ÖRT3b – Chris & O’Greys

Session Start: Mon Aug 14 17:17:41 2006

Session Ident: #ört3b
[15:50] * Now talking in #ört3b

[15:54] <Angfiel> Phatsiny och Leoman O’Greys kliver in i växthuset som de ska vara i och sätter sig snabbt ner på varsin stol. Leo avskyr rent ut sagt örtlära och har alla intentioner på att sluta så fort det bara går medan Phatt tycker om ämnet, sålänge det inte var så mycket tråkig teori hela tiden.

[15:56] <Traxy> En elev som också tar sig till växthuset, med entusiastiska kliv. Christian Malford fullkomligt älskade allt som hade med växter och göra! Han kommer in i växthuset och sätter sig ganska långt fram, där han brukade sitta. Han ler lite åt de andra eleverna medan han packar upp pergament och penna ifrån den slitna väskan.

[16:09] <Traxy> In i växthuset, vars tropiska klimat inte alls stör mannen med khakishorts, sandaler och hawaiiskjorta (herregud, det var ju mycket varmare än så hemma i Australien!), glider en ung man med skäggstubb och solglasögon in. Han påminner en del om Sawyer i Lost, fast är yngre och snyggare och mer… surfig. Och definitivt mer Australiensisk. “P’kaaa mates,” hälsar han med ett bländvitt leende han spenderat åtskilliga timmar framför spegeln med att öva sig på.

[16:12] <Angfiel> Leo rätar på sig och ser riktigt glad ut, det är ju hans favoritlärare som nyss kommit in genom dörren. Han var verkligen så som leo verkligen vill vara, helt och hållert. Phatt är dock inte alls lika nöjd utan snörper på munnen och tittar ogillande på sin bror.

[16:14] <Traxy> Chris studerar detta nya ansikte med lite intresse. Han visste inte vem mannen var, även om han kunde känna igen dialekten. Varför såg han ut som att en surfingbräda saknades? Och varför tog han inte av sig solglasögonen? Nej, han är nog lite mer inne på Phatts linje.

[16:16] <Traxy> “Tjenahej, killaråtjejer,” hälsar Brien och krafsar ner ett sirligt ‘Brien Morgan’ på tavlan. Han är nära att skriva något annat än ‘ien’ efter ‘Br’ men ändrar sig i sista sekund. Han hade aldrig riktigt gillat att heta Bruce. Det var så stereotypt. “Har ni hört talas om skelört nån gång?”

[16:18] <Angfiel> Leo ångrar att han inte pluggat till lektionen så han kan tyvärr inte räcka upp handen. Han önskar att han kunde göra det men istället blir det hans syster som får upp handen i vädret.

[16:21] <Traxy> Chris räcker också upp en hand, men eftersom Brien föredrar att fjäska med tjejer, så är det Phatts som får ordet. “Jajemen, bruden, kör på!”

[16:22] <Traxy> Han firar av ett soldränkt leende mot henne, för att charmera henne så att hon blir alldeles kollrig.

[16:23] <Angfiel> “Det är en medicinalväxt som fördes in i landet av munkar. Den användes mot gulsotssjuka men man får se upp för växten är giftig om man inte hanterar den rätt.” svarar hon ganska självsäkert och ler lite falskt mot professorn så han ska bli nöjd.

[16:35] <Traxy> “Schysst,” tycker Brien som nickar lite mot Chris, som han sett också höll upp handen. “Du då?”

[16:36] <Angfiel> Phatt kan inte låta bli att fnysa till om än lågt och eftersom Brien hade pratar precis då var det nog ingen mer än Leo som hörde henne. Att han hörde är rätt uppenbart då han ger henne en mycket ogillande blick.

[16:36] <Traxy> “Växten orsakar diarré och kräkningar och kan leda till medvetslöshet och att blodcirkulationen slutar att fungera, sir,” svarar han och tar ner handen. “Man trodde att den botade gulsot eftersom blommorna och den giftiga växtsaften är gula.”

[16:37] <Traxy> “Jo,” svarar Brien, “så var det. Vad använde man den till då? Någon som kan det?” Ett charmigt leende mot flickorna igen. Återigen räcker Chris upp handen.

[16:40] <Angfiel> Phatt skakar bara lite lätt på huvudet och ler lite dumt mot professorn. Okey hon kunde svaret men hon tänkte inte räcka upp handen och smöra för den här inoljade äckelgubben! okey lite orättvist att kalla honom för gubbe men det var den bästa förolämpningen hon kunde komma tänka på.

[16:42] <Traxy> Eftersom Brien själv inte är direkt hemma på växter och sånt där tjafs, så låter han alltså lektionen hålla sig själv. Han är rätt bekväm av sig. “Du där.” Han pekar på Chris.

[16:44] <Traxy> “Förr i tiden använde man skelörten som ett kramplösande medel vid i magen och och tarmen och sånt, sir. Den är bra på att stoppa bakteriespridning och har använts mot vårtor och skabb.” Chris må ha fattat agg mot läraren, men det förhindrade honom inte ifrån att vara påläst och besvara frågor. Han ville trots allt försöka visa sig duktig och samla ihop poäng till sitt elevhem.

[16:46] <Traxy> “Varför kan du så mycket om skelört, grabben? Har du tänkt förgifta dina klasskamrater, kanske?” Brien flinar lite och viftar med ögonbrynen i ett försök att vara rolig. Chris hoppas innerligt att ingen i klassrummet ska få för sig att påstå att han tänkt förgifta klasskamraterna och att det är därför han tyckte om Örtlära. Eller rättare sagt, vilket Traxy glömde få med i ovanstående text, att de skulle skvallra om det till HogwartsAgenten.

[16:49] <Traxy> Den unge Hufflepuffaren, som verkligen inte hyste några mordiska tankar – mer än möjligtvis om en viss professor Morgan – blänger lite på honom till svar. Han tänkte inte sänka sig till den nivån att han besvarade det där tramset!

[16:51] <Angfiel> Phatt har lust att säga något till professorn om att det nog var han som ville förgifta folk men låter bli då hon säkert skulle få avdrag och strafftjänst. Leo däremot skrattar till och flinar. Det var ju ett helt fantastiskt roligt skämt, och något han skulle se till att reta plugghästen för sen också.

[16:52] <Traxy> “Alla har vi ämnen vi tycker bättre eller sämre om,” säger han därför bara. Han var mer intelligent än att börja bråka med en lärare. – Brien flinar till svar. “OOh, lite aggressiv, va? Tagga nu ner några watt, hörredu, vi vill inte ha något blodbad här inte.” Han drar efter andan lite och skrattar kort och lite nervöst. “Kan du lika mycket om odört också?”

[17:07] <Traxy> “Ja, sir,” svarar Chris. “Den är mycket giftig och har använts för att avrätta fångar med förr i tiden. Munkar använde den också ibland, i lagom doser, eftersom den är… umm… lugnande, sir.”

[17:12] <Traxy> “Det är det,” instämmer Brien. “Du där.” Han pekar mot Leo. “Kan du något om stormhatt? Det är också en giftväxt,” tipsar han om, ifall Leo inte förstått detta.

[17:22] <Leffe-matas> Leo måste leta lång i sitt minne efter information till stormhatten men något som hans mamma berättat finns där inne. “Det finns inget botemedel utan man måste vänta för att giftet ska gå ur kroppen om man ska överleva.”

[21:12] <Traxy> “Annars dör man en fruktansvärt plågsam död?” Brien låter nästan förhoppningsfull. Av någon anledning. Du då, vad kan du?” Frågan riktar sig mot Phatts.

[21:17] <Angfiel> Leo skrattar till. Okey ond plågsam död kanske inte var det roligaste men han ville verka tuff inför professorn och därför skrattar han ändå. Detta får Phatt att bara blänga ännu mer ilsket på honom. “Man avrättade fångar med den förr i tiden.” svarar hon torrt för hon tänkte inte säga mer än så. Faktum är att hon är riktigt ursinnig och önskar inget annat än att rusa ut och skrika på någon.

%d bloggers like this: