KVF1 – Antwan, Douglas, Eddie

**** BEGIN LOGGING AT Fri Jan 08 10:34:56 2010

10:37:44 <Griselda>    En lärare som råkar tycka att quidditch är förträffligt roligt är Aurelius Bexhill, som åtagit sig att hålla lektion för några förstaårselever. Regnet slår som spön i backen så den flyglektion de egentligen skulle haft är inställd till förmån för en teorilektion, men å andra sidan så föredrar han sådana lektioner när det gäller just Kvastflygning! Han är ju ingen ungdom längre.

10:39:29 <Griselda>    Edward Sennet dyker upp i klassrummet dit de blivit instruerade att infinna sig och vet inte riktigt om han ska bli överlycklig eller jätteskraj över att ha sin pappas morbror som lärare. “Goddag, sir,” hälsar han och kan inte låta bli att släppa ifrån sig ett exalterat leende ändå. Det vore konstigt att kalla en släkting för ‘professor Bexhill’, så ‘sir’ fick duga. Han får sig en nick och ett leende till svar medan han sätter sig ned på en ledig plats.

10:42:22 <SafirJobb>    Douglas Banks är mäkta besviken över att de inte ska få flyga, men det är i och för sig trevligt att inte bli dyngsur för en gångs skull. Fast hur många quidditchmatcher ställs in pga väder? Inga! Och ska man spela i Slytherins lag, som hans hjälte Amadeus Acton-Aldwych, så måste man vara väldigt tålig! Nu sätter sig emellertid slytherinpojken på en plats i mitten av klassrummet eftersom han hoppas de ska diskutera q-taktik, och då vill han se och höra ordentligt. Om det blir något annat, så vill ahn itne sitta längst fram i alla fall, ifall det är lite ointressant.

10:43:19 <Spinell>    Antwan Peasegood är mycket nedstämd när han är på väg till en kvastlektion, inomhus! Regnet kunde väl dra någon annanstans så de kunde få flyga, tänker han buttert medan han traskar in genom dörren till klassrummet tillsammans med några andra ifrån hans elevhem. Antwan drar irriterat i den obekväma slipsen i grönt och silver, skoluniformerna var också dumma. Vem hade kommit på den urlöjliga idén med slips? Suckandes sätter han sig bland några andra slytherinelever, någonstans i mitten av klassrummet.

10:46:20 <Griselda>    “Goddagens, mina damer och herrar! Som ni kanske förstår så tillåter inte vädret riktigt att ni är ute och rastar kvastarna idag, så ni får hålla er tillgodo med mig och det här uppvärmda klassrummet istället. Chockerande, så säg?” Han plirar mot dem över de gammaldags glasögonen och ler. “Nå, vi ska ägna dagens lektion åt quidditch. Eller rättare sagt, grunderna för hur man spelar. Är det någon blivande spelare här i rummet som skulle våga sig på att tala om lite om grunderna?”

10:50:46 <Griselda>    Eddie sitter tyst. Om frågan bara gällde framtida quidditchspelare så var det med andra ord inte han som skulle besvara den, för han har inga som helst aspirationer till att söka till laget när han börjat tvåan. Vad i hela fridens namn skulle det vara bra för? Quidditch var något man kunde spela på kul eller titta på när andra spelade, men att spela det själv på allvar och inte bara på skoj med Richie eller några andra släktingar? Näe, det är inte riktigt hans grej, det.

10:51:37 <SafirJobb>    Alltså, vad var det här? Douglas vill i och för sig lära sig mer om quiddich men de var 11 år! Klart de kunde grunderna! Och finterna, i teorin i alla fall! Åh, det var förstås för mugglarfödda de skulel förklara! Ja i så fall… Han räcker upp handen, lagom nonchalant, och om han vetat om hur lik sin storebror han var i det ögonblicket, hade han skurit tänder av ilska.

10:56:33 <Spinell>    Antwans ögonbryn skjuter i höjden när han hör den gamle tokstollen börja prata. Nu kom förklaringen varför knäppjökar placeras i Gryffindor! Han är alltför upptagen med att studera professor Bexhill för att notera frågan som ställs. Han skulle iförsig kunna räcka upp handen och låtsas, men då han inte visste frågan skulle det kunna riskera poängavdrag. Han bestämmer sig för att låta det gå till någon annan ifrån hans elevhem istället. Hans blick söker sig till Bexhills ansikte, som för att kunna lista ut hur han kunde vara så himla…lustig?

11:03:01 <Griselda>    Nu är Bexhill inte den som försöker vara någon lustigkurre, men han skulle ta det som en oerhörd komplimang om någon kallade honom för knäppgök! Livet vore inte hälften så roligt om man inte fick vara lite excentrisk här och där. Han är lite besviken över att Eddie inte räcker upp handen, så istället får frågan gå till en av dem som faktiskt gör det, nämligen Douglas. “Mr. Banks, förmodar jag? Varsågod!”

11:07:32 <SafirJobb>    “Ja alltså…” Ha ser sig om i klassrummet “För er som inte har provat då. Två lag, med sju spelare i varje flyger över quidditchplanen, typ tolv-femton meter upp, och de tre jagarna i varje lag försöker få klonken, som är en stor röd boll, genom någon av de tre målringrna. Varje lag har en vaktare som vaktar de där målringarna och ett mål är värt tio poäng. Sen är det två slagmän i varje lag också, de har slagträn för att slå bort dunkarbollarna från det egna laget och slå ner det andra lagets spelare med dunkarna. De är bruna, och två stycken. Sen finns sökaren också, hans jobb är att fånga den minsta bollen som heter kvicken. Den är jätteliten, snabb som sjutton och värd 150 poäng. Och när en av sökarna fångat kvicken är matchen slut.” Han rycker lite på axlarna, det där borde till och med de mest korkade mugglarna ha förstått.

11:11:38 <Griselda>    Ja, men det där kan ju han också! Eddie ser lite bistert mot den där uppblåsta mallgrodan Banks som tror att han är något. Bah! Det är han inte alls! Fanns det något han skulle kunna lägga till bara för att inte göra så att Banks typ verkar bäst? Han rannsakar sin hjärna.

11:15:53 <Griselda>    Under tiden har Bexhill suttit och räknat ihop hur mycket fakta som Douglas har lyckats pricka in, och kommer fram till att det resulterar i ett hyggligt, “Tretton poäng, Mr. Banks, en mycket bra genomgång!” Eddie ger han ett något förebrående ögonkast eftersom det där var 13 poäng som Gryffindor kunde ha tjänat in, och han vet ju att pojken kan svaret, så varför hade han inte räckt upp handen? “Här på Hogwarts spelar vi ju i våra fyra elevhemslag och låter alla spela en match mot varandra, och den som har flest poäng i slutet av året vinner quidditchpokalen.”

11:18:16 <SafirJobb>    Douglas sträcker lite belåtet på sig och flinar mot Antwan, det där var nog de enklaste poäng han någonsin vunnit åt Slytherin! Och så många på en gång!!! Han hade typ förväntat sig högst fem, eftersom det var en så enkel fråga.

11:19:48 <Spinell>    Antwan inser just vad frågan hade handlat om och gör en norsk high-five. Det hade han ju faktiskt kunnat, förebrår han sig själv med men hans dåliga humör lättas något av att Banks fått frågan. Plus att Slytherin tjänat in tretton poäng. “Bra Banks”, viskar Antwan till Douglas, tillsammans med ett par andra i närheten. Inte för att han ville ställa sig in eller så, inte alls.

11:24:19 <Griselda>    Eddie ser ut ungefär som om han sett sin lillebror äta snorkråkor och funderar på om han ska lägga sig i bakhåll för Douglas någon gång och klå upp honom. Fast då kanske han borde se till att skaffa sig lite uppbackning först. Han kanske har muskler bakom den där slytherinslipsen, det vet man aldrig. I vilket fall som helst så är han purken över att en FIENDE har fått poäng som han skulle kunna tjäna ihop. Blicken vänder sig mot en Hufflepuff-flicka han inte minns namnet på, när hon undrar när man får söka till quidditchlaget. Vet hon inte redan det? Det visste väl alla? I tvåan! Tänk om nu Banks tänkte vara med i quidditchlaget? Då kanske han också borde söka in bara för att kunna få bort det där malliga smilet från hans plufsiga Slytherin-fejs!!

11:29:37 <Griselda>    “Akta så ni inte får hjärnskakning, Peasegood,” säger Bexhill och flinar lite mot Antwan, innan han vänder sig mot flickan. “Det får ni göra när ni har börjat tvåan, Miss Moneypenny,” svarar Bexhill leende. “Det var inte så mycket mer vi skulle prata om idag, i alla fall inte eftersom vi ju inte kan vara ute och pröva på att spela, och jag vill inte gärna släppa ut ett par dunkare i klassrummet bara så att ni ska få se hur de ser ut. De lär ni se snart ändå.” Han rättar till glasögonen på näsan och tillägger, “Någon som har några frågor?”

11:34:34 <SafirJobb>    Douglas försöker se blygsam ut, det var ju inte ens svårt, men Antwans viskning värmer såklart. Att Eddie blänger på honom noterar han inte ens, Gryffindårar är liksom inte värda att noteras, alls.

11:36:41 <Spinell>    Antwans haka faller ner och hans mun bildar ett komiskt o. Hjärnskakning? Gubben går seriöst på något. Antwan får upp en massa lysande idéer på vad det kan vara för slags drog och undrar om alla Gryffindorare är likadana. Kanske var Bexhill någon slags knarklangare? Elvaåringens idéer fick i princip inget stopp. Han har lust att fråga honom, när de till och med erbjuds en fråga, men bestämmer sig att låta bli. Att riskera poängavdrag för ren nyfikenhet vore korkat. Nästan på Gryffindornivå. Nästan.

11:39:30 <SafirJobb>    Frågor om Quidditch? Jo, men inte på den här nivån… Och inte till Gryffindårarnas elevhemssnubbe som visst hade spöken både på kontoret och hjärnan. Nej, Douglas skulle prata med Amadeus om Slytherins quidditchlag, långt från dårar och snokande hufflegrävlingar!

11:41:19 <Griselda>    Nä, Eddie har inte några frågor han heller, faktiskt. Det är besvärligt när man är släkt med folk, för han vill inte gärna bli favoriserad. Eller jo, det är klart att han vill det, egentligen, men samtidigt så är det dumt om det ger Slytherinarna en orsak till att klå upp honom. Man vet aldrig med dem, de är hala jäklar som inte går att lita på!

11:44:59 <Griselda>    “Då var vi färdiga för idag, då,” säger Bexhill, som närmast kunde sägas kunde bli hög på varm choklad eller något sådant. “Regna inte bort!” Excentricitet var djupt rotad inom släkten Bexhill, vilket skulle eventuellt kunna spåras till att de kom från Norge ursprungligen, på vikingatiden. De hade haft många tokstollar genom tiderna, men å andra sidan gjorde ju det att det inte är något fel att vara lite egen, enligt dem.

11:49:32 <Spinell>    Antwan blir yttesrt lättad när det blir dags för det att gå, så de slipper ut ur det här dårklassrummet, och bort från den tokige professorn. Själv har han inga planer på att regna bort, utan istället så skulle han berätta om att Bexhill gick på något, för alla han känner. Även om det inte var så många, men han kunde i alla fall dela sin teori med någon kompis. Tillsammans med några andra Slytherinpojkar. Han börjar genast förklara sin teori för pojken närmast, vem det var kvittade.

11:53:33 <SafirJobb>    Douglas lämnar lektionen med ett litet försmädligt flin på läpparna som i bästa fall uppfattas av de andra elevhemmen. Att klå upp någon är inte riktigt Douglas grej, i alla fall inte ännu, så Eddie kan gå säker för yngste brodern Banks. Douglas är inte så intresserad av Antwans utläggning heller, så han knuffar sig förbi och ger sig av ut i slottets korridorer i väntan på lunchen.

11:54:43 <Griselda>    Eddie lastar ryggsäcken över axeln och ger professorn en något ursäktande min innan han skyndar sig därifrån. Ville inte stanna kvar och behöva svara på jobbiga frågor, ju. Då skulle han säkert bara få ett brev från mamma och pappa som gnällde på honom och det kan han vara utan. Nä, dags att återgå till sällskapsrummet och se om han kan slå sina påsar ihop med några andra gryffindorare så att de kan skapa en… en milis! Hette det inte så? Eller okej, de skulle kunna vara rebeller annars. Rebeller! Precis som i Star Wars! Lycklig inför denna underbara tanke skyndar sig pojken iväg.

%d