KVF1 (Quidditchteori) – Edmund & Elliott

**** BEGIN LOGGING AT Wed Jul 29 12:16:23 2009

Jul 29 12:22:44 <Traxy>    Det är tidig vår och istället för att vara soligt och trevligt är det istället kallt och snöblandat regn och allmänt uschelt. Dagen till ära så har de fått lov att mötas i ett klassrum istället för utomhus. Elliott Hoover har dykt upp och är glad över att vara inne. Han är inte jättebra på att flyga (även om han blivit bättre sedan i höstas) men han tycker ändå det låter bra att de ska få slippa flyga idag. Han kommer in i klassrummet och sätter sig ner på en ledig plats och hälsar artigt på läraren, som är en gammal gubbe.

Jul 29 12:27:46 <viktoria>    Edmund är så lycklig över att slippa flyga, han kan ju inte ens få sin kvast att lyfta från marken, ännu mindre sitta på den och styra. Nej usch, han ogillar starkt det här ämnet, mestadels beror det på att han är så usel. Fast Quidditch är kul, tur att han aldrig drömt om att bli quidditchmästare. Han hittar en plats bredvid Elliott, en trevlig pojke – från Hufflepuff.

Jul 29 12:28:47 <Traxy>    “Goddagens allesamman!” hälsar Bexhill hurtigt. Han ser verkligen inte ut som att han tänker sätta sig på en kvast och flyga iväg. Det saknas bara en pipa och en morgonrock så skulle han se ut som att han skulle sitta framför brasan med en kopp varm choklad och läsa en god bok medan regnet smattrar mot fönsterrutorna. “Eftersom det regnar så trevligt idag så är det en god idé att gå igenom lite teori, eftersom ni ska få spela quidditch när vädret blir lite bättre.” Han öppnar en låda som står på katedern – det är en låda med quidditchbollar i. “Nu har ni gått på skolan ett tag och är säkert redan experter på det här med quidditch, men utifall att, så ska vi gå igenom grunderna.” Han tar fram en stor, röd boll. “Någon som vet vad den här saken kallas?”

Jul 29 12:32:08 <viktoria>    Edmund sväljer snabbt, den lättnad han känt över att få vara inomhus utan kvast utbyts mot en lätt panik inför kommande lektionen då de ska spela quidditch! Dock är han en teoretisk man och vet mycket väl vad professorn visar upp. Hans hand åker lagom fort upp luften.

Jul 29 12:36:42 <Traxy>    Det var ett flertal händer som räcktes upp och vem skulle han välja? Bexhill kliar sig lite i en av de ljusa polisongerna och ser fundersam ut innan han bestämmer sig för vem som ska få börja besvara frågorna. “Jajjemensan, unge herrn där vet säkert vad det är för en boll, detta!” säger den gamle professorn entusiastiskt och nickar åt Edmund att ge klassen svaret.

Jul 29 12:38:10 <fourthofaugust>    Edmund blir sporrad av professorns ord och nickar sakta medan han tar ned handen. “Det där är klonken sir, den som jagarna ska göra poäng med.” Han är en smula stolt att han åtminstone vet saker, även om han inte kan flyga för fem öre.

Jul 29 12:51:10 <Traxy>    “Utmärkt, utmärkt, unge herrn! Kanske ni vet hur många poäng man får om man gör mål också?” fortsätter professorn hurtigt och skulle delat ut ett digestivekex om han hade haft sin trevliga plåtburk med sig.

Jul 29 12:57:50 <fourthofaugust>    Edmund tittar förvånat på professorn, får han en fråga till. Ivrigt och med mer mod denna gång nickar han. “Tio poäng sir. Men ringarna vaktas av en vaktare.” Lägger han till och ler lite finurligt. Hans familj var inga sportfantaster men Edmund tyckte att Quidditch såg ganska roligt ut.

Jul 29 13:01:01 <Traxy>    “Ett ypperligt svar! Fem poäng!” Han fortsätter därför att förklara vad de andra bollarna och positionerna är till för, t.ex. att dunkare fanns det två av (han låter bli att släppa lös dem ur lådan, eftersom han inte ville förstöra varken elever eller inredning) och att det är slagmän som använder träklubbor för att hålla dem undan sina egna spelare – och sikta på motståndarlaget. Målringarna ritar han upp på tavlan och pratar om vaktare och att man spelar femton meter upp i luften.

Jul 29 13:05:10 <fourthofaugust>    Edmund blir jättestolt, hela FEM poäng till Ravenclaw, det var bra gjort av honom i ett ämne som bara var emot honom. Han lyssnar intresserat då professorn fortsätter berätta men han vet allt det där och antecknar bara ett fåtal ord för att visa hur duktig han är, för han är duktig!

Jul 29 13:16:34 <Traxy>    “Sist men inte minst har vi ju naturligtvis kvicken,” fortsätter läraren och håller upp den lilla guld-silvriga bollen mellan tumme och pekfinger så att den inte ska flyga sin kos. “Den här lilla rackaren får man 150 poäng om man lyckas fånga, vilket är det som gör att matchen avslutas. Det finns matcher som varat i flera veckor innan man lyckats fånga den, men lyckligtvis brukar det inte ta riktigt så lång tid här på skolan.” Det var visst inte många minuter kvar av lektionen nu, så han tar och avrundar lite smått och tillägger sedan, “Några frågor?”

Jul 29 13:19:01 <fourthofaugust>    Edmund studerar den lilla kvicken, han har inte sett den på så här nära håll någon gång och han tycker det är häftigt. Den är så liten, inte undra på att det krävs mycket koncentration av sökaren. Edmund har inga frågor och plockar lite försynt ihop sitt studiematerial medan han kikar på professorn i ögonvrån. Professor Bexhill verkar snäll men man vet aldig.

Jul 29 13:20:49 <Traxy>    Det är några elever som räcker upp handen, så de kommer inte därifrån riktigt än. De undrar exempelvis när man får söka till quidditchlagen på skolan (i tvåan) och varför ettor inte får ha egna kvastar (av säkerhetsskäl för att alla inte kan flyga innan de tagit flyglektioner). Till slut ringer i alla fall skolklockan ut, så det är dags att gå därifrån.

Jul 29 13:25:34 <fourthofaugust>    Edmund tycker det är bra att veta regler, fast han skulle ju aldrig få för sig att ta en kvast och flyga iväg – åh nej. Han tackar professorn för lektionen, glad att inte ha behövt ens se en kvast idag, och traskar sedan därifrån med några andra ravare.

%d bloggers like this: