KVF1 – Elliott & Sara

**** PÅBÖRJADE LOGGANDE VID Thu Jul 09 12:56:04 2009

jul 09 12:59:40 <Griselda>    Det är tidig vår och istället för att vara soligt och trevligt är det istället kallt och snöblandat regn och allmänt uschelt. Dagen till ära så har de fått lov att mötas i ett klassrum istället för utomhus. Elliott Hoover har dykt upp och är glad över att vara inne. Han är inte jättebra på att flyga (även om han blivit bättre sedan i höstas) men han tycker ändå det låter bra att de ska få slippa flyga idag. Han kommer in i klassrummet och sätter sig ner på en ledig plats och hälsar artigt på läraren, som är en gammal gubbe.

jul 09 13:02:03 <Silver>    Sara Silver har aldrig varit glad över att ha en Kvastlfygnings-lektion. Men de skulle vara inomhus! Tjoho! Inga blåmärken eller skrubbsår. Det var säkert teori, och om det var något den lilla Ravenclaw ettan var bra på så var det teori. Hon hälsar artigt på läraren innan hon slinker ner vid en helt ledig bänk.

jul 09 13:06:59 <Griselda>    “Goddagens allesamman!” hälsar Bexhill hurtigt. Han ser verkligen inte ut som att han tänker sätta sig på en kvast och flyga iväg. Det saknas bara en pipa och en morgonrock så skulle han se ut som att han skulle sitta framför brasan med en kopp varm choklad och läsa en god bok medan regnet smattrar mot fönsterrutorna. “Eftersom det regnar så trevligt idag så är det en god idé att gå igenom lite teori, eftersom ni ska få spela quidditch när vädret blir lite bättre.” Han öppnar en låda som står på katedern – det är en låda med quidditchbollar i. “Nu har ni gått på skolan ett tag och är säkert redan experter på det här med quidditch, men utifall att, så ska vi gå igenom grunderna.” Han tar fram en stor, röd boll. “Någon som vet vad den här saken kallas?”

jul 09 13:09:40 <Griselda>    Elliott har inte riktigt förstått poängen med quidditch, för han tyckte knappt att fotboll var intressant, men fotboll hade han åtminstone sett med morfar och pappa, och om sanningen ska fram så saknade han dem. Särskilt korpfotbollen på söndagar och läsken på puben efteråt. Krocken eller något sådant hette den väl? Eller var det någon annan boll? Kanske det var en sån där handboll? Man höll den ju i handen…

jul 09 13:10:08 <Silver>    Va? Skulle de spela..? En Quidditchmatch? Kvastflygningslektionerna kunde inte bli mycket värre… Hon kunde nästan se sig själv, få huvudet krossat av en Dunkare. Silver rös vid tanken, men tittade sen på den röda bollen. Hon räckte upp handen, hon hade hört sin pappa och bror prata så mycket om Quidditch så hon i alla fall visste vad det var för något, Helt bakom flötet var hon inte.

jul 09 13:13:15 <Griselda>    Det var ett flertal händer som räcktes upp och vem skulle han välja? Bexhill kliar sig lite i en av de ljusa polisongerna och ser fundersam ut innan han bestämmer sig för vem som ska få börja besvara frågorna. “Jajjemensan, fröken där vet säkert vad det är för en boll, detta!” säger den gamle professorn entusiastiskt och nickar åt Sara att ge klassen svaret.

jul 09 13:19:44 <Silver>    Hon är ganska nöjd över att hon själv blev vald, speciellt då flera andra också sträckte upp händerna. “Det är Klonken, professorn. Det är den man använder för att göra mål” förklarade hon. Silver lät bli att ge en lång och detaljerad beskrivning av vilka det var som kastade den etc. Det var en av de få ämnen hon ville låta bli att vara bra på, som ett straffade.

jul 09 13:23:30 <Griselda>    “Mycket bra svar, fröken! Kanske ni vet hur många poäng man får om man gör mål också?” fortsätter professorn hurtigt, medan Elliott sitter och lyssnar. Hur många poäng man får? I fotboll får man faktiskt bara ett poäng per mål och det är bra, för det är lätt att räkna. Man flyger inte på kvastar heller, för det tycker han fortfarande är lite onormalt och onaturligt. Skulle man flyga så fanns det flygplan, även om hans pappa säger att snart tänker väl RyanAir kräva extra betalt för sittplatser eller avskaffa dem helt och frakta folk som om de vore boskap, men Elliott har själv aldrig varit ombord på ett flygplan, om man inte räknar bort ett Antonov-plan han var inne och gick i när det stod på marken på en flyguppvisningsdag en gång.

jul 09 13:26:22 <Silver>    “Tio poäng” svarade hon kort. “Det är Jagarna som försöker få i bollen” la hon till, bara för att det inte skulle låta alltför snoffsigt eller något liknande. Om det var hennes mormor som hållt i lektionen hade hon gett Silver avdrag för att det lät en aning oförskämt. Dock hade hon för sig att Bexhill var av den snälla sorten, men hon kunde lika gärna ha helt fel.

jul 09 13:31:17 <Griselda>    Närå, Bexhill är vanligtvis ganska snäll av sig. “Ett ypperligt svar! Fem poäng!” Han fortsätter därför att förklara vad de andra bollarna och positionerna är till för, t.ex. att dunkare fanns det två av (han låter bli att släppa lös dem ur lådan, eftersom han inte ville förstöra varken elever eller inredning) och att det är slagmän som använder träklubbor för att hålla dem undan sina egna spelare – och sikta på motståndarlaget. Målringarna ritar han upp på tavlan och pratar om vaktare och att man spelar femton meter upp i luften.

jul 09 13:33:23 <Griselda>    Elliott vet inte riktigt om han ska anteckna eller inte, för detta var väl ändå sånt som de inte riktigt behövde veta, eller var det det? För hans del så kvittade det om det var fem, tio eller femton meter upp i luften man spelade för det var fortfarande så att man spelade på kvastar och det var onaturligt. Bollar som försökte skada en var läskigt och han hoppas att han aldrig behöver spela quidditch på riktigt. Tänk så hemskt det vore, ändå!

jul 09 13:34:24 <Silver>    Fem poäng! Silver känner sig nöjd. Det bästa som fanns var att tjäna poäng på sin intelligens, det var därför Ravenclaware var så bra i elevhemskampen. Hennes tankar lämnar Elevhemscupen och hon lyssnar ändå på lektionen. Nåja, lyssnar och lyssnar. Hör kanske är ett bättre ord, för ingenting fastnar. Silver anstränger sig inte för att det ska fastna heller, det fanns inget tråkigare än Quidditch, thats it!

jul 09 13:39:07 <Griselda>    “Sist men inte minst har vi ju naturligtvis kvicken,” fortsätter läraren och håller upp den lilla guld-silvriga bollen mellan tumme och pekfinger så att den inte ska flyga sin kos. “Den här lilla rackaren får man 150 poäng om man lyckas fånga, vilket är det som gör att matchen avslutas. Det finns matcher som varat i flera veckor innan man lyckats fånga den, men lyckligtvis brukar det inte ta riktigt så lång tid här på skolan.” Det var visst inte många minuter kvar av lektionen nu, så han tar och avrundar lite smått och tillägger sedan, “Några frågor?”

jul 09 13:42:04 <Silver>    Silver hade inga frågor, och även om hon hade det så skulle hon inte dra ut på tiden och fråga det. Just nu kunde hon satt och gjort Astronomi läxan. Men istället sitter hon och stirrar på något som liknar en gul studsboll som någon nybörjare försökt förvandla till en fågel.

jul 09 13:44:04 <Griselda>    Njae, de enda frågor Elliott har just nu är i stil med “varför spelar magiker inte fotboll istället?” och “måste vi spela quidditch om vi inte vill?” men det är några andra elever som räcker upp handen istället, så de kommer inte därifrån riktigt än. De undrar exempelvis när man får söka till quidditchlagen på skolan (i tvåan) och varför ettor inte får ha egna kvastar (av säkerhetsskäl för att alla inte kan flyga innan de tagit flyglektioner). Till slut ringer i alla fall skolklockan ut, så det är dags att gå därifrån, vilket Elliott gör med glädje.

%d bloggers like this: