jag har aldrig sett honom så upprörd. Jag sticker nog mot Hufflepuffs sälskpsrum coh kollar om han gick dit,” säger hon tyst innan ohn ta sin bok och rusar iväg.

Apr 05 18:16:35 <Traxy>    Några andra elever i den nästan avfolkade salen har hört när chris skrek och viskar nu upphetsat med varandra. Vem var pojken och hade han intesagt något om Robert Malford? Var inte det han som skrivit den där boken??? OMG!
Apr 05 18:19:14 <Traxy>    Sanjeev har nästan krockat med Chris ute i hallen, och sagt något i stil med “brinner det i baken på dig eller?!” efter honom, men släppt det och gått in i Stora Salen, där han nästan krockar med Cate. “Ska Hufflepuff starta terränglöpningslag eller vad är det frågan om?” säger han småleendes till Cate.

Apr 05 18:20:05 <Evil>    Cate skrattar till. “Bra idé men jag ska bara kolla vad Chris tog vägen. Han blev lite… Upprörd,” säger hon och rusar iväg. Sen rusar hon tillbaka. “Såg du möjligen Chris?”

Apr 05 18:23:11 <Traxy>    “Ja han hade eld i baken, verkade det som,” svarar Sanjeev som pekar åt det hållet han sett Chris springa. Han flyttar sig åt sidan så att hon kan komma förbi och sedan går han fram till Amanda och Toby, eftersom Amanda säkert hade en bra redogörelse för vad som hänt. “Hej, vad är det som hänt?”

Apr 05 20:29:14 <Admanta>    “Tja, jag vet inte riktigt” sa Amanda. “Vi stod och pratade med Chris om den här boken” Amanda uppmande sin bror att visa den” och frågade om han visste vem författaren var eftersom han råkar heta samma efternamn. Och då blev han väldigt arg och fick ett utbrott om sin far, att han hatade honom…eller ja, han råkar heta samma sak som författaren så han kanske belv påmind om det…och…ja…jag vet inte. Jag har aldrig sett Chris sån” sa Amanda oroligt och såg på sin prefekt kollega. Hon ville gärna oxå gå efter Chris och prata med honom men insåg att det kanske var bäst att lämna honom ifred.

Apr 05 20:49:49 <Traxy>    ” ‘Det gömda landet’ av Robert Malford,” läser Sanjeev högt. “Jag har hört talas om den. Den lär ska vara bra? Har funderat på att köpa den, faktiskt. Är den bra?” Sedan kommer han på att orsaken att han frågat var att en yngre elev var upprörd. Han harklar sig och ser ner i golvet lite generat. “Umm, jag menar… Inte jag heller.”

Apr 05 22:30:35 <Admanta>    Toby kunde inte låta bli att bli lite entusiastisk. “Visst den är skitbra” hann han säga innan han fick en stöt i sidan av sin syster. “Aj” sa han kort. “Något måste ha hänt med hans far och när vi påminde honom om namnet så väckte det kanske onda minnen till liv” sa Amanda till saanjev.

Apr 05 22:43:09 <Traxy>    “Vi kanske borde prata med honom,” funderar Sanjeev. “Fast han får nog lugna ner sig lite först. Han… verkade inte på så bra humör.” Det var lite att ta i i underkant, men ibland var det bäst att lämna folk ifred när de var på dåligt humör. “Han brukar ju vara ganska positiv, men… har hört att de är ganska fattiga.” Det var inget illa menat, för Sanjeev var inte den som pratade skit om folk, utan mer en observation.

**** ENDING LOGGING AT Thu Apr 05 23:40:44 2007

%d bloggers like this: