Julie Tayor vill ha hjälp med val inför trean

Kyashi
PostPosted: Sat Nov 03, 2007 10:16
Julie Taylor visste inte alls vad hon skulle välja för ämnen att läsa i trean, hon visste knappt vad som fanns att välja på! Och även om det inte har gått så lång tid på hennes andra år ännu, så känner Julie att hon vill få det klart så fort som möjligt. Så nu står hon utanför sin elevhemsföreståndares kontor. Hon drar ett djupt andetag innan hon lyfter handen och låter den knacka på dörren tre gånger. Hon sänker handen igen och väntar. Hoppas bara att han är där nu. Annars fick hon väl komma tillbaka någon annan gång.

TraXy
PostPosted: Tue Nov 20, 2007 15:27
Spöket av en liten häxa dyker upp runt hörnet, och ser förtjust ut när hon ser en liten elev. Hon slår nämligen ihop händerna av förtjusning och skyndar sig fram till Julie.
“Har fröken vårtor?” undrar hon, och så som det verkar, så vill hon inget hellre än att flickan svarar jakande på den frågan.
Spöket i fråga var en häxa som, när hon levt, varit känd som Verruca Lemsip. Hon hade skrivit en tjock bok om olika vårtpreparat, men hon hade inte varit nöjd när hon dog, så hon fortsätter sitt strävsamma arbete även efter sin död. Att hon dykt upp på Hogwarts är för att de har gemensamma duschrum där, och är därför en fenomenal grogrund för fotvårtor. Hon ville fortsätta sina studier, men hon behövde försöksobjekt… och någon att dokumentera det hela.

Kyashi
PostPosted: Wed Nov 21, 2007 12:56
Julie rycker förvånat till när någon tilltalar henne. Hon hade tänkt igenom lite vad hon egentligen skulle säga till professor Bexhill, och hade därför inte märkt att ett spöke hade kommit fram till henne. “Nej, jag har inga vårtor.” svarar Julie samtidigt som hon undrar varför spöket frågar henne det. Julie ser undrande på spöket, samtidigt som hon än en gång börjar fundera på vad hon skulle säga. Inte för att det är så svårt att komma på något, utan för att Julie inte skulle börja stamma, vilket hon visserligen aldrig brukar göra. Julie ler lite vänligt mot spöket bara för att göra något.

TraXy
PostPosted: Wed Nov 21, 2007 13:31
“Åh, så synd,” tycker spöket, och tillägger, “Det är dåligt med vårtor på Hogwarts nuförtiden, verkar det som. Använder ni alla badtofflor i duschen på något sätt?” Hon går lite närmre för att kika ordentligt på flickans ansikte, utifall att en vårta kanske höll på att gro, men inte slagit ut i blom än… så att säga. Hon blir lite besviken. “Ni känner ingen annan som kanske har vårtor? En riktigt stor och fin en som jag kan titta på?”

Kyashi
PostPosted: Wed Nov 21, 2007 13:40
Julie ser fortfarande undrande på spöket. Det är väl inte synd att hon inte har några vårtor? Det är väl bara bra! Julie ryggar skrämt undan när spöket kommer för att titta närmare på henne, men lugnar sig snabbt och låter spöket göra det. “Någon annan som har vårtor? Nej… Jag tror inte det.” svarar Julie på spökets fråga. Hon ser bedjande på dörren och hoppas att den ska öppnas.

TraXy
PostPosted: Wed Nov 21, 2007 15:11
“Ja ja då,” säger spöket resignerat och susar in genom dörren. Hon återvänder strax därefter, säger inget, utan susar bara iväg i korridoren. Dörren öppnas av en man i 80-årsåldern, men som verkar något yngre än så. Han har gammaldags, grå kläder på sig, stora polisonger och inte jättemycket hår i övrigt, verkar det som. Han plirar mot henne genom de gammaldags glasögonen.
“Jaha,” säger han, “hur var det här då? Stig in, för all del, kära ni, stig in.” Aurelius Bexhill kliver åt sidan så att hon kan komma in.
Kontoret är ganska ombonat. Där finns några stora bokhyllor, fulla av böcker av alla olika storlekar, alla om andar, spöken och hemsökta hus. Vid den öppna spisen står två vinröda sammetsfåtöljer med ett litet bord emellan. På den lilla hyllan under det runda bordet står en plåtburk, som en del elever redan visste det fanns digestivekex i. På spiselkransen står några stearinljus, som inte är tända, eftersom det inte är mörkt ute. Där finns även ett skrivbord med en gammaldags fotogenlampa på.
“Hur var namnet, förresten? Är rädd att minnet inte riktigt är vad det brukar.”
Aurelius stänger dörren och visar på en av fåtöljerna vid brasan, som sprakar lite försiktigt. Han var inte helt säker på vem flickan var, eller ens vilken årskurs hon gick i, men hon var nog äldre än en förstaåring i alla fall, den saken var han relativt säker på. Fast man vet ju inte alltid, en del nuförtiden såg betydligt äldre ut än de var.
“Vad kan jag stå till tjänst med idag?”

Kyashi
PostPosted: Wed Nov 21, 2007 16:03
Julie ler lättat när spöket flyger iväg och dörren öppnas. Julie ler artigt mot Bexhill och kliver in i rummet. “Julie Taylor, sir.” svarar hon när han frågar efter namn. Hon går fram till en av fotöljerna och sätter sig försikigt. “Jo, jag skulle vilja få lite hjälp med vad jag ska läsa för ämnen i trean.” börjar hon, samtidigt som hon ser honom i ögonen. “Jag vet inte så mycket om ämnena, och då är det ju lite svårt att veta vad som passar en.” ler hon lite. Hon sätter sig längre in på sitsen. och ser ner på sina händer. Naglarna börjar bli lite väl långa, konstaterar hon och tittar sedan upp på professorn igen.

TraXy
PostPosted: Wed Nov 21, 2007 17:00
“Då ska vi allt försöka reda ut det, Taylor,” ler Bexhill till svar. “Är det några ämnen ni redan nu är särskilt nyfiken på, eller är det några ni vill att jag ska försöka förklara för er? Det är ju tyvärr inte så lätt jämt att försöka förstå vad ett ämne handlar om bara genom att se vad de kallas. Jag menar… Reinkarnation skulle ju lika gärna kunna vara att man återföds varje lektion! Och det vore ju ganska så knasigt.” Han skrockar lite för sig själv och böjer sig ner för att ta fram den där plåtburken som nämndes i förra inlägget. Locket åker av med ett skrammel. “Digestivekex?”

Kyashi
PostPosted: Wed Jan 09, 2008 15:09
“Jag tycker om djur, så jag tror jag ska välja skötsel och vård av magiska djur. För det är väl hur man tar hand om olika djur?” Hon nickar till svar på hans fråga om kex och sträcker sig fram och tar ett. Mer än ett är ju oartigt enligt henne. “Maskeringsmagi verkar också intressant, men jag vet inte riktigt vad det handlar om. Ni kanske kan förklara det?” frågar Julie samtidigt som hon knaprar lite på sitt kex. Den korta stund som det tar för Bexhill att svara så funderar Julie lite på vad det mer finns för några ämnen. Latin finns ju, det kan ju vara bra att kunna. Forntida runor kan nog också vara bra att kunna. När Bexhill svarar vänder hon tillbaka uppmärksamheten mot honom.

TraXy
PostPosted: Wed Jan 09, 2008 19:59
“Maskeringsmagi är en variant av Förvandlingskonst, som handlar om att man maskerar sig själv eller olika föremål. Oftast handlar det om att göra dem osynliga för mugglare, förstås. Det är intressant, men om ni finner Förvandlingskonst alltför krångligt så lär nog Maskeringsmagi inte vara något att rekommendera.” Hon får gärna ta fler kex om hon vill, han tar inte illa upp. Fast det är klart, det är ju bra att ta ett och äta färdigt det innan man tar nästa. Han rättar till glasögonen. “Skötsel och vård handlar om magiska djur och varelser, så det är inte fluffiga hundvalpar och kattungar det gäller. Snarare saker som…” Ja, vad var det egentligen? “Fjäderkraxare och liknande. Men det är klart, om ni vill kunna läsa Drakologi i sexan så är Magiska Djur en förutsättning. Men ni kanske inte är intresserad av drakar alls?” Han skrockar lite. eftersom han kommer ihåg något lustigt han hört en gång. ” ‘Väck inte en sovande drake, ty minns att ni är krispig och god tillsammans med ketchup’.”

Kyashi
PostPosted: Mon Jan 14, 2008 14:03
MAskeringsmagi kanske inte är nåt för henne? Förvandlingskonst är ju kul och så, men det kanske är för mycket med ett till ämne som liknar det? Det får hon nog fundera på mer senare eftersom professorn fortsätter med skötsel och vård. “Jo, jag förstod att det var något sådant. Och drakar är ju intressant, men jag vet inte om just drakar är nåt för mig. Men Skötsel och vård vill jag nog läsa.” Hon fortsätter att knapra på sitt kex. “Latin och Runskrift tycker jag låter intressant också…” börjar hon. “Och det kanske kan var bra att kunna, eller?” Julie är inte så säker på i vilka områden som de två språken används, men det kanske är viktigt att kunna ifall man ska jobba med något speciellt.

TraXy
PostPosted: Fri Jan 18, 2008 23:29
“Mja, Latin är bra för att förstå hur trollformler är uppbyggda, om inte annat,” förklarar professorn vänligt och kliar sig lite i en av de ljusa polisongerna. “Forntida Runor handlar inte så mycket om själva runskriften egentligen, utan om vad runorna symboliserar och att man kan använda dem till olika spådomar. Ni råkar inte vara intresserad av Spådomskonst eller så, förresten?”

Kyashi
PostPosted: Wed Jun 11, 2008 14:43
Latin lät ju intressant, så det ska hon nog läsa. Trollformellära är ju roligt, så att veta vad formlerna betyder kan ju göra det ännu roligare. “Nej, spådomskonst är nog inget för mig sir, och forntida runor var nog inte riktigt vad jag trodde. Så det väljer jag också bort.” Spådomskonst är bara larv enligt henne. Liksom, titta i en kristallkula, och plötsligt vet man vad som ska hända i framtiden. Visst, det kanske funkar, i alla fall för vissa, men hur kul kan det vara att veta om vad som kommer hända hela tiden? Tänk om man ser sin bästa vän död! Det skulle ju vara hemskt. Nej, absolut inte spådomskonst. “Latin och skötsel och vård är jag rätt säker på att jag vill läsa.” säger Julie lite fundersamt. “Finns det några mer ämnen vi inte pratat om?” frågar hon. Hon har för sig att det finns några fler, men hon kan inte komma ihåg vilka det var.

TraXy
PostPosted: Mon Jun 16, 2008 21:01
Han nickar vid omnämnandet av de två ämnena hon avfärdade. Smaken var ju som baken, trots allt. De andra två ämnena antecknar han på ett papper. “Latin,” mumlar han medan han skriver, “Skötsel och Vård av Magiska Djur.” På ett annat papper läser han vilka ämnen som finns och går igenom listan för att de om de missat något. Det hade de. Typ halva listan. “Vi tar dem väl i bokstavsordning, antar jag,” klurar han och kliar sig i ena polisongen. “Alkemi är ett ämne som är besläktat med Trolldryckslära, fast det handlar mer om kemikalier och deras reaktioner än att tillverka några användbara trolldrycker. Finns ju de som tycker det är roligt.” Själv var han inte särskilt intresserad av det, även om en släkting långt tillbaka i tiden hade ägnat större delen av sitt liv med att försöka förvandla sina morgoncrumpets till guld. Det hade inte lyckats. “Filosofi… tja, det säger sig självt egentligen. Olika tankegångar och filosofier och sådant. Mytologi handlar om olika mytologier i världen… säger också sig självt.. Reinkarnation har med tidigare liv att göra. Ett intressant ämne, på det hela taget, men faller inte alla i smaken. Symbolmagi påminner om Forntida Runor, så det är ni nog inte så intresserad av, gissar jag… Slutligen då Talmagi – siffrornas magiska betydelser och hur dessa påverkar våra liv. Nästan lite spådomsaktigt, så det är nog inte heller ett ämne ni skulle uppskatta.”

Kyashi
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 15:13
Oj, det var visst rätt många. Julie försöker att lyssna så att hon kunde komma ihåg allt, och lyckades i alla fall lite halft. De ämnen som hon absolut inte vill läsa avfärdar hon snabbt, vilket är typ alla, utom Alkemi. Julie kommer att tänka på maskeringsmagi igen. Det lät ju intressant. Mer intressant än de flesta andra ämnen i alla fall. Och hon vill ju läsa mer än två ämnen, nu när man har chansen att få läsa något intressant. Och det kan ju faktiskt vara så att man måste läsa något speciellt för att få läsa något av de ämnen som man får läsa på FUTT-nivå sedan. Men då har de ju antagligen något med det ämnet att göra, så om det inte är roligt så är ju antagligen inte FUTT-ämnet det heller. “Alkemi eller Maskeringsmagi blir det nog.” Nu ska hon bara bestämma sig mellan dem, eller om hon kanske vill läsa båda.

TraXy
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 15:51
“Det låter trevligt,” nickar professorn och antecknar dessa. “Ni behöver ju inte bestämma er just nu på pricken. Huvudsaken är att ni låter mig veta vilka ämnen ni valt i god tid innan ni ska komma hit igen i september.” Om hon inte var säker på ämnena så fanns det ju med andra ord ganska lång tid innan hon verkligen MÅSTE bestämma sig. “Om ni väljer tre eller fyra ämnen och märker att något av dem verkligen inte passar er, så kan ni hoppa av dem, men då får ni meddela mig om det först. Huvudsaken är att ni läser två ämnen i alla fall.”

Kyashi
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 16:34
Julie ler artigt när professorn säger att det låter trevligt, och lyssnar på det professorn säger. Så man kan alltså hoppa av ämnen, det är ju praktiskt. För det kan ju faktiskt vara så att man verkligen hatar nåt ämne man valt, och då är det ju inte särskilt schysst att tvingas fortsätta med det. Nu gäller ju inte denna hoppa av-regel de vanliga ämnena, vilket är rätt synd, men det får tålas. Julie fortsätter fundera på vilket av Alkemi och Maskeringsmagi hon ska välja, eller om hon ska välja båda. För fyra ämnen kanske är jobbigt? Med tanke på att man ju kommer ha GET i dem också. Nej, det är värt att tänka på.

TraXy
PostPosted: Thu Aug 21, 2008 09:32
“Är det något mer ämne ni undrar över för tillfället eller är ni nöjd med det vi gått igenom hittills?” Han sitter gärna och fortsätter diskutera med henne, men hon hade säkert annat hon ville gå och göra än att sitta och tjôta med en gammal professor om tråkiga lektionsämnen och sånt. Hon kunde ju exempelvis gå och tjäna poäng åt Gryffindor så att de vinner elevhemscupen eftersom poängställningen är så jämn just nu och den nollställs den första juli. :look

%d bloggers like this: