Lynn, val inför år tre

LooneyLynn
PostPosted: Tue May 27, 2008 17:57
Lynn Richter är påväg till professor Bexhills kontor. Hon undrar lite saker, det handlar om vad hon ska välja för ämnen till år tre. Lynn känner sig lite osäker, och hon vet inte exakt vad man gör på alla ämnen. Lynn knackar på Bexhills dörr och sedan väntar hon. Hon har en liten aning om vad hon ska välja. Helst skulle hon vilja läsa alla ämnen, även fast vissa verkar lite tråkiga. Men Lynn kan inte bestämma sig. Hon har frågat några klasskompisar vad de ska välja. Men det har inte hjälpt något speciellt.

TraXy
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 13:47
Det är bara att knacka på, som det stått i inbjudan, så när han hör att det knackar går han genast bort och öppnar dörren. I dörröppningen kan hon se en gubbe i 80-årsåldern iklädd grå kläder som var moderna i början av 1800-talet, men hon har ju redan pratat med gubben tidigare, så det vore ju konstigt om hon inte kände igen honom. Bakom de gammaldags glasögonen döljer sig ett par pigga ögon. “Goddag, Richter!” hälsar han vänligt, eftersom om han väl hade suttit ned och pratat med en elev, så brukade han oftast komma ihåg vad de hette. “Kliv på, kliv på! Vad kan jag stå till tjänst med idag?”

LooneyLynn
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 14:10
Lynn blir lite överraskad när dörren öppnas, hon vet inte varför.
“Goddag professorn.”, säger Lynn och stiger in.
Lynn slår sig ner framför professorns skrivbord.
“Jo, det är som så att jag vet inte riktigt vad jag ska välja inför nästa år.”, säger Lynn. “Jag vet inte riktigt vad man gör i alla ämnen.”
Lynn hade ingen aning om vad man gjorde när man läste till exempel Maskeringsmagi. Ingen hade sagt det till henne, eller de kanske stod någonstans, men då har inte Lynn lagt märke till det. Vissa av hennes kompisar har samma problem. Fast de bara väljer, Lynn vill gärna veta mer exakt vad hon väljer. Inte bara något som hon tror ska bli enkelt, om man bara väljer finns det ju stor chans att man inte är intresserad av det.

TraXy
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 11:17
“Åh, där ser man.” Till skillnad från förra gången så är kakburken faktiskt inom räckhåll, och han var lite småsugen själv, så plåtburken med digestivekex i står inte på bordet borta mellan fåtöljerna vid eldstaden, utan står i själva verket gömd under en hög med papper på skrivbordet. Högen håller han i medan han drar fram burken, tar av locket och sträcker fram den till Lynn. “Får man lov att fresta med ett digestive, kanske?” Oavsett om hon tar ett kex eller inte, så fortsätter han prata. “Är det några ämnen i synnerhet som ni funderar över och skulle vilja veta mer om?” Han tar ett digestivekex själv och knaprar på medan han väntar på svar.

LooneyLynn
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 12:37
“Ja tack.”, säger Lynn och tar ett kex. “Jag tänker på skötsel och vård om magiska djur, det är nog det ämnet jag är nästan säker med. Men sen tror jag att Alkemi, Filosofi, Reinkarnation, Maskeringsmagi är intressanta, även fast jag inte vet vad de handlar om.”
Lynn är inte särskilt intresserad av resten av ämnena, fast Latin och forntida runor skulle kanske vara intressant. Hon är ganska förrvirrad av allt, det känns ganska jobbigt att behöva välja ämnen. Lynn hoppas att professorn gör det lite enklare för henne att välja.

TraXy
PostPosted: Thu Jun 05, 2008 16:09
“Tjaa,” säger han fundersamt efter ett tag. “Filosofi är ju ett ämne för folk som gillar att filosofera över saker och ting. Livet, universum och allting, skulle man kunna säga. Reinkarnation handlar om att återfödas efter att man dött… Eller ja, åtminstone teorin bakom. Vem man varit i tidigare liv och så vidare, om man nu väljer att tro på att man har levt tidigare liv, vill säga.” Det var oklart om han själv trodde på detta eller inte. Med tanke på att han var så inriktad på spöken så var det inget som var självklart. “Maskeringsmagi är en avancerad form utav Förvandlingskonst, som handlar om att maskera sig själv, andra människor eller djur eller föremål till något annat så att vissa, oftast mugglare, inte lägger märke till dem. Ni hade ett Ö i ämnet förra året,” säger han efter att han hittat Lynns förstaårsbetyg, “så det är ett ämne ni borde kunna klara av om ni så önskar. Alkemi är relaterad till Trolldryckslära – som ni ju har strålande betyg i – men är ändå olika. Handlar mer om att blanda ihop kemikalier än om att tillreda trolldrycker. De gamla alkemisterna försökte att förvandla oädla metaller till guld, men det tror jag inte att man gör här på skolan.” Han lägger ifrån sig Lynns betygspapper igen. “Några fler ämnen ni undrar över?”

LooneyLynn
PostPosted: Thu Jun 05, 2008 20:50
“Nej, jag tror inte det, professorn.”, säger Lynn. Men hon har fortfarande ingen aning vad hon ska välja. “Hur många ämnen får man välja som mest?”
Det har säkert stått det någonstans, men Lynn kan ju inte hålla koll på allting. Hon har nog några ämnen hon har fasnat mest för än så länge Skötsel och vård magiska djur, mytologi, maskeringsmagi, filosofi och alkemi. Lynn hoppas att när hon väl har valt, att hon inte ångrar sig. Hon gillar verkligen inte att välja ämnen, det är svårt och jobbigt. Lynn tror verkligen inte att hon är den enda som tycker det.

TraXy
PostPosted: Fri Jun 06, 2008 10:52
“Det lägsta man kan välja är två ämnen, som mest fyra.” Att läsa fler ämnen än så var verkligen inte att rekommendera. Inte med tanke på att man behövde plugga inför GET-proven i femman, och de gjorde elever oerhört stressade som det var. Nu hade han personligen inte behövt hjälpa någon stackars femteårselev att ta sig samman än, men man vet aldrig. Endera året så händer det. Som elevhemsföreståndare fick man vara beredd på sådant.

LooneyLynn
PostPosted: Fri Jun 06, 2008 17:52
Hmm…fyra ämnen, det blir ju antagligen mycket att plugga, men det skulle göra det lite enklare att välja. Lynn tror hon är ganska fast vid att välja maskeringsmagi och Skötsel och vård magiska djur. Hon vet inte riktigt vilket ämne hon ska välja bort av de tre andra, eller så kanske hon inte väljer något alls av de tre andra.
“Finns det något ämne som har en liten koppling till trollformellära, eller till örtlära?”, frågar Lynn. Lynn gillar de flesta ämnena på hogwarts, astronomi är ingen favorit, historia kan vara ganska okej, men inte alltid, som de andra ämnena.

TraXy
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 11:19
“Trollformellära eller Örtlära, säger ni?” Han ögnar igenom listan över ämnen några gånger, men sedan skakar han på huvudet. “Det närmsta är väl i så fall Maskeringsmagi, som ju använder sig av trollformler och så, men annars… nej, det är dåligt med det är jag rädd.” Men å andra sidan hade flickan kanske redan hittat fyra ämnen. Eller åtminstone två. Det var kanske inte så farligt i trean och fyran, men i femman skulle det kännas ju fler ämnen man läser. Det var sådant som man fick stå ut med. Att lära sig nya saker var ju trots allt sådant man inte kunde slå i första taget!

LooneyLynn
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 17:24
Nu tror Lynn hon bestämt sig. Hon vill nog inte läsa fyra, och inte två, så det får bli tre, maskeringsmagi, alkemi och skötsel och vård av magiska djur.
“Jag tror jag har bestämt mig nu, sir.”, säger Lynn fundersamt.
Hon är nog helt säker på de tre ämnena, det är nog ett smart val tycker Lynn själv. Dessutom skulle hon antagligen inte kunna välja mellan filosofi och mytologi. Så att välja bort båda två är nog smartaste sättet att lösa det på. Dessutom kommer hon inte få lika många läxor, det är posetivt. Fast det är nog inte så stor läx skillnad ändå.

TraXy
“Strålande,” ler Bexhill och eftersom flickan inte säger vilka ämnen hon valt, så får han helt enkelt be om det. “Och vilka ämnen är det som ni har valt?” För det är ju ändå så att det är han som elevhemsföreståndare som behöver organisera flickans studieplan, trots allt, och då behöver han veta vilka ämnen hon valt…

LooneyLynn
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 07:24
“Alkemi, maskeringsmagi och skötsel och vård av magika djur.”, säger Lynn.
Hon önkar att det fanns något ämne som hade med musik eller Quiddith att göra. Då skulle Lynn enkelt valt de ämnena. Men Lynn är nöjd med sitt val med sina tre ämnen. Hon vet att hon inte kommer vara ensam på lektionerna i de olika ämnena, hon har hört va de andra ska välja. De gör ju inget att gå på en lektion utan sina kompisar, men ibland blir ju lektionen roligare med en kompis brevid.

TraXy
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 12:24
“Alkemi, Maskeringsmagi och Magiska Djur,” upprepar han medan han gör en anteckning i papperen. “Det blir finemang, det!” säger han sedand när han har skrivit färdigt. “Utmärkta ämnen allesamman, Richter. Jag önskar er all lycka och välgång med dem.” Han tar sig ett till digestivekex och knaprar lite på, samtidigt som han försöker att inte smula ner varken sig eller skrivbordet. “Är det något mer jag kan hjälpa er med idag?”

LooneyLynn
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 16:38
Lynn ler för sig själv, bra val, då hade hon rätt. Fast Lynn vet nog ändå bäst själv vad som är ett bra val för sig själv. Hon känner på sig att “mötet” börjar nå sitt slut.
“Nej jag tror inte det professorn.”, säger Lynn. “Tack för hjälpen, sir, hoppas ni får en trevlig fortsättning på det lilla som är kvar av dagen.”
Lynn reser sig upp och lämnar rummet. Hon är nöjd med sitt val och är redo att berätta för sin kompisar vad hon har valt. Lynn är säker på att vissa kommer kommentera hennes val, men vem bryr sig!

TraXy
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 17:21
“Jag får be att tillönska er detsamma, Richter,” ler professorn glatt och tuggar i sig resten av det där kexet han knaprat på nyss. “Om det är något mer ni skulle vilja diskutera senare så vet ni ju var ni kan hitta mig. På återseende!” När flickan lämnat rummet återgår han till att sortera papper och fixa och dona, eftersom flickan nu hade valt sina ämnen. Om hon ville ändra sig innan trean började så fick hon i så fall söka upp honom.

%d bloggers like this: