TAL4 – Chris & Phatt

**** BEGIN LOGGING AT Thu Mar 29 13:09:47 2007

Mar 29 13:13:48 <Traxy>    Av de lärare som inte är inspärrade på St. Mungos efter diverse träffar med Dödsmumsare så finns det två lärare som skulle kunna ge den här lektionen. Den ena är roligare än den andra. Därför är det en manlig lärare som väntar på eleverna i klassrummet man vanligtvis hade Talmagi i. Talmagi skulle de ha nu också.

Mar 29 13:24:35 <Angfiel>    Phatsiny O’Greys har ryggsäcken på ryggen och den rödrandiga slipsen lite på sned när hon kommer in i klassrummet inte åtföljd av Leo eftersom han inte tar det här ämnet. Hon hälsar på professorn och sätter sig ner, drar upp en bok och börjar bläddra lite i den.

Mar 29 13:26:49 <Traxy>    När Christian Malford dyker upp i klassrummet så reagerar han på att det är så mörkt där. ‘Varför är gardinerna fördragna?’ funderar han för sig själv medan han sätter sig ned på en ledig plats, vilket råkar vara bredvid Phatts. Det är i alla fall inte Merula, och Gryffindorare var det ju inget fel på. Han ler lite mot flickan. “Hej,” hälsar han och hälsar även artigt på läraren de skulle ha. Eftersom Chris inte läser Spådomskonst vet han inte vem läraren är, men han såg då förskräckligt dyster ut. Inte blev man väl sån av Talmagi?’

Mar 29 13:35:09 <Traxy>    Läraren har skrivit ner “Prof. Fisher” på svarta tavlan, så att de skulle slippa fråga vem han var och så att han skulle slippa upprepa sig. “Ni har säkert haft jättefina sommarlov,” inleder läraren vasst. “Men jag är inte intresserad av att höra vad ni gjorde på dessa, lika lite ni är intresserade av vad jag gjort på mitt, så därför börjar vi med en gång.” Edgar är som vanligt klädd i svart, vilket går i färg med hans hår. Han är lång som en stör och ser ut att ha råkat ut för en permanent Fieri Acerbus-förtrollning, om Traxy minns rätt.

Mar 29 13:40:55 <Angfiel>    Bara för att läraren säger sådär så blir Phatt självfallet väldigt nyfiken på vad en surkart som honom hållit på med under sommaren. Och bara för att hon tänker sådana tankar får hon fram en bild av mannen i huvudet när han har på sig knallgula speedos och en färgglad badboll under armen och kommer springandes mot vattnet. Phatt måste fejka en mindre hostattack för att lyckas dölja det skrattanfallet som kom efter sådana tankar.

Mar 29 13:43:34 <Traxy>    Liknande bilder rör sig inte genom Chris’ tankar, men han hör sin bänkgranne frusta till i en hostattack, så han önskar att han kunde erbjuda henne en halstablett eller något ifall hon blivit förkyld nu början av terminen, men det har han inga. “Är du okej?” viskar han istället, omtänksam som vanligt.

Mar 29 13:45:00 <Angfiel>    “Ingen fara” får hon ur sig och tittar ursäktande mot professorn samtidigt som hon slår sig lite på bröstet för att få det att verka som att hon inte bara fejkhostat.

Mar 29 13:50:13 <Traxy>    Vad Edgar tror om hostattacken låter han inte visa. Han höjer bara ett mörkt ögonbryn och kommenterar inget om det. “Ni har fått lära er hur man räknar ut sina olika tal. Nu får ni börja lära er vad de betyder också. Mitt namntal är 1. Om ni hämtat er ifrån hostattacken kanske ni kan förklara för klassen vilka egenskaper jag har då?” Det var en retorisk fråga, riktad till Phatts, eftersom hon försökt dra uppmärksamhet till sig. Typiskt Gryffindorare.

Mar 29 14:02:00 <Angfiel>    Phatt letar efter den informationen i sitt minne och kommer sedan på vad hon läst om just ettor. Först hade hon tänkt svara det som passar in på en tvåa men hon var tvungen att omvärdera detta då hon kastade en blick på mannen, han kunde inte vara en tvåa. Tur att hon inte gjorde det misstaget i alla fall. “Då skulle jag säga att ni är realistisk, ambitiös, strävsam och ärlig. Och att ni kan satsa på en karriär som författare, sir.” Det var inte allt som fanns om ettor men det var det hon kom ihåg.

Mar 29 14:05:35 <Traxy>    “Om jag hade haft ettan som födelsetal, ja,” svarar han torrt. “Men det var inte det jag frågade efter. “Fem poängs avdrag för att ni inte kan hålla isär begreppen. Kanske er bänkkamrat kan besvara min fråga istället?”

Mar 29 14:06:22 <Traxy>    Chris tycker att det var väldigt orättvist gjort av läraren att dra av så många poäng för en sådan pyttesak, men å andra sidan verkade det inte vara en snäll lärare. Sedan visste han inte svaret på frågan heller, och blir rädd för att säga något som skulle beröva Hufflepuff poäng.

Mar 29 14:07:33 <Traxy>    “Har ni tunghäfta?” undrar Edgar därför kyligt. “Ni kan läsa innantill, hoppas jag?” Boken framför Chris slår upp sig på en sida där det står om siffran 1, och det gjorde den utan att Chris själv rört vid den. Den otäcka läraren måste ha gjort det! När han får syn på vad det står om hur ettor kan vara får han svårt att låta bli att flina, men tvingar sig själv att hålla masken. Bara han inte fick avdrag! Men han hade ju bett om att han skulle läsa innantill, och Chris kunde ju inte gärna hjälpa vad det stod i boken. Alltså harklar han sig och läser det det står, inte utan att le nöjt inombords. “Ettor kan stå på sig och tala för sig själva, men de har lätt att bli övermodiga, burdusa och egoistiska. Liksom att talet ett kan betyda ledare, vinnare och förnyare kan det även betyda tyranner. Ettor är gärna envisa, och man ska akta sig för att gå ivägen för dem. Sir.”

Mar 29 14:10:27 <Angfiel>    Phatts ögon smalnar och hon blänger på läraren. Hon har lust att fräsa åt honom att han visst frågat efter vilka egenskaper han skulle ha haft om han var en etta men nej då ville han vara en gnällig surkart så fick han väll vara det då. Pucko professor!

Mar 29 14:12:48 <Traxy>    Fisken går bakom katedern och dubbelkollar att det verkligen står så, så att det inte bara var eleven som försökte vara näsvis, för då jävlar! Men det var det inte, upptäcker han. Det står faktiskt så. Något snopen över att inte få tillrättavisa en Hufflepuffare också så kniper han ihop munnen och muttrar något om att ettan symboliserar början och förnyan och är associerat med solen, styrka och söndagar. “Ni kan läsa om vad det står om tvåorna själva,” tillägger han surt och sätter sig ner och tjurar bakom katedern.

Mar 29 14:19:02 <Angfiel>    Phatt sätter sig och läser i boken och surar hon också för att hon dragit på sig ett avdrag. Hennes tankar är inte direkt trevliga när det gäller professorn och hon önskar att hon kunde kasta en äcklig förtrollning på honom eller något liknande.

Mar 29 14:23:23 <Traxy>    Chris myser för sig själv över att han kunnat sätta läraren på plats genom att göra som han blev tillsagd, så han är inte lika grinig, även om han tyckte att läraren varit väldigt orättvis mot den där Gryffindortjejen, som han inte ritkigt vet vad hon heter. Kanske borde han prata med någon om detta? Kanske kunde de gå till studierektorn eller något senare och prata om det, för att gå till elevhemsföreståndaren… nej, han kan inte tänka sig att Flynn skulle gå vidare med det. Bexhill kanske var annorlunda, men lärare höll säkert varandra om ryggen, så att det inte var någon idé.

Mar 29 14:27:29 <Angfiel>    Phatt skulle inte få för sig att gå till en annan lärare eller en rektor om sådana saker, för det var ändå småsaker sånt och hon kommer nog inte bry sig alltför mycket om ett par dagar. Hon lär aldrig tycka om läraren men ja att få avdrag hörde lite till skolan.

Mar 29 14:30:12 <Traxy>    När de fått läsa en stund så förklarar Fisken till slut att det är dags att ha tio minuters rast innan de går vidare med nästa två siffror. Han tänkte ägna rasten åt att lura ut hur han skulle kunna göra för att de skulle vara så tysta och lämna honom ifred så mycket som möjligt. Kanske skulle han ge dem i uppdrag att skriva uppsats? Det var en lockande tanke.

Mar 29 14:36:17 <Angfiel>    Phatt avskyr att skriva uppsats men eftersom hon inte vet hans tankar kring sånt kan hon inte muttra om han tänker göra det riktigt än. Istället så viskar hon till sin bänkkamrat “vilket pucko va” och eftersom eleverna hade börjar röra på sig i klassrummet så borde läraren inte höra hennes kommentar.

Mar 29 14:42:52 <Traxy>    Det gör han inte heller, särskilt som han har tankarna på annat håll. Chris håller däremot helt med henne. “Ja, så kan man väl inte göra heller?!” viskar han upprört på väg ut. Det var skönt att få sträcka på benen lite och kunna ventilera sin frustration. Bara läraren inte följde efter dem och hörde vad de sade…

Mar 29 14:45:22 <Traxy>    Att följa efter eleverna ut i ljuset och tjuvlyssna på dem var inget han hade planerat. Tvärtom. Han låter istället dörren slå igen så att han kan få vara ifred ett tag. Han föredrog att ha Spådomskonst, helt klart.

Mar 29 14:58:34 <Traxy>    När det gått tio minuter är det dags att samlas i klassrummet igen. Edgar har bestämt sig för att de ska få läsa om treor och roa sig med att skriva ner alla tre-saker de kan komma på, som typ treklöver, kristendomens treenighet, hinduernas tre stora gudar och liknande. Så att de ser hur ofta förekommande talet är. Det är den första uppgiften de får, så Chris sätter sig ner och börjar läsa om siffran tre och vad den innebär, och börjar sedan försöka komma på saker som att alla goda ting är tre och liknande.

Mar 29 15:09:36 <Leffe-away>    Phatt läser också men är inte jättefokuserad på uppgiften men det är säkert inte så många elever i och för sig heller. Hon skriver ner några saker på sitt papper som hon kan komma på men de är inte så jättemånga.

Mar 29 15:12:24 <Traxy>    “Som läxa till nästa vecka har ni att skriva en uppsats om vad som kännetecknar fyror och femmor, och att ni funderar på hur siffran fyra påverkar ert nuvarande skolår,” säger Edgar efter ett tag. Han skulle tyvärr ha dem nästa vecka också, men det ansåg han vara ‘for him to know and for them to find out’. “Ni kan gå,” tillägger han sedan och hoppas att eleverna ska vara lika raska i att springa därifrån som han är att bli av med dem.

Mar 29 15:15:41 <Leffe-away>    Phatt är definitivt en av dessa och kommer iväg ganska så snabbt från lektionen. Att hon inte tycker att professorn är en surkart och pottsork är kanske inte sådär jättekonstigt inte för att Phatt skulle använda orden som så men andemeningen kommer ju i alla fall fram.

Mar 29 15:17:41 <Traxy>    En som är hack i häl på Phatts och har bråttom därifrån är så klart en viss Hufflepuffgosse, som tyckte att det var synd att lektionerna blivit så här. Professor Hurlywin hade varit mycket trevligare ju. Nästa vecka är han tillbaka i det mörklagda klassrummet, där han lämnar in sin lagom prydligt skrivna uppsats på katedern innan han går och sätter sig.

Mar 29 15:24:27 <Traxy>    “Har någon kommit fram till hur det påverkar er att gå just fjärde året, baserat på numerologi?” undrar Fisken när alla är församlade. Det hade de säkert inte luskat ut. Chris hade i alla fall inte gjort det, för han kunde inte se något direkt samband mellan fjärde året och det som kännetecknade siffran fyra, så han räcker i alla fall inte upp handen.

Mar 29 15:25:55 <Leffe-away>    Inte Phatt heller eftersom hon avskyr professorn och hade inga planer på att prata för huvudtaget på lektionen om han inte var elak nog och peka på henne. Då fick hon väll så lov att svara något som han skulle tolka som fel och som hon skulle få avdrag för den surgubben.

Mar 29 15:28:48 <Traxy>    Lyckligtvis slipper både Phatts och Chris besvara frågan. Istället var det en lömsk slytherinare som fick äran att delge sina tankar och teorier. Det var svårt att avgöra om personen svarade sade det Fisken ville höra eller om det var bara för att han kom ifrån slytherin som pojken fick poäng. Vilket det än var var inte Chris särskilt intresserad. “Talet sex anses perfekt eftersom det är summan av ett, två och tre, och delbart med de samma, och är då även det fullkomliga talet – lyckans, harmonins, jämviktens och kraftens tal,” säger Fisken, som var på bättre humör idag och ville hålla föreläsning, konstigt nog. Han ser lika dyster ut som vanligt, men något verkade ha ändrats till det bättre. Eftersom det handlar om sex funderar Chris på ifall det kanske var så att Fisken hade fått napp, har-har.

Mar 29 15:36:01 <Leffe-away>    För Merulas skulle så hoppas inte Angfiel det fast mannen kan ju i och för sig inte leva i celibat hela livet heller, även om Merula föredragit det så. Phatt skriver snabbt ner det mesta av det som sägs och hon har en tendens att faktiskt få ner rätt mycket, även om hon har kramp i handen efter varje lektion.

Mar 29 15:39:11 <Traxy>    Nej, han hade inte fått sig något alls. Han var bara på bättre humör, av någon anledning, men humör brukar ju gå upp och ner lite. Kanske var det för att de gick mot mörkare tider nu, även om det var en vecka minst kvar till höstdagjämningen. Han längtade dit, för det betydde också att det snart var läge att ändra klockorna till vintertid, och då blev det mörkt och härligt! Så hade han haft sin första lektion med de nya treorna under veckan också, och då hade han träffat Merula, så det var kanske därför han var på bra humör. “Siffran återfinns i Davids sexkantiga stjärna, och de som är födda sexor är romantiska snarare än sensuella, de agerar osjälviskt för andra, är målmedvetna och har ett glatt humör, men kan också vara omedgörliga och envisa.” Själv var Edgar ingen sexa utan en femma.

Mar 29 15:45:54 <Leffe-away>    Så Layton är en sexa alltså (:P) Nu är det inget som Phatt tänker på eftersom hon faktiskt inte känner pojken alls. Istället så lyssnar hon och skriver så fort hon bara förmår för även om hon inte gillar läraren så är ju inte det en ursäkt för att inte få bra betyg, eller hyfsade bra betyg iaf.

Mar 29 15:47:54 <Traxy>    Chris hade räknat ut att hans namntal var åtta, så han antecknar lite sporadiskt vad det står om sexor, eftersom det inte var lika intressant för honom, men han ville ju gärna få ett Acceptabelt i betyg åtminstone, gärna något ännu bättre än så.

Mar 29 15:48:43 <Traxy>    “Även om de avskyr bråk så kan de vara ytterst sega slagskämpar, och tvekar inte att engagera sig för dem som är svagare och försöker bekämpa alla orättvisor så tidigt som möjligt.” Att sexan hör ihop med såna här saker låter väldigt mycket som kortet 6 i Stora Arkanan i tarotlekar. The Lovers. Sedan låter det ganska mycket som Kräftan också. “Kärlek till familjen och hemmet, precis som en pålitlighet och ett öga för skönhet präglas sexorna av, som har sin lyckodag på fredag och styrs av planeten Venus.”

Mar 29 15:52:28 <Leffe-away>    Även om Phatt skulle ha några frågor så skulle det inte falla henne in att räcka upp handen när de har den här professorn utan det får vänta tills en dag då de inte har en vikarie faktiskt. Nu har hon dock inga frågor utan lyssnar mest och som sagt skriver så att fjäderpennan glöder.

Mar 29 15:53:09 <Traxy>    Nu läste han inte spådomskonst, så eventuella kopplingar till tarotlekar och horoskop går honom obemärkt förbi. Istället sitter Chris och funderar för sig själv på helt andra saker. Saker som ifall han skulle bjuda ut Cate på en dejt nästa gång det var Hogsmeadehelg eller så… Det hade ju varit lite spännande…

Mar 29 15:55:21 <Traxy>    “Har man sex som födelsetal är man hjälpsam, samvetsgrann, uppriktig, harmonisk, och optimistisk. Med sex som namntal passar man förmodligen bra som målare, bildhuggare, musiker, skådespelare, trädgårdsmästare, frisör, skräddare eller arkitekt. Har ni några frågor?” Trots att det lät som att om de hade frågor så kunde de ta och köra upp dem nånstans där solen inte skiner, eller vad som helst, bara de inte ställer dem till honom, så lät det samtidigt som att om nu någon verkligen HADE en fråga så kunde han nog kanske tänka sig att besvara den. Inte för att Chris vill ställa honom någon fråga, då. Han sitter tyst och börjar plocka ihop sina saker eftersom det lät som att lektionen börjar närma sitt slut.

Mar 29 16:02:43 <Leffe-away>    Phatt har som sagt inte heller några frågor och låter bli att räcka upp handen hon med. Om hon som sagt hade haft några skulle hon ändå inte räckt upp hande.

Mar 29 16:06:39 <Traxy>    “Ni kan gå,” blir avskedsorden samtidigt som skolklockan ringer ut. Även om han kanske inte rä den som har mest bråttom att komam därifrån så går det ändå ganska bra för honom att skynda sig bort.

%d bloggers like this: