SDK4 – Cassandra & Merula

**** BEGIN LOGGING AT Fri Jul 11 12:55:10 2008
Jul 11 12:56:52 *    Traxy has changed the topic to: Varmt (o)välkommen till Norrtornet, domain of the Fisherman

Jul 11 13:04:33 <Traxy>    Det är på lunchtid fortfarande, eftersom Spådomskonst för fyrorna den här dagen är första lektionen efter lunch, och en viss herre har precis behagat kliva upp ur sängen eftersom han inte hade några lektioner på förmiddagen. Därför har han precis duschat, och har precis tagit sig upp till Norrtornet där han håller på att torka medan han förbereder lektionen. Och jajamensan, han HAR verkligen svarta byxor och en vit (alla svarta låg i tvätten säger vi) skjorta, som är lite uppknäppt i halsen och med ärmarna uppkavlade lite. Inte för att han har några muskulösa armar, men i alla fall. Det är vissa blöta fläckar på skjortan eftersom han hade fått lite bråttom till klassrummet, och det är på de ställena som skjortan klistrar sig lite mot huden. Barfota är han dock inte, eftersom han ganska nyss kommit ifrån sitt privata rum och stengolv är både kalla och inte särskilt rena.

Jul 11 13:12:42 <Leffe>    När Merula stiger in i klassrummet så tror hon nog att hon ska svimma på fläcken, knäna blir alldeles svaga av någon anledning och hon drar efter andan. Hon förstår inte riktigt varför men hon skyndar sig med att sätta sig medan ögonen nästan stirrar på mannen framför och då blicken dras till de där blöta fläckarna på skjortan tvingar hon sig att blänga ner i bänken istället. Det där med att hälsa har hon helt glömt bort helt enkelt och eftersom hon nästan först in i klassrummet så märks det antagligen. När hon inser vad hon gjort, någon sekund efter att hon börjat intressera sig för lacken på bordet så rodnar hon djupt vilket får henne att ännu mer resolut blänga på den där träytan framför henne.

Jul 11 13:22:39 <Traxy>    Edgar är fullt upptagen med att lägga fram böcker med astrologiska tabeller och liknande för att först höra att någon kommit in. Nämnde jag att hans mörka hår är fuktigt och lite vågigt, sådär? Det är det i alla fall, i bästa Mr-Darcy-som-precis-kommit-upp-ur-sjön-stil. När han vänder sig om får han syn på en välkänd figur. “Miss Autumn,” säger han något ertappat, i bästa Mr-Darcy-som-precis-kommit-upp-ur-sjön-och-springer-på-Lizzie-Bennet-stil.

Jul 11 13:29:44 <Leffe>    Hon kan inte titta upp på honom, då skulle han säkert se att hon är helt röd i ansiktet och att hon inte kan sluta stirra på honom, därför låtsas hon att hon måste dra fram material ur sin väska för stunden medan hon kväker fram “Professor Fisher” med en ljus väldigt pinsam höjning i slutet av namnet. Vad höll hon på med?!

Jul 11 13:43:38 <Traxy>    “Ni är, umm… i god tid som vanligt… ser jag,” säger han och låter tabellhögen göra sällskap med de andra som redan ligger utlagda, med en duns. Varför såg hon inte på honom? Det var väl inte mer än hövligt att se på sina lärare när man tilltalar dem? Eller ansåg hon honom opassande klädd, kanske? Visst att skjortan var lite uppknäppt och så, men han hade ju precis kommit sig ur duschen innan han varit tvungen att lägga det långa benet före upp till salen för att ställa i ordning den inför lektionen. Det fick man faktiskt ha överseende med… Att han försovit sig.

Jul 11 13:53:49 <Leffe>    När flickan samlat sig tillräckligt, eller snarare plockat fram alla sina saker och organiserat dem så att de ligger helt perfekt och det finns inget att ockupera sig med längre, så tittar hon äntligen upp från bänken. “Ja professorn, jag ville vara i tid för sex.. lektionen! Jag ville vara i tid för lektionen!” utrbister hon efter sitt lilla snedsteg och hon ber till alla gudar som finns i hela världen att han inte ska ha hört hennes smått sluddrande. Ännu en gång färgas kinderna röda och det där med att doppa fjäderpennan i bläck är ju så mycket mer intressant att titta på än mannens vita hud som skymtar vid halsen, ja så är det faktiskt, lite, inta alls. Flickan svär tyst för sig själv för att inte helt förlora fattningen.

Jul 11 14:21:48 <Traxy>    Ett mörkt och eventuellt torrt eller i alla fall halvtorrt ögonbryn höjs något. Han hade inte riktigt hört vad det vad hon sluddrat om, för det skulle nog göra honom lite obekväm till mods. Det var ju bara en fjortonårig flicka, och till skillnad från vissa andra karaktärer i SH så tänder han inte på – som han ser det – småflickor. “Bra,” säger han till slut, eftersom han hört att hon sagt något om att komma i tid till lektionen. “Jag uppskattar punktlighet.” En mörk blick på hennes röda kinder och mungiporna kröks lite lätt i något som skulle kunna vara ett försök till ett roat leende.

Jul 11 15:18:26 <Leffe>    Merula tycker också om punktlighet, speciellt när det gällde de här lektionerna men nu var hon nästan tvungen att överväga att komma precis i tid så att det helt enkelt inte fanns tid att göra bort sig helt på de här lektionerna. Hon låter bli att säga något mer när ett gäng fnittriga flickor kommer glidande in i rummet och verkar inte märka stämningen i rummet. I alla fall så tycker Merula att det minsan finns en stämmning där, en varm sak som fick hennes lemmar att kännas smått avdomnade och hennes puls att skena iväg. Damn it, igen!

Jul 11 15:41:50 <Traxy>    En av flickorna som kommer in i klassrummet, men som inte fnittrar, är Cassandra Christie. Egentligen har hon inte fått 4a än, men eftersom hon går i samma klass som Merula så bör hon ju finnas med, åtminstone i bakgrunden som statist. Hon hade blivit inbjuden till Profet-mötena hon också…

Jul 11 15:50:20 <Traxy>    Edgar drar en hand genom det fuktiga håret och vänder sig om och rättar till skjortan när han hör fnittret närma sig. Klistrade skjortor sög lite. Det fanns fortfarande tabeller som behövde läggas fram, och detta gör han – små dunsar hörs för varje hög som läggs på bordet. När alla har kommit in ger han dem en mörk blick. “Vi ska fortsätta med astrologi idag. Vad kännetecknar en Vädur, Scofield?” Pojken som fått frågan hasplar ur sig ett svar som var ganska okej. Han får i alla fall inget poängavdrag för det.

Jul 11 16:12:58 <Leffe>    Varför fick inte hon frågan? Varför hade han valt den där dumma ungen istället? Varför tittade han inte på henne? Varför lät han inte sin vita skjorta glida lätt ner över axlarna och blotta hans smidiga bröstkorg… varför lät han inte sina vackra händer smeka över hennes kinder för att vinkla upp hennes huvud och närma sig hennes läppar med hans egna… Merula flämtar till tyst när hon inser vad hon sysslar med, varför skulle hon tänka så för? Det är ju äckligt egentligen! Han är för gammal och professor och hon gillar inte nån på det sättet, faktiskt. Så det så. Nej just det.

Jul 11 16:16:44 <Traxy>    “Christie! Vad kännetecknar en Oxe?” Eftersom han kände till flickans betyg och liknande, så förväntade han sig ett intelligent svar ifrån flickan med det alldagliga utseendet och den fräkniga höknäsan. “Om Väduren är babyn, så är Oxen barnet,” svarar Cassandra sakligt. “Det är det mest envisa soltecknet i hela zodiaken, och det tycker om lyx och att bli bortskämd. Oxen är samtidigt jordnära och är passande nog ett Jord-tecken.” Cassandra tyckte om Fisken, men inte på samma sätt som Merula försökte förneka att hon gjorde. Hon uppskattade att han inte daltade med elever, utan att han var strikt och inte ville ha några dumheter, för det passade henne utmärkt. Bara han och Vellarvo som hon var imponerad av efter tre hela år på skolan. Edgar nickar åt henne. “Korrekt. Tre poäng, Miss Christie.” Han vänder sig om. “Miss Autumn, er redogörelse för Tvillingarnas tecken?”

Jul 14 21:45:33 <Leffe>    “Ja professorn.” säger Merula artigt och sträcker en aning på sig “Tvillingarna är en dubbelnatur, de har två olika sidor av sig själva ungefär som att de är tvillingar med sig själv. De kan få stora känsloväxlingar och är antingen helt av eller helt på så att säga.” hon tar ett nytt andetag för hon har inga planer på att sluta nu “Det är ett luft-tecken och sträcker sig från 22 maj till 21 juni ungefär.” där är hon nog klar, det stod lite mer i boken men hon tycker änså att hon har fått med det viktiga.

Jul 14 22:24:59 <Traxy>    “Ett svar mindre än så hade jag inte förväntat mig,” svarar han nöjt. “Tre poäng även till er.” Han ger Merula en belåten nick innan nästa elev redogör för kräftans tecken, och ytterligare en berättar om lejonet efter bästa förmåga. Ingen får dock poäng för sina svar.

Jul 14 22:31:57 <Leffe>    Merula ler faktiskt, lite i alla fall, och hon drar sitt långa hår bakom ena örat och tycker om poängen som hon lyckas skrapa ihop. Kanske inte så mycket som vissa andra men hon fick ju poäng av de professorerna som faktiskt betyder något, och som är snygga. Eller, nej det tänkte hon inte just eller? Usch. Hon tycker inte om Fisken för att han är snygg utan för att han är intelligent och duktig och är vältalig och har så långa smidiga muskler.. nej! Bah! Flickan suckar för sig själv och antecknar det som de andra säger lite kort men är inte jättefokuserad om vi säger så.

Jul 14 22:37:06 <Traxy>    Cassandra antecknar lite hon också, men hon låter bli att dagdrömma om läraren, utan väntar istället på att de ska få sätta igång med de där tabellerna han utlovat att de skulle få börja arbeta med den här veckan. Det var strukturerat och bra, trots allt. Bara att göra uträkningar och sedan slå upp positioner i tabeller. När Merula får poäng tittar hon lite åt den jämnåriga flickans håll. De hade delat sovsal i flera år nu, men eftersom Cassandra är ny så vet Traxy inte om de gillar varandra eller inte. Hon är i alla fall långt ifrån mörkhårig, så det finns ingen chans att Merula skulle kunna missta sin gamla vision för Cassandra.

Jul 14 22:57:34 <Traxy>    Nästa elev schabblar bort vad som kännetecknar Jungfrur, så han får poängavdrag. Istället låter han frågan gå över till en annan elev som har ett svävande men ändå godtagligt svar att komma med. De avverkar de andra sex tecknen i rask takt också, eftersom det är typ läxförhör så det är lite småtrist att gå igenom. “Egentligen finns det också en trettonde stjärnbild i djurkretsen på himlen, Ormbäraren, men det brukar man inte alls använda inom astrologin,” säger han istället och ser lite kort på Cassandra och lite längre på Merula.

Jul 14 23:12:11 <Leffe>    Om Merula var en sådan som smälter av att någon tittar på henne så skulle hon vara en pöl på golvet nu, en ganska våt pöl som helst av allt vill att Fisken ska bada i henne, vilket passar bra ihop med hans namn egentligen. Nu är hon dock inte det så hon sitter på stolen och betraktar honom uppmärksamt för att vara på hugget om han bestämmer sig för att fråga henne något, men det är svårt för hennes blick och tankar att inte fikusera på mannens kropp istället.

Jul 14 23:18:19 <Traxy>    (“fikusera” – aww, vilken skojig felskrivning 😀 *fnittrar*)
Jul 14 23:20:41 <Traxy>    (jättegullig ju)
Jul 14 23:20:57 <Leffe>    (yes jag fick mig ett gott skratt också :P)

Jul 14 23:22:30 <Traxy>    “Är man född den första eller sista dagen av ett tecken, eller de närmsta dagarna runt skiftet, brukar man ha drag av bägge tecken. Något som vissa av er redan känner till.” Det var ganska tydligt vilka dessa vissa personer var, eftersom det var ganska sällan han favoriserade elever (inte för att han inte ville, utan för att de flesta var talanglösa fjollor)… så när han gjorde det gjorde han det med besked. Ett svagt leende kröker hans mungipor.

Jul 14 23:24:38 <Leffe>    Merula suger åt sig berömet som en svamp, för det är klart att han menar henne och BARA henne dessutom. Någon annan får minsan passa sig om de tror att de kan lägga sina fula smutsiga tassar på hennes lärare. Faktiskt.

Jul 14 23:29:15 <Traxy>    Klart att han menar Merula, men Cassandra tar också åt sig, men så var de de enda två i fjärde året som hade fått U i slutbetyg under sitt första år. Eftersom de hade gått igenom hela zodiaken nu så hoppas hon att de äntligen ska få börja arbeta, och till hennes belåtenhet är det nästa som sker att de får varsin bunt med tabeller neddunsande på borden framför dem och en uppmaning att leta reda på deras koordinater för att ta reda på exakt hur och var deras sol- och måntecken befann sig på deras födelsekartor. Hur man räknade ut sådant och ritade kartorna har de gått igenom på föregående lektioner, så den som sitter som ett frågetecken är en värdelös nolla.

Jul 14 23:36:49 <Leffe>    Merula vet givetvis hur man gör, även om hennes spelare inte har en aning, och hon drar tabellerna intill sig och slår upp boken och skrider till verket. Hon är metodiskt och tänker då inte missa en enda liten detalj i arbetet så därför tar det kanske en aning längre tid än för de som hafsar mer men det bekymrar inte flickan alls. Hon kommer ändå få bra betyg, nej hon har inte sett det i en syn hon bara vet det i alla fall.

Jul 14 23:42:30 <Traxy>    Cassandras spelare brukar använda sig av hemsidor som kan räkna ut alla positioner och sådant skräp åt en och dessutom komma med analyser, så hon vet inte heller hur man ska göra, men det hindrar inte fjärdeårsflickan ifrån att gå metodiskt till väga, som om hon var ganska bra på det… vilket hon visserligen är. Andra elever ser uttråkade, djupt koncentrerade, gråtfärdiga eller illamående ut över uppgiften, eftersom att be 14-åringar att göra astrologiska uträkningar är lite elakt egentligen.

Jul 15 00:00:49 <Traxy>    Till slut ringer den där infernaliska skolklockan ut i fjärran, och eleverna får lov att plocka ihop efter sig och gå därifrån. Vid det här laget har skjortan torkat, även om de översta knapparna fortfarande är öppna såvitt jag kan minnas, och håret är så gott som torrt det också. Det var trots allt inte särskilt kallt i rummet.

Jul 15 00:15:28 <Traxy>    Cassandra är en av dem som fluffar iväg samtidigt som de flesta andra elever (utom dem som flydde hals över huvud), eftersom hon inte hade några frågor att ställa för tillfället. Hon kunde alltid söka upp honom senare om så skulle behövas. Så jaa… Edgar är kvar själv, med det eventuella undantaget av Merula om hon inte försvunnit hon också.

%d bloggers like this: