TFL5d – Cindy, Joseph, Zoe

<Kakaosak> Cinderella Christie sitter i Stora Salen och är bekymrad. Inte så att hon var dålig på trollformellära eller så, men det här var ändå ett prov och inte vilket prov som helst – GET-provet. Det betydde så mycket och hon var tvungen att göra det bra. Prestationsångest så det heter duga alltså. Hon rättar ideligen till knuten på sin gröna slips.

<Elyene> Trollformellära var inte direkt ett av Joseph O`Danons bästa ämnen. De praktiska ämnena hade han alltid fått kämpa lite extra i men han gjorde i alla fall sitt bästa. Han hoppades verkligen att han skulle få godkänt även om den teoretiska biten säkert skulle gå bättre för honom. Nervöst sitter han nu och väntar med de övriga elverna han sitter tillsammans med några andra Hufflepuffelever och det kändes som att det tog evigheter innan de fick komma in i salen.

<Traxy> Zoe Davenport sitter bredvid Cindy eftersom elevhemsuppdelningen med borden inte var något man direkt tänkte på när det var dags för prov. Det här var ändå ett ämne som hon var bra på, och alltid hade haft bra betyg i så det fanns inget att oroa sig för ju… egentligen. Hon sitter och stirrar på trollstaven hon håller i och fingrar på medan hon väntar.

<Traxy> Eleverna ropas upp tre och tre kan man märka ganska snart, och det dröjer inte länge förrän man kan höra en främmande röst säga “Christie, Danon, Davenport” och teckna åt dem att följa efter. Zoe reser sig upp. Vem var Danon?

<Kakaosak> Cindy undrar också vem Danon är, eftersom hon bara känner till en O’Danon… Kanske hade de glömt att skriva ner det där O:et eller något? Hon reser sig upp och börjar gå mot den som ropat upp dem. Kanske skulle man bli examinatör efter Hogwarts ?Ville hon det?

<Elyene> Joseph går sakta fram för han antog att det var honom han menade. Han ler ett snett leende mot de båda flickorna som han haft lektioner tillsammans med men inte direkt pratat med. Han trampar lite där han står och vågar inte fråga om det är så att det är han som är Danon det hade hänt flera gånger att de struntade i Oet framför Danon.

<Traxy> Zoe ler lite nervöst mot Joseph – O’Danon! Hade de glömt O:et? Var inte det lite taskigt? När de kommer in i det mindre rummet så nickar examinatören åt dem och ber att de identifierar sig, så Zoe förklarar att det är hon som är Zoe Davenport och att hon går i Ravenclaw… vilket man ju faktiskt kan se på hennes skoluniform, där vissa delar går i blått och brons.

<Kakaosak> Aha, så det var verkligen Joseph. Hon nickar åt honom och går sedan in i rummet. Behöva säga vem hon är? Vet de inte det redan? “Cinderella Christie,” svarar hon. DET borde de väl ändå kunna känna igen? Inte som att familjen Christie var direkt okänd. De var inte bara renblodiga, de var RIKTIGT renblodiga. Så rena var deras släktled att andra släkter kunde gråta av avundsjuka! …Inte för att Cindy direkt bryr sig, men lite familjestolthet har hon faktiskt kvar.

<Elyene> “ehum Joseph O`Danon” han betonar o:et en del och försöker att inte se allt för nervös ut men examinatorerna såg alltid så skrämmande ut enligt honom. Hans elevhemsuniform visar naturligtvis att han tillhör elevhemmet Hufflepuff.

<Traxy> Den här examinatören är en man i 30-årsåldern eller så, och är av asiatiskt ursprung. Indien eller Pakistan, förmodligen. Han har till och med en turban på huvudet. Namnet är Majid Singh, men det visste ju inte eleverna. “Åh, ber så mycket om ursäkt, Mr. O’Danon,” säger han och rättar till sitt dokument. “Det första momentet ni ska få utföra är att tända eld på en träbit, göra elden sval och slutligen släcka elden igen. Om ni inte undrar över något så kan ni börja. Träbitarna har ni på bänkarna där borta.” Bänkarna står i varsitt hörn av rummet, så att de måste stå med ryggen mot varandra.

<Elyene> Joseph tittar lite på hans turban som såg rätt häftig ut och går sen och ställer sig i det ena hörnet. Få se nu tänker han för sig själv. Han skulle tända eld på den det visste han hur man gjorde. Incendio var det man använde för att tända eld på något. Pojken tar ett djupt andetag och han var säker på att han aldrig hade varit så nervös förut. “incendio” han darrar lite på rösten men snärten med trollformeln får han med. Tyvärr börjar träbiten inte brinna och Joseph känner sig aningen misslyckad. “Incendio” försöker han igen och snärtar till vilket resulterar i ett träbiten börjar brinna.

<Kakaosak> Det här skulle ju inte bli så svårt ändå, tänker Cindy belåtet och går fram till en av bänkarna. Hon tar fram sin trollstav och kikar på träbiten. Piece of cake. “Incendio!” En liten eldslåga dyker upp och börjar röra sig över träbiten. Allt enligt planerna. “Flamestic!”

<Elyene> Nästa hade han fått lära sig nu i femman så den hade han rätt färskt i minnet men den var betydligt svårare än den han lärt sig tidigare. “Flamestic” han vrider hanleden först motsols och sen medsols som han fått lära sig att han skulle göra. Däremot verkade elden lika varm som vanligt så han gör ett försök till “Flamestic” samma utförande och han vågar sig på att känna efter att elden svalnat. Nu skulle han alltså få den att slockna vilket han behövde vatten till.

<Kakaosak> Hon håller en hand över lågan för att känna om den avger ångon värme. Det gör den inte, så hon sticker in ett helt finger i lågan bara för att visa att det funkar. Sedan funderar hon på ifall hon kan någon särskilt släckningsformel, men kommer inte på någon. “Aqua Huc” säger hon därför och rör trollstaven i en cirkel över träbiten. Vatten sipprar ut och släcker de små lågorna. Hon ser på examinatören och hoppas att han noterar detta.

<Traxy> Okej. Tända eld lärde de sig redan i ettan eller när det nu var. Längesedan. Zoe har därför inga problem med denna trollformel. “Incendio!” Mycket riktigt. Eld. Den andra var betydligt nyare och svårare. Hon rör handleden först motsols och sedan medsols medan hon säger formeln. “Flamestic!” Det tar henne ett par gånger också innan hon kan sätta handen i elden utan att bränna sig. Släcka den… hmm… Kanske skulle passa med lite vatten? “Aqua Huc!” Jodå, det var en formel som satt bra den också. Elden slocknar och från träbiten stiger lite rök. Det luktade lite lägereld.

<Elyene> Joseph kan som sagt inte heller någon bra släckningsformel även om det säkert finns en sådan han kör också på att få fram vatten. “Aqua Huc” han rör lite med trollstaven ovanför elden och får vatten att sippra fram från den. Det var rätt skönt att han faktiskt lyckades med den. Elden släcks och han ser lite nervös ut men vågar inte vända på sig för han vill inte råka ut för att ha fuskat eller något.

<Traxy> “Nästa uppgift,” konstaterar examinatör Singh som antecknat alla tre elevers försök i sitt pergament, “är att först reparera och sedan flytta krukan ni har framför er till det låsta skåpet ni har till höger om er. Ni måste med andra ord låsa upp skåpet och öppna det och sedan stänga det igen. Allt detta utan att vidröra vare sig kruka eller skåp. Ni kan börja. Undrar ni över något är det bara att fråga.”

<Elyene> Joseph tar ett djupt andetag. Reparo kunde han så klart. Han ställer sig framför krukan och sveper med trollstaven ovanför den samtidigt som han uttalade “reparo” krukan lagar sig vilket han är rätt nöjd över. Sen var det alltså att öppna skåpet vilket inte heller borde vara så svårt. “alohomora” han pekar på skåpet med trollstaven och ser hur det öppnar sig. Sen var det då att förflytta krukan det var lite knepigare för han kunde komma på två han kunde använda sig av.

<Traxy> “Alohomora,” börjar Zoe, som gärna ville ha skåpet öppet först. Hon använder någon annan formel som Traxy inte minns för att öppna upp dörrarna. “Reparo!” Krukan samlar lydigt ihop sig – det var en väldigt väldigt bra trollformel det. Hm. “Mobilikrukos!” improviserar Traxy sedan eftersom ‘mobilicorpus’ är att förflytta en kropp, och det skulle det ju inte vara här, utan en kruka. Krukan svävar fint bort till skåpet, även om det är lite lurigt att ställa ner den. “Protinus!” En liten luftbubbla skickas iväg som stänger skåpdörrarna igen. Detta borde väl räcka?

<Kakaosak> Cindy börjar med att reparera krukan så att det är gjort. Det här skrämde henne inte, eftersom hon vet vad hon gör. Det går förhoppningsvis bra. Krukan lagar sig ordentligt i alla fall. Sedan går hon över till skåpet och låser upp det med Alohomora och använder väl också någon formel för att öppna dörren. Hm. Skulle hon försöka med den något instabila ‘Wingardium Leviosa’ för att försöka få krukan att sväva? Eller mobilicorpus?

<Elyene> Joseph står och funderar ett tag han kunde inte komma på hur han skulle förändra mobilicorpus till att inte vara en kropp han ska flytta. Fast han kommer på den andra han tänkt på. Pojken tänker intensivt på krukan “Waddiwasi” och så pekar han på skåpet tyvärr händer inget han får försöka några gånger till innan krukan står i skåpet vilket inte direkt är något han hoppats på. Nu var det bara att stänga skåpet också.

<Kakaosak> Det får bli Mobilicorpus, fast med kruka istället för kropp. Cindy lyfter trollstaven och låter krukan sväva bort mot skåpet. Men vad gör hon?! Mitt uppe i alltihop så tappar hon plötsligt koncentrationen så att hon tappar krukan! NEJ!! Hon får använda Accio för att samla ihop bitarna igen eftersom de spritts ut över golvet något. Sedan är det reparo igen och sedan flytta-formeln en gång till.

<Traxy> Zoe studerar den fortfarande något blöta träbiten på bordet medan hon väntar på att de skulle få nästa uppgift, eller vad de nu skulle tänkas behöva göra. Hon är inte alltför bekymrad över betygen. Det får gå som det går för hennes del. Visst skulle hennes föräldrar bli glada om hon får bra betyg, men samtidigt skulle det inte vara någon panik om hon inte fick högsta betyg. Hon sneglar lite mot Cindy, som i samma stund tappar krukan. Åh nej. Hennes föräldrar skulle få spatt om hon kom hem utan U i allt!

<Kakaosak> När hon får krukan att landa i skåpet och hon stängt igen den med protinus så pustar hon ut. Hon hade klarat det! Men hon skulle säkert få avdrag för att hon tappade den. Tänk om hon inte skulle få U i betyg?

<Elyene> Vad var det för formel nu igen? det var något som fick fram en bubbla det var den enda han kunde komma och tänka på och det störde honom för han kunde den inte så jättebra. De hade fått öva på den lite i fyran men han hade inte riktigt klarat av den då. “protinus” Han viftar lite med staven efter att orden har uttalats och funderar igen på att det antagligen var fel. “protinus” försöker han några gånger till. Han får fortfarande kämpa och efter ett litet tag får han fram en väldigt liten bubbla som puttar igen dörren till skåpet. Han kände sig alldeles varm och svettig för det hade varit jobbigt.

<Traxy> När han antecknat alla tres framsteg undrar examinatör Singh om de har några frågor.

<Elyene> Joseph skakar lite på huvudet. Han var helt slut och han hoppades att han skulle få somna gott och tänka på något annat än trollformler i natt eller andra get för den delen. Han oroade sig lite för försvar mot svartkonster för han var rätt säker på att det skulle dyka upp en boggart. Professorerna verkade älska att tortera sina stackars elever.

<Kakaosak> Frågor? Nej inte mer än ifall hon skulle få ett sämre betyg än U på den praktiska delen. Men det kunde hon inte gärna fråga om, för det skulle han ändå inte avslöja. Det var ju en hemlighet. Inte förrän på sommarlovet skulle de få veta hur det hade gått och det störde henne. Hon ville veta det med en gång!

<Traxy> Eftersom hon var färdig med trollandet och det hade gått bra är hon nu fri att angsta över nästa prov. Stön. Oavsett var det var så skulle det bli pest och pina… åtminstone fram tills dess att hon var där och faktiskt genomförde det. Förvandlingskonst hade hon redan gjort. Det gick dåligt, men något annat hade hon inte förväntat sig heller. Det var hennes sämsta ämne. Trollkonsthistoria hade hon tyckt om. Förhoppningsvis kan hon läsa det nästa år. Astronomi vore kul. Spådomskonst hade hon kvar, förstås, och Trolldryckslära. Försvar mot svartkonster också. Bara hon slapp fajtas med en boggart! Hon minns fortfarande lektionen i trean och det är inte ett glatt minne, direkt. De skulle väl inte behöva möta en sådan? Eller? Eller???

<Traxy> “Då kan ni gå. Bra jobbat, alla tre.” Han nickar godkännande åt dem. Anteckningarna var klara. Det stod mycket riktigt att Cindy tappat krukan, men det stod också att hon använt både Accio och reparo för att fixa ihop den igen.

<Traxy> Zoe stoppar undan trollstaven och skyndar sig ut. Hon ville inte vara kvar i rummet längre än som var absolut nödvändigt! Ute i Stora Salen igen vänder hon sig mot Cindy och Joseph. “Phew!”

<Kakaosak> Cindy skyndar efter sin kompis ut i Stora Salen. Det är inte förrän där som hon kommer på att hon kanske ska stoppa undan trollstaven, som hon hållit i med ett nästan krampaktigt grepp ända sedan hon tappade krukan. Vilken skam! Det här fick ingen någonsin känna till!

<Elyene> Joseph ler lite. “ja skönt att ha det över gick det bra för er?” frågar han och förvånas över att han ens vågar fråga det. Men han hade blivit lite modiager det här året. OCh för honom hade det väl gått som han trott han hoppades på ett A i alla fall även om han missat några av formlerna.

<Kakaosak> “Jo. Visst.” Cindys svar är något korthugget, men hon är verkligen förbannad på sig själv över att ha schabblat bort det så i sista stund. Järnspikar också!

<Traxy> Hon måste vara sur över den där krukan, tänker Zoe och ler uppmuntrande mot kompisen. “Det gick nog bra, skulle jag tro. Vi får vänta och se.” Med de orden börjar hon gå iväg ut, för det var en solig sommardag och det vore kul att få sig lite frisk luft och solsken. “Hänger du med ut?” frågar hon Cindy. Det var ganska självklart att frågan som sådan inte inkluderade Joseph eftersom de inte riktigt kände honom.

<Kakaosak> “Visst.” Cindy traskar efter halvblodet från Ravenclaw ut i solskenet. Åh nej, hon skulle säkert bränna sig… det var ingen lyckad dag det här.

<Elyene> Joseph vandrar så klart iväg han med men antagligen åt ett annat håll än flickorna och letar väl upp en bra plats att sätta sig och ta det lugnt på.

%d bloggers like this: