FIL3 – Chris & Merula

**** BEGIN LOGGING AT Wed Mar 28 15:28:44 2007

Mar 28 15:37:47 <Traxy>    Hufflepuffaren Christian Malford är en av de första att dyka upp utanför filosofisalen, som idag är låst och ingen lärare finns i sikte. “Nähä,” tänker han lite besviket och sätter sig på ett fönsterbräde och väntar. Förhoppningsvis skulle professor Lancaster dyka upp snart. Han hoppas på att få syn på Marjorie, för han hade inte sett till henne idag. Han hoppas verkligen inte att få se Merula.

Mar 28 15:40:33 <Angfiel>    Men Merula Autumn är den som han får så lov att få syn på eftersom hon dyker upp till lektionen kort efter att Chris har kommit dit. Hon ser ingen annan Slytherinare där vilket inte har någon stor betydelse eftersom hon ändå inte skulle ha inlett en konversation med dem. “Du” säger hon drypande av den besvikelse och irritation som hon känner när hon får syn på pojken. Det är ganska faschinerande att ett ord kan säga så mycket.

Mar 28 15:43:56 <Traxy>    “Skulle precis säga detsamma,” muttrar Chris till svar. Vem ville plåga honom på det här sättet?! Det var inte kul längre! Det fanns alldeles för många lektioner med den där förbannade tjejen i! Kunde han inte bara få vara ifred någon enda gång?! Eller åtminstone vara med Marjorie, som trots allt var en okej människa trots att hon gick i Slytherin. Hans klarblå ögon skjuter blixtar.

Mar 28 15:54:10 <Angfiel>    “Jag är förvånad att du är intelligent nog att kunna sätta ihop meningar” svarar Merula överlägset och lutar sig mot stenväggen i korridoren. Hon bryr sig inte ett dugg om de andra eleverna som dyker upp vilket inte är konstigt för hon är ganska fokuserad på Chris.

Mar 28 15:56:32 <Traxy>    “Du är verkligen superlöjlig,” konstaterar Chris, som korsar armarna och ser åt ett annat håll, med näsan i vädret. Han tänkte inte prata mer med henne nu. Alls!

Mar 28 15:58:36 <Traxy>    Som tur var slipper han vänta särskilt länge på att läraren dyker upp. Denna lärare är en stilig och vansinnigt charmig irländare vid namn Eamonn Sheridan – mörkt hår med grå tinningars charm, underbara ögon, mörka kläder i jordnära färger, 50-årsåldern. En våt dröm! Han betraktar de församlade eleverna och bland dessa finns tydligen två som inte verkade stå på god fot med varandra, men det var ju sällan Hufflepuffare och Slytherinare var bästa vänner… “Goddag,” hälsar han. “Ska ni komma in då?” Han låser upp dörren och låter eleverna traska in.

Mar 28 16:00:53 <Angfiel>    Beh. Vidrigt! Är ungefär det som flickan tänker om pojken tillbaka och hon vägrar prata med honom mer, dessutom såg det inte bra ut om hon snackade med honom när resten av klassen också dykt upp. De kanske skulle få för sig att de var kompisar eller något liknande perverst.

Mar 28 16:01:07 <Traxy>    Som tur var slipper han vänta särskilt länge på att läraren dyker upp. Denna lärare är en stilig och vansinnigt charmig irländare vid namn Eamonn Sheridan – mörkt hår med grå tinningars charm, underbara ögon, mörka kläder i jordnära färger, 50-årsåldern. En våt dröm! Han betraktar de församlade eleverna och bland dessa finns tydligen två som inte verkade stå på god fot med varandra, men det var ju sällan Hufflepuffare och Slytherinare var bästa vänner… “Goddag,” hälsar han. “Ska ni komma in då?” Han låser upp dörren och låter eleverna traska in.

Mar 28 16:08:09 <Traxy>    Chris ser fortfarande inte åt Merula medan han traskar in i klassrummet och sätter sig på en plats han hoppas är så långt ifrån Merula man kan komma, så de skulle slippa jobba med varandra idag också. “Var är professor Lancaster?” undrar han sedan, eftersom han var lite besviken över att inte se den ordinarie läraren.

Mar 28 16:10:13 <Traxy>    “Han har tyvärr råkat ut för ett virus och… behöver ta det lugnt ett tag,” förklarar Eamonn som inte vill säga att det är hambovirus karln drabbats av och att han är fullt upptagen med att dansa hambo i sitt rum för att kunna hålla lektion. “Jag är professor Sheridan, och en gång i tiden läste jag Filosofi precis som ni gör nu. Jag är inte filosofisk som professor Lancaster, men det får gå ändå!” Han ler snett, vilket får några flickor att börja fnittra fjolligt.

Mar 28 16:10:47 <Angfiel>    Merula hade också önskat sig att hennes plats i rummet skulle bli på andra sidan klassrummet men eftersom hon är sist att gå in i klassrummet, hon hatar att trängas, och Marjorie inte dykt upp så blir det tyvärr så att den platsen som är kvar är den precis bredvid pojken. Vilka magiska karfter hade något emot henne egentligen? Hon hade väll inte gjort något? Med suren uppsyn så sätter hon sig bredvid pojken och plockar fram sina skrivdon. Hon är dock en av de få flickor i rummet som inte bryr sig om professorns utseende, hon är ju redan intresserad av en annan professor, inte för att hon är medveten om detta men ändå, och om man visste hur fisken såg ut så skulle man förstå att hon inte faller för vilket utseende som helst.

Mar 28 16:12:37 <Traxy>    Om Chris hade kunnat läsa tankar hade han rullat runt på golvet av skratt just nu, men tyvärr har han inga sådana begåvningar. Istället nickar han bara lite till svar och tänker att det får väl gå med den här jeppen istället helt enkelt. Kanske mådde Lancaster bättre nästa vecka igen.

Mar 28 16:21:36 <Traxy>    “Jag hoppas att ni har läst på till idag och har den där uppsatsen att lämna in som ni skulle skriva om atomteori? Ni som gjort den kan komma och lämna den här på katedern.” Chris reser sig genast och lämnar in sin skrivning som han hoppades var till professorns behag. Det var å andra sidan inte Eamonn som skulle läsa den, men det spelar ju ingen roll. Sedan går Chris och sätter sig ner igen. Förhoppningsvis skulle de slippa diskutera atomteori för den verkade apsvår.

Mar 28 16:23:57 <Angfiel>    Merula lämnar in sina sidor också, en aning längre än den skulle vara men hon kunde ju inte låta bli att skriva sina tankar på ämnet heller. Sedan så sätter hon sig på sin plats brevid den där äckliga frukostflingan igen och tänker försöka koncentrera sig på läraren istället för han som sitter bredvid henne.

Mar 28 16:27:27 <Traxy>    På svarta tavlan skriver fyra olika kritor upp varsin fråga med små gnisslande ljud. “Ni sitter redan två och två. Ni får välja ut en av dessa frågor och diskutera den ifrån alla håll och kanter. Välj vilken ni vill. Sätt igång!”

  1. Anser ni att materialismen eller idealismen är mest trolig, eller är en blandning mellan de båda troligast?
  2. Består själen av materia eller inte?
  3. Är strängteorin en trolig teori? Skulle den på något sätt gå att bevisa med hjälp av magi om den nu är sann?
  4. Vad är magi? Går det att förklara den materialistiskt eller idealistiskt?

Mar 28 17:49:54 <Traxy>    Chris ögnar igenom frågorna och säger sedan “Nej, jag tror inte att själen består av materia. Jag tror den består av energi, för energi försvinner inte, den bara omvandlas.” Det finns visserligen det som säger att man lättar några antal gram i dödsögonblicket, men det kan ju lika gärna vara gaser som går ur en. Han trodde på reinkarnation och allt sånt där som hade med döda människor att göra, för ‘hej min mamma är död’ är något Chris kan använda som n00b-hälsning.

Mar 28 18:13:40 <Traxy>    För att se så att alla verkligen diskuterar går Eamonn mellan de olika bänkarna och lägger sig i diskussionerna i några minuter innan han går vidare till nästa. Han lyssnar intresserat på eleverna i bänken bredvid Chris och Merula för tillfället, men skulle snart komma till dem också.

Mar 28 18:27:01 <Angfiel>    “Det är klart att det är energier, magiska energier” menar Merula som då är fullblodshäxa och aldrig ens skulle vilja förstå allt det här om atomer och liknande. Det frågan var bara så löjlig att det var inte sant jue. Sedan ska det erkännas att flickan inte är på riktigt den nivån som lektionen i fråga är på.

Mar 28 18:31:25 <Traxy>    Och nu kommer Eamonn och lägger sig i! “Fråga två, låter det som? Vad har ni kommit fram till hittills?”

Mar 28 18:31:43 <Traxy>    “Inte så mycket,” erkänner Chris, “mer än att vi tycker att själen är energi och inte materia.”

Mar 28 18:32:36 <Angfiel>    Merula nickar ovilligt för det innebär ju att hon håller med pojken. “Frågan är ju bara konstig, klart den är energi. Skulle den vara materia skulle man ju kunna ta på den inte sant?” hon vänder sig mot läraren för att höra vad han säger om det.

Mar 28 18:35:28 <Traxy>    “En del säger att all materia är energi,” svarar han neutralt, eftersom det inte var hans sak att säga om de hade rätt/fel eller inte. Han ville få igång en diskussion.

Mar 28 18:38:06 <Angfiel>    Merula verkar verkligen tänka över det förslaget för det hade hon inte tänkt på innan. “Ja… då.. ja då borde det kunna funka i och för sig” svarar hon lite fundersamt.

Mar 28 18:41:50 <Angfiel>    “Fast det betyder ju att det är energi ändå.” kommer hon fram till efter lite överläggande för sig själv, och då hade hon rätt redan från början. Merulas ego är ganska så stort då det gäller sånt här tyvärr och hon anser sig själv ha rätt ganska ofta. (dvs hela tiden :P)

Mar 28 18:44:31 <Traxy>    Eamonn ler lite mot dem och går sedan vidare. Eleverna får fortsätta diskutera en stund till och sedna är lektionen färdig för idag. Läxa slipper de den här gången. Chris springer därifrån snabbt som ögat för att slippa undan Merula.

%d bloggers like this: